A ​feledés folyója (Az Olimposz legyőzése 2.) 24 csillagozás

Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Indul az újabb istenvadászat!

Marcell, Erik és Adria nyara más, mint a kortársaiké, hiszen a tanév végén hihetetlen kalandokba keveredtek. Lenyűgöző kalandokat éltek át, leleplezték az áruló görög istent és helyrehozták az időzavart.
Ám valami még sincs rendben. Egyre több furcsaság akad a jelenben.
Hogyan kerülnek hárpiák egy panelházba?!
Zeusz kérésére visszautaznak az ókori Görögországba, megtalálni a medréből eltűnt alvilági folyót, aminek vízétől a holtak elfelejtik az emlékeiket.
Az alvilág már az összeomlás szélén áll, az idő szövete meghasadt,
és mitikus szörnyek szöknek át a jelenbe.
A jövő harcosai versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a feledés folyóját, mielőtt minden összeroppan. Ám ahogy nyomoznak, és megismerik az istenek korábbi tetteit, egyre több szörnyűségről hallanak. Talán még nagyobb a veszedelem, mint gondolták…

Hőseink újabb sodró kalandra indulnak. Tarts velük az izgalmas úton!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999608

Kapcsolódó zóna

!

Bessenyei Gábor

21 tag · 57 karc · Utolsó karc: 2019. június 17., 18:43 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Héphaisztosz · Helle Adria · Kéer · Botka Erik · Hrepka Marcell


Kedvencelte 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
K_A_Hikari P
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

„ – Mert sokszor a feledés a legnagyobb áldás, ami halandót és halhatatlant érhet.”

Amint elkezdtem, nem tudtam letenni.
(…)
Mindig tartok egy kicsit a sorozatfolytatásoktól, de Gábor nagyon hamar bebizonyította, hogy nincs rá okom.
Kaland, izgalom, mitológia, bátorság, barátság, lezáratlan kérdés.
Mind-mind ott van a regényben, szóval azt hiszem, mindenki megtalálja az okot, hogy elolvassa.
Mennyire igazam volt, amikor azt mondtam, hogy letehetlen fantasy lesz ez a könyv…

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/01/bessenyei-gab…

2 hozzászólás
>!
Lorenza_Pellegrini
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Kicsit kiszámíthatónak találtam. Nem volt benne olyan igazi izgalom csak a legvégén. Azért viszont érdemes volt elovasni. A szereplők is sokkal közelebb kerültek mint az első részben. Megszerettem őket.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Nem köntörfalazok: le a kalappal Bessenyei Gábor előtt! Az, amit ebben a könyvsorozatban megcsinál, egyszerűen zseniális. Érződik, hogy mennyire komoly kutatómunka áll a regény mögött, de nem is ez a legjobb, hanem a karakterizálás. Ahogy mindhárom főhős egyenrangú, mindenkivel történik valami izgalmas, és azért külön jár a gigantikus pacsi, hogy minden fejezet WTF feelinggel zárul, és ilyenkor naná, hogy ugrunk a másik karakter sztorijához. No ezért sem egyszerű félretenni a könyvet egy percre sem.
http://sorok-kozott.hu/2016/12/bessenyei-gabor-az-olimp…

>!
reta09
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Nagyon tetszett ez a rész is! Nem hittem volna, hogy a második jobb lesz, mint az első, de így történt, a nyomozós rész sokkal jobban ki volt dolgozva, a szereplők egyáltalán nem idegesítettek egy picit sem, az előzőbe még Erikkel volt gondom, de ebbe a részben ő volt a kedvencem. Izgalmas, humoros, jól megírt és érdekes. Nem tudtam minden nap olvasni, mióta elkezdtem, de mikor volt időm, akkor alig tudtam letenni. Alig várom a következő kalandot! Kár, hogy olyan messze van még december…

bővebb kifejtés:
http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/01/bessenyei…

>!
PatyiMoly P
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

A vége.
Az tetszett.
Az nagyon!
Végre egy kis izgalom!

Ami a többi részét illeti, nem mondanám, hogy rossz, semmiképp, hiszen rengeteg kreativitás van benne. Ám a történet menete, a csavarok számomra túl kiszámíthatóak voltak.
Mint egy amerikai romantikus filmben, amikor mindenki tudja, hogy a végén úgyis összejön a két főszereplő.

