Mesék ​a Tejúton túlról 43 csillagozás

Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Kalandos, izgalmas utazás nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak az IBBY-díjas Berg Judittól és az Aranyvackor-díjas Gévai Csillától!
Egy kisfiú, Bojti, és egy kislány, Tücsök, csúnyán összevesznek a játszótéren. Addig-addig ráncigálják Bojti új biciklijét, amíg az elragadja őket, és elrepíti a két gyereket a Tejúton túlra, egy egészen különös, ismeretlen világba. Ahhoz, hogy hazajussanak, végig kell haladniuk a Bátrak útján, amely Homokországon, Növényországon, Árnyékországon, Vasországon és más különleges vidékeken keresztül vezet, veszélyek, kalandok, gaz ellenségek és segítőkész barátok között.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2007
56 oldal · ISBN: 9789639727120 · Illusztrálta: Gévai Csilla

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Nekem kellemes csalódás volt ez a könyv. Igazából nem erre számítottam. Nagyon élveztük mindketten, Adél is, én is. Mindig elhatároztuk, hogy csak egy részt olvasunk el, de mindig kettő lett belőle. Nagyon ötletesek a helyszínek, az országok, ahová eljutnak a gyerekek, és a megoldások sem erőlködésszagúak. Jó volt, és a rajzok nagyon illenek a történetekhez.

>!
vorosmacska P
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Berg Judit könyveivel nincs szerencsém. Már évekkel ezelőtt, a Cipelő cicák, Hisztimesék elolvasása után éreztem, bármennyire is helyesek a karakterek, könyvei nem ejtenek rabul. Témaválasztásai kifejezetten érdekesek, történetei, szereplői izgalmasak, kedvesek. Ez a könyv is különleges helyekre visz el, a Tejúton túlra: vajon van-e valaki, akit nem érdekel, mi található ott? Eljutunk Kőországba, találkozunk homokszörnnyel, kavicsot könnyező kőszoborral, gonosz varázslóval Vasországban, gyerekszereplői megtalálják az élet és halál vizét és még lehetne sorolni. Ötlet van és különlegesség, valósággal tobzódni lehet bennük, és talán egy kicsit túl sok is. Valahogyan mégsem lesz kerek, egész a mű, logikussága és mindent megmagyarázni akarása számomra túl domináns, elveszik a varázslat, és rátelepszik mindenre. Nem találom a lelket a könyveiben. Ellenben a gyerekek szeretik (az enyém is, ez a könyvecske is tetszett neki) és ez így jól is van. Nem én vagyok a célcsoport.

>!
Pagony, Budapest, 2007
56 oldal · ISBN: 9789639727120 · Illusztrálta: Gévai Csilla
>!
Molymacska P
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Ezt a kötetet pont a Diótörő után olvastam. Ha az nagyon kemény gyerekeknek szól, akkor ez a puha, mindennapi, mostani gyerekeknek szól. Fantáziadús, érdekes olvasni, megkapó. Nekem az illusztráció kevésbé tetsző, de nem volt tényleges probléma vele.

>!
Judyt IP
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Ezzel a kis mesekönyvvel megszerettem Berg Juditot. Mondjuk nem tudtam elsiklani afölött, hogy a mesekönyv stílusa nagyon hasonló Anyukám meséihez. Öröm volt olvasni. :-)

>!
Pagony, Budapest, 2007
56 oldal · ISBN: 9789639727120 · Illusztrálta: Gévai Csilla
>!
Chöpp 
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Igazán friss és új hangú mesék. Minden történet után azt mondta Juditka, hogy „Ez jó volt!”

>!
dianna76 P
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Szóval a Tejúton túl ilyen világba csöppenhet az ember? Hmm… Nem tudom bármelyiket is szeretném-e. Homokvilág… Tele menne a szám vele, meg szúrna is. Kavicsvidék… Nagyon zord. Növényvilág… Az még csak-csak, bár ha nem lehet enni a finom gyümölcsökből, s nem lehet a virágokat szép csokorba szedni, hogy díszítsék a lakást… Akkor azt sem szeretném! Az Aromanók nekem szimpatikusak voltak. Finom fűszerillatok… Ne de ki szeretne örök sötétségben élni? Vasország pedig nem csak rideg, de a sok vastól hideg is lehet. A fordított világ érdekes volt, de nem gondolnám, hogy szívesen nézegetném pl. a fák gyökérzetét a szép zöld lombkorona helyett. Még szerencse, hogy a mese végén a két gyerek visszajutott az emberi világba. Igazából nem volt rossz ez a kis fantasy mese. Szerettem a kavicsos fejezetet és a fűszereset. A többi is elment, de nem hiszem, hogy valaha elolvasom ismét ezt a könyvet. A sajátos illusztrációk tetszettek. Az első oldalon lévő képen, a játszótéren kicsit elböngésztem.

>!
Pagony, Budapest, 2007
56 oldal · ISBN: 9789639727120 · Illusztrálta: Gévai Csilla
>!
Fainthoar
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

De jó kis mese volt ez… Tetszettek a főszereplők, a különböző országok a Tejút zsákutcáiban, az azokat benépesítő népek, mint az aromanók vagy a vasemberek, az illusztrációk figurái kevésbé, de azért volt pár kép, ami mégis csak nagyon elkapta a hangulatot. És a szöveg, végre, a szöveggel sem volt semmi bajom, a megfogalmazás egyszerű volt, Berg Judit nem bonyolított túl semmit, csak mesélt, és ez pont így volt tökéletes. Élveztem.

>!
Jeffi P
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Aranyos történet, mondanivalója is van. Az illusztrációk annyira nagyon nem tetszettek, de ennek ellenére összességében egy jó könyvecske. Van benne veszekedés kibékülés, problémák amit a két főhős megoldhat, meg is old, tehát jó :)

>!
Lahara ISP
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

Jó kis mese, inkább óvodásoknak való. Más világokba átjáró, egyszerű és gyermeteg, szép, színes, aquarelles illusztrációkkal.

>!
labe
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

aranyos mese, színes-szagos, de nekem túl Óz-os volt…


Népszerű idézetek

>!
Gelso P

Kova Kelemen szeméből könnycsepp formájú kavicsok gurultak elő, és sűrűn kopogtak a földön

23. oldal Pagony, 2011.

>!
Gelso P

A homokkirály elővette csillogó szemcsékkel díszített bugyellárisát

16. oldal Pagony, 2011.

>!
Esmeralda P

Készítek nektek egy jó sziklapörköltet kavicsfőzelékkel. Vagy egy jó mészkőpudingot, az igazán hamar megvan.

23. oldal

6 hozzászólás
>!
bleknajt

– A Tejúton tilos biciklizni! Azonnal térjenek le! Megismétlem: a Tejúton tilos biciklizni!
Azonnal térjenek le!

>!
Gelso P

…a szoborembernek egész kedves az arca, csak fekete kőszemei villogtak gyanakvóan. Mindene szürke kőből volt, még ütött-kopott ruhája is. Testét hajszálvékony repedések borították.
(…)
Kőországban csak az urak ilyen színesek, mert mindenféle drágakőből vannak. A királyunk tetőtől talpig gyémánt.

21. oldal Pagony, 2011.

>!
Gelso P

Termetes mákgubó állt mögötte, királyi öltözetben, körötte tüskés kórók, buzogányfejű dudvák. A mákgubó szavai szigorúan csengtek.
(…)
…a dudvák előreszegezték buzogányfejüket, a kórók kimeresztették tüskéiket.

26. oldal és p. 29. Pagony, 2011.

>!
Gelso P

A növények megpróbálták megrémíteni az ellenséget: a trombitavirágok harsogtak, a tökök dübörögtek, az uborkák pufogtak, a bokrok zörögtek, de a madarak fittyet hánytak a csinnadrattára.

30. oldal Pagony, 2011.


Hasonló könyvek címkék alapján

Paulon Viktória: Kisrigók
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla
Békés Pál: A kétbalkezes varázsló
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Szepes Mária: Harkály anyó