Rumini ​és az elsüllyedt világ (Rumini 10.) 94 csillagozás

Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Végre ​mindenki újra ép és egészséges, a Tükör-szigeteki kalandok után irány Egérváros!
Nem csoda, ha ennyi viszontagság után még a legelszántabb matrózok is egy kis egérvárosi nyugalom és megérdemelt semmittevés után áhítoznak. Csak az Áspis-tengeren kell keresztülhajózniuk, ahol egy erős tengeráramlat pont a megfelelő irányba sodorja majd a Szélkirálynőt. Jó tempóban, jó hangulatban haladnak. Vajon miért nem jár errefelé egyetlen hajós sem?
Aztán egyszer csak szörnyű reccsenés hallatszik… Majd még egy. Mintha szétszakadtak volna a hajót tartó eresztékek, a fedélzet egyik oldala megemelkedik, miközben a másik oldal majdhogynem belemerül a vízbe.
– Öt perc, és elsüllyedünk!

Mi lesz a Szélkirálynővel? Mi lesz Ruminivel, Rozival, Fecóval és a többiekkel? Ki Megalion, a varázsló, és vajon a különleges víz alatti birodalom, Megantisz, valóban létezik? Sellők és sellővadászok, dobócsillagos ugróegerek és törpekenguruk, tavi tigrisek és mélytengeri szörnyetegek… (tovább)

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 8 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2020
406 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106869 · Illusztrálta: Kálmán Anna

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Balikó · Rumini · Galléros Fecó · Árvalinka · Szkander Bob


Kedvencelte 3

Most olvassa 9

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rituga P>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Már nem olyan kicsi a fiam. Tud is olvasni. De az esti mesék varázsát Rumini még mindig őrzi. Nem olvastuk minden este, mert időnként az esti, elalvás előtti beszélgetések hosszúra nyúltak. De ezt a történetet is be kellett fejezni. Néha előfordult, hogy miután elaludt a gyerek, én kicsit még olvastam, mert annyira belemerültem. Szóval nem csak egy kiskamaszt köt le még mindig, de én sem bánom, hogy minden kalandot együtt élhettünk át.

csgabi P>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Én eddig azt tapasztaltam, hogy a legkeményebb próbatételnek is van értelme, de utólag tudjuk csak meg, hogy miért volt szükséges átélnünk.

A tükör-szigeti kalandoknál kapcsolódtam be a hajós egerek történetébe, és ahogyan az a regény, úgy ez a történet is magával ragadott. Berg Judit zseniálisan ír, a mondatok beszippantják az embert, még az olvasási válságból is képes kirángatni az olvasót. :-)
Fejezetről fejezetre csupa izgalom volt Ruminiék utazása, sosem unatkoztam, amíg olvastam. Már nagyon várom a következő regényt, és még nem tudom, hogy mikor, de bele fogok kezdeni a sorozatba az elejétől. :-)

– Mert csodák vannak – fejezte be Balikó –, csak keményen meg kell dolgoznunk értük.

Nikolett0907 P>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Csak is azért olvasom el rendre ezt a sorozatot, mert egy számomra fontos listán szerepel. Tudom, hogy sokan szeretitek és még csak azt sem írhatom, hogy nem értem miért, mert igen is sejtem, de számomra sok volt. Egyáltalán nem fogott meg sem a cselekmény, sem a szereplők. Nagyon akartam szeretni, de képtelen voltam rá.

>!
Pagony, Budapest, 2020
406 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634106869 · Illusztrálta: Kálmán Anna
krlany IP>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Sokkal jobb, mint a Tükör-sziget, hála a jó égnek! Mondjuk szerintem az is sokat elmesél a könyvről, hogy ebéd után leültünk a 8,5 évessel és az 5,5 évessel könyvvel csendes pihenőzni, és 130 oldal után engedték meg, hogy abbahagyjam a felolvasást.
Érdekes, izgalmas, tanulságokkal teli, van benne jellemfejlődés, mondanivaló, és ismeret is. Pl. mi megnéztük a gyerkőcökkel a quokka-kat, aztán a mókás pofavágásaikon kacarásztunk, és próbáltuk leutánozni.
Szóval ez egy remekbe szabott kötet minden téren.

Habók P>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Rumini kalandjairól mindig szívesen olvasok. Akkor is, amikor az egész legénység együtt dolhozik a problémák megoldásán – de jobban szeretem, ha külön-külön vagy kisebb csoportokban állják meg a helyüket. (Mert megállják, az nem kétséges!). Ezúttal egy hajótörés és az abból való menekülés zilálja szét a kis csapatot, És rengeteg egeret próbáló helyzetből kell kivágni magukat, amíg újra teljes lesz a létszám. hazaérhetnek. Közben megint új ellenségeket és barátokat szereznek – még ott is, ahol ezt igazán nem gondolnák. Sajnálnám, ha tényleg ez lenne az utolsó rész.

Ancsúr>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Berg Judit Rumini könyvsorozata nagyon hosszú ideig ismeretlen fogalom volt számomra. Egészen tavalyig nem is gondoltam volna, hogy ennyi izgalmat rejtenek magukban ezek a nem is annyira kicsi könyvecskék. Legutóbb Hermux Tantamoq története tetszett ennyire Michael Hoeye: Egy egér sem halhatatlan című könyvében.
Ruminiék ebben a könyvben szépen, apránként Megantisz, az elsüllyedt varázssziget nyomába erednek. Persze nem ilyen egyszerűen, mert közben száz és száz dolog történik velük, de pont ez benne a pláne! A könyv egy oldalán több az izgalom és cselekmény, mint más történet egészében! Egyszerűen a kezedhez ragad, ha elkezded olvasni.
Már alig várom, hogy újabb részei jelenjenek meg a sorozatnak!

suzyenn>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Ebben a részben sem csalódtam, tele volt kalanndal, izgalommal. A nevek meg igazi csemegék. Szuper volt.

Jesper_Olsen>!
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

A jubileumi folytatás érzésem szerint ismét elérte a legjobb részek színvonalát. Izgalmas kalandok, humor, szerethető szereplők, beszélő tulajdonnevek, dobócsillagok, sellők, tavi tigrisek, mi kell még? (Talán egy hasonló színvonalú folytatás? ;-))


Népszerű idézetek

Jesper_Olsen>!

Minden hatalom kijátszható, amint elkezdi mindenhatónak képzelni magát!

209. oldal

Jesper_Olsen>!

– Sikerülni fog, érzem! – erősködött Rumini. – Balikóval megcsináljuk!
– De meg ám! Végre megint együtt kerülünk bajba! – helyeselt Balikó.

296-297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Balikó · Rumini
Jesper_Olsen>!

– Mert csodák vannak – fejezte be Balikó –, csak keményen meg kell dolgoznunk értük.

281. oldal

csgabi P>!

– […] mi Ruminivel mindig bíztunk a csodában, és mindent megtettünk azért, hogy a csoda megtörténhessen velünk. Rajtunk is múlik, miként alakul a sorsunk. […]

124. oldal

hodoaat>!

Én eddig azt tapasztaltam, hogy a legkeményebb próbatételnek is van értelme, de utólag tudjuk csak meg, hogy miért volt szükséges átélnünk.

Tizennegyedik fejezet - A sellő (124. oldal)

1 hozzászólás
Ancsúr>!

– […] eddig mindig bíztunk a csodában, és mindent megtettünk azért, hogy a csoda megtörténhessen velünk. Rajtunk is múlik, hogy miként alakul a sorsunk. Furán hangzik, de nemcsak a sikerért, hanem a csodákért is keményen meg kell küzdenünk.

124. oldal

Legere>!

Benned rejtőzik a varázserő, csak meg kell találnod!

281. oldal, Harmincegyedik fejezet- A varázslexikon

Misa>!

-Tudod,azért sosem hittem volna-mondta huncut vigyorral.
-Mit?- nézett rá Rumini értetlenül.
-Hát,hogy igaz lesz amit mondtál.
-Miért,mit mondtam?
-Hogy hiányozni fog Negró.
-Na,azért annyira nem!-szabadkozott Rumini.-Remekül elvagyok nélküle és…-elhallgatott.-Na jó,tudod mit?Tényleg hiányzik egy kicsit-vallotta be,majd fütyörészve elővette a vödröt és a felmosófát.[…]

402. oldal,45.fejezet-Irány Egérország!

Legere>!

-Kölcsön? Minek?- húzta össze a szemét értetlenül Fecó.
– Hát az áspis-tengeri kincskereséshez!
-De én nem kincset akarok keresni az Áspis-tengeren, hanem a hajótörött barátaimat!- tiltakozott Fecó.
-Na ez az, amit a Maxinak nem kell tudnia – jegyezte meg Szkander Bob. – Ő azt hiszi, kincskeresésre megyünk, és megfelelő részesedés reményében odaadja nekünk a hajóját.

46. oldal, Ötödik fejezet- A Szipirtyó

Kapcsolódó szócikkek: Galléros Fecó
Legere>!

Sellőkről egyáltalán nincsenek tudományos feljegyzések, hiszen a létezésük is valódi csoda, amiben a tudósok többsége egyáltalán nem hisz.

71. oldal, Nyolcadik fejezet- Könyv és térkép


Hasonló könyvek címkék alapján

Tea Stilton: Rejtély Párizsban
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Dér Adrienn: Egy jeti lakik a pincénkben
Lezsák Levente: Emerson & Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset
Tea Stilton: A sötétség hercegnője
Lakatos István: Dobozváros
Nyulász Péter: Helka
Bogáti Péter: Az ágasvári csata