Tökmagok ​Afrikában (Tökmagok 1.) 31 csillagozás

Berg Judit: Tökmagok Afrikában

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok"-sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül. Ebben a kötetben Afrikába utaznak. Nem is akárhogy: a kicsi Minka oroszlán képében…

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok!

>!
Pagony, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102557 · Illusztrálta: Mészely Ilka
>!
Pagony, Budapest, 2014
48 oldal · ISBN: 9786155441691 · Illusztrálta: Mészely Ilka

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Berg Judit nagy kedvencem. Soha nem okoz csalódást. Ez a műve is rendkívül tetszett, szórakoztató volt, izgalmas, fordulatokkal teli. A szereplők egytől-egyig aranyosak, szimpatikusak, még az oroszlánok és a hiénák is.
Bevallom, nem ilyen jellegű történetre számítottam, amikor kezembe vettem a könyvet, de pozitívan csalódtam. Remek olvasmány volt! Biztos vagyok benne, hogy ezzel a könyvvel minden gyerek megszeretné az olvasást!
A rajzok is bájosak, a borító is remek.

>!
nagara
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Aranyos könyvecske, kedves történettel, jópofa rajzokkal. Először az illusztráció nem tetszett, de olyan könnyű volt lerajzolni, lemásolni, hogy épp az egyszerűségük miatt fogott meg (ugyanis nem vagyok egy nagy rajzos…). Volt amit még beleírtam volna, például csak egy ismertetőből derült ki számomra, hogy Páfrányfalván laknak a tökmagok, meg valamit jobban megmagyaráztam volna, de valószínű egy kis elsősnek ezek nem fontosak… Bátran ajánlom én is kezdő olvasóknak, vagy esti mesének, s a következő részeit is el fogom olvasni.

>!
gab001 P
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Vigyázz mit kívánsz, főleg, ha egy varázsló is van a közelben. Akár oroszlán is lehet belőled, s hirtelen Afrikában találod magad. Aztán már csak a barátaidra, a többi tökmagra számíthatsz, vagy mégsem? Aranyos történet, ami a rövidsége ellenére is elvarázsolt. Kifejezetten olvasni tanuló gyerekeknek kifejlesztett könyv, s szerintem is kiválóan alkalmas arra, hogy megszeressék vele a kicsik az olvasást. Könnyű olvasmány, szerethető képekkel.

>!
Pagony, Budapest, 2014
48 oldal · ISBN: 9786155441691 · Illusztrálta: Mészely Ilka
>!
Sicc
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

A hétvégém élménye. Egy imádni való 3 évesnek olvastam fel. Nem kevésszer. Kívülről fújja, de persze ez nem számít. Nagyon aranyos egyébként, mind a szöveg, mind a képek.

>!
buzavirág
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Aranyos rajzokkal teletűzdelt könyvecske, mely észrevétlenül ráveszi a gyerköcöt az olvasásra, könnyen olvasható, kedves történet.

>!
Szilmariel
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Végre egy jó kezdeményezés!
Ezt a könyvet bátran ajánlanám már 1. osztályos tanulóknak is 2. félévtől, mert akkor már biztosabban tudnak több mondatot is olvasni.
Elég nagy a betűméret, az oldal/mondat arány is pont megfelelő, és színes aranyos, gyerek közeli és életkornak megfelelő stílusú képek vannak benne. A történetet is egyszerű, könnyen követhető és érdekes.
Látszik, hogy hozzáértő pedagógusok is részt vettek a sorozat szerkesztésében. Ilyen könyveket kéne ajánlani az épphogy csak már olvasni tudó gyerekeknek.
Kíváncsi vagyok, hogy ennek a sorozatnak milyenek a további kötetei, és hogy a többi író mit alkot majd ennek a kezdeményezésnek a keretében.

>!
notata
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

A Pagony kivételes húzása, első pillanatra megszerettem az ötletet, magát a sorozatot.
A kisfiam még csak 3és fél éves, de imádja, gyakran ez az esti mese. Hamarosan vásárolok a többi részből is, remélem iskoláskorában is bátran lapozgatni fogja majd.

>!
Nihilchan
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Színes-szagos, izgalmas kis történet, amivel könnyen felkelthetjük az olvasni tanuló/már tudo kisdiákok érdeklődését. Első osztály végétől bátran ajánlom egyedüli olvasásra is.

>!
ribizli0414
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Ebben a részben a tökmagok Afrikába kerülnek, egyikük átváltozása oroszlánná némi galibát okoz, de szerencsére megoldódik minden.
Összességében tetszett a sorozat, az egyiptomi rész volt a legemlékezetesebb számomra.

>!
blueisthenewpink SP
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Egyelőre csak a címet és a szereplőket olvasta el az ötévesem, de van még másfél éve az iskoláig (jaj, de fog unatkozni!). Nagyon kíváncsi volt a történetre, úgyhogy felolvastam neki. Volt egy kép, amitől kicsit megijedt, egyébként tetszett neki. Tudja, hogy ez egy olyan könyv, amiből tud olvasást gyakorolni, ha kedve van hozzá. A kedvence, hogy rá van írva a borítóra: “Most én olvasok!”. Ezt a mondatot körülbelül huszonötször hallgattuk meg aznap :)

FRISSÍTÉS: A hatéves kiolvasta egyedül. Az első négy fejezetet egyszerre, mert izgalmas volt! :)


Népszerű idézetek

>!
nagara

– Bátor, gyors, nagy és erős! De nem mondtam, hogy oroszlán! – kiabál Tökmag apó.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: oroszlán
>!
nagara

– Mi a baj, kislány? – kérdi Tökmag apó.
– Mindenki elküld. Azt mondják, hogy kicsi, lassú, gyenge és gyáva vagyok.
– Milyen akarsz lenni?
– Nagy, erős, bátor és gyors!

6. oldal

>!
Ninácska P

A tökmagok hangosan visítanak. A hiénák hátrálnak, de nem mennek el. Mérgesen morognak.

41. oldal


A sorozat következő kötete

Tökmagok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Első szavaim – Madarak
Szabó T. Anna: Tükörcicák
Máray Mariann: Állatok ábécéje
Móra Ferenc: Zengő ABC
Végh György: Képtelen képes ABC
Boldizsár Ildikó – Haui József: Vízipók-Csodapók ABC könyvek
Varga Katalin: Gőgös Gúnár Gedeon
Tamás Zsuzsa: Lencsi és az Égigérő
Bakai Piroska: ABC
Berényi Nagy Péter: Bolondos ABC