Rumini ​a Fényvizeken (Rumini 7.) 45 csillagozás

Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Kedves ​Olvasók!
Ez a történet egy időben kezdődik a Szélkirálynő datolyaparti útjával, és jóval azután ér véget, hogy a hajó visszatért Ferrit-szigetről. Sajnos arra nem jutott időm, hogy lejegyezzem, mekkora bajba került időközben Egérország, mi történt a Szélkirálynővel Datolyapartról hazafelé, és hányféle veszélybe sodródtak tengerészbarátaink, mielőtt visszatértek volna Ferrit-szigetről. Pedig nem kevés bátorságra, leleményességre és szemtelenségre volt szükségük ahhoz, hogy kiverekedjék magukat a szorult helyzetekből! Szerencsére ők titkos üzenetekben és levelekben mindig beszámoltak kalandjaikról a barátaiknak. Ezeket a leveleket összegyűjtöttem, kiegészítettem néhány pandúrsági jegyzőkönyvvel, térképpel, újságcikkel, amíg összeállt belőlük egy újabb szövevényes kaland. Ha végigolvassátok a most következő leveleket, mindenre fény derül! Annyit szeretnék csak kérni tőletek, hogy Szkander Bob helyesírását ne tanuljátok el! Jó szórakozást és körömrágást kívánok… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2018
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102519 · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2013
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291975 · Illusztrálta: Kálmán Anna

Kedvencelte 2

Most olvassa 8

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
TitokMondó
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Izgalmas, nagyon klassz meseszövés, imádjuk az 5ésfél éves fiammal együtt. Zseniális karakterek, akiknek a nevei is bámulatra méltóak. Berg Judit nagyon tud!

>!
bcsbcs
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Elég jó író Berg Judit, ezt minden Rumini-résszel újra és újra képes bebizonyítani, még ha nekem úgy igazán egyik rész sem kedvencem. Ez sem volt az, de az ötlet, hogy ezt a részt fiktív levelekből és jegyzőkönyvekből fűzte össze szokatlanul jó. (Szkander Bob többszörösen javított leveleit mondjuk meglehetősen bonyolult volt felolvasni, de azok voltak a legviccesebb részek, szóval megérte.) Kiváló szórakozás volt ez is a srácoknak, és mivel a történet most még közel sincs lezárva, muszáj lesz folytatni. Annyi baj legyen.

>!
akire MP
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Ez egy levélregény, amelynek utalásos szerkezetét a hétéves fiam kezdetben nem értette. Mire megmagyaráztam, addigra én veszítettem el az érdeklődésem a történet iránt, amely az előző kötetek kiegészítése, oldalági magyarázata csupán. Így történt meg, hogy egyik reggel amikor a fiam a görényekről magyarázott, én komolyan elgondolkoztam azon (talán Cortázar olvasmányaim is ludasak ebben), hogy hogyan szerezhetett tudomást arról, hogy az éjjeli Jane Goodall könyvemben szerepeltek ezek az állatok. Kiderült, hogy az esti (általam zombi-módban, azaz figyelés nélkül felolvasott) Ruminiben is benne voltak. – A gyerekeknek végülis tetszett…

>!
Fanni_Seilinger
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Csillagos ötös lenne, ha volna ilyen. :)
Berg Judit most is tökéletes könyvet írt, és szerintem még folytatni fogja a történetet.

>!
oil
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Azt hihetnénk, hogy Rumini-ügyben nincs új a nap alatt: minden furmányos kaland megvolt, a tengereket ától cettig bejárta a Szélkirálynő, és a varázskütyük terén sem várható újítás. Voltaképp így is van, a Rumini a Fényvizeken szám szerint a hetedik kötet, amelyben kevés személyi és tárgyi meglepetés ér – a műfaji játéknak köszönhetően mégis az egyik legszórakoztatóbb kötetet vehetjük kézbe. Berg Judit sikerszerzőként fontosnak tartja, hogy a gyerekeket bevezesse a különböző műfajokba: írt már dráma és napló formájú Ruminit, most pedig egy levélregényben tereli össze eddigi szereplőit. folytatás itt:
http://oroszildiko.blogspot.hu/2016/06/matt-sakknagyurn…

>!
szabszev
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Az elején nem tetszett a levelek miatt, de az első 30-40 oldal után kezdett összeállni a történet és egyre jobban élveztem, hogy ez megint egy másik stílus, mint a korábbi kötetek. Szerintem Berg Judit egy fantasztikus írónő, és hatalmas a fantáziája. Nem tudom, hogy hány része lesz még ennek a sorozatnak, de még rengeteg könyvet el tudnék olvasni Rumini és barátjai kalandjairól. SZUPER!!!! És nem csak gyerekeknek, hanem gyereklelkű felnőtteknek is!

>!
petrozy
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Nem tudok kevesebb csillagot adni, mint 5.
Nagyon kíváncsian kezdtünk neki az olvasásnak, mivel ebben a részben a szereplők leveleit olvasva bontakozik ki a történet. Bizton állitom, most sem csalódtunk. Izgalmakban és fordultatokban most sem volt hiány. Újabb szereplők léptek színre és régiek bukkantak fel ismét. Volt akit csak most ismertünk meg igazán. (Sajtos Rozit például) Egy biztos ennek a résznek az olvasásához akkor érdemes hozzáfogni, ha ismerjük az előzményeket.
Szerencsére karácsonyra megvettük a Rumini soron következő részét, mert nem minden bonyodalom oldódik meg a mese végére. Így nagy izgalommal fogtunk bele a következő rész olvasásába.

>!
csigahaju
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Tetszett a levélregény formátum, kisfiam sem nyüszögött miatta, mint a színdarab esetében. Nagyon jó volt a kitekintés az előző részekre, jó volt hallani – mégha csak érintőlegesen is – a régi szereplőkről, hogy hogy alakult sorsuk. Megszerettük Sajtos Rozit is. A végére pedig tényleg felgyorsultak az események, még jó, hogy már a kezünkben van a folytatás, nem kell rá várnunk. Máris kezdjük! Minden elismerésünk az írónőé, fantasztikusak az írásai! Még sok ilyet!

>!
eperlany
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Nagyon szerette a kisfiam. Bár a levelezésben írt Ruminit eleinte fenntartással fogadta, de megízlelte és megkedvelte a műfajt. Különösen a rengeteg utalás a többi a kötetre varázsolta el. Lassan olvastuk, mert folyton fellapoztuk hozzá azokat a részeket a többiből, amiről éppen szó esett. Az, hogy közben a Rumini társasjátékot is megkapta, és el is játszhattuk a sorozat, na meg a magunk Ruminiját az teljesen elrepített bennünket ebbe a különös világba.

>!
xeral
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken

Ami tetszett, hogy levélregény, a szereplők egymásnak küldött leveleiből derülnek ki a történetek hátterei. Aranyos könyv, el is olvasom a z összes részt.


Népszerű idézetek

>!
Jesper_Olsen

Rumini: – Mibe fogadunk?
Balikó: – Egy csokiba!
Rumini: – Miért, neked van még csokid?
Balikó: – Nincs. Tőled szeretnék nyerni.

229. oldal

>!
Mariann_Czenema P

Kedvencem az Alabástrom Kígyó nevű csillagkép, amely keresztültekeredik szinte az egész déli égbolton. Te biztos ezerszer láttad már, de talán nem tudod, milyen különös legenda kötődik a nevéhez. A Dauri-torony főcsillagásza szerint az Alabástrom Kígyó csillagkép egy mesebeli állatról kapta a nevét. Állítólag régen létezett egy nagyon ritka, hófehér testű, türkiz szemű kígyófaj, amelynek bőre varázserővel bírt. A lenyúzott bőréből készült kabát hatalmas erőt adott viselőjének! Már a levedlett kígyóbőr is megacélozta az izmokat, de a frissen nyúzott bőr volt az igaz csoda, ezért évszázadokon át vadásztak az alabástrom kígyókra, hogy megnyúzzák és a bőréből kabátot varrjanak. Szinte az összes példányt elpusztították a hatalmat és erőt hajszoló vadászok, végül már csak egyetlen állat maradt az egész világon.
Ekkor az összes vadász az ő nyomába eredt, erdőn, mezőn, sivatagon és tengeren át hajszolva szerencsétlent. Végül a kígyó üldözői elől menekülve felszökött az égbe, és ott menedékre lelt. A legenda szerint azóta látható a déli égbolt éjszakáján ez a csillagkép.

95. oldal

>!
Mariann_Czenema P

Remélem, továbbra is boldogan telnek napjaid a sötétváraljai csillagvizsgálóban, és nem nehezítik az életed holmi kósza üstökösök, pályájukról letért bolygók, esetleg váratlanul eltűnt csillagok! Vagy ha mégis, akkor is tudsz egy kis időt szakítani régi barátodra.

297. oldal

>!
Mariann_Czenema P

Légy jó fiú, és nassolj sokat! Ezt én, Balikó vitéz tanácsolom neked, aki megjárta már a hadak útját és tudja: a karamellás mogyoró az igazi gyógyír minden bajra!

287. oldal


A sorozat következő kötete

Rumini sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Julia Boehme: Tafiti
Szabó Magda: Tündér Lala
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
Harcos Bálint: Petya és Tulipán
Lackfi János: Kövér Lajos színre lép
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett