46. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
98. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján

Rumini (Rumini 1.) 693 csillagozás

Berg Judit: Rumini Berg Judit: Rumini Berg Judit: Rumini Berg Judit: Rumini Berg Judit: Rumini

Hallottatok már Pelevárról? Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; van itt láthatatlanná tevő kalap, látószelence, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik. Miért félelmetes hírű a Ragacs-tenger? Hogy lehet átkelni a rettegett Sárkány-szoroson? Mit rejt a lakatlan sziget, ahol vízért szállnak partra? És hová tűnt Rumini?

Eredeti megjelenés éve: 2006

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 7 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2022
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635871537 · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2021
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635871032
>!
Pagony, Budapest, 2020
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634106654 · Illusztrálta: Nagy Zoltán

13 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Balikó · Rumini


Kedvencelte 62

Most olvassa 77

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

pannik>!
Berg Judit: Rumini

Jól felépített, fordulatos mese (kalandregény).
Kiszámítható történések sorozata de izgalmakban azért bővelkedik. Jól ki van találva a kalandos utazás minden részlete, a szereplők jellemzése is kerek, érzékletes.
Nagyon könnyen olvasható, egyszerű, érthető nyelvezete van.
7 éves kis barátomtól kaptam kölcsön és miután elkezdtem olvasni, megkérdezte hol tartok, hogy tetszik a könyv? Mondtam, hogy épp fogságban van a főhős és sínylődik. Erre azt válaszolta komoly hangon: „Panka, ne aggódj, a jók elnyerik jutalmukat a rosszak pedig a büntetést a végén. Minden jó lesz.” Majd elmondta a végét is nagy lelkesen :) Megbeszéltük, hogy a könyv végét máskor ne mondja el, hagyja meg az izgalmat az olvasónak, ezt vonakodva bár, de megígérte :)
Minden úgy lett, ahogy kis barátom mondta: a jók elnyerték jutalmukat, a rosszak pedig megbűnhődtek, közben persze sok érdekes és izgalmas dolog történt velük.

bambali>!
Berg Judit: Rumini

A fiaim imádják,minden este tátott szájjal várják az újabb és újabb fejezeteket.
Engem is elbűvöl… mese egy bátor kisegérről, akinek helyén van a szíve.

Jagika P>!
Berg Judit: Rumini

Legyőzve a rágcsálók iránti ellenérzésemet, hősiesen elolvastam a könyvet. Valójában nem is volt túl nehéz, mert az akciódús történet némiképp feledtette velem a rossz érzésemet. A sajátos humor, a különleges szavak, szókapcsolatok használata különösen tetszett.
Úgy látszik, az egerek nagy szerepet kapnak a népszerű ifjúsági regényekben (pl. Geronimo Stilton), de a fordulatos cselekményt túlélni csak ők képesek. Nem igazán bánom, ha ezzel nő a könyvolvasó kis molyok száma…

4 hozzászólás
kratas P>!
Berg Judit: Rumini

Tündéri! Imádnivaló! Miért nincs még meg a többi része nekem???
Szóval szenzációs, Rumini egy igazán belevaló kisegér, de a barátai is nagyon kedvesek és szinte – a patkányokon, a sárkányon, a polipon meg a kis aljas Pampogin kívül – minden szereplőt sikerült megkedvelnem.
És alig várom, hogy olvashassam a következő részt! :)

6 hozzászólás
ziara>!
Berg Judit: Rumini

Bekerültünk a Rumini-imádók közé. Adélka már most kérte volna a második kötetet, de csak egyformákat olvasnánk egymás után, így egyelőre lebeszéltem, de nemsokára nekivágunk az újabb kalandnak.
Nagyon jó kis kalandregény, humoros, mesés, kedves szereplőkkel. Minden, ami egy jó gyerekregényhez kell. Tengerre, Rumini! Mi is jövünk!!

KönyvParfé>!
Berg Judit: Rumini

Fordulatos kalandregény, melyet nemcsak a srácok fognak nagyon szeretni, de a felnőttek is. Berg Judit pontosan tudja, hogyan kell lekötni a gyerekek figyelmét, és mindezt bravúrosan teszi. Persze az izgalmas, pörgő történet még nem minden, emellett egy csomó mindent megtanít a gyerekeknek. Például, hogy mennyire fontosak a barátok, és az igazi barát kiáll a másikért. A bátor kisegerekkel mindig történik valami, és ha egy kicsit csintalanok is, az még belefér…

BeliczaiMKata>!
Berg Judit: Rumini

Kisfiam nagy Rumini lázban ég, mivel az óvodában ezt olvassák az utóbbi időben és régóta a polcon is állt, most eljött az ideje.
Sok izgalmas kalandban volt része Rumininek és barátainak. Amikor azt hiszi az ember, hogy már nem történhet semmi izgalmas, mégis lesz valami. És mindennek oka van, egyszer sem felesleges semmi. Néha jobban vártam az olvasást, mint a gyerekek. Volt, hogy napközben is kérték, nem csak este. Én pedig örömmel teljesítettem a kérésüket. :)

2 hozzászólás
Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Berg Judit: Rumini

Nagyon aranyos, szórakoztató mese volt, jólesett általa az évvégén feltöltődni. A karakterek jól ki voltak találva, és aranyosan ki voltak dolgozva. :) a történet vicces, de egyben izgalmas is volt, jókat nevettem rajta. :) tetszettek az illusztrációk. A jövőben a történet többi részét is el szeretném majd olvasni. :)

Navi P>!
Berg Judit: Rumini

Kifejezetten izgalmas és aranyos mese, rengeteg állattal és szerethető karakterrel.
Rumini, Balikó és a többiek rengeteg kalandot élnek át, nagyrészt Rumininek köszönhetően, aki nem éppen a fegyelméről és türelméről híres. Néha hirtelen, meg önző, de ettől még szerethető. A könyvhöz készült társasjáték már régóta megvan és nagyon szeretjük a gyerekekkel, s nagyon jó térkép a könyvhöz.
Kíváncsi vagyok a következő részre is :)

szelesteirita>!
Berg Judit: Rumini

Nem én leszek az, aki erről igazán összetett és értelmes értékelést ír. De!

Ez egy csodás kalandregény kisiskolásoknak, egyszerűen imádnivaló. Kalandos, izgalmas, hajózós, lopakodós, nagyon nagyon tetszett!! Nekem is és Jakabnak is. :) És az illusztrációk gyönyörűek. ♥


Népszerű idézetek

stippistop>!

– A recefice fa kérgét megdarálva és kamillateába főzve olyan gyógyszert kapunk, amely a legmélyebb vágást is begyógyítja. Elállíthatjuk vele a vérzést, elmulaszthatjuk a gyomorégést.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyógyítás · gyógyszer · kamilla
Jagika P>!

Rizsát és bandáját ismeri egész Egérváros.

(első mondat)

levendulalány>!

…Múltkor már a tizennegyedik szilvás gombóc kifogott rajtam, pedig csuda finom volt.
– Hát ez tényleg nem túl dicső – vigyorgott Rumini. – Szilvás gombócból és palacsintából legalább húszat be kell vágni, hogy érjen valamit.

190. oldal

Jagika P>!

Ha kiderülne, hol nő a recefice fa, a világ minden tájáról idesereglenének a népek, és elpusztítanák a fákat.

59. oldal

RKinga>!

Korgó gyomorral sokkal sötétebbnek látszik a világ. Az evés pedig élesíti az elménket.

52. oldal, 6. fejezet - A vörös felhő (Pagony, 2016)

Snakey>!

– Már megint nekünk kell felmosni – dühöngött Rumini, de Balikó oldalba bökte.
– Nyugi, nem mosunk fel és kész.
Rumini csodálkozva nézett Balikóra, aki hatalmasat kacsintott.
– Nincs mivel. Vízbe dobtam a felmosó dézsát és partvisokat is.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Balikó · Rumini
Szelén>!

– Viszlát, Egérváros! Egy csöppet sem fogsz hiányozni! – gondolta magában, és zsebre dugott kézzel, fütyörészve átsétált a hajó orrába. Tekintetét végighordozta a békésen hullámzó, végtelen kék tengeren. Valahol a messzeségben ott várt rá Pelevár, megannyi új kalanddal. Rumini elmosolyodott, és magában elhatározta, mire felnő, ő lesz a világ leghíresebb hajóskapitánya.

20. oldal

Kek P>!

– Legyen száznyolcvanöt – egyezett bele sóhajtva Morti –, de az egérrel együtt.

142. oldal

Kek P>!

– Még visszafordulhatsz, Rumini – mondta magában, de egy másik hang rögtön ráripakodott legbelülről. – Indulj, te gyáva nyúl, ha nem akarsz éhen halni.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rumini
jagoka1984 P>!

    Megszólalt a fedélzeten a vacsorához hívó gong, de Rumini nem volt éhes. Inkább a kabinban maradt, hogy még egyszer, alaposan áttanulmányozza a térképet. Mindenre akart emlékezni, mert a szigeten – ha csak nem muszáj – nem fog lámpát gyújtani. Aztán a kabinajtó mögé tolta a hátizsákját, és jelentkezett Ajtonynál. A hajó elcsendesedett, mindenki nyugovóra tért. Rumini és Ajtony pokrócba burkolózva üldögéltek a fedélzeten. Halkan beszélgettek. Ajtony régi tengeri kalandjairól mesélt Rumininek. A kisegér figyelme azonban időről-időre elkalandozott. Gondolatai a közelgő kincskeresés körül forogtak. A sziget felé pillantott. Sötét sziklák tornyosultak mindenfelé. A hold megvilágította a sziklák között kanyargó ösvényt.

76. oldal


A sorozat következő kötete

Rumini sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Tea Stilton: A lángoló hegy
Dér Adrienn: Egy jeti lakik a pincénkben
Lakatos István: Dobozváros
Nyulász Péter: Helka
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Lezsák Levente: Emerson & Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset
Tea Stilton: A sötétség hercegnője
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság