Rumini ​a Fényvizeken (Rumini 7.) 96 csillagozás

Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Kedves ​Olvasók!
Ez a történet egy időben kezdődik a Szélkirálynő datolyaparti útjával, és jóval azután ér véget, hogy a hajó visszatért Ferrit-szigetről. Sajnos arra nem jutott időm, hogy lejegyezzem, mekkora bajba került időközben Egérország, mi történt a Szélkirálynővel Datolyapartról hazafelé, és hányféle veszélybe sodródtak tengerészbarátaink, mielőtt visszatértek volna Ferrit-szigetről. Pedig nem kevés bátorságra, leleményességre és szemtelenségre volt szükségük ahhoz, hogy kiverekedjék magukat a szorult helyzetekből! Szerencsére ők titkos üzenetekben és levelekben mindig beszámoltak kalandjaikról a barátaiknak. Ezeket a leveleket összegyűjtöttem, kiegészítettem néhány pandúrsági jegyzőkönyvvel, térképpel, újságcikkel, amíg összeállt belőlük egy újabb szövevényes kaland. Ha végigolvassátok a most következő leveleket, mindenre fény derül! Annyit szeretnék csak kérni tőletek, hogy Szkander Bob helyesírását ne tanuljátok el! Jó szórakozást és körömrágást kívánok… (tovább)

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2021
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107422 · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2018
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102519 · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2013
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291975 · Illusztrálta: Kálmán Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rumini · Balikó


Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

jagoka1984 P>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Azon sorozatok egyike, amelyiknél így a hetedik rész után sem jött még az az érzés, hogy „ezt a kötetet már nem kellett volna megírni”! Nincs az az érzés, hogy húzzunk le még egy réteget… Ellenkezőleg. Újabb csodálatos történetekkel teli kötet.

Paulina_Sándorné P>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Tetszett a könyv stílusa. Nem zavart most, hogy a levelek miatt ide-oda ugráltam a szereplők között, illetve a történet haladását mindig más szemszögéből ismerhettem meg. Rozi szimpatikus volt, tetszett az új lény, amit kívánt magának – Molli. A rajz alapján cuki lehet. Érdekes kalandokon estek át a szereplők. Johanna barátnőit nem zártam a szívembe. Szkander Bob levelei nagyon érdekesek voltak. :-) Néhol nehezen olvastam, kicsit érdekesen ír.

TitokMondó>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Izgalmas, nagyon klassz meseszövés, imádjuk az 5ésfél éves fiammal együtt. Zseniális karakterek, akiknek a nevei is bámulatra méltóak. Berg Judit nagyon tud!

girardella>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Ez a rész végre a lány olvasóknak is kedvez: Sajtos Rozi levelezése az egyik fő szemszög, de Szimathy Johanna és a Burzen úrikisasszonyok is sűrűn szerepelnek. Ez a levélregény forma egész jól bejött nekünk. Bonyolódik a cselekmény, de kétszer-háromszor is megismétlik a történéseket a különböző levélírók, így 6 éveseknek (vagy akár fiatalabbaknak) is jól követhető.

bcsbcs>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Elég jó író Berg Judit, ezt minden Rumini-résszel újra és újra képes bebizonyítani, még ha nekem úgy igazán egyik rész sem kedvencem. Ez sem volt az, de az ötlet, hogy ezt a részt fiktív levelekből és jegyzőkönyvekből fűzte össze szokatlanul jó. (Szkander Bob többszörösen javított leveleit mondjuk meglehetősen bonyolult volt felolvasni, de azok voltak a legviccesebb részek, szóval megérte.) Kiváló szórakozás volt ez is a srácoknak, és mivel a történet most még közel sincs lezárva, muszáj lesz folytatni. Annyi baj legyen.

akire P>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Ez egy levélregény, amelynek utalásos szerkezetét a hétéves fiam kezdetben nem értette. Mire megmagyaráztam, addigra én veszítettem el az érdeklődésem a történet iránt, amely az előző kötetek kiegészítése, oldalági magyarázata csupán. Így történt meg, hogy egyik reggel amikor a fiam a görényekről magyarázott, én komolyan elgondolkoztam azon (talán Cortázar olvasmányaim is ludasak ebben), hogy hogyan szerezhetett tudomást arról, hogy az éjjeli Jane Goodall könyvemben szerepeltek ezek az állatok. Kiderült, hogy az esti (általam zombi-módban, azaz figyelés nélkül felolvasott) Ruminiben is benne voltak. – A gyerekeknek végülis tetszett…

Fanni_Seilinger>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Csillagos ötös lenne, ha volna ilyen. :)
Berg Judit most is tökéletes könyvet írt, és szerintem még folytatni fogja a történetet.

oil>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Azt hihetnénk, hogy Rumini-ügyben nincs új a nap alatt: minden furmányos kaland megvolt, a tengereket ától cettig bejárta a Szélkirálynő, és a varázskütyük terén sem várható újítás. Voltaképp így is van, a Rumini a Fényvizeken szám szerint a hetedik kötet, amelyben kevés személyi és tárgyi meglepetés ér – a műfaji játéknak köszönhetően mégis az egyik legszórakoztatóbb kötetet vehetjük kézbe. Berg Judit sikerszerzőként fontosnak tartja, hogy a gyerekeket bevezesse a különböző műfajokba: írt már dráma és napló formájú Ruminit, most pedig egy levélregényben tereli össze eddigi szereplőit. folytatás itt:
http://oroszildiko.blogspot.hu/2016/06/matt-sakknagyurn…

szabszev>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Az elején nem tetszett a levelek miatt, de az első 30-40 oldal után kezdett összeállni a történet és egyre jobban élveztem, hogy ez megint egy másik stílus, mint a korábbi kötetek. Szerintem Berg Judit egy fantasztikus írónő, és hatalmas a fantáziája. Nem tudom, hogy hány része lesz még ennek a sorozatnak, de még rengeteg könyvet el tudnék olvasni Rumini és barátjai kalandjairól. SZUPER!!!! És nem csak gyerekeknek, hanem gyereklelkű felnőtteknek is!

Eftímea>!
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Ez ismét egy kicsit eltérő stílusú kötet, amit egyszer abba is hagytunk szintén a nehéz követhetősége miatt, de másodszor aztán sikerült átlendülni a kezdeti nehézségeket, és már könnyebb volt követni, mi miután történik. A levelek szép lassan eggyé álltak össze, és kiderült, mi is történik a fényvizeken


Népszerű idézetek

Jesper_Olsen P>!

Rumini: – Mibe fogadunk?
Balikó: – Egy csokiba!
Rumini: – Miért, neked van még csokid?
Balikó: – Nincs. Tőled szeretnék nyerni.

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rumini
Jesper_Olsen P>!

nagy tervek nélkül nincsenek nagy csodák.

275. oldal

Mariann_Czenema P>!

Kedvencem az Alabástrom Kígyó nevű csillagkép, amely keresztültekeredik szinte az egész déli égbolton. Te biztos ezerszer láttad már, de talán nem tudod, milyen különös legenda kötődik a nevéhez. A Dauri-torony főcsillagásza szerint az Alabástrom Kígyó csillagkép egy mesebeli állatról kapta a nevét. Állítólag régen létezett egy nagyon ritka, hófehér testű, türkiz szemű kígyófaj, amelynek bőre varázserővel bírt. A lenyúzott bőréből készült kabát hatalmas erőt adott viselőjének! Már a levedlett kígyóbőr is megacélozta az izmokat, de a frissen nyúzott bőr volt az igaz csoda, ezért évszázadokon át vadásztak az alabástrom kígyókra, hogy megnyúzzák és a bőréből kabátot varrjanak. Szinte az összes példányt elpusztították a hatalmat és erőt hajszoló vadászok, végül már csak egyetlen állat maradt az egész világon.
Ekkor az összes vadász az ő nyomába eredt, erdőn, mezőn, sivatagon és tengeren át hajszolva szerencsétlent. Végül a kígyó üldözői elől menekülve felszökött az égbe, és ott menedékre lelt. A legenda szerint azóta látható a déli égbolt éjszakáján ez a csillagkép.

95. oldal

Mariann_Czenema P>!

Remélem, továbbra is boldogan telnek napjaid a sötétváraljai csillagvizsgálóban, és nem nehezítik az életed holmi kósza üstökösök, pályájukról letért bolygók, esetleg váratlanul eltűnt csillagok! Vagy ha mégis, akkor is tudsz egy kis időt szakítani régi barátodra.

297. oldal

Mariann_Czenema P>!

Légy jó fiú, és nassolj sokat! Ezt én, Balikó vitéz tanácsolom neked, aki megjárta már a hadak útját és tudja: a karamellás mogyoró az igazi gyógyír minden bajra!

287. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Balikó

A sorozat következő kötete

Rumini sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsi: Állat KávéZoo
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Roald Dahl: Boszorkányok
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Szabó Magda: Tündér Lala
Janikovszky Éva: Égigérő fű
Lezsák Levente: Emerson & Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset
Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei
Somfai Anna: Barátságháló