24. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
72. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
78. legjobb gyermekkönyv könyv a molyok értékelése alapján

Rumini (Rumini 1.) 299 csillagozás

Berg Judit: Rumini Berg Judit: Rumini Berg Judit: Rumini

Hallottatok már Pelevárról? Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; van itt láthatatlanná tevő kalap, látószelence, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik. Miért félelmetes hírű a Ragacs-tenger? Hogy lehet átkelni a rettegett Sárkány-szoroson? Mit rejt a lakatlan sziget, ahol vízért szállnak partra? És hová tűnt Rumini?

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2017
264 oldal · ISBN: 9789634102427 · Illusztrálta: Nagy Zoltán
>!
Pagony, Budapest, 2016
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100904 · Illusztrálta: Kálmán Anna
>!
Pagony, Budapest, 2015
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100904 · Illusztrálta: Kálmán Anna

5 további kiadás


Enciklopédia 7


Kedvencelte 37

Most olvassa 40

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Berg Judit: Rumini

Fordulatos kalandregény, melyet nemcsak a srácok fognak nagyon szeretni, de a felnőttek is. Berg Judit pontosan tudja, hogyan kell lekötni a gyerekek figyelmét, és mindezt bravúrosan teszi. Persze az izgalmas, pörgő történet még nem minden, emellett egy csomó mindent megtanít a gyerekeknek. Például, hogy mennyire fontosak a barátok, és az igazi barát kiáll a másikért. A bátor kisegerekkel mindig történik valami, és ha egy kicsit csintalanok is, az még belefér…
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/05/06/berg_judit_rumini#…

>!
Niko_oka
Berg Judit: Rumini

Nagylányom első komolyabb regénye. És az a bizonyos választóvonal, amikor eldől: többet vagy kevesebbet fog eztán -emiatt- olvasni? A pillanat, amikor anya remegve izgul, vajon elveszti-e gyermeke bizalmát: felbecsülhetetlen :))) Mivel nem kenyerem a tétlen ücsörgés, elolvastam vele együtt spoiler
Szerencsénk(m)re Rumini megütötte a szintet, kár volt aggódnom. Ami elkeserítő, az a kiadó hozzáállása, és sajnos nem tudom elvonatkoztatni tőle az olvasmányélményemet. Mivel végig azon aggódtam, mikor kapok választ, kapható-e a második rész, hasonló csodás grafikával, és azóta is várok, most már fellelkesült gyerekkel együtt. Szomorú ez a hozzáállás, számomra teljesen újszerű. Így hát várunk a további kalandokra, addig is tovább evezünk. Kínálatban szerencsére nincs hiány ;)

2 hozzászólás
>!
A_Shara
Berg Judit: Rumini

A kisfiammal együtt várjuk az esti mesét, mindketten megszerettük Ruminit!!

>!
Niki_
Berg Judit: Rumini

Berg Judit ezzel az indulókötettel robbant be a hazai gyermekirodalomba még 2006-ban. Fura belegondolni, hogy a Nagy akkor még „majd egyszer lesz” gondolat volt csak, erre tessék, most 12-13 évvel később évközi ajánlott olvasmány lett náluk 3. osztályban.
Aranyos, bájos, nagyon olvasmányos és nagyon könnyen lehet vele haladni.
A történet főszereplője egy kíváncsi kisegér (Rumini), aki a Szélkirálynőn hajósinas. A hajó Pelevárba tart a rakományával, de közben Rumini mindenféle kalandokba csöppen.
Nem szégyellem bevallani, élveztem az olvasását és egy nap alatt befaltam. Szóval ide nekem a második kötetet.
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2019/03/berg-judit-rumini.html

>!
Judy22
Berg Judit: Rumini

Nem én vagyok a célközönség, de ez egy olyan könyv, amit a leendő kis olvasóimnak itthonra be kell szereznem.

10 hozzászólás
>!
Sicc
Berg Judit: Rumini

Izgalmas meseregény, ami egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmet. Ez nekem néha már egy kicsit sok is volt, de ettől függetlenül tetszett. És a szöveg sem túl bonyolult, szóval felolvasással már első osztálytól is működhet.

1 hozzászólás
>!
Amrita I
Berg Judit: Rumini

Úúúú, hát ez csudijó! :) Olyan mint egy Rejtő könyv kisebbeknek. Szeretetre méltó, vidám gazfickó főhős, kalandos történet, nagyon eredeti világ. Értékeltem benne, hogy nem tartalmaz igazi drámát. spoiler Van viszont szemtelen humor, igazi hajóslét, vagány főhős. Kisfiúknak, kislányoknak is tökéletes olvasmány. Kíváncsi vagyok a második részre! :)

>!
Kriszta IP
Berg Judit: Rumini

Az a helyzet, hogy ezt a könyvet esténként olvastam fel a 8 évesemnek (aki akkor még 7 volt :)), aztán az utolsó előtti fejezetnél elakadtam (talán úgy jött ki, hogy az apja olvasott neki más meséket…), a lányom viszont nagyon kíváncsi volt a végére, így ő elolvasta egyedül a hátralévő oldalakat. Én meg hoppon maradtam, befejezés nélkül, mert mindig más dolgom akadt, közben már 2x hosszabbítottam meg a könyvtárban, mert úgy mégse viszem vissza, hogy nem tudom mi a vége (amit persze nyilván sejtettem). Többször már nem akartam hosszabbítani, így ma végre én is kiolvastam.
Ez az egész talán sejteti, hogy nem egy unalmas, érdektelen könyvről van szó :) Szerintem nagyon izgalmas, olvastatja magát és egy helyre kis „univerzumot” épített fel Berg Judit a gyerekek számára, amiből sok mindent ki lehet hozni.
Kíváncsiak vagyunk a folytatásra is.

>!
Paulina_Sándorné
Berg Judit: Rumini

Nagyon aranyos mese volt. Elfogultságot jelentek be az ilyen mesékkel kapcsolatban. Annak idején a lányomnak a plüss egere miatt, sok ilyen mesébe belefutottam. Nosztalgiáztam egy kicsit. Rumini aranyos egérke, igazi vásott kölyök. spoiler

>!
Habók P
Berg Judit: Rumini

Ha mama lennék, akinek a gyereke ezt kéri esti mesének, nem lennék bánatos. Rosszcsont egérfiú, hasonló barátokkal, nemeslelkű egérkapitány, hosszú út vitorlás hajón, kalózok, sárkány, varázslók, minden benne van, ami egy jó meséhez kell. (És esti meséknek megfelelő tagolásban…)


Népszerű idézetek

>!
stippistop SMP

– A recefice fa kérgét megdarálva és kamillateába főzve olyan gyógyszert kapunk, amely a legmélyebb vágást is begyógyítja. Elállíthatjuk vele a vérzést, elmulaszthatjuk a gyomorégést.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyógyítás · gyógyszer · kamilla
>!
levendulalány

…Múltkor már a tizennegyedik szilvás gombóc kifogott rajtam, pedig csuda finom volt.
– Hát ez tényleg nem túl dicső – vigyorgott Rumini. – Szilvás gombócból és palacsintából legalább húszat be kell vágni, hogy érjen valamit.

190. oldal

>!
Kek P

Szinte senki sem tudja, hol nő a recefice fa.

38. oldal

>!
Kek P

– Legyen száznyolcvanöt – egyezett bele sóhajtva Morti –, de az egérrel együtt.

142. oldal

>!
Szelén

– Viszlát, Egérváros! Egy csöppet sem fogsz hiányozni! – gondolta magában, és zsebre dugott kézzel, fütyörészve átsétált a hajó orrába. Tekintetét végighordozta a békésen hullámzó, végtelen kék tengeren. Valahol a messzeségben ott várt rá Pelevár, megannyi új kalanddal. Rumini elmosolyodott, és magában elhatározta, mire felnő, ő lesz a világ leghíresebb hajóskapitánya.

20. oldal

>!
Kek P

Senki sem tudta, miért veszélyes a Ragacs-tenger, csak azt tudta minden hajós, hogy jobb messzire elkerülni ezt a baljós vidéket.

21. oldal

>!
Kek P

– Rendben van, Cirok. Mehetsz! De ne feledd, ha ellenünk fordulsz, a társaidat visszük a bazárba és eladjuk!

49. oldal

>!
Kek P

Balikó agyán átsuhant a gondolat, hogy Rufusnak még a zsebe is varázserővel bír, vagy legalábbis feneketlen, mert az öreg mágus minden eszközét odadugta eddig, a zseb azonban még csak nem is dudorodott.

161. oldal

>!
Kek P

Egy öreg mókusmágus boltja. Mindenféle varázserejű holmit árul.

135. oldal

>!
Szelén

Szívesen elcsomagolt volna egy kis csokoládét is, de már egy morzsa sem maradt abból, amit Ajtonytól kapott a Batka-szigeten.

76. oldal


A sorozat következő kötete

Rumini sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Geronimo Stilton: Sajtsárga lakókocsi
Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása
Selma Lagerlöf: Csodálatos utazás
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Szabó Magda: Tündér Lala
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Torben Kuhlmann: Lindbergh
Daisy Meadows: Anni, a tó bajnoka