Viszont az utolsó oldalak…
Várom, hogy mit hoz ki ebből az író.
Kíváncsivá tett.

Bővebben: http://patyimoly.blogspot.hu/2017/08/bazi-nagy-gorog-id…

>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Ugyan olyan jó volt, mint az előző, lehet néhol még jobban is tetszett. Szépek voltak az apró részletek a történetben, amiket szinte nem is lehetett észrevenni, de mégis annál fontosabb jelentőségük volt. A történet olvastatta magát, izgalmas volt és fordulatos. Néha kicsit talán kiszámítható, de voltak hihetetlen, váratlan fordulatok is, amire azt hiszem senkise számítana.
https://www.youtube.com/watch…

>!
Uszáma
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Így az elolvasása után olyan kettős érzésem van, melyet egyszerűen nem tudok a helyén kezelni. Egyrészről jelen esetben is megvolt az a gyors tempó olvashatóság szempontjából, mint az első résznél, és talán még szerteágazóbbnak is véltem az utazást. Közben pedig talán eltörpülnek ezek a köztes események a nagyobb szinten lévő történet kibontakozása mellett. Természetesen az apróbb események is nagyban hozzájárulnak ahhoz, ahová majd a végén kilyukadunk, azonban ettől elhúzottnak hathat az egész, ahogyan azt korábban is észleltem. Ebből kifolyólag bár voltak olyan momentumok, ahol fejlődést tapasztalhatunk, azonban a legnagyobb részét kitöltő eseményfolyamoknál ez a fejlődés nem érzékelhető. Innen is fakad a kettősséggel való vívódásom, hiszen míg a könyv nagy részében várok egy bizonyos dologra, melynek részletei már-már oly' nyilvánvalók, hogy a többszöri utalásoknak, eseményeknek köszönhetően a végére már mindenki rájöhet mibenlétükre, addig a végén beindulnak az események, és a részek közötti átvezetés, amely a legfőbb vonulatot adja a sorozatnak hihetetlen jól sikerednek, izgalmakat kecsegtetve a továbbiakra nézve is. Ebből a szempontból tekintve az elsőhöz képest sokkal hatásosabb lezárást kapott ez a kötet, és így sikerült azt elérnie, hogy a következő részt is biztosan olvassam majd.

Teljes: http://konyvspiraciok.blogspot.com/2017/04/bessenyei-ga…

2 hozzászólás
>!
Fummie
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Történet szempontjából az elején most sem kell többet várni, mint az első résztől, sőt, Gábor némelyik ötletét újra felhasználta, ami nem baj, de azért a jövőben tessék kreatívabbnak lenni, mert ugyanazt a dolgot nem lehet büntetlenül sokszor eljátszani. És tudom, hogy ez fiataloknak íródott, de sokszor a főhősök olyan fekete-fehéren gondolkodnak, ahogy erre rá is lett világítva. Számukra valaki vagy jó, vagy gonosz, de nincs köztes állapot, és ritkán gondolnak bele a tettek mögöttes tartalmába.
Viszont volt itt pár olyan csavar, amire egyáltalán nem számítottam, sőt a végénél csak így ültem, és láttam, hogy fogynak a lapok, és tudtam, hogy ez így már nem fog megoldódni, mert ahhoz túl kevés az oldal, és láttam, mi fog jönni, de nem akartam. Aztán jött, én meg még nem dolgoztam fel. Szóval ide a következő részt, de most azonnal!

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2016/12/bessenyei-ga…

>!
Lívia_Márkus
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Anno a középiskolás éveim első felében tanultunk görög mitológiát. Akkor nem érdekelt különösebbképpen, valószínűleg azért, mert kötelező volt. A volt magyartanárom férje írta ezt a könyvet, ő általa tudtam meg( megosztotta egy közösségi oldalon), hogy létezik ez a KÖNYV. Csupa nagybetűvel. Az első részét, a jövő harcosait igazából csak kíváncsiságból olvastam el. Nem bántam meg, sőt egyenesen imádtam a cselekményét. Így nem volt kérdés, hogy a második könyvet is el fogom olvasni. Nagyon sok könyvet olvasok, de talán még ennyire közel nem álltak szereplők a szívemhez, mint Adria, Erik és Marcell. Mintha az én barátaim is lennének. Nem a szépségéről híres, hanem annál inkább az orrfacsaró bűzéről ismert Kéer halálisntennő is szerethető karakter a sorozatban. Tetszett még,Niobé ( könnyező szobor), Gorgók, az alvilág örzői akiknek a bőrük pikkelyes és a hajszálai élő, tekergő kígyók és ha a halandó rájuk néz kővé dermeszti őket… Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, olvassátok el és nem fogtok benne csalódni. Tele van izgalmakkal, és nem várt fordulatokkal. Várom a folytatást! Miközben olvastam a lelki szemeim előtt és a fantáziámban megelevenedett az egész sztori egy filmvásznon. Ebből a sorozatból olyan jó filmet lehetne készíteni!

>!
Luna_Dephensis
Bessenyei Gábor: A feledés folyója

Na kérem, ez a beszéd! Hölgyeim és uraim, így kell igazán menő könyvet írni! Kortól, nemtől függetlenül bárkinek izgalmas olvasást nyújt. Már az első rész is szuper volt, de meglehet, hogy ez még annál is jobban sikerült! Az író nem rest belevetni magát a görög mitológia szövevényes történeteibe, hogy kigubancolja, majd ismét összeszője egy modern, fordulatos, időutazós kalanddá őket. Mindezt teszi úgy, hogy a modern világ és az ókori istenek nemcsak hogy megférnek egymás mellett, hanem egyenesen kihozza belőlük a maximumot, minden lehetőséget megragad, hogy ez a kombináció egy egyedi ízű, színes könyvsorozatot alkosson.

Szeretném még egyszer megköszönni a csodás könyvnyereményt az írónak. :) Nem bírtam magammal, és már meg is vettem a következő részét! :D

Olvassátok, mert megéri! ;)


Népszerű idézetek

>!
julicsenge IP

– Azt akarom mondani, hogy alig értjük, hogyan történt meg az időutazás, akkor honnan tudnánk, milyen következményei vannak? Nyáron elég sokat kutattam a témát…
– Azt, hogy fél tucatszor megnézted a Vissza a jövőbe -trilógiát, nem nevezném kutatásnak – szurkálódott Adria.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Botka Erik · Helle Adria · Vissza a jövőbe
>!
K_A_Hikari P

Gyűlölte, hogy megint csak kérdései vannak, válasz meg egy sem.

35. oldal

>!
julicsenge IP

A titok az, hogy tudni kell elbukni.

370. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Héphaisztosz
>!
K_A_Hikari P

Készen kell állnom a bukásra, ha győzni akarok.

362. oldal

>!
reta09

– Sajnálom – mondta a fiú.
– Mit? – kérdezte Marcell, miközben elindultak Héraklész után.
– Igazad volt…
– Sajnálod, hogy igazam volt?

324. oldal, 37. fejezet

>!
Egyiptom_Hercege

– Ez őrültség! Közelebb hoznád a vilagvégét, hogy segítsek megakadályozni a… világvégét?
– Igen, ez a tervem.

182. oldal, 19. fejezet

>!
K_A_Hikari P

– Félreismertelek.
– Ennyi?
– Vannak pillanatok, amikor egy isten is beláthatja a hibáját

232. oldal

>!
K_A_Hikari P

Az, akit egész életében aláznak, megtanulja értélelni azokat, akik szeretettel fordulnak felé.

366. oldal

>!
K_A_Hikari P

A túlèlők így gondolkodnak. Nem csak egy tervük van, előrelátók és felkészültek.

368. oldal


A sorozat következő kötete

Az Olimposz legyőzése sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Baráth Katalin: Ida és az aranygyapjú
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Elena Kedros: Olimposz lányai – Kristálykönnyek
Josephine Angelini: Istennő
Meg Cabot: Ébredés
Marah Woolf: Ne szeress!
Robin LaFevers: Sötét diadal
Helena Silence: Ezüsthíd