Meseleves (Problémamegoldó 2.) 17 csillagozás

Berg Judit: Meseleves

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Akármit főz, akármit mond az anyukája, nem eszik a gyerek. Vagy eszik ugyan, csak éppen az egészséges ételeket képtelenség belédiktálni: se zöldség, se gyümölcs. Szinte minden szülő találkozott már ilyen nehezen kezelhető élethelyzetekkel, amelyek megoldásához segítséget nyújthatnak Berg Judit új könyvének kedves történetei.

A remek illusztrációk és rövid párbeszédek az állandóan lapozni vágyó, türelmetlen gyerekek számára is felolvashatóvá és élvezhetővé teszik a meséket.

A kötet elején egy a szülőknek szóló, bátorító-vigasztaló „igaz mese” olvasható. A könyv végén pedig egy ráadásmese az önérzetes Répa vitézről és a friss, finom zöldségek lázadásáról a rossztermészetű szakács ellen.

A Meseleves a nagysikerű Hisztimesékkel megkezdett „problémamegoldó” sorozat új kötete.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ecovit, 2011
32 oldal · ISBN: 9789638874344 · Illusztrálta: Gévai Csilla

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
egy_ember
Berg Judit: Meseleves

Gasztromesék rosszul evő gyerekeknek. Tulajdonképpen nem rosszak, de nem is jók, és nagy kár volt az előszóként funkcionáló felnőttmeséért.
Lehet, hogy Berg Judit gyakorló anya, de nem az én gyerekeimen gyakorolt, az tuti.

1 hozzászólás
>!
mea0810
Berg Judit: Meseleves

Ez nem tetszett. Másra számítottam, jobbra,vidámabbra, élvezhetőbbre.
A könyv drága volt, rövid és kb. használhatatlan.
A 4,5 évesem elvan (tejbegrízzel,palacsintával,krumplistésztával..) ezektől a történetektől biztos nem fog többet, változatossabban enni..szerintem nem is értette a történetek mondanivalóját..

>!
Gelso P
Berg Judit: Meseleves

A gyerekeknek első nekifutásra tetszett, sőt egy nekiveselkedésre egy délutáni összolvasásnál el is olvastuk. Nem volt benne semmi rossz, talán az első – a bevezető – nem biztos, hogy egy gyerekkönyvnél magyarázni kell a keletkezés eredetét. Előszónak inkább megfelelt volna.
A rajzok nekem kimondottan tetszettek – meg lehet barátkozni a se nem szép, se nem csúnya figurákkal – ez inkább az élethez közeli, és ami még inkább tetszett, hasonlítottak a gyerekek által rajzolt „alkotásokhoz” – egyszerűségükben, kifejezéstömörségükben.
A 13. oldalon lévő szilvafa valami csodálatos… Mütyür manó alakja nekem kedves…Piros és Barna hűtőjében pedig olyan békésen alukálnak a kaják…És talán Répa vitéz meséje lett most a kedvenc.
Sajnos, valahogy én csalódtam a könyvben, mert rosszul vagy sem asszociálva én gyerekkorom paradicsomleveseiből a betűtésztakirakót idézte fel bennem a könyv címe – és én valami olyasmit vártam, aminek ehhez köze van – de nem!
És azt hiszem, Finy Petra Bögreúr kiadása a célnak – evésre rávenni a gyerekhadat – talán megfelelőbb, vagy sikerültebb…

Szép, de lehetne kidolgozottabb, és, ami a legfájóbb – 2400 Ft (!) 5 (-1) meséért… túl sok…

>!
mazsolafa
Berg Judit: Meseleves

Jelentem: a gyereknek tetszik.
Megette és repetázik.

>!
kolika
Berg Judit: Meseleves

Tetszetős kis könyvecske. Kisasszonykám nagyon válogatós, így külön örvendtem, hogy találtam olyan meséskönyvet, mely ezt a problémát érinti. Mert én is mindig próbálok a lelkére hatni, de a sokfelől érkező segítség hatásosabb lehet. Lehetne, ha a gyerkőc is így gondolná. Kedveltük a meséket, örvendezve nézegettük a képeket, de a legjobban várt hatás elmaradt. A mese megmaradt mesének, s nem sikerült fikarcnyit sem átlopni a hétköznapokba. Azzal nyugtatom magam, hogy legalább élveztük a meseolvasás perceit, na meg hátha ülepedik a dolog, s később jön meg a hatás ( naiv gondolat, tudom).
Berg Judit kicsit hosszabb, vagy több ilyen jellegű mesét is írhatott volna, hátha …

>!
imma A+P
Berg Judit: Meseleves

Ez tényleg nem olyan jó, mint a másik. Kevésnek is éreztem. De maga az ötlet jó, és nekem a felnőttmese is tetszett az elején, illetve talán az tetszett a leginkább.

>!
erabig
Berg Judit: Meseleves

Kedves mesék, amelyek -talán- ösztönözhetik a gyerekeket az evésre. Ha nem akkor, szereznek néhány vidám percet szülőnek és gyereknek. A Répa vitéz kifejezetten humoros történet.
Több történetet el tudtam volna képzelni ebben a témában az írójától.

>!
mini_moly
Berg Judit: Meseleves

Következzen a másik nagy mumusz: mit csináljunk, ha nem eszik a gyerek. Berg Judit megoldása a mese, és SPOILER ALERT, néha be is válik. Néha… (folytatás a blogon):
http://minimoly.blog.hu/2017/04/19/berg_judit_meseleves_846


Népszerű idézetek

>!
Ez_elment_vadászni 

– Ó, ha legalább egyszer, egyetlen egyszer megkóstolnának! – merengett a vaj. – Biztos rájönnének, finom vagyok én is!

23. oldal - Piros és Barna

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Cobb: Mind megettem!
Mandy Sutcliffe: Boni, a válogatós nyuszi
Dr. Seuss: Zöld sonkás tojás
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Csukás István: Süsü, a sárkány