10 ​aranyszabály avagy hogyan éljünk 10 évvel tovább 7 csillagozás

Bertil Marklund: 10 aranyszabály avagy hogyan éljünk 10 évvel tovább

Az élettartamot meghatározó tényezők hetvenöt százalékában mi magunk vagyunk felelősek azért, hogy meddig élünk.
Erre a következtetésre jutott húsz év háziorvosi gyakorlat és húsz év tudományos kutatómunka után Dr. Bertil Marklund svéd orvos és egyetemi tanár, aki ebben a könyvben
10 egyszerű jó tanácsban foglalja össze a legfontosabb életviteli szabályokat, és meggyőzően állítja, ha megszívleljük tanácsait, 10 évvel meghosszabbíthatjuk életünket. Minden egyes állítását statisztikai adatokkal, kutatási eredményekkel és saját orvosi praxisából leszűrt tapasztalataival igazolja. Meglepően hasznos, bölcs és tömör írása a hétköznapi ember számára is könnyen érthető.

>!
Corvina, Budapest, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631364217

Enciklopédia 2


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mariann_Czenema P
Bertil Marklund: 10 aranyszabály avagy hogyan éljünk 10 évvel tovább

Összességében azt tudom mondani: nagyon hasznos ez a könyvecske!
Kicsit időnként gyorstalpaló, viszont a táblázatokat szerettem benne. Elég pörgős könyv, olyan bármikor előkapható, igazán 21. századi – ez egyben a hátránya is. Néhány témánál én igényeltem volna a hosszabb kifejtést is, de Marklund doktor bevallottan törekedett inkább a rövidségre, hogy tömören és gyorsan adja át egy-egy témához kapcsolódó információit.

A mű főképpen az egészségtudatos életmód gyors kialakításához ad segítséget, de mivel átfogó jellegű, kiindulási pontként bőven megfelel.
Én ezt most 4 csillagra értékelem; a kinézetet viszont ötösre, egyszerűen mesésen szép a fehér-kék kombináció, ami a kötetet jellemzi. :)

(bővebben itt:
http://czenema.blogspot.hu/2017/06/10-aranyszabaly-avag… )

>!
Gólyanéni
Bertil Marklund: 10 aranyszabály avagy hogyan éljünk 10 évvel tovább

Kategóriájában jó kötet. Szerencsésen szerkesztett, tömör, de nem szűkszavú, könnyen áttekinthető. Agyonrágott témát dolgoz fel, százával válogathatunk a hasonló kötetek között, ez mégis egyedi. A szokványos és tipikus életmódbeli tanácsokat azzal haladja túl, hogy érthetően magyaráz, kísérletekkel bizonyít és olyan témakörökre is kitér(napozás, gyulladások, alvás, magány…), melyek nem általánosak ezekben a kötetekben.

>!
Saille P
Bertil Marklund: 10 aranyszabály avagy hogyan éljünk 10 évvel tovább

Avagy egy svéd háziorvos tanácsai az egészséges élethez. Annyira ikeás ez a könyvecske! Lapraszerelt, egyszerű, és könnyen összeállítható belőle egy egészséges menetrend az életre. A kedvenc házorvosunk nem fáraszt minket bonyolult tudományos magyarázatokkal (csak a legszükségesebb esetekben és mértékkel), és 10 egyszerű lépésben javíthatunk az életminőségünkön (bár a délben 15-20 perc napozás, azért tipikusan svéd ajánlat – nálunk ettől eltiltanak ma már! bár abban igaza van: legyünk a napon, csak a mi UV sugárzásunknak megfelelő módon). Kitér a mozgásra, a folyadékfogyasztásra, a fogyásra, a pihenésre, stb. de kedvesen megengedő módon. Sőt még biztat is, hogy nem kell mindezt egyszerre végrehajtanunk! Már egy -egy lépés is jelentős védelmet jelent a szervezetünknek – úgyhogy azt hiszem, bár egyszerre végigolvastam ezt a kék-sárga kis könyvecskét, vissza fogok még térni hozzá, hogy tényleg beépítsem az életembe az eddig hiányosan művelt dolgokat.

Borító 3,5* (nagyon skandináv)


Népszerű idézetek

>!
Mariann_Czenema P

Az optimisták tovább élnek a pesszimistáknál, mégpedig – a kutatások szerint – akár 7 évvel.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: optimizmus · pesszimizmus
2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brendon Burchard: Töltődj fel!
Larry Gonick – Mark Wheelis: Képregén
Kip Thorne: Az Interstellar és a tudomány
Brian Greene: Az elegáns univerzum
Csermely Péter: Kutatás és közlés a természettudományokban
Ben Goldacre: Rossz tudomány
Leonard de Vries (szerk.): Furcsa találmányok
Brian Greene: A kozmosz szövedéke
David Attenborough: Madagaszkár állatparadicsoma
Cordula Thörner: Dinoszauruszok