Maszat ​játszik (Maszat 1.) 152 csillagozás

Berg Judit: Maszat játszik

A Maszat sorozat első kötetében két mese olvasható Maszatról, a kisfiúról, és legjobb barátjáról, Hóchócról. Megtudhatjuk, miért érdemes kölcsönadni a motort a játszótéren, és azt is, hogy kik bújnak el tavasszal a kiskertben. Az illusