Az ​igazi Marilyn Monroe 10 csillagozás

Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

A könyv szerzője hű marad a legszigorúbb értelemben vett igazsághoz – így igyekszik bemutatni Monroe kacskaringós életútját, amelyet ellentmondások feszítettek szét. A siker és a vagyon, a huszonhat film és a tizennégy év bálványozás éppúgy jellemezte sorsát, mint a mély magánéleti válságok. Marilyn sosem tudta feldolgozni szomorú gyerekkorát, s nehéz pályakezdését a mozi világában. A hírnév csillámai nem tudták befedni a bolond anya és az ismeretlen apa okozta gyógyíthatatlan sebeket, azt az önpusztítást, amely leromlott egészségi állapotú szervezetébe szinte időzített bombaként programozta a halált. Fényes és csillogó, de tragikus és hányatott élettörténet ez, amelyet az évek során a magány tovább nehezített, a könyv szerzője pedig meglehetősen tárgyilagosan mutatja be ezt a titkokkal, rejtélyekkel áldott és terhes életutat.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Az igazi... Jószöveg Műhely

>!
Jószöveg Műhely, Budapest, 2004
240 oldal · ISBN: 9637052038 · Fordította: Hajós Katalin

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Ruby_εïз IP>!
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

Amikor megvettem ezt a könyvet, másfél nap alatt kiolvastam, és ez most sem volt másképp. Annyira olvasmányosan írta meg a szerző, hogy fejezetről, fejezetre izgultam én is Marilynért. Nagyon sok filmet láttam már róla, életrajzi-dokumentumfilmet is, és sokat is olvastam, de úgy gondolom, eddigi olvasmányaim alapján, ez a könyv a legjobb a témában. Engem totál beszippantott, csak ajánlani tudom.

Szanya>!
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

Kötelező mindenkinek, akit a „szőke szexbomba" világa csak egyetlen perce is megragadott. A könyv rendkívül részletes, számos forrásból dolgozik, emiatt nem is egy kifejezetten könnyed olvasmány, de Marilyn varázslatos világa mindenkit magával ragad. Ha nem csak azt akarod tudni, hogy mi is volt az elnökkel kapcsolatos viszony alapja, hogy hány férjet is fogyasztott el Monroe, hogy tényleg festett szőke volt-e, akkor ez a könyv ideális lesz :)

Ildikó74>!
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

Tárgyilagos és viszonylag részletes életrajz. Olvasmányosnak nem mondanám, kicsit száraznak éreztem. Kevés hangsúly van a lélektani részeken, ami nekem kevésbé tetszett, ennek ellenére eléggé lehangolt, szóval valahogy mégis újra átjött Marilyn zsigeri szomorúsága és magánya.
A könyv hatására elhatároztam, hogy megnézem az eddig kihagyott, komolyabb témájú filmjeit (a Kallódó emberekkel már el is kezdem).

blianhun>!
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

Színvonalas, olvasmányos életrajz.
Vannak, amik már sosem változnak: Elvis a Király, JFK az Elnök, Marilyn a Szőke.

Szilvi1111 P>!
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

Nekem ez a könyv egy kicsit túl száraz, túl tárgyilagos. Kíváncsi voltam a végére, de elég lassan juottam el odáig….Mindenesetre aki kíváncsi M.M. életére, olvassa el! :)

postmodjane>!
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Marilyn Monroe

Pozitív vonások: részletes, pontosságra törekvő, olvasmányos, érdekes.

Negatív vonások: nyomdahibák és / vagy helyesírási hibák nem kevés volta, akinek vannak illúziói a sztárságról, azokat kibillenti ebből.

Kiderül, hogy Marilyn egy barnából lett szőke, aki nagyon tudatosan építette a karrierjét. Tele volt becsvággyal és szeretethiánnyal. Voltak az életéban családi, párkapcsolati zűrök, harmónia és boldogság már kevésbé.

Az, hogy mi / ki tette őt naggyá részben kiderül: férfiak (és fodrászok).
Sokatmondó, hogy még Arthur Miller is seperc alatt a bűvkörébe került.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marjane Satrapi: Persepolis – A visszatérés
Marina Vlady: Szerelmem, Viszockij
Brigitte Bardot: A küzdelem könnyei
Jacques Le Goff: Assisi Szent Ferenc
Georges Sadoul: Charlie Chaplin filmjei és kora
Régine Pernoud: Jeanne d'Arc
Georges Duby – Andrée Duby: Jeanne d'Arc perei
J. Randy Taraborrelli: Elizabeth
Zoé Oldenbourg: Nagy Katalin
Gérard Depardieu: Ez már csak így volt