A ​jövő harcosai (Az Olimposz legyőzése 1.) 87 csillagozás

Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Az ​Olimposz isteneire vadászni nem könnyű, mert amíg ők halhatatlanok, te nem…

Marcell, Erik és Adria meghökkentő dolgot lát: valaki lezuhan az égből. Ráadásul túléli.
Amikor az aszfaltba krátert ütő, füstölgő testet figyelik, még nem sejtik, hogy hamarosan belekeverednek egy múltbéli összeesküvésbe és a rég elfeledett görög istenek hatalmi viaskodásába.
Valaki azt akarja, hogy az Olimposz isteneinek korszaka soha ne múljon el. És soha nem szülessen meg a jövő.

Marcell és Adria, a folyton akadékoskodó Erikkel különös, lebilincselő kalandra indulnak. Visszautaznak az időben, hogy leleplezzék az áruló istent, és megtalálják a jelenből ellopott tárgyat, ami nélkül a pusztító terv nem valósulhat meg.
Társukul szegődik egy örökké vérre szomjazó halálistennő, miközben állniuk kell a többi isten segítőkésznek tűnő rohamát is.
De megbízhatnak-e bármelyikükben?

Egyetlen esélyük, ha megkezdik a nyomozást az összezuhanó időben, és az élővé… (tovább)

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · ISBN: 9789634578390
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · ISBN: 9789634578536
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993026

Kapcsolódó zóna

!

Bessenyei Gábor

29 tag · 140 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 23., 18:59 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Árész / Mars · Kéer · Helle Adria · Botka Erik · Hrepka Marcell · Klóthó


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Bevallom őszintén sokkal jobbra sikerült nyitókötet, mint reméltem.
Igazából ezt a görög mitológiás témát nem tudtam nagyon hová tenni, nem igazán olvasok ilyesmit. De ez a regény elnyerte a tetszésem. A szereplők kedvelhetők, a cselekmény pörgős, az írásmód élvezhető.
Bár ha nekikezdtek ajánlom, hogy legyen a közelben egy lap, hogy tudjatok jegyzetelni.
A történet még csak most vette kezdetét, de biztos vagyok benne, hogy a jövő harcosai nem pihenhetnek túl sokáig.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/06/bessenyei-gab…

12 hozzászólás
Lorenza_Pellegrini>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Nem volt rossz, csak lehet az volt a baj, hogy ez a mitológiai téma annyira elcsépelt dolog lett már. Mindig jön egy ilyen hullám amikor felkapnak valami témát és utána Dunát lehet rekeszteni a divat könyvekből. De gyorsan lehetett vele haladni és az izgalmak sem hiányoztak belőle, ezért végül is meggyőzött.

zsebibaba007>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Aki követi a blogomat, az tudhatja, hogy számomra Riordan sorozata az örök kedvenc kategóriába tartozik, az ő könyvein nőttem fel, így, amikor mindenhol azzal találkoztam, hogy megjelent a magyar Percy Jackson felcsillant a szemem (vagy inkább vérszemet kaptam?), a fejembe vettem, hogy elolvasom Marcellék történetét. És mielőtt még bárki meggyanúsítana azzal, hogy még csak az esélyt sem adtam meg a történetnek, közlöm, hogy megkapta, és nagyon is akartam szeretni. Azt nem mondom, hogy nem szerettem, de azt sem, hogy igen. Teljesen a skála közepén helyezkedik el nálam a könyv.
(…)
A történetben nagy szerepe van a mitológiának, ami szerintem jól meg van írva, a fiatalabb korosztály sokat tanulhat belőle, és felkeltheti az érdeklődésüket a mitológia varázslatos világa felé. Nagyon részletes leírást kapunk miközben halad előre a történet, és egyáltalán nem probléma, ha valakinek nincs kellő információja a görög-római mitológiáról, mert Gábor tényleg bárki számára érthetővé teszi a szálakat, azt hogy ki-kicsoda és micsoda, milyen jelentőséggel bír a történelemben és a történetben egyaránt.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2017/04/bessenyei-g…

Navi P>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

A fél csillag levonás a kevesebb humornak jár. Tudom, ez nem Riordan, de az összehasonlítás elkerülhetetlen. Nekem kifejezetten tetszett, a főszereplőik is, főleg Erik, hogy ő azért próbálta használni is a fejét, nem csak beleugrani észnélkül mindenbe. Adria kemény csaj, vagyis az lesz, ha egyszer felnő. Néha kifejezetten idegesítő volt az amazonsága, de pont határon belől maradt. Marcell is szimpi volt, bár hármuk közül leginkább neki van a legtöbb fejlődni valója, valahogy nem éreztem benne a vezetőt. A végére kezdte összeszedni magát.
A Kéer – a kedvencem :) Imádtam, minden megmozdulását:)
Kíváncsian várom a folytatást :)

Greylupus>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Őszinte leszek, nem terveztem middle grade könyvet olvasni, mert engem valahogy az idősebb korosztály jobban vonz. De megláttam a könyv fülszövegét és úgy éreztem, hogy ezzel a regénnyel mégis kivételt teszek.
Görög mitológia. Hogy én ezt hogy szerettem az iskolában! És sajnos milyen régóta nem „tartjuk már a kapcsolatot”. De köszönhetően Bessenyei Gábornak, újra a világukban lehettem és nem is akárkikkel, hanem három mai korabeli gyerekkel, akiket arra választottak ki, hogy mentsék meg a görög isteneket és amúgy a világot is:).
Nem tudom, hogy mit szerettem jobban. Magát a történetet vagy azt, hogy újra a görög mitológiában lehettem vagy pedig a három srácot, akiknél evilágibbakat nehezen találhattam volna. Két fiú és egy lány – ez volt a kis csapat felállása. Az író tökéletesen fogta meg a karakterüket, azt a kort, amikor kalandvágyóak, elég „pimaszak” és talán még nem eléggé tanultak? ahhoz, hogy akár egy főistent is „letegezzenek” és hogy bárkivel és bármivel szembeszálljanak:).
A három gyerek persze nem jutott volna nagyon messzire a koruk és a tapasztalatlanságuk miatt sem, ha nem állnak melléjük segítők. Egyrészt ott volt Klothó, egy Moira, a Sors istennőinek az egyike, a másik pedig Kéer, a nagyszájú, hatalmas mellénnyel rendelkező, nagyon szarkasztikus és imádnivaló halálistennő. Egyszerűen nem tudtam betelni vele, ahogy kommentálta a dolgokat, ahogy bár szegényke nem volt egy szépség, de mégis, Herkulesbe azonnal belezúgott és próbálta behálózni és ahogy talán ő járta be a legnagyobb utat, hiszen a kegyetlen és vérszívó halálistennő a történet végére a srácok egyik legnagyobb segítője lett és talán meg merem kockáztatni azt is, hogy a barátjuk is.
A srácokra visszatérve. Az író nagyon ötletesen próbált bennünket bevezetni a mitológiába azzal, hogy a három gyerek még vajmi keveset tudott róluk, így hol Kéer, hol Klothó, hol pedig maguk az istenek mesélték el nekik a történetüket. Így szinte észre se vettük, de majdnem egy fél történelemkönyvet átvettünk érdekes, lebilincselő módon. Én pedig rettentően irigykedtem, mert ki ne szeretne a görög istenekkel találkozni, beszélni velük és esetleg az ő szájukból hallani a történeteiket?
És persze ott vannak az istenek és az a korszak, amikor az emberek még hittek bennük és velük együtt éltek. Tetszett, ahogy a jövőből érkezett srácokat fogadták az emberek és az még inkább, ahogy az istenek. Persze azok most sem hazudtolták meg önmagukat, mert minden isten a maga furmányos módján próbálta átverni a védelmüket és a segítségükkel lekenyerezni őket. A főhőseink pedig hiába „harcosok”, hiába érkeztek a mi korunkból, azért mégiscsak gyerekek, így jó pár izgalmas helyzetbe kerültek a tapasztalatlanságuk miatt.
És a történet? Nekem az eleje picit lassan indult be, nagyon sokat időztek először Klothóval és a Kéerrel, mire végre nekiindultak, hogy a küldetésüket beteljesítsék. De onnantól kezdve, ahogy átjutottak a másik korszakba, onnantól aztán letehetetlen volt a könyv. Komolyan úgy éreztem magam, mintha egy felnőtt krimit olvasnék, mindenki gyanús volt, rettentő gyanús, egyedül egy dologban voltam biztos – hogy aki a leggyanúsabb, az biztos ártatlan:). Persze pár tippem volt az áruló kilétére, nem is jártam rossz nyomon, hiszen a történet végig tele van apró utalásokkal és jelekkel, amiket szépen lassan összerakva azért rá lehet jönni, hogy ki a hunyó:), de akkor is végig körömlerágva izgultam a hőseinkért és hogy időben kiderüljön, hogy ki is a főgonosz.
És a történet vége? Bizonyos szempontból mondhatnám úgy is, hogy egy egyedülálló könyvként is olvasható a regény. DE. Apró utalások és le nem zárt szálakkal van tele a vége (és persze a könyv címéből is látszik, hogy ez sorozatnak készült), így örömmel és kíváncsian várom a következő részt, mert Bessenyei Gábor bebizonyította nekem, hogy igenis van olyan middle grade könyv, ami számomra is izgalmas és szórakoztató lehet!

reta09>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Először akkor találkoztam a könyvvel, mikor Bessenyei Gábor tavaly nyereményjátékot indított a blogján, ha jól emlékszem, és feltöltötte az első 6 fejezetet. Már akkor tudtam, nekem ezt a történetet olvasni kell, és milyen jól gondoltam. Elég sokat vártam ettől a regénytől, és azt kell mondjam, hogy elvárásaimon felül teljesített. Nekem nagyon bejött ez a regény, annyira nagyon, hogy gyorsan értékelést is írtam a blogomra, aki szereti az ifjúsági regényeket, vagy a mitológiát, azoknak mindenképpen ajánlom, nálam abszolút kedvenc lett a regény, nagyon humoros, amellett pedig komoly gondolatok is vannak a könyvben, ez a kettősség nekem nagyon megtetszett. A szereplők szerethetők, a történet izgalmas és érdekes. A főszereplők néhol nekem nem voltak helyénvalók, de a végére mind megnyert magának. Bővebb értékelés a blogom:

http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/01/bessenyei…

Adrirawia>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Félbehagytam, mert egyszerűen nem tudtam tovább folytatni.
Tudom, hogy visszavihetném a könyvtárba, hosszabbíthatnék, és akkor megint… De egyszerűen nem.
Aranyos történet, viszont az a problémám, hogy a szereplők buták. Főleg PJ csoportban olvastam, hogy PJ koppincs… Pedig szerintem maximum annyi köze van hozzá, hogy mitológia.
Szereplőkről csak annyit, hogy lehet hogy csomóan utálják Eriket, de szerintem ő az egyetlen aki reálisan látja a dolgokat. Meg amúgy kedvelem is.
Marcell… áááá…
Adria meg… túl vad. Számomra Marcell és Adria eléggé beképzelt volt.
De azért adok 4 csillagot, mert az ötlet jó. A történet se rossz, de vagy kinőttem ezekből a történetekből, vagy csak ez nem tudott megfogni.

4 hozzászólás
Greti26>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Wow! Ez a könyv nekem nagyon tetszett! Ez volt az első görög mitológiás könyvem, és rájöttem, hogy én ezeket kimondottan tudom szeretni, úgyhogy még biztosan fogok hasonló könyveket olvasni, leghamarabb ennek a könyvnek a második részét.
Nagyon izgalmas volt, tetszett benne, hogy nem kiszámíthatóak a történések, és hogy minden dolog váratlanul történt benne. Én például egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ő lesz a tolvaj, nekem ő nagyon szimpatikus volt, én teljesen másra tippeltem volna. Nagyon érdekel hogy mi lesz a második részben, hiszen eléggé függővége lett, azt hinnénk hogy akkor szépen le lesz zárva a sztori, erre Marcell rájött valamire, és ez így teljesen befejezetlenné tette a könyvet. A könyv cselekménye pörgött, nem volt benne unalmas rész, tök jó stílusban íródott az egész. Kiemelten tetszett, hogy a főszereplők nyolcadikosak, mint én, ezzel még jobban beletudtam élni magam a történetbe.
Marcellt én nagyon bírtam, tetszett a spártai múltja, nagyon klassz srác. Erik engem a sok hisztizésével kissé idegesített, de a vízvarázsló képessége viszont nagyon tetszik. Adriát én nagyon megszerettem, fantasztikus lány, elképesztő, amiket művelt, és hogy soha nem fél. Kár, hogy az amazonok szívébe nem igazán lopta be magát. A Kéer is belelopta magát a szívembe, én nem gondoltam róla, hogy ilyen kedves és jószívű lesz. Örülök, hogy a végén Zeusz felszabadította, és annak még jobban, hogy utána visszatért a jelenbe Adriáékhoz. Azért a jövő harcosain látszott hogy nem 100%-osan őszinte az örömük a Kéer érkezése miatt..
Miközben olvastam a könyvet, rengeteget tanultam a görög istenekről, így a szórakozás közepette rengeteget lehet vele tanulni is. Nagyon ajánlom!! :)

BBetti86>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Túlzottan szeretem a Percy Jackson-könyveket, és akaratlanul is azzal a sorozattal vetettem össze, amiből nem lehetett jól kijönni.
Ebben is olyan gyerekek a főszereplők, akiknek komoly közük van az ókori görög istenekhez. Marcell a spártaik szellemiségének és erejének örököse, Adria az amazonoké, Erik pedig a víz felett kap majd hatalmat Poszeidóntól. Ők is egy árulót keresnek, az istenek árulóját, aki megdöntené Zeuszék hatalmát. Nekik is van természetfeletti kísérőjük, csak nem egy szatír, hanem egy kisebb halálistennő.
A történet magja annyi, hogy az istenek árulójának terve kezd beérni, és a jövő harcosai – ezek a szellemiség örökös gyerekek – kell, hogy visszamenjenek az időben, és az árulót leleplezzék. Nyomozásuk közben belefutnak sok mitológiai hírességbe, és jó sok mítoszt megismernek.
Néha olyan érzésem is volt, hogy a cselekmény azért kell, hogy összekösse a különféle mítoszok ismertetését. Nyomoznak, belefutnak valakibe, akinek megismerjük a mitológiai hátterét. Egy kis kaland, újabb ismerős a mitológiából, akinek megismerjük a hátterét. Többek között Héraklész, Akhilleusz, Midasz, Pandora története kerül elő, és jó sok az istenekről.
Valahol tudom is értékelni, hogy mennyire átadja és kedvet csinál a gyerekeknek a görög mitológiához, de mivel én ezeket már nagyon jól ismerem, a cselekményt a gyerekekkel és a nyomozással többre tudtam volna értékelni. Nem igazán voltam oda azért, ahogy szinte egy videójátékban éreztem magam, ahogy pipálgatták ki a küzdelmeket, egyiktől mentek a másikig, hogy a végén eljussanak a fő összeesküvőhöz.
Azért nem volt unalmas, mert Bessenyei szórakoztatóan ír. Humoros, könnyen emészthető, szórakoztató. Csak éppen a cselekmény annyira nem kötött le.
Vannak benne viszont ötletek. Az, hogy ki az áruló, és miért, milyen szövetségeseket talál, az tetszett. Ott volt egy jó gondolat, amit díjaztam.
A gyerekek kedvelhetőek, ha még nem is bonyolult karakterek. Emlékezetesebb maradt nekem a Kéer, aki hozta a humort az eseményekbe, pláne a tévével a végén.
Most nagyon úgy érzem, hogy fog még ez a világ alakulni, és tudom remélni, hogy a folytatásra izmosabb cselekményt kapunk, és kevésbé lesz mitológiai lexikon érzetem.

johnrider>!
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

A borítója és a története rögtön megtetszett, de amikor kézbe vettem kezdtem félni, hogy tetszeni fog-e, hiszen, mégsem én vagyok hivatalosan ennek a könyvnek a korosztálya.
De szerencsére nagyot tévedtem, mert hihetetlenül gyorsan haladtam a könyvvel (3 nap alatt kivégeztem, itt molyon csak később jelöltem be), és egyáltalán nem unatkoztam közben. Üresjáratok nem voltak, mindig volt valami kaland, vagy éppen ismertető valamelyik görög hősről/istenről, aminek következtében jelenleg görög mitológiai lázban égek. :D
A négy főszereplő közül a két hölgy volt talán a kedvencem: Adria és Kéer. Adria azért, mert ő volt a legmodernebb folt Hellászban, Kéernek pedig egy nagyon érdekes és a jövő iránt érdeklődő személyisége van. És a kettőjük párosa egy igazán vicces duót alkot.
Aki érdeklődik a görög mitológia iránt, vagy szereti a Percy Jacksont, az bizonyára élvezni fogja a jövő harcosainak történetet is.

Bővebben: http://hellostories.square7.ch/bessenyei-gabor-a-jovo-h…


Népszerű idézetek

K_A_Hikari>!

– […] Amit elmesélsz, abban hiszel. Amiben pedig hiszel, az létezik.

160. oldal

Ancsúr>!

– […] A világ ezernyi módon szól mind az emberekhez, mind az istenekhez. Hagyjátok, hogy szóljon hozzátok, és előrébb juttok.

169. oldal

2 hozzászólás
johnrider>!

Adria megrángatta Eriket.
– Juj! Megtarthatjuk? Megtarthatjuk? – viccelődött.
– És mit mondunk a szüleinknek? Hogy van egy halálistennőnk, de szobatiszta?

415. oldal - 42. fejezet

K_A_Hikari>!

Tiltakozhatsz vagy erősködhetsz, de ami vagy, azon úgysem változtathatsz.

50. oldal

RVivi P>!

– Semmi sem lesz – előzte meg a kérdést Klóthó. – Ez a ház, ez a város, benne minden ember, minden munka, minden álom, az egész világ… semmivé lesz.
– Akkor iskola sem lesz.

41. oldal

1 hozzászólás
Tami9501>!

– Ő meg ki a frász? – kérdezte Adria, aki csak most érkezett a gödörhöz.
– Az egyik párka – mondta a bőrszárnyas lény, és a köhögős hangjából valamiféle tisztelet bújt ki. Vörös szemét egy pillanatra sem vette le az asszonyról.
– És ez mit jelent? – kérdezte Marcell.
– Az olyasmi, mint egy hajó – felelte Adria.
– Az a bárka, te! – kapott a fejéhez Marcell. – Ő viszont azt mondta, hogy párka.
– Nem, nem! – ellenkezett Adria. – Biztos vagyok benne, hogy azt mondta: bárka.
– Ez már nem igaz! – fakadt ki hirtelen Erik. – Itt mindenkinek elment az esze? Csak én vagyok elég értelmes ahhoz, hogy felfogjam, hogy nekünk most félnünk kellene? Menekülni? Emberek, vagy szörnyek, vagy mit tudom én mik ütnek lyukat a földbe, és ti egy betűn vitatkoztok? Szerintetek ez normális?

Kapcsolódó szócikkek: Botka Erik · Helle Adria · Hrepka Marcell
Navi P>!

– Ez az! – kiáltott fel Adria. – Kiütötted! De hogyan?
-Te adtad az ötletet – lihegett Marcell. – Elindítottam a zenét a telefonomon, és bedobtam a fülébe, hogy úgy érezze, a fejében szól. Ezt nem bírta elviselni.
– És mi volt az a zavaros muzsika, ami a szerkezetedből szólt? – kérdezte a Kéer.
– Ööö… Lady Gaga…
– Ez komoly? – nevetett fel Adria. – Lady Gagával fektetted ki a küklopszot? Egyáltalán, hogy került Lady Gaga a telefonodra?
– Hát… izé… csak volt rajta … – motyogta Marcell, és nekidőlt az egyik fának, hogy kifújhassa magát.

86. oldal 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Helle Adria · Hrepka Marcell · Kéer
Könyvmolyképző KU>!

– Isteni életem során sorsok milliói futottak át az ujjaim között. Ez idő alatt megtapasztaltam, hogy amit az emberek véletlennek gondolnak, az a világ üzenete. Üzenni akar nekik, de ők nem értik az üzenetet, és legyintenek a jelekre.

Kapcsolódó szócikkek: véletlen
MajsaiAni>!

A világ sohasem pusztul el. Vagy igen? Vajon a dinoszauruszok mit mondanának erről?

109. oldal

RVivi P>!

– Akhilleusz harcos volt, Héraklészhoz hasonlóan félisten – mondta a Kéer. – Gyerekkorában a sarkánál fogva belemártották a Sztüx folyó vizébe, amitől az egész teste sebezhetetlenné vált, kivéve a sarkát, ahol az anyja tartotta, és ahol nem érhette a víz…
– Akkor miért nem fordította meg, hogy ott is bevizezze? – vágott közbe Adria.
A Kéer dühösen nézett a lányra. – Mert nem!
– Fogadjunk, hogy ez lett a veszte – dünnyögte Adria.

216. oldal


A sorozat következő kötete

Az Olimposz legyőzése sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Katalin: Ida és az aranygyapjú
H. Vidra Gabriella: A fekete kő titka
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Jeanette Winterson: Gubancrom
Szigeti Kovács Viktor: A táltos
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Könyves Karolina: A sors homokórái
Wendy Mass: Az utolsó ajándék
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója