Hannelore, ​mi lesz belőled? 9 csillagozás

Berta Schmidt-Eller: Hannelore, mi lesz belőled? Berta Schmidt-Eller: Hannelore, mi lesz belőled?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

E könyv főhőse egy vidám kislány, aki kiváncsiságból elmegy a vasárnapi iskolába. Ott annyi újat hall, hogy alig tudja mindazt fejének „a megfelelő fiókjába” elhelyezni.
Otthon, a családban, az iskolában vagy akár társaival való játék közben a Jézus Krisztusban való zsenge hite sok próbán esik át. A Megváltó segítségét átélve hite megerősödött. Megváltozott magatartása mások életét is jó irányban befolyásolja.
Egy bátor kislány vidám és elgondolkoztató története.

Eredeti megjelenés éve: 1960

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Evangéliumi, Budapest, 1994
122 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639209287
>!
Evangéliumi, Budapest
122 oldal · puhatáblás

Kiemelt értékelések

H_Andi>!
Berta Schmidt-Eller: Hannelore, mi lesz belőled?

Megint egy könyv, amit az utolsó két fejezet vitt magával. Azok nagyon szépek voltak, a többi fejezettel szemben. Nem beszélve arról, hogy Hannelorénak a könyv végére sem sikerült a szívembe lopnia magát. A végén ugyan aranyosabb volt, de amúgy egy utálatos kislány maradt számomra. Sajnos már nem derül ki – mert ugye vége lett a történetnek –, hogy a jellemében történő változás csak átmeneti, vagy tényleg elindult a feljődés útján. A könyvben felvetett problémák aktuálisak ugyan, a nevelési stílus, ami megjelenik benne, már koránt sem. Vagyis nem árt egy gyereknek, ha olvas az árulkodás, irigység, kiállás a társainkért, magunkért stb. témákról, viszont nem biztos, hogy értik, miért veri meg az apuka bottal a gyerekét úgy, hogy az összeesik a lépcsőn, miért pofozzák meg minden apróságért a gyerekeiket, miért olyan arrogánsak a tanárok a diákokkal stb.. Igaz napjainkban átestünk a ló túloldalára ebben is, da a ló azon oldala sem volt jó.

2 hozzászólás
Mezítlábas_Vándor>!
Berta Schmidt-Eller: Hannelore, mi lesz belőled?

Kedves történet egy rosszcsont kislányról, aki megismeri a Megváltót, és szép lassan változni kezd az élete.

Viszont ez a borító borzalmas!


Népszerű idézetek

H_Andi>!

Te ezt biztosan nem érted … […] olyan erősen imádkoztam, sokkal jobban, mint akkor, hogy a kirándulásra szép idő legyen, és nem lett … Úgy esett az eső, nem tudtunk játszani, és hajóval sem jöhettünk haza … és egyáltalán …
Újból sírás fojtogatta.
[…]
– Ezért bőgsz, Hannelore? Butaság e miatt sírni! Azért imádkoztál, hogy a Jóisten ne küldjön esőt? No de ilyet! Mikor az egész világ esőért siránkozik … akkor a Jóisten azt tegye, amit te akarsz, mert te játszani és hajókázni szeretnél!
[…]
Hannelorénak szüntelenül anya szavai jártak az eszében. „Butaság, értelmetlenség” – így mondta. „Az egész világ esőért imádkozik …” Hm. „Anyának igaza van” – gondolta kelletlenül.

94. oldal, Az elázott iskolai kirándulás - Hannelore mi lesz belőled (Evangéliumi)

H_Andi>!

A jászolban fekvő Gyermek csak kép volt, és az is maradt. De annak a képe, Akinek a mai napig nem volt helye ebben a házban. Annak a képe, Aki ott élt Hannelore szívében. De apa jóindulatát ez sem fokozta. Pedig kislánya azt kérte tőle, hogy „nagyon szépen” vágja ki! … Értelmes ember természetesen nem egy képen mutatja meg ellenállását Jézussal szemben. Mégis olyan furcsán érezte magát, amíg a jászolt vágta.

117. oldal, Hannelore és a meglepetések - Hannelore mi lesz belőled? (Evangélimi)

H_Andi>!

„Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.”
Drégerné arcán könny csordult végig és férje kezére hullt, aki blekarolva állt mellette. Hannelore még mindig nem mozdult. Halkan mondta:
– Most van karácsony! Nekünk … előszőr … most!

120. oldal, Hannelore és a meglepetések - Hannelore mi lesz belőled? (Evangéliumi)


Hasonló könyvek címkék alapján

Patricia St. John: Nyomok a hóban
L. M. Montgomery: A Mesélő Lány
Jeanne K. Norweb: A Bölcsesség Mestere
Odile Weulersse: Eskü a katakombában
David Almond: Agyag
Rafael Abalos: Grimpow – A láthatatlan út
Hegedüs Géza: Az írnok és a fáraó
Jean Webster: Erre csak Patty képes
Balázs Sándor: Pozsonyi diákok
Kate Douglas Wiggin: Becky sorsa