Rumini ​kapitány (Rumini 8.) 96 csillagozás

Berg Judit: Rumini kapitány

Megérkezett a nyolcadik Rumini!

Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég?veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera. Bár a helyzet gyakran válik reménytelenné, hőseink mégis mindig megtalálják a kiutat, néhol a szerencse, máskor jó szándékú barátok segítségével. Földön, vízen, levegőben zajlanak a váratlan és sorsfordító események, amelyek megállíthatatlanul sodorják a jól ismert tengerészeket az utolsó nagy megmérettetés felé. Kálmán Anna különleges rajzain opálbálnák, amandina pintyek, mérgezett karmú baglyok és nyílméregbékák kelnek életre, akik mind fontos szerepet játszanak a történet alakulásában.
És hogy hogyan lesz Ruminiből kapitány?
Ez is kiderül a sorozat legújabb részéből!

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2021
308 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2020
308 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107149 · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2019
308 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101383 · Illusztrálta: Kálmán Anna

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Rumini · Balikó · Galléros Fecó


Kedvencelte 10

Most olvassa 10

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

jagoka1984 P>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Igen, igen, igen….. Újabb kötet, ami változott, csak a borító és a cím. :) A történetek, kalandok a megszokott fordulatokkal teli, kalandokban bővelkedő mese.

Chöpp P>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Nagyszerű kis mese volt! Az első kötet elolvasása után azt gondoltam, nekem ennyi elég is volt Ruminiből. Talán nagy vonalakban tudnám elmesélni csak a történetét. Minden esetre nem jelentett ekkora élményt, mint ez a – hatodik Rumini – kötet. Ez most feladta a leckét! Határozottan afelé tendálok, hogy olvasok még Ruminiket. nem is egyet!
Nagyon izgalmas, fordulatokban bővelkedő – mégpedig előre nem látható fordulatokban –, nem beszélve a nagyon szerethető szereplőgárdáról. Örülök neki, hogy a mesekönyv zsűrizés kapcsán még egy esélyt adhattam ennek a remek mesefolyamnak!

3 hozzászólás
Boglárka_Madar P>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Gondolkoztam rajta belevágjak-e, érdemes-e elolvasni egy sorozat utolsó kötetét. Na, de hát ha már megkaptam zsűrizésre, csak beleolvastam – és teljesen beszippantott! Ez a Berg Judit nagyon tud valamit! Izgalom izgalom hátán, csupa kalandos fordulat, mégsem éreztem soknak. Ugyanakkor könnyen követhető, gördülékenyen mesél, és csak ritkán emlékeztet az előzményekre – melynek nem ismerete sem von le a könyv értékéből.
Mennyi érdekes szereplő, különleges faj, csodás lények vannak a könyvben! Nagyon tetszettek a szereplők nevei, különösen a topáloké, melyek még szép dallamosak is. Tetszett a legenda a topálok királynőjéről, meg az egész topál-világ, ez volt a kedvenc szál nekem a történetben.
Nagyon kíváncsi lettem az előzményekre is, ez egy igazán igényes sorozatnak tűnik!

Hintafa P>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Ismét egy nagyon kalandosra sikereült történet. A hangsúly pedig a nagyoooon van. Tényleg minden sarkon egy új izgalom, kaland, fordulat következik be. Bár egyedül olvastam (mert a megelőző öt részből kimaradtunk), ez a sok kaland nekem picit fárasztó volt. Ettől függetlenül megint nagyon aranyos és kedves a hangulata. Mindig kíváncsian várom a kötetekben az új lények megjelenését és leírásukat, ebben a részben nagyon tetszettek az opálok és a prizmanók (utóbbiak már valamelyik előzménykötetben felbukkantak, de az nekünk kimaradt).Találkozunk sok gonodszkodással, ármánnyal de a végén persze mindig győzedelmeskedik a jóság, és az igazság. A gonoszok megkapják méltó bűntetésüket a rosszak pedig pórul járnak, vagy leveleket söpörnek.

Lilla>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Értékeléspótlás
Ez volt az első olyan könyvem, amit a Könyvhéten kaptam. Noha nem tudtam, hogy ez az utolsó rész, nagyon-nagyon örültem neki és még aznap elkezdtem olvasni. A történet izgalmas volt és kalandos. Azóta már újra is lett olvasva párszor. Imádtam, régi kedvencem. ♥ Ideje lenne újra újraolvasni. :)
spoiler

Habók P>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Nagyon kalandos, nagyon mese, nagyon helyes. Tetszettek a létező állatok (egerek, baglyok), de még jobban élveztem a kitaláltakat: az opálbálnákat és a prizmanót. És persze Tégedille lett a kedvenc. Jót mosolyogtam a szerelmes békalányon és drukkoltam, hogy Fecó meg tudja varrni az alabástromkígyó bőréből varrt kabátot. Kár, hogy vége a sorozatnak.

