A ​szerelem bolondja (Cupcake Imádók Klubja 1.) 138 csillagozás

Beth Ciotta: A szerelem bolondja

A ​Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta.
Sugár Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a vérbő nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból és közösen formálják jövőjüket.

Az első kötet tartalmából:

Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat,… (tovább)

Eredeti mű: Beth Ciotta: Fool for Love

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Illia, Budapest, 2013
ISBN: 9789639769854 · Fordította: Dóka Krisztina
>!
Illia, Budapest, 2013
368 oldal · ISBN: 9789639769809 · Fordította: Dóka Krisztina

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daisy Monroe · Chloe Madison


Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Mondtam már, hogy mennyire rajongok a habkönnyű romantikáért, ugye?! :)
Ebben a könyvben minden megvolt, amitől az ember lányának romantikus lelke szárnyra tud kelni, vagyis:
• kisvárosi hangulat ✓
• összetartó család két fiútestvérrel és egy kishúggal ✓
• menő nagymama ✓
• romantikus vonal némi drámával és erotikával ✓
• ínycsiklandó sütemények ✓
• sodró események ✓
• évődések és humor ✓
• izgalmas mellékszál ✓
• ezer fokon égő szerelmespár ✓.
Alig várom, hogy a kezembe vegyem Rocky és Jayce történetét!

2 hozzászólás
>!
christine
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Könnyed, romantikus, szórakoztató, kellemes a léleknek.
Remekül megalkotott karakterek, érdekes, izgalmas szerelmi szálak, mindez egy sorozat első kötetében!
Kihagyhatatlan!
http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2016/09/b…

>!
Bajnoczianna
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Igazik kis szerelmes könyv. Az elejétől kezdve Chloe élete megváltozik. Szerelmi csalódása után megismerkedik a helyes Devlinel. Ez a fiú számára vigaszt jelent a csalódás után.
Könnyed regény amivel elég gyorsan lehet haladni. Mégis igazi kikapcsolódás jelentett nekem. Nem volt kiemelkedő történet, de mégis igazán vicces jeleneteket olvastam benne.

>!
Trice29 P
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Rájöttem, hogy én imádom a kisvárosi történeteket. Annyira kisimítja a homlokomat az a meleg szeretet és törődés, ahogy ezek az emberek élnek. Számomra Chloe és a nagymama volt a legnagyobb vonzerő, de el kell ismernem, az egész olvasmány lekötött, nagyon jól szórakoztam, nagyokat nevettem.

>!
Kriana P
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Kellemes, könnyed nyári romantikus limcsi, igazi vízparti olvasnivaló. Olvasás közben sokszor annyira magával ragadott a diszkréten cukormázas sztori, hogy utána alig tudtam letenni a könyvet a kezemből. :)

A történet szerintem nagyon egyedi, nem az a tucat ponyva, ami már a csapból is folyik. Tetszett a kisvárosias hangulata, és a Cupcake-imádók Klubja által összekötött sok különféle ember, és bonyodalmak, Daisy nagyi Imádnivaló jelenség az öreglány :), az izgalmas, fordulatos, több szálon futó cselekmény, és a szereplők.

Az egész Monroe család nagyon elragadó, ahogy védelmezik, szeretik, segítik egymást. Chloe pedig, aki belecsöppen ebbe az egész bolondokházába nagyon kedves, és szeretnivaló, kicsit néha ügyetlen, de hihetetlenül jópofa hősnő.

Még jó, hogy itt van nálam a folytatás, mert egyszerűen nem lehet letenni. :)

>!
Sydney P
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Lassan a sorozat végére érek, így eléggé időszerű, hogy végre írjak a többi könyvről is.
Nagyon tetszett az első rész, itt még mindenki új ismeretségnek számít. A szereplők nagy részét rögtön megkedveltem. Jó választás volt először egy kvázi idegen szemszögéből, élményein keresztül megismerni Sugar Creek-et és a Cupcake-imádókat. Ugyanúgy ismeretlenként csöppenünk be ebbe az édes és igazán szeretreméltó világba, mint Chloe.
Chloe szinte már mindennel foglalkozott, és szinte mindenhez ért, ami egy kicsit hihetetlen számomra. Devlin kontrollmániája már sokkal életszerűbb, bár néha tényleg kiborító tud lenni. Az ő háttértörténete jobban tetszett, mint Chloe múltja. Sok a titok, sok a félreértés, természetes senki nem akarja a másikkal rögtön tisztázni a gondjait, hanem egy kicsit még kattognak rajta, kombinálnak, hogy jól megsértődjenek aztán nagyobb legyen a kibékülés.
A nagyit imádom, az én Nagyim is szuperbelevaló, de azért nem hiszem, hogy eszébe jutna biciklire ülni vagy színesre festeni a haját 72 évesen :D
spoiler

>!
kiruu P
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

„Nem mondom, hogy a könyv 5 csillagos, mert számomra nem volt az, de ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket, és ki szeretne kapcsolni pár órára. A legfőbb problémám az volt, hogy sokáig nem tudtam teljesen beleélni magam a történetbe. Olyan kívülállónak éreztem magam, és ez nem volt jó, de az áttörés megtörtént, és a végére sikerült ezt is elérni.”

bővebben itt:
http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.com/2015/05/beth-ci…

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Tetszett, jó volt és elég keveset sütöttek benne. Chloè igazi vidàm személyiség, Daisy az öreglàny is jó fej. Irigylésreméltó az egész csalàd, Rocky, Luke és Nash, csak afőhős pasi ment az agyamra. Annyira bizalmatlan és kekec, sajnos nem sikerült megkedvelnem. Van néhány jó poén és izgalmas rész is, kimondottan olvasmányos.

>!
Beriniki
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Teljes mértékben odáig és vissza vagyok ettől a könyvtől :)
Jenny Colgan „Találkozzunk a Cupcake Kávézóban” c. könyve óta szívesen olvsok olyan történeteket, ahol a főzés és sütés kerül középpontba bár jómagam nem vagyok egy kifejezett konyhatündér.
Miután felfedeztem ennek a könyvnek a létezését, azonnal megrendeltem, még véleményeket sem olvastam róla. A könyv meg is érkezett, és két szép hétvégi délután során le is daráltam!
A történet helyszíne egy idilli kisváros, Sugar Creek már a neve is cukormázas. Igazi amerikai kisváros, mint amilyeneket a TV-ben is látni. A város hangulata, az emberek, azonnal megfogtak. Aztán szépen lassan megismerkedtünk a szereplőkkel, a Monroe családdal és az ő ügyes-bajos dolgaikkal. Bár a könyv főszereplői Chloe és Devlin, azért be pillanthattunk más szereplők nézőpontjaiba is-és ez nekem igazán tetszett!
Nem akarom végigragozni a könyv erősségeit, apróbb gyengeségeit. Véleményem szerint egy aranyos, szívmelengető romantikus könyvsorozat első része….és én már kezdem is a második kötetet! :)

>!
tamii
Beth Ciotta: A szerelem bolondja

Kellemes kis romantikus könyv. Akit nem zavar, hogy kicsit kiszámíthatóak az események és egy kis kikapcsolódásra vágyik annak bátran ajánlom!:) Viszont a fordítás nem a legjobb, bár lehet, hogy az eredeti könyvben is ilyen a stílus. A 4,5-ös csillag pedig csak Devlin miatt van, hiába aranyos, gondoskodó és romantikus akkor is egy faszfej mondjon bárki bármit.
Már várom, hogy elkezdhessem Rocky történetét.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
krisztin1 P

– Mit szeretnél? – kérdezte Nell, a legújabb pincérlány Luke alkalmazottai közül.
– Magyarázatot.
– Az nincs az étlapon – válaszolt neki félszeg mosollyal.

258. oldal

>!
Viktória_Erdei 

– Daisy szavaival élve, „ha engedjük, hogy a félelem uralja az életünket, akkor nem is élünk igazán”.

365. oldal, 40. fejezet

>!
krisztin1 P

– A laptopom a bőröndben van. Kamera és zenék vannak bőven az okostelefonomon. Könyvek pedig… – Lehajolt, és kivette a Kindle-jét a táskájából. – Több mint száz regény van rajta, nem is beszélve a harminchat szakácskönyvről. Eddig…
– Mint könyvtári asszisztens, pontosan tisztában vagyok az elektronikus könyvek berobbanásával – mondta Monica. – Mielőtt összetöröd az én kis retro szívemet, mondd, hogy néha azért olvasol rendes, nyomtatott könyvet is.
– Mint megrögzött olvasó, kihasználom mindkét világ előnyeit – mosolygott Chloe.

Kapcsolódó szócikkek: okostelefon · olvasó
>!
cassiesdream

– Szerinted hány évet kaphatok, ha a konyhaművészetem segítségével teszek el valakit láb alól?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Madison
>!
christine

– Túl kemény.
– Mondhatom, erre még senki nem panaszkodott eddig.

>!
Kriszter

Az élet merő bizonytalanság. Inkább edd meg először a desszertet!
Ernestine Ulmer

5. oldal

>!
christine

Néha az emberek szeretnek saját maguk dönteni dolgokról, és megoldani a problémáikat.

>!
krisztin1 P

– Hány lánnyal randizol mostanság?
– Tartósan? Hárommal. Most mi van? Hiszen ismerik egymást.

35. oldal

>!
krisztin1 P

– (…) Néha könnyebb megoldást találni a problémákra olyanok segítségével, akik nem ismerik az embert annyira. Olyanokkal, akik nem próbálják meg befolyásolni, nem ítélkeznek felette, és nem magyarázzák egyfolytában, mit is kellene tennie.

>!
Iloonka

– Bárcsak ne cseréltem volna át a balerinát tűsarkúra.
– Ha annyira zavar, akkor rúgd le őket.
– És vezessek mezítláb? Azt hiszem, azt tiltja a KRESZ.
– KRESZ, stressz.

77. oldal


A sorozat következő kötete

Cupcake Imádók Klubja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Házirend
Donna Tartt: A titkos történet
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel