Tündér ​biciklin (Panka és Csiribí 2.) 70 csillagozás

Berg Judit: Tündér biciklin Berg Judit: Tündér biciklin

A Micsoda idő napos-szeles-esős meséi után Panka, a tündérlány és Csiribí, a tündérfiú kalandjai folytatódnak! Ezúttal járművekről esik szó – olvashatunk biciklis, vonatos, léghajós, motorcsónakos, repülős, sőt, még mentőautós mesét is. Éjszakai virágmentés, kisvasút-építés az erdőben, cseresznye szállítás léghajóval, egy városi tündérfiú betoppanása – csupa új, vidám és izgalmas tündér-történet Pásztohy Panka tündéri rajzaival, óvodásoknak.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104117 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
>!
Pagony, Dabas, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102809
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291715

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Juci P>!
Berg Judit: Tündér biciklin

Aranyos, de nekem semmi varázslat nincs benne. Az egyik mesében kifejezetten zavart, hogy a fiúk végig elzavarják a lányokat, mert játékvonattal játszanak, aztán maguk is építenek erdei kisvonatot, és hogy ez fiús dolog, a lányok nem segíthetnek. Aztán persze a végén a lányok mégis segíthetnek az állomásokat megcsinálni, amikor a fiúk már kifutnak az időből, de semmi „köszi, csajok” vagy „bocs, hogy nem engedtünk ide, ez nem is csak fiús dolog”… Ez csak nekem piszkálja a csőröm?

13 hozzászólás
ziara>!
Berg Judit: Tündér biciklin

A kislányom imádja, bármennyiszer meghallgatná ezeket a helyes történeteket. Mellesleg én is élvezem, bár ha nem mindig ezt kellene olvasni, az nem lenne baj, a gyerekünkért mindent:)))

FreeAngel >!
Berg Judit: Tündér biciklin

Ezt is szerettük, akárcsak az első részt. Tündéri kis sorozat ez.

Papírtigris >!
Berg Judit: Tündér biciklin

Én azt hittem, ez inkább kislányoknak szóló könyv, a tündér miatt, de aztán realizáltam, hogy minden fejezet egy jármű építéséről szól, így aztán kisfiúknak is bátran ajánlom! Az én hároméves kisfiamnak talán kicsit hosszú volt egy-egy történet (vagy a nagyon fáradt szüleinek este, akik belealszanak az olvasásba :)),de ajánlom szívből 3-6 éves korig. A rajzok ráadásul nagyon kedvesek.

szabszev>!
Berg Judit: Tündér biciklin

Lányaimmal együtt nagyon szeretjük Panka és Csiribí történeteit. Ebben a kötetben a különböző közlekedési eszközök kapnak szerepet. Panka nehezen megszelídíti a biciklit, barátai természetesen segítenek ebben. Az erdőben kisvasutat építenek, amit természetesen csak fiúk tudnak, de azért van, amiben a lányok jobbak! Nagyon tetszett a mentőautóval száguldozó békák története is, de kedvencet nem tudnék mondani. Ez a sorozat nagyon szuper, hiszen Pásztohy Panka varázslatosan gyönyörű rajzai nagyon jól kiegészítik az ovisoknak szóló tündér(i) történeteket.

Izolda P>!
Berg Judit: Tündér biciklin

Hát, nem vagyok lenyűgözve. A mesék elég kis semmilyenek, plusz nagyon nyomják a sztereotíp viselkedést (Csiribí szerel, nem hajlandó főzni, rumli van nála és nem hagyja a lányokat vonatozni). Ez főleg azért zavar, mert Tita imád vonatozni, meg szerelni… meg fára mászni. Viszont ő eléggé odavan érte, időnként megbeszéljük, hogy ez marhaság és megyünk tovább.
Ja, és szeretem PP rajzait (pl. Maszat Pitypang és Lili), de nem ebben a sorozatban.

3 hozzászólás
Roni_olvas>!
Berg Judit: Tündér biciklin

Nagyon-nagyon szerettük. A mesék tündériek, aranyosak, minden fejezet egy-egy járművel kapcsolatos történetet dolgoz fel érhető, szerethető, édes módon. Külön kiemelném az illusztrációt, mert hihetetlenül szépek és színesek a rajzok, Panka ruháiért odavoltunk, és még akarjuk ezeket a rajzokat és meséket!

szanes1>!
Berg Judit: Tündér biciklin

Bálint Ágnes: Tündér a vonaton után tündérezünk tovább Pásztohy Pankával. Az illusztrátornak nagy szerepe van abban, hogy Flóra kicsípte ezt a könyvet is. Bálint Ágnes nekem sokkal igényesebb, realistább, mégis szebb, hihetőbb is, mégis valahogy mesésebb. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a könyv könnyebben csúszik le a háromévesek torkán. Piciknek remek választás, akár fiúknak is.

A zenékre kíváncsi lennék.

Millázs >!
Berg Judit: Tündér biciklin

Jee, befutott a végére fiam kedvence, Bonifác. Ezeket a meséket amúgy is szeretni fogja, mert járműves mindegyik.
A rajzok édesek, mégse túlcukik, csak pont jó nézegetni, illenek a mesekönyv hangulatához.

Gáborr_Nagy>!
Berg Judit: Tündér biciklin

Nem tetszett, hogy semmi varázslat meg állatszerű dolog nincs benne, de akkor miért erdő, meg tündér meg gyík, ilyesmi? Elég unalmas történetek ezek, és egy kicsit bőbeszédűbbek a kelleténél.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cs_N_Kinga>!

Csiribí végre elhatározta, hogy nagytakarítást rendez. Na, nem a lakásban: esze ágában sem volt söpörni, felmosni, ablakot pucolni! A szerszámait akarta rendbe tenni.

41. oldal


A sorozat következő kötete

Panka és Csiribí sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Remsey Ágnes: Az aranygömb
Harriet Muncaster: Holdas Hanna szülinapi bulit tart
Mészáros Bori: Az álomtündér
Csukás István: Süsü, a sárkány
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Szepes Mária: Harkály anyó
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan