Tökmagok ​a tűzhányón (Tökmagok 2.) 33 csillagozás

Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok"-sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Beno, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül. Ebben a könyvben egy tűzhányóhoz jutnak el, és azt is megtanulják, mit jelent az, hogy VULKANOLÓGUS.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok!

>!
Pagony, Budapest, 2016
54 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101598 · Illusztrálta: Mészely Ilka
>!
Pagony, Budapest, 2014
54 oldal · ISBN: 9786155441707 · Illusztrálta: Mészely Ilka

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Lynn
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Mai könyvtár-kifosztásunk eredményeképp jött velünk haza.
Nem ismertem ezt a sorozatot, azt se tudtam, hoyg ez már a 2. rész, de ahogy nézem, nem függnek össze. Rövid történet, amiben épp elég ismeretterjesztés van. A gyerekek (majdnem 6 és 2,5) szinte lélegzetvétel nélkül hallgatták végig együltő helyükben. Megyünk a többi részért is hamarosan.

10 hozzászólás
>!
gab001 P
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Emeltebb szintű olvasmány, mint az első rész volt. Terjedelmében, szóhasználatában és tartalmában is összetettebb. A téma is tetszett, izgalmas volt egy vulkánkitörést közelebbről megszemlélni. Külön hasznos volt egy vulkanológus segítsége, aki még a tökmagok létezésén sem lepődik meg. Hasznos könyvecske, ami elsősorban az olvasni tanuló gyerekeknek szól. A rövidsége ellenére érdekes is.

>!
Pagony, Budapest, 2014
54 oldal · ISBN: 9786155441707 · Illusztrálta: Mészely Ilka
>!
nagara
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Jópofa továbbra is. Érdekes, könnyen olvasható a gyerekeknek is, egyszerűsége a nagyszerűsége, és még közben egy csomó mindent meg is tudnak a vulkánokról.

>!
Szilmariel 
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Egyre jobban tetszik ez a kis mini-sorozat! Csak gratulálni tudok a kiadónak ehhez a kezdeményezéshez, mivel már szerintem is ideje volt.
A sorozat ezen kötetét is bátran ajánlanám már 1. osztályos tanulóknak is 2. félévtől, Itt is nagy a betűméret, az oldal/mondat arány is pont megfelelő, kicsit több, mint az előző szintnél, megjelenik 1-2 ismeretlen szó pl. vulkanológus meg botanikus, de szépen elmagyaráz mindent. A színes rajzok még mindig nagyon aranyos, gyerek közeliek és a stílusuk is az életkornak megfelelő. A történetet bár még mindig egyszerű, de ugyanúgy könnyen követhető és érdekes.
Tényleg nagyon jó látni a sorozat szerkesztésénél a szakmai (pedagógiai és írói) hozzáértést. Mert elsősorban szórakoztatni akar, közben mégis burkoltan átad néhány hasznos és érdekes ismeretet is. Még több ehhez hasonló sorozat kéne manapság, hogy a már olvasni tudó gyerekeknek olyan könyveket adjunk a kezükbe, amik az életkoruknak, és érdeklődési körüknek megfelelőek.
Kíváncsi vagyok, hogy ennek a sorozatnak milyenek a további kötetei, és hogy a többi író mit alkot majd ennek a kezdeményezésnek a keretében.

>!
SzücsDani
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Tetszettek a szereplők. Nagyon izgultam, hogy kitör-e a vulkán, amikor Palkó bement a kráterbe a nagyítóért.

>!
PTJulia MP
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

A Tökmagok-sorozat újabb remek darabja, épp olvasni megtanult kis elsősöm nagy örömmel olvasta. Valóban sikerélményt ad a kis olvasóknak a Majd én olvasok! sorozat, könnyen, gyorsan el tudnak olvasni egy történetet, van kedvük utána újabb könyvet a kezükbe venni.
Nekem is tetszett a történet, ezúttal a tűzhányók működéséről olvashatunk hasznos információkat, és végül tökmagjaink is épségben hazaérnek.

>!
Cs_N_Kinga
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Olyan jó volt mint az előző. A fiammal folytattuk a történetet, és egyre többet olvasott úgy hogy észre se vette, itt már több a szöveg:) Aranyos

>!
tbkrisztina
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Jól összefoglalt történet, amely kisebb gyerekeknek akár ismeretterjesztő kötetként is megállja a helyét. Felnőttnek felolvasni elég rövid lélegzetvételű, de nem is erre a célra készült. Jövőre olvasásgyakorlásra is kipróbáljuk majd.

>!
pipacs181
Berg Judit: Tökmagok a tűzhányón

Egy ideje nagy kedvenc nálunk a tűzhányó, így ez a könyv is felkerült a kedvencek listájára.


Népszerű idézetek

>!
nagara

Palkó és Benő Tökmag apó ajtaján kopog.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Tökmagok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó T. Anna: Tükörcicák
Amelie Benn: Léna bűvös naptánca
Pascale Wrzecz: Olivér, a vámpírgyerek
Alexandra Fischer-Hunold: Lánytörténetek
Zalán Tibor: Bongóc kalandjai
Julia Boehme: Állati történetek
Mattenheim Gréta: Magyarország
Friederike Wilhelmi: Miért sós a tenger?
Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Képes mindentudó az iskoláról
Kamini Khanduri: Nyomozás a történelemben