Rivaldafényben 1 csillagozás

Ómorovica, Bácskossuthfalva amatőrmozgalmának monográfiája
Besnyi Károly: Rivaldafényben

Besnyi ​Károly alapos, mindenre kiterjedő kutatásokat végzett, egyben szerencsés helyzetben volt, hiszen a valaha is volt meg működött helyi civilszervezetek dokumentációja, jegyzőkönyvei fennmaradtak az utókorra. Felhasználta a helyi művelődési egyesületek, a Helyi Közösség gazdag archivumának anyagát, az esetleges hiányokat a korabeli a napi- és hetilapokban, folyóiratokban megjelent írásokkal, beszámolókkal elemzésekkel, hírekkel pótolta. Összegyűjtötte a fellelhető fényképeket, riportfilmeket, digitális adathordozókat. Jelentős mennyiségű irodalmat használva igazodott el a kor társadalmi, politikai és művelődési viszonyai között. A legkisebb adatot is jegyzettel bizonyított.
Kéziratának értékét emeli, hogy az előadásokban a táncokban közreműködő színészek, táncosok, műkedvelők mellett nem feledkezett meg a technikai személyzetről, a szervezetek vezetőségi tagjairól és másokról sem. Név szerint felsorolja őket. Kéziratát mellékletekkel és több mint száz fényképpel teszi… (tovább)

>!
Ady Endre Művelődési Központ, Bácskossuthfalva, 2013
400 oldal · ISBN: 9788684699611

Hasonló könyvek címkék alapján

Mucsi András: Magyarországi miniatúrák
Szabó Lőrinc: Szabó Lőrinc hévízi versfüzete
Bakay Péter (szerk.): A békéscsabai evangélikus gyülekezet életmódja a 18. század első felében az első anyakönyv alapján
Zlinszky János: A tizenkéttáblás törvény töredékei
Szilágyi Domokos: Játszhatnám
Sztánics Ferenc: Ott szeretnék erdő lenni, ahol kihajtottam
Szabó Flóris: A Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár kéziratkatalógusa
Hamvas Béla: Λιταί
Petrőczy Kata Szidónia: Petrőczy Kata Szidónia kézírásos verseskönyve