Egon ​nem fáradt 4 csillagozás

Berta Ádám: Egon nem fáradt

„Okos, ​vidám, mellbevágó, naiv és fölforgató írások. Rendes novellák: tehát rendetlenek, rendetlenkedők. Fejre állósak. Mit tudom én, például a "Sára kórházba kerül” egy banális kispolgári-családi-esti helyzetet vezet tovább: mindenféle ez meg az után – Sára tejszínes gyümölcssalátát hoz be, de Gusztáv még egy pohár vizet se kér, a sört sem kívánja, fáj a feje és tévézni akar – „csörgött a telefon. Halló tessék – mondta Sára. 2017-ben, hosszú bentlakásos terápia után szólalt meg legközelebb.”
Hangsúlyosan napjainkban, a mindennapokban játszódó történetek – a játék szó itt igen helyénvaló, Berta Ádám komolyan játszik –, a szereplők a leghétköznapibban, többnyire trendi, reflektálatlan figurák. Van azonban az elbeszélésmódban, a szóhasználatban is valami bravúrosan rafináltan trendi és reflektálatlan, amitől meghökkentően viccessé, szórakoztatóvá válik az egész. Ráadásul a novellák a legváratlanabbul érnek véget, mindenféle szokásos csattanók nélkül, amitől akkorát csattannak,… (tovább)

>!
Kalligram, Pozsony, 2011
152 oldal · ISBN: 9788081015144

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
szivtiproimi
Berta Ádám: Egon nem fáradt

Elsőre nem rossz könnyv. Jó, hogy a török szereplővel édesapádról is megemlékeztél. Az első néhány novella a legjobb, késöbb kissé leülnek a történetek, vagy csak én nem vagyok képben veled kapcsolatban.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Elvesztett jövő
Békés Pál: Csikágó
R. Kelényi Angelika: A porfészek
Tar Sándor: Ennyi volt
Bächer Iván: Emberevő
Baráth Viktória: A főnök nagy napja
Tar Sándor: Az alku
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Budai Lotti: A hercegnő haragja
Lázár Ervin: Mesék felnőtteknek