15. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
25. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján

Rumini ​Datolyaparton (Rumini 5.) 152 csillagozás

Berg Judit: Rumini Datolyaparton Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Szélkirálynő ismét útra kel, és ez az utazás, ha lehet, még az eddigieknél is kalandosabb. Rumini és barátai egy háborúskodás kellős közepébe csöppennek: a dzsungel különös népei állnak harcban a túlélésért. Galléros Fecó régi barátai, a mindenre elszánt ripacsok, a jó kedélyű denevérek, és az igazságtalanul száműzött trónörökös próbálják megmenteni Datolyapartot a végső pusztulástól, és ebben a Szélkirálynő legénysége is segítségükre siet. Vérszívó denevérek, cápák, egy ostoba selyemmajom király és egy titokzatos varázsló is nehezítik egér-tengerészeink küldetését. S hogy a baj még nagyobb legyen, egy kalóztámadás során maga a Szélkirálynő is odavész.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Pagony, 2022
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635871544
>!
Pagony, Budapest, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634107996 · Illusztrálta: Nagy Zoltán
>!
Pagony, Budapest, 2021
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107415 · Illusztrálta: Kálmán Anna

4 további kiadás


Kedvencelte 16

Most olvassa 29

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

jagoka1984 P>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Egy újabb Rumini kötet, tele fordulatokkal, kalandokkal. Felnőttként is magával ragad a történet, történés. Rumini, aki mindig bajba kerül, és mindig , mindent meg tud oldani. ….

Habók P>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Rumini – szokása szerint – megint kemény helyzetekbe kerül, de ezúttal nem egyedül. És nemcsak egy hajót, hanem egy egész országot, szigetet kell megmentenie. (Tekintve, hogy sorozat, nem árulok el nagy titkot – sikerül.) Kicsit bonyolultabb volt a szokottnál a többszálas cselekmény, de nem vált a kalandok hátrányára. Legjobban – kávéfüggő lévén – Mokka sziget tetszett a kapucsínus szerzetesekkel, Szimpla testvérrel és a tudós Makkiátó apáttal de jó ötlet volt a gonosz Metamorf is. Kíváncsi vagyok, Riki továbbra is velük marad-e?

Paulina_Sándorné P>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Aranyos, izgalmas történet volt. Tetszett a kaland, amit Ruminiék átéltek. Imádtam Rumini és Balikó párosát. Nagyon bírom, ahogy akarva-akaratlan folyton galibába keverednek. Nagyon jó fejek. Rikardó fejlődése tetszett, az elején nem volt szimpatikus, de a végére szerencsére összeszedte magát. Egy papagájt én is szívesen befogadné. Érdekes hely a Datolyapart, jó volt, ahogy az írónő bemutatta, szinte láttam magam előtt. A denevérek elképzelését nagyban segítette nekem, a pincénkben tanyázó valódi állatka. :-)

mazsolafa>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Nekem ez most korántsem volt olyan izgalmas, mint az előző kötetek. Itt már jobban kellett figyelni, mert 3 szálon futott a cselekmény (ez nehezítheti a megértést), de ez nem lett volna baj, viszont mi általában az egyik szálat untuk. Ennek ellenére kisgyerek állítása szerint ez a kedvenc kötete (bár eddig mindig az volt a kedvenc, amit aktuálisan olvastunk). Galléros Fecó viszont nagyon hiányzott.

Én_az_olvasó>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Aranyos, eseménydús történet ez, kalandregény a javából gyerekeknek, kiválóan alkalmas arra, hogy megszerettessük velük az olvasást.
Vannak benne gonosz, kedves, okos, lusta és mindenféle tulajdonsággal bíró szereplők különböző állatfajtákból. De egy közös célért, mint minden pozitív kicsengésű mesében, mindenki összefog és legjobb tudásával segíti a közösséget.
Nagyon tetszettek a személynevek a könyvben, igazán változatos és beszédes neveket kaptak a szereplők.

Izolda P>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Rumini még mindig szuper, bármennyire képtelenség, hogy minden útjukon belekeveredik valamibe. :)
A Mokka-szigeten és lakóin jókat nevettem: http://moly.hu/idezetek/581527
Egyetlen hiányérzetem van. Nincs Bojtos Benedeknek egy vagány lánya véletlenül?

Rózsabogár78>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Ez a rész is beszippantott. Izgalmas és fordulatos volt. A mostani szereplők, a selyemmajmok és a denevérek magyon tetszettek (szinte már Pedro amigo mio érzésem volt), de legjobban a Mokka szigeti csapat. Ötletes volt nagyon a névadás. (vö. Apacuka funda luka). A főgonosz igazán gonosz volt, akinek jellemfejlődnie kellett jellemfejlődött. A Kamanduk pedig mindent beragyogott, Rumini és Balikó pedig mindent megoldott, ahogy szokott. Jöhet a következő!

Esmeralda P>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Sötét varázslatok, zöldes derengők, gyógyító szerzetesek. Ultra Miron, fekete gróf vs. Elbán herceg, kitagadott trónörökös. Mokka- sziget, Lovetta, a főváros, Bólé- tenger, Cukota- hasadék…
Hála Istennek, már készül a folytatás…

koveli>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Izgalmas, torokszorító kalandok, ez a kötet már nagyobb gyerekeknek való, mert nagyon szövevényes. De nekem nagyon tetszett!!!

1 hozzászólás
Eftímea P>!
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Rumini és Balikó ezúttal Galléros Fecó naplójának segítségévül deríti ki, mi is történik a Datolyapartot, ráadásul úgy, hogy egy koloncot is kapnak a nyakukba.


Népszerű idézetek

Izolda P>!

[Dundi Bandi] A mellette ücsörgő kapucsínus szerzetes láttán először megrémült, majd amikor alaposabban szemügyre vette a kávészemű, barna csuhás alakot, akaratlanul is elnevette magát.

312. oldal

2 hozzászólás
Lexen P>!

A rengeteg beszélgetés, beszámoló, krónikaírás, ünneplés és falatozás után az udvari festő, Pingál mester csoportképet készített a küzdelem résztvevőiről egy hatalams vászonra, hogy Datolyapart múzeumában örök emlékként őrizzék alakjukat.

394. oldal

Lexen P>!

– Nem tudom, nem tudom, nem tudom.
Rumini és Balikó összenézett.
– Mit nem tudsz, Rinya? Pont te? – érdeklődött kedvesen Balikó.

395. oldal

Lexen P>!

– Meglátod, Rinya, megszereted majd a tengeri utazást! Jó dolog matróznak lenni – biztatta jókedvűen.
– És ha szeretnéd, beavatunk a tengerészélet minden rejtelmébe – tette hozzá Balikó. – Kitanítunk, hogy a világ legjobb hajópapagája váljék belőled.
– Nem kell tanítani. Rinya mindent tud! – hurrogta le sértődötten a papagáj, azzal felröppent az orrvitorla tetejére, és vidám rikácsolásba kezdett.

398. oldal (utolsó mondat)

Lexen P>!

– Azért láttunk és tapasztaltunk ezt-azt az elmúlt napok során – magyarázta Frici.
– Ugyan micsodát? – torkolta le Negró. – Csak annyit, hogy egy horda vad denevér repked az erdő felett, akiktől mindenki fél, kivéve azt a bolond varázslót, akinek beszélő papagáj ül a vállán, és zöld köveket gyűjt.

199-200. oldal

1 hozzászólás
Lexen P>!

Anomália úrnő, ó selyemmajmok gyöngye,
Teérted ömlik minden éjjel Herdál királyunk könnye.
Járásod oly kecses, bundád selyemnél simább,
Hallgasd meg, miként rajong érted a jó Herdál király.

148-149. oldal

Lexen P>!

A nyomasztó gondolatok elűzésére pedig egy saját dicsőségéről szóló éneket kezdett dúdolgatni.

151. oldal

Lexen P>!

– Nincs az a hatfogásos reggeli, mely felérne a kegyed látványával, drága Anomália – bókolt ügyetlenül.

154. oldal

Lexen P>!

– Utálok éhezni – mormogott Balikó. – Inkább valami más sanyargatást választanék. Mondjuk, ne kapjunk evés után desszertet. Vagy ne engedjen fogat mosni.

182. oldal

Lexen P>!

Rolandnak eszébe jutott, milyen jót nevettek egyszer Ruminivel, mikor a kisegér azt magyarázta, hogy nincs is jobb dolog a villágreggelinél, már amennyiben a villa megfelelő oldalán kaptunk helyet. Roland ezt akkor rettentő mókásnak találta, de most elborzadva gondolt bele, hogy efféle szörnyűségek akár meg is történhetnek, ha nem viselkedik elég óvatosan.

198. oldal


A sorozat következő kötete

Rumini sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tea Stilton: Rejtély Párizsban
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Dér Adrienn: Egy jeti lakik a pincénkben
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Lezsák Levente: Emerson & Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset
Tea Stilton: A sötétség hercegnője
Lakatos István: Dobozváros
Nyulász Péter: Helka
Bogáti Péter: Az ágasvári csata