Sharpe ​Waterlooja (Sharpe 20.) 13 csillagozás

Bernard Cornwell: Sharpe Waterlooja

Richard Sharpe és a waterlooi hadjárat, 1815. június 15-től 18-ig

1815-öt írunk. Sharpe a tapasztalatlan és hozzá nem értő Orániai Vilmos hercegnek, a szövetséges sereg egy jókora hadereje parancsnokának törzskarában szolgál. Az Ifjú Békának gúnyolt herceg, mivel minden másnál jobban aggódik amiatt, hogy részt vehessen a Brüsszelben tartott hatalmas bálon, nem figyel a felderítésről visszatérő Sharpe jelentésére, miszerint óriási létszámú hadsereg tart feléjük, élén a nemrég visszatért Napóleonnal.

Mikor kezdetét veszi a waterlooi csata, Sharpe-nak tehetetlenül kell néznie őfelsége katonai balfogásait. Ám az összecsapás tetőpontján, amikor a győzelem már elérhetetlennek látszik, Sharpe sorsfordító döntést hoz, és képességei, bátorsága és elszántsága révén a pályafutása legkeményebb és legvéresebb csatáját személyes diadalává teszi.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Gold Book, Budapest, 2011
386 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634262008 · Fordította: Sándor Zoltán

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Izabella_Kosztovics>!
Bernard Cornwell: Sharpe Waterlooja

Izgalmas, kalandos történelmi regény, nagyon jól megírva !

Gooblin>!
Bernard Cornwell: Sharpe Waterlooja

Ez is a sorozat egyik ékes darabja,egy letűnt-kor géniuszának utolsó csatáját élhetjük át,az író szavaiban elmerülve…Szinte bajtársaid lettek a főszereplők,a sokadik könyv után,olyan mintha egy lennél közöttük…Morbid és brutális harctéri humorral fűszerezi,az akkori katona-élet árny oldalait..A halállal szembenézők szemszögéből láthatod,a történelmet író egyéniségek dicsőségét és bukását..Személyes tragédiám,hogy az egyik legkedvesebb történelmi személyiségem(Napoleon) végső vesztes csatájába csúcsosodik ki a történet….Ó Waterloo…

AgiVega IP>!
Bernard Cornwell: Sharpe Waterlooja

Nem volt rossz, de csalódás volt az „átlag” Sharpe könyvhöz képest. Miért? Mert mintha nem is Sharpe lett volna a főszereplő. A többi kötethez képest a főhős elveszett a történetben, jóval kevesebbet szerepelt, márpedig én RÓLA akartam olvasni, nem egy olyan 200 oldalas csatáról, amiben ő csak hébe-hóba jelenik meg. Mert amúgy imádom Cornwell csata-leírásait, HA Sharpe van a középpontban, ha végig az ő szemszögéből látjuk az ütközetet. De itt sajnos nem ez történt. Hiányoltam az én Sharpie-mat… :(

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Arthur>!

A bátorságot nem a király, a haza vagy akár az alakulat inspirálja. A bátorság olyasmi, amivel az ember a barátainak tartozik. Valójában nem más, mint a büszkeség és a barátokba vetett bizalom.

19. fejezet, 357. oldal

Vierre>!

A kutya megérezve a reggeli szagát, azonnal üldözőbe vette őket.
-Orros, te nyomorult! Vissza! – A kutyát Wellington hercege után nevezte el, akit emberei „Orros”-nak neveztek, és aki húsz éven át adott parancsokat Sharpe-nak. Épp ezért, amikor Sharpe a béke idején rábukkant a kutyára, úgy döntött, visszaadja a kölcsönt.

34. oldal

Gooblin>!

Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, áldjátok azokat, akik átkoznak.

Gooblin>!

A mosogatólének gúnyolt olcsó teáról az a szóbeszéd járta, hogy birka trágyában pácolt kőrislevelekből készítik. Az íze még az állítólagos receptnél is borzalmasabb volt.

Vierre>!

Sharpe engedelmeskedett. Kedvelte Rebecque-öt, aki holland létére a herceghez hasonlóan Etonban és Oxfordban tanult. A báró Oxfordban a herceg tutora volt, ami Sharpe számára kiváló bizonyítékként szolgált arra, hogy az oktatás nagy része kárba veszett, mivel Rebecque éles elméje semmiféle hatást nem gyakorolt őfelségére.

60. oldal

Vierre>!

A testes, zsémbes természetű Sir Thomas Picton altábornagy, aki Spanyolországban derekasan harcolt, Wellingtonra szegezte a tekintetét.
– De attól a nyomorult holland suhanctól nem fogadok el parancsokat.
– Ezzel teljesen egyetértek. Maga csak tőlem fogadhat el parancsokat Picton, senki mástól, különösen nem Ő Királyi Felségétől. Most pedig kérhetném, hogy legyen szíves engedelmeskedni e parancsoknak?

135. oldal


A sorozat következő kötete

Sharpe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Renault: Thészeusz ifjúsága
Mary Renault: A királynak meg kell halnia
Salman Rushdie: Az éjfél gyermekei
Victoria Holt: A királyné vallomása
Edward Bulwer-Lytton: Pompeji utolsó napjai
Salman Rushdie: A firenzei varázslónő
Robert Harris: Pompeji
William Somerset Maugham: Catalina
C. J. Sansom: Egy bűnös siralmai
Paul Doherty: A Hórusz-gyilkosságok