TitokMondó>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Jajjj! Vége van!
Véget is ért a Rumini? – ezt kérdezte az 5 és fél éves gyerekem a nyolcadik kötet után. Kb. Karácsony óta volt velünk Rumini, Balikó, Galléros Fecó és a többiek. Fantasztikus meseszövés, kalandos utak, varázslatos tájak. A szereplők neveit külön imádtuk a legkedvesebbek Omintudor a teknősbéka, Miszlik Medárd kalózkapitány de a mostani, utolsó részben Kákompilli is nagy kedvenc lett.
Donát megígérte, ha megtanul olvasni, újra olvassa Medárdnak :) alig várom!
Minden jót Rumini!

szanes1>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Első Rumini könyvem, és bár fenntartásokkal kezdtem hozzá (nagyon nem szeretem a fantasyt, ráadásul ez egy kb. 8 kötetes sorozat eddig utolsó darabja), szerelem lett belőle rögtön az első oldalak után.
Ez egy különlegesen fantáziadús, letehetetlenül érdekfeszítő, csodálatos karaktereket felvonultató, szövegileg is rendkívül igényes olvasmány, szóval fényévekkel jobb, mint a Harry Potter. Van eszmei mondanivalója is, de ez egyáltalán nem szájbarágósan didaktikus.
Kedvenc karakterem Kákompilli, és kedvenc rajzom is róla készült a történet végén.

Ja, és a Tégedille-történet nekem olyan Vejnemöjnenes volt (nem a történet, hanem a verselés). Nektek nem? Nincs benne valami szándékosság?

Paulina_Sándorné P>!
Berg Judit: Rumini kapitány

Élveztem a kalandokat, izgalmas volt. Bíztam benne, hogy az lesz a vége, ami spoiler Rumini és Balikó kedvenceim voltak. Mosolyogtam azon a részen, mikor Negró rájött, hogy hogyan tudtak Ruminiék kitolni vele. :-)


Népszerű idézetek

szabszev>!

Ezt utálom a lányokban, hogy mindig mindent megmagyaráznak – morgott Rumini, de beletörődött, hogy a kis társaság még egy utassal bővül.

177. oldal 21. fejezet - A csónak utasai

Chöpp P>!

– Jaj, Rumini, egyáltalán nem könnyű a barátodnak lenni.
– Érdekes, Balikó is mindig ilyeneket mond – vigyorgott Rumini.

281. oldal

Dormeck P>!

Én tisztességes hamiskártyás vagyok, nem fogok innen elköltözni.

szabszev>!

– Ha elfáradtál, átveszem! – jelentette ki Rozi.
– Igen, úgy igazságos, ha felváltva evezünk! – kuruttyolt izgatottan Udinka.
Rumini felnevetett.
– Kire gondolsz, kisbéka? Kik eveznek felváltva?
– Hát, mi, mindannyian! – lelkesedett Udinka.
– Rendben – vigyorgott Rumini. – Akkor Rozi után te következel!
– Jó! – örvendezett a békalány, aztán ránézett a nevető Ruminire és Rozira, majd végigmérte az evezőt és saját magát. – Ööö… – motyogta bizonytalanul –, azért, ha gondoljátok, megpróbálom!

178. oldal 21. fejezet - A csónak utasai

Jesper_Olsen>!

Olyan vagy Rumini, mint a mágnes. Csak te nem a vasat vonzod, hanem a veszélyt.
– Attól tartok, hogy leginkább Negrót vonzom – dünnyögött Rumini. – Nézzétek, már megint erre jön!

11. oldal

Jesper_Olsen>!

– Ide figyelj, nagyokos! – mérgelődött Fecó. – Láttál már olyan szellemet, aminek teste van, meleg a keze, és mindjárt lekever neked egy büdös nagy pofont, ha nem hagyod abba a nyavalygást?
Ezektől a szavaktól Negró kissé megnyugodott.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Galléros Fecó
Hami25>!

– Leskelődni tanítod a kisfiamat?
– Most mit vagy úgy oda?


A sorozat következő kötete

Rumini sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsi: Állat KávéZoo
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Timo Parvela: Ella a tengeren
Paulon Viktória: Kisrigók
Szabó Magda: Tündér Lala
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Janikovszky Éva: Égigérő fű
Holden Rose: Leonardo lovag
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki