A ​jövő harcosai (Az Olimposz legyőzése 1.) 64 csillagozás

Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Marcell, ​Erik és Adria meghökkentő dolgot lát: valaki lezuhan az égből.
Ráadásul túléli.
Amikor az aszfaltba krátert ütő, füstölgő testet figyelik, még nem sejtik, hogy hamarosan belekeverednek egy múltbéli összeesküvésbe és a rég elfeledett görög istenek hatalmi viaskodásába.
Valaki azt akarja, hogy az Olimposz isteneinek korszaka soha ne múljon el. És soha nem szülessen meg a jövő.
Marcell és Adria, a folyton akadékoskodó Erikkel különös, lebilincselő kalandra indulnak. Visszautaznak az időben, hogy leleplezzék az áruló istent, és megtalálják a jelenből ellopott tárgyat, ami nélkül a pusztító terv nem valósulhat meg.
Társukul szegődik egy örökké vérre szomjazó halálistennő, miközben állniuk kell a többi isten segítőkésznek tűnő rohamát is.
De megbízhatnak-e bármelyikükben? Vagy épp az árulót engedik közel magukhoz? Ki merné megvádolni Arészt, Athénét, Héphaisztoszt, Hermészt, Poszeidónt, vagy épp Zeuszt?
Mit ér a barátság? Hol kezdődik a… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993026

Kapcsolódó zóna

!

Bessenyei Gábor

25 tag · 62 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 4., 14:37 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Mars / Árész · Helle Adria · Kéer · Botka Erik · Hrepka Marcell · Klóthó


Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
K_A_Hikari
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Bevallom őszintén sokkal jobbra sikerült nyitókötet, mint reméltem.
Igazából ezt a görög mitológiás témát nem tudtam nagyon hová tenni, nem igazán olvasok ilyesmit. De ez a regény elnyerte a tetszésem. A szereplők kedvelhetők, a cselekmény pörgős, az írásmód élvezhető.
Bár ha nekikezdtek ajánlom, hogy legyen a közelben egy lap, hogy tudjatok jegyzetelni.
A történet még csak most vette kezdetét, de biztos vagyok benne, hogy a jövő harcosai nem pihenhetnek túl sokáig.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/06/bessenyei-gab…

12 hozzászólás
>!
Lorenza_Pellegrini
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Nem volt rossz, csak lehet az volt a baj, hogy ez a mitológiai téma annyira elcsépelt dolog lett már. Mindig jön egy ilyen hullám amikor felkapnak valami témát és utána Dunát lehet rekeszteni a divat könyvekből. De gyorsan lehetett vele haladni és az izgalmak sem hiányoztak belőle, ezért végül is meggyőzött.

>!
zsebibaba007
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Aki követi a blogomat, az tudhatja, hogy számomra Riordan sorozata az örök kedvenc kategóriába tartozik, az ő könyvein nőttem fel, így, amikor mindenhol azzal találkoztam, hogy megjelent a magyar Percy Jackson felcsillant a szemem (vagy inkább vérszemet kaptam?), a fejembe vettem, hogy elolvasom Marcellék történetét. És mielőtt még bárki meggyanúsítana azzal, hogy még csak az esélyt sem adtam meg a történetnek, közlöm, hogy megkapta, és nagyon is akartam szeretni. Azt nem mondom, hogy nem szerettem, de azt sem, hogy igen. Teljesen a skála közepén helyezkedik el nálam a könyv.
(…)
A történetben nagy szerepe van a mitológiának, ami szerintem jól meg van írva, a fiatalabb korosztály sokat tanulhat belőle, és felkeltheti az érdeklődésüket a mitológia varázslatos világa felé. Nagyon részletes leírást kapunk miközben halad előre a történet, és egyáltalán nem probléma, ha valakinek nincs kellő információja a görög-római mitológiáról, mert Gábor tényleg bárki számára érthetővé teszi a szálakat, azt hogy ki-kicsoda és micsoda, milyen jelentőséggel bír a történelemben és a történetben egyaránt.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2017/04/bessenyei-g…

>!
Greylupus
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Őszinte leszek, nem terveztem middle grade könyvet olvasni, mert engem valahogy az idősebb korosztály jobban vonz. De megláttam a könyv fülszövegét és úgy éreztem, hogy ezzel a regénnyel mégis kivételt teszek.
Görög mitológia. Hogy én ezt hogy szerettem az iskolában! És sajnos milyen régóta nem „tartjuk már a kapcsolatot”. De köszönhetően Bessenyei Gábornak, újra a világukban lehettem és nem is akárkikkel, hanem három mai korabeli gyerekkel, akiket arra választottak ki, hogy mentsék meg a görög isteneket és amúgy a világot is:).
Nem tudom, hogy mit szerettem jobban. Magát a történetet vagy azt, hogy újra a görög mitológiában lehettem vagy pedig a három srácot, akiknél evilágibbakat nehezen találhattam volna. Két fiú és egy lány – ez volt a kis csapat felállása. Az író tökéletesen fogta meg a karakterüket, azt a kort, amikor kalandvágyóak, elég „pimaszak” és talán még nem eléggé tanultak? ahhoz, hogy akár egy főistent is „letegezzenek” és hogy bárkivel és bármivel szembeszálljanak:).
A három gyerek persze nem jutott volna nagyon messzire a koruk és a tapasztalatlanságuk miatt sem, ha nem állnak melléjük segítők. Egyrészt ott volt Klothó, egy Moira, a Sors istennőinek az egyike, a másik pedig Kéer, a nagyszájú, hatalmas mellénnyel rendelkező, nagyon szarkasztikus és imádnivaló halálistennő. Egyszerűen nem tudtam betelni vele, ahogy kommentálta a dolgokat, ahogy bár szegényke nem volt egy szépség, de mégis, Herkulesbe azonnal belezúgott és próbálta behálózni és ahogy talán ő járta be a legnagyobb utat, hiszen a kegyetlen és vérszívó halálistennő a történet végére a srácok egyik legnagyobb segítője lett és talán meg merem kockáztatni azt is, hogy a barátjuk is.
A srácokra visszatérve. Az író nagyon ötletesen próbált bennünket bevezetni a mitológiába azzal, hogy a három gyerek még vajmi keveset tudott róluk, így hol Kéer, hol Klothó, hol pedig maguk az istenek mesélték el nekik a történetüket. Így szinte észre se vettük, de majdnem egy fél történelemkönyvet átvettünk érdekes, lebilincselő módon. Én pedig rettentően irigykedtem, mert ki ne szeretne a görög istenekkel találkozni, beszélni velük és esetleg az ő szájukból hallani a történeteiket?
És persze ott vannak az istenek és az a korszak, amikor az emberek még hittek bennük és velük együtt éltek. Tetszett, ahogy a jövőből érkezett srácokat fogadták az emberek és az még inkább, ahogy az istenek. Persze azok most sem hazudtolták meg önmagukat, mert minden isten a maga furmányos módján próbálta átverni a védelmüket és a segítségükkel lekenyerezni őket. A főhőseink pedig hiába „harcosok”, hiába érkeztek a mi korunkból, azért mégiscsak gyerekek, így jó pár izgalmas helyzetbe kerültek a tapasztalatlanságuk miatt.
És a történet? Nekem az eleje picit lassan indult be, nagyon sokat időztek először Klothóval és a Kéerrel, mire végre nekiindultak, hogy a küldetésüket beteljesítsék. De onnantól kezdve, ahogy átjutottak a másik korszakba, onnantól aztán letehetetlen volt a könyv. Komolyan úgy éreztem magam, mintha egy felnőtt krimit olvasnék, mindenki gyanús volt, rettentő gyanús, egyedül egy dologban voltam biztos – hogy aki a leggyanúsabb, az biztos ártatlan:). Persze pár tippem volt az áruló kilétére, nem is jártam rossz nyomon, hiszen a történet végig tele van apró utalásokkal és jelekkel, amiket szépen lassan összerakva azért rá lehet jönni, hogy ki a hunyó:), de akkor is végig körömlerágva izgultam a hőseinkért és hogy időben kiderüljön, hogy ki is a főgonosz.
És a történet vége? Bizonyos szempontból mondhatnám úgy is, hogy egy egyedülálló könyvként is olvasható a regény. DE. Apró utalások és le nem zárt szálakkal van tele a vége (és persze a könyv címéből is látszik, hogy ez sorozatnak készült), így örömmel és kíváncsian várom a következő részt, mert Bessenyei Gábor bebizonyította nekem, hogy igenis van olyan middle grade könyv, ami számomra is izgalmas és szórakoztató lehet!

>!
reta09
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Először akkor találkoztam a könyvvel, mikor Bessenyei Gábor tavaly nyereményjátékot indított a blogján, ha jól emlékszem, és feltöltötte az első 6 fejezetet. Már akkor tudtam, nekem ezt a történetet olvasni kell, és milyen jól gondoltam. Elég sokat vártam ettől a regénytől, és azt kell mondjam, hogy elvárásaimon felül teljesített. Nekem nagyon bejött ez a regény, annyira nagyon, hogy gyorsan értékelést is írtam a blogomra, aki szereti az ifjúsági regényeket, vagy a mitológiát, azoknak mindenképpen ajánlom, nálam abszolút kedvenc lett a regény, nagyon humoros, amellett pedig komoly gondolatok is vannak a könyvben, ez a kettősség nekem nagyon megtetszett. A szereplők szerethetők, a történet izgalmas és érdekes. A főszereplők néhol nekem nem voltak helyénvalók, de a végére mind megnyert magának. Bővebb értékelés a blogom:

http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/01/bessenyei…

>!
cookiemonster
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Anno félbehagytam, aztán amikor újra nekikezdtem, rájöttem, mekkora hiba is volt ez. Nem rajongok a görög mitológiáról szóló könyvekért, de ez kifejezetten tetszett. Biztos, hogy folytatni fogom a sorozatot.

>!
Adrirawia
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Félbehagytam, mert egyszerűen nem tudtam tovább folytatni.
Tudom, hogy visszavihetném a könyvtárba, hosszabbíthatnék, és akkor megint… De egyszerűen nem.
Aranyos történet, viszont az a problémám, hogy a szereplők buták. Főleg PJ csoportban olvastam, hogy PJ koppincs… Pedig szerintem maximum annyi köze van hozzá, hogy mitológia.
Szereplőkről csak annyit, hogy lehet hogy csomóan utálják Eriket, de szerintem ő az egyetlen aki reálisan látja a dolgokat. Meg amúgy kedvelem is.
Marcell… áááá…
Adria meg… túl vad. Számomra Marcell és Adria eléggé beképzelt volt.
De azért adok 4 csillagot, mert az ötlet jó. A történet se rossz, de vagy kinőttem ezekből a történetekből, vagy csak ez nem tudott megfogni.

4 hozzászólás
>!
johnrider
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

A borítója és a története rögtön megtetszett, de amikor kézbe vettem kezdtem félni, hogy tetszeni fog-e, hiszen, mégsem én vagyok hivatalosan ennek a könyvnek a korosztálya.
De szerencsére nagyot tévedtem, mert hihetetlenül gyorsan haladtam a könyvvel (3 nap alatt kivégeztem, itt molyon csak később jelöltem be), és egyáltalán nem unatkoztam közben. Üresjáratok nem voltak, mindig volt valami kaland, vagy éppen ismertető valamelyik görög hősről/istenről, aminek következtében jelenleg görög mitológiai lázban égek. :D
A négy főszereplő közül a két hölgy volt talán a kedvencem: Adria és Kéer. Adria azért, mert ő volt a legmodernebb folt Hellászban, Kéernek pedig egy nagyon érdekes és a jövő iránt érdeklődő személyisége van. És a kettőjük párosa egy igazán vicces duót alkot.
Aki érdeklődik a görög mitológia iránt, vagy szereti a Percy Jacksont, az bizonyára élvezni fogja a jövő harcosainak történetet is.

Bővebben: http://hellostories.square7.ch/bessenyei-gabor-a-jovo-h…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Nahát, el is felejtettem, hogy mennyire szeretem a görög mitológiát :)
A fene hitte volna, hogy ennyire fogom szeretni a könyvet, kicsit fenntartásokkal is kezdtem neki, de aztán nagyon pozitívan csalódtam. A karakterek nagyon jól felépítettek, a dramaturgiai ív zseniális, a görög mitológia és persze az Istenek jelenléte még egyedibbé, érdekesebbé tette a kötetet. Azért pedig külön pacsi, hogy ha még nem is lett kimondva, de elég egyértelműen sejthető volt, hogy magyar gyerekek a főhősök.
http://media-addict.hu/2015/12/05/konyvkritika-bessenye…

>!
Uszáma
Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Az elején még érzékelhető volt, hogy nehezebben indulnak be a dolgok, mint ahogyan az elvárható lenne, azonban a felfedezésre vágyás olyan könnyedén kompenzálja ezt, hogy valóban nagyon gyorsan lehet haladni a cselekménnyel. Ez az egész könyv folyamán jellemző volt, ugyanis elképesztő módon olvasmányos, ami talán a fiatalabb korosztály számára is még érdekeltebbé teheti az olvasást.

Összességében tehát pozitív élményekkel zárom a sorozat első kötetének elolvasását, olyannyira, hogy a második résznek egyből neki is láttam. Első könyvhöz képest mindenképpen figyelemreméltó, hogyan is épül fel a könyv, annak minden apró eleme. Úgy vélem, ahogy haladunk majd előre, és kerülnek a kirakós darabkái egyre közelebb egymáshoz, úgy fog csak igazán összetett képet adni a mű. Ilyen tendenciát mutatva az apróbb hibák is kiküszöbölésre kerülhetnek, hogy aztán a cselekmény minden egyes momentuma kellő figyelemmegtartói szereppel bírjon. És hogy végül ki lesz az áruló istenség? Szerintem még én sem tudhatom igazán. ;)

Teljes: http://konyvspiraciok.blogspot.com/2017/04/bessenyei-ga…


Népszerű idézetek

>!
K_A_Hikari

– (…) Amit elmesélsz, abban hiszel. Amiben pedig hiszel, az létezik.

160. oldal

>!
johnrider

Adria megrángatta Eriket.
– Juj! Megtarthatjuk? Megtarthatjuk? – viccelődött.
– És mit mondunk a szüleinknek? Hogy van egy halálistennőnk, de szobatiszta?

415. oldal - 42. fejezet

>!
K_A_Hikari

Tiltakozhatsz vagy erősködhetsz, de ami vagy, azon úgysem változtathatsz.

50. oldal

>!
Tami9501

– Ő meg ki a frász? – kérdezte Adria, aki csak most érkezett a gödörhöz.
– Az egyik párka – mondta a bőrszárnyas lény, és a köhögős hangjából valamiféle tisztelet bújt ki. Vörös szemét egy pillanatra sem vette le az asszonyról.
– És ez mit jelent? – kérdezte Marcell.
– Az olyasmi, mint egy hajó – felelte Adria.
– Az a bárka, te! – kapott a fejéhez Marcell. – Ő viszont azt mondta, hogy párka.
– Nem, nem! – ellenkezett Adria. – Biztos vagyok benne, hogy azt mondta: bárka.
– Ez már nem igaz! – fakadt ki hirtelen Erik. – Itt mindenkinek elment az esze? Csak én vagyok elég értelmes ahhoz, hogy felfogjam, hogy nekünk most félnünk kellene? Menekülni? Emberek, vagy szörnyek, vagy mit tudom én mik ütnek lyukat a földbe, és ti egy betűn vitatkoztok? Szerintetek ez normális?

Kapcsolódó szócikkek: Botka Erik · Helle Adria · Hrepka Marcell
>!
RVivi

– Semmi sem lesz – előzte meg a kérdést Klóthó. – Ez a ház, ez a város, benne minden ember, minden munka, minden álom, az egész világ… semmivé lesz.
– Akkor iskola sem lesz.

41. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

– Isteni életem során sorsok milliói futottak át az ujjaim között. Ez idő alatt megtapasztaltam, hogy amit az emberek véletlennek gondolnak, az a világ üzenete. Üzenni akar nekik, de ők nem értik az üzenetet, és legyintenek a jelekre.

Kapcsolódó szócikkek: véletlen
>!
julicsenge IP

– A jövő harcosai vagyunk! – ismételte meg Marcell jó hangosan.
Adria elmosolyodott.
– A jövő harcosai! – kiáltotta el magát ő is.
– A jövő harcosai! – csatlakozott hozzájuk a Kéer is.
– Te nem is a jövőből jöttél – vetette oda Erik.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Botka Erik · Helle Adria · Hrepka Marcell · Kéer
>!
Tami9501

– Inkább azt mondjátok meg, mit fogunk most csinálni? – kérdezte Adria. – Leugrunk Athénba?
– Athénba? – csodálkozott el Erik. – Miért mennénk Athénba?
– Mindig is szerettem volna Görögországban nyaralni, és most itt vagyunk, ingyen jöhettünk…
– Te megőrültél – nyögte Erik.
– Gondolj bele, van egy csomó régi szobor, amik a sok év alatt eltörtek, és úgy mutogatják őket. Mi most megnézhetnénk mindegyiket, eredetiben.
– Képzeld csak el – vette át a szót Marcell –, olyan múzeumokba mehetünk el, amik most még nem is múzeumok, csak azok lesznek.
– Ti teljesen megbuggyantatok! – akadt ki Erik. – Azért jöttünk, hogy megmentsük a világot. Most elmegyünk a Moirákhoz, és részemről ennyi. Nem fogok várost nézni, abban biztosak lehettek.

Kapcsolódó szócikkek: Botka Erik · Helle Adria · Hrepka Marcell
>!
Könyvmolyképző KU

…lehet-e véletlen, hogy amikor a jövőben segítségre szorulok, milliárdnyi ember közül pont ilyen gyerekekkel találkozok? Nem, ezek egyike sem lehet véletlen. Ez a sors. A világ üzenete.

>!
RVivi

– Akhilleusz harcos volt, Héraklészhoz hasonlóan félisten – mondta a Kéer. – Gyerekkorában a sarkánál fogva belemártották a Sztüx folyó vizébe, amitől az egész teste sebezhetetlenné vált, kivéve a sarkát, ahol az anyja tartotta, és ahol nem érhette a víz…
– Akkor miért nem fordította meg, hogy ott is bevizezze? – vágott közbe Adria.
A Kéer dühösen nézett a lányra. – Mert nem!
– Fogadjunk, hogy ez lett a veszte – dünnyögte Adria.

216. oldal


A sorozat következő kötete

Az Olimposz legyőzése sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Baráth Katalin: Ida és az aranygyapjú
Elena Kedros: Olimposz lányai – Kristálykönnyek
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Nyulász Péter: Ciprián
Póli Matilda: Futó tűz
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
John Flanagan: A Tölgylevelesek