Rumini ​Tükör-szigeten (Rumini 9.) 50 csillagozás

Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

„Tükör-sziget közvetlen szomszédságában áll egy ugyanolyan sziget. Egyik a másiknak a tükörképe. De melyik az igazi? Annyi biztos, hogy mindkettőn furcsa dolgok történnek. A Szélkirálynő először csak azért kanyarodik Tükör-sziget felé, hogy orvosságot szerezzenek Sajtos Rozi betegségére, de hamarosan mindannyiuk élete veszélybe kerül, miközben még az sem biztos igazán, hogy a menekülés kulcsát Tükör-szigeten vagy a mellette emelkedő tükörképén találják-e.”

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2019
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634105305 · Illusztrálta: Kálmán Anna

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 10

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Életem első Ruminije… eljött ez a nap is. :-) Évek óta, de szó szerint évek óta nézegetem a könyvtár polcán ezt a sorozatot, és most elérkezett az ideje, hogy megismerkedjek főhősünkkel, barátaival – és kalandjaikkal Tükör-szigeten. Egyáltalán nem érzek csalódást, vagyis de: kellemesen-pozitívan csalódtam, mert kicsit aggódtam, nem fog tetszeni ez a könyv. Egerek. Hozzám nem állnak közel az olyan mesék, ahol állatok szerepelnek. Gyarló vagyok. :-D
De ez finom volt, szórakoztató; teljesen kikapcsolt annak ellenére is, hogy a kötet közepén (nem árulom el, milyen történés kapcsán) volt egy mélypontom, amikor cseppet elgondolkodtam azon, akarom-e én ezt tovább olvasni. Mert idegesített az a bizonyos esemény. :-D Persze folytattam (egy-két órás olvasási szünet után), és rájöttem, hogy a szerző kiválóan be tudta illeszteni ezt a bizonyos eseményt a történetben, nem volt bosszantó a továbbiakban, csak túl kellett lendülöm azon a picike ellenszenven, ami feltámadt bennem. :-)

Ami fontos tanulsága a mesének, hogy ne fogdossunk olyan állatokat, amiket nem ismerünk. :-) Ha mégsem tartjuk távol tőlük magunkat, mert túl kíváncsiak vagyunk, bizony ne csodálkozzunk, ha ez érdekes következményekkel jár. Szerencsére Rozinak nagyon jó barátai vannak a Szélkirálynőn, akik vállanak sok veszélyt, hogy megmentsék őt.

De van más tanulsága is ennek a mesének.
spoiler
Aztán egy idő után a foncsorok spoiler
spoiler

És azt se felejtsük el, hogy a barátság sokszor tud olyan erős lenni, hogy általa legyőzhetjük a nehézségeket. Együtt, közösen.

Muki75 P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Minden kaland izgalmas, változatos, ami Ruminivel történt. Ez az utolsó pedig már tökéletesen kiforrott. A fejezetek rövidebbek, mint a korábbi kötetekben, ami jó, mert így önálló olvasással is bepróbálkozik az a gyerek is, akit a hosszú fejezetek visszatartottak. Honnan tudom, hogy imádta a gyerek? Bármilyen fáradt volt, muszáj volt este elolvasom egy fejezetet. A fejezet végén pedig ciccegett, hogy vége és legalább azt nézzük meg, hogy kezdődik a következő rész. Kisiskolások imádni fogják.

Bea_Könyvutca P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Első találkozásom Ruminivel abszolút jól sikerült. Kicsit tartottam tőle, mivel már nincs olyan korú gyerek a családban, akinek felolvashatnám, egyedül engem kellett lenyűgöznie, aki háromgyermekes anyaként már jócskán kinőtt a gyerekkorból.

De mi sem bizonyítja jobban, hogy igazából nem lehet eléggé kinőni belőle, mint az, hogy alig tudtam letenni ezt a könyvet. Kicsit viccesnek is tartottam, hogy ennyire kíváncsian várom, hogy milyen kalandok és események jönnek az újabb és újabb fejezetekben.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/06/rumini-marci-es-p…

bagie P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Abszolút pozitív élmény volt: az első Ruminim – de szerintem nem az utolsó.
Azt hiszem, megéri beszerezni a teljes sorozatot.

3 hozzászólás
Habók P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

(Jú nav sigém táh!) Hiába már kilencedik kötet, ez a sorozat továbbra is nagyon jó. Vén fejjel is.. Rumini továbbra is bátor (és egyre kevésbé hebrencs), Balikó nem marad el mögötte, Galléros Fecó továbbra is kedvenc, Bojtos Benedek a másik. És nagyon jók az új szereplők is, és nagy ötlet a Tükörbirodalom annak minden összetevőjével.. spoiler És elég nyitottan végződik…

6 hozzászólás
Nikolett_Kapocsi P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Nagyjából egy éven át követtük nyomon esténként Rumini és barátai kalandjait, míg végül elérkeztünk a befejező, 9. kötethez. Kisfiam kedvelte ezt a különös, kalandokkal teli utazást. A korábbiaktól eltérően ez a kötet úgy kezdődik, hogy végre nincs semmi bonyodalom és mindenki élheti nyugodtan az életét, aztán „természetesen” mégis történik valami kalamajka. Ahogy korábban megszoktuk hőseink most is veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe keverednek, de aztán egy kis furfanggal és szerencsével mindig sikerül megmenekülniük. És ahogy egy igazi mese befejezéséhez illik végül minden jóra fordul. Berg Judit igazán ért a gyerekek nyelvén, kisfiam minden este várta a történet folytatását. Szerencsére ebben a kötetben is – hasonlóan az előző részekhez 10-15 oldalas fejezetek vannak, ami igazán szülő és felolvasásbarát megoldás..

Ancsúr>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Mikor belekezdtem nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a könyv. Ám ez a gyönyörűen berendezett és felépített képzeletvilág engem is elbűvölt. Ha meg engem elbűvölt, akkor szerintem egy gyereket ki sem lehet rángatni Rumini és barátai mellől.
Számomra ez a könyv kellemes átmenetet jelentett a nagyobbacskáknak szóló ifjúsági regények és a kisebbek számára íródott egyszerű cselekményvezetésű mesekönyvek között. Képzeletvilága ugyanis még mindig a kisebbek mesekönyveiből ismert motívumaiból táplálkozik, de terjedelmét és cselekményét tekintve egy kicsit összetettebb, így közelebb esve mondjuk egy regényhez. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy ez a könyv remek alkalmat nyújthat arra, hogy egy nagyobbacska gyermekben megalapozza az olvasás iránti szeretetet.

Boritek70 P>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Bár hosszú ideig kellett várni erre a kötetre, igazán megérte! Az előző részeket még a gyerekekkel közösen olvastuk, most már mindegyikük önállóan választ olvasnivalót, úgyhogy megelőztem őket (mondjuk a férjemet nem sikerült :) ) és elolvastam előttük. Most is csak azt mondhatom, amit az előző kötetek után, hogy szenzációs! Berg Judit hihetetlen fantáziával szövi tovább Rumini kalandjait, most éppen a Tükör-sziget(ek)en, ahol találkozhatunk a foncsorokkal, egy lovagjára vágyó hercegnővel, egy hercegnőre vágyó békával, és még jónéhány különös és különleges szereplővel.
Felnőtt fejjel is izgalmas, nagyon élvezhető, kedves humorú történetet kaptam, aminek a végső tanulsága a kedvencem, miszerint a legnehezebb problémákon is segíthet egy kis csokoládé…
Nagyon várom a következő kötetet!!!

tschilla>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Egy kicsit erőltetettnek tűnt nekem a történet, valahogy nem is tetszett annyira, mint az eddigiek. Hiába, magasan van a léc. Főleg úgy, hogy az előző rész után rögtön bekezdtünk ebbe, és hát az előző az valami csoda volt, izgalmas, érzelmes, imádtam!
Remélem, hogy lesz még folytatás, nagyon várjuk. És addig is: belekezdünk újra az első részbe, már hatodszor…. :D

csigahaju>!
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Mivel már nem számítottunk újabb részre, így igen nagy öröm volt, amikor meghallottuk, hogy lesz új Rumini. Az egész család odavolt! Nálunk apa olvasta fel az egész sorozatot, így volt ez most is, és minden este alig vártuk, hogy folytassa. Akárcsak az eddigi részek, ez is igen izgalmas volt, hozta a korábbi részek színvonalát. Voltak új szereplők, új helyszínek, voltak visszautalások régi ismerősökre, előkerültek régi tárgyak, volt benne főgonosz, nagy bátor tettek, cselszövés, megtévesztés, igaz barátság, szóval minden, ami egy igazi Rumini kötetbe kell. Nagyon jó volt, hogy csavarodtak a történet eseményei és csak a végén derült fény mindenre, lehetett végig izgulni. Aki Rumini rajongó, annak kötelező! Olvassátok, olvassátok fel gyermekeiteknek, vagy felváltva közösen, nagy élmény volt! Mi nagyon köszönjük!


Népszerű idézetek

Habók P>!

– Csodálom, hogy nem lett elegük ebből az egészből! – fakadt ki Balikó. – Meg is őrülnék, ha Rumini mindig tudná, mi jár a fejemben!
– Nyugi, Balikó, én így is tudom – bökte oldalba Rumini. – A karamellás mogyoró, a kandírozott füge és a csokis palacsinta.

A szabadság ára

Kapcsolódó szócikkek: palacsinta
Jesper_Olsen>!

– Ez a legrusnyább tükör, amit valaha láttam – nevette el magát Fecó. – Rémes pofának tűnünk benne mindhárman.
– Balikón inkább javít – hümmögött szakértő ábrázattal, vigyorogva Rumini.

54. oldal

subkleez>!

– Nem azt mondta a nyanya, hogy olvas a gondolatainkban, észre fogja venni, ha titokban akarunk bejutni a hegybe?-húzta száját Balikó.
– De mi van, ha alszik? – vetette fel Rumini. – Álmában Negró sem tudja, mire gondolunk, ugye?
A fedélzetmester a fejét rázta.
– Én álmomban többnyire aludni szoktam – magyarázta fontoskodva.

93. oldal 10.fejezet-Vörös szemek (Pagony, 2019)


Hasonló könyvek címkék alapján

Tersánszky Józsi Jenő: Misi Mókus kalandjai
Csukás István: Süsü, a sárkány
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Kertész Erzsi: Állat KávéZoo
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc
Andreas H. Schmachtl: Négy évszak a Vadrózsa utcában
Daisy Meadows: Cincogi elszökik
Geronimo Stilton: A bűzösen bűzlő vulkán különös esete
Michael Ende – Wieland Freund: Rosszcsont Rodrigó és Filkó, a fegyverhordozója