Maszat ​számol (Maszat 5.) 87 csillagozás

Berg Judit: Maszat számol

Maszat körül a világ állandóan változik. Az első történetben amerre csak jár-kel, megszámolja az őt körülvevő dolgokat: hol cicák futkároznak az utcán, hol pedig egy mozgalmas építkezésre érkeznek teherautók. Maszat mindent megszámol. A második mesében Maszat vendégségbe várja barátait, Sárit és Misi, de bizony szörnyű rendetlenség uralkodik a gyerekszobában. Vajon Hóchóc segítségével ki tud takarítani és el tud pakolni mindent mielőtt a vendégek megérkeznek? Berg Judit és Agócs Írisz párosa ismét elkápráztatja a kicsiket!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2021
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107941 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Pagony, Budapest, 2020
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101123 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Pagony, Budapest, 2017
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101123 · Illusztrálta: Agócs Írisz

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Boglárka_Madar>!
Berg Judit: Maszat számol

Azért jók ezek a Maszat könyvek, mert csupa olyan dolgokkal foglalkozik, ami a lányomat is érdekli – ebben a részben például a számolás meg a pakolás. Egyelőre csak az egyet mondja Dórit, de azzal megszámol mindent. :D ("egy-egy-egy-egy-egy") A pakolás meg… mostmár ügyesen segít ha van kedve, de a takarítás még mindig jobban megy.

4 hozzászólás
Anibell P>!
Berg Judit: Maszat számol

Simon kisfiam kedveli ezt a könyvet (pedig még nem is nagyon számolgat), tulajdonképpen én is, bár azért a mellékhatásért, hogy a könyv ismerete óta Simon rendszeresen rá ül a porszívóra, nem rajongok túlzottan (megnehezíti az amúgy sem éppen hatékony közös takarítást). Némi kárpótlást nyújt, hogy az olvasgatással újra és újra átvesszük a rendrakás, takarítás lépéseit.
Felnőtt szemmel külön bájos, hogy Pötyi játékbaba gyengéd érzéseket táplál Hóchóc iránt.

nagara>!
Berg Judit: Maszat számol

Szuper, 2 jó történet, kedves illusztrációval.

lenne P>!
Berg Judit: Maszat számol

Aktuális kedvencünk. Ha már majd leragad is a szeme, cseppnyi cicámnak, akkor is még „Paszat számol”-t el kell olvasnunk. Nekem is tetszett egy darabig. Most már azért unom.

Trudiz >!
Berg Judit: Maszat számol

Oldalról oldalra számolhatunk Maszattal együtt, különböző útjába eső járműveket, állatokat gyümölcsöket stb. Ötletes, hogy a színekkel is játszik. A második mesében takarítás vár Maszatra.

Szimirza P>!
Berg Judit: Maszat számol

Tetszett ez a sorozat, mert aranyos és mindennapi dolgok történnek Maszattal, viszont a felnőttek hiányát még a gyerekek is észre vettek, mert jöttek a , "Maszatnak nincs anyukája meg apukája? – kérdések. De ettől eltekintve szórakoztató.

SzTEtti>!
Berg Judit: Maszat számol

Kicsit mindig bajban vagyok, amikor lecsillagozok egy könyvet. A pozitív kritikát jobban sikerül megfogalmaznom, mint a negatívat, mert próbálok nem befolyásolni senkit a véleményemmel.
Mimit egy cseppet sem érdekelte ez a Maszat könyv. Nem hiszem, hogy kinőtt volna már belőle, mert éppen aktuális témákkal foglalkozik ez a kötet is: számolás és rendrakás, takarítás.
Maszat nagyon aranyosan számol, de nincsen meg a történet hozzá. Elveszik abban az 1 mondatban, ami az oldalon van, így a 6-nál már unalmas. Még jó, hogy nem mindig ugyan azokat számolta,
A másik mese a takarításról ígéretesen indult, de aztán az is semmilyen lett. Elrak ezt, elrak azt. Aztán jön a porszívó, a „rettegett rém”. Hát, Mimi csodálkozva nézte, mert ő szeret „vuvuzni”. Amikor meg spoiler az nálam kiverte a biztosítékot. Sajnálom, de ilyet nem csinálunk! Ott vannak a gombok, melegszik az egész, szellőzőrendszer, stb. Nanemárhogy! Legszívesebben becsaptam volna ott a könyvet…

4 hozzászólás
bonnie9 P>!
Berg Judit: Maszat számol

Melyik fiú (vagy fiúsabb lelkületű lány) ne akarna darukat, markolókat, kukákat számolni? Rendben, biztos van ilyen, de az enyémek mindenesetre nagyon szeretik. A számolást, a kukákat és Maszatot is. Az első történetnek nálunk csupán egy pindurka hátránya volt, hogy a hároméves tud számolni, szeret is, és minden olvasás alkalmával „vitatkozott”, ha a dupla oldalon a másik oldalon lévő plusz egy csigát/darut nem számoltuk hozzá a kupachoz. Pici, megbúvó rajz, de mégiscsak csiga/daru. És van egy turpisság is, mikor a biciklist nem kell számolni a hét autóhoz. :)
Takarítás: aranyos történet a rendrakásról és a félelmek átváltoztatásáról. mondjuk nálunk a porszívó lovagló funkcióját régóta használják a gyerekek:)

Mareszkaresz>!
Berg Judit: Maszat számol

Miért a Bogyó és Babóca a menő, mikor létezik Berg Judit és Agócs Írisz??

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Trudiz >!

Maszat észrevette, hogy a levelek lyukasak. A csigák rágták ki.

Kek P>!

Hóchóc nevetett.
– Kihagytad az egyet. Miből volt csak egy?
– Belőled csak egy van, Hóchóc! – kiáltott Maszat, és szorosan megölelte a kis bohócot.

Maszat számol

Kek P>!

Micsoda rendetlenség!
Mekkora felfordulás!

Takarítás

Kek P>!

– Elárulok neked egy titkot! – súgta a fülébe Hóchóc.
– Ez igazából nem is porszívó, hanem egy kis dinó. Azért morog, mert éhes.

Takarítás


A sorozat következő kötete

Maszat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Melovics Konrád: Meló, a büdibogár
Marék Veronika: Laci és az oroszlán
Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje
Brückner Judit – Lukács Ágota: Tündér Gréta és rosszcsont Ottó
Kertész Erzsi: A feltaláló
Harcos Bálint: Dorka és az elgurult gomb
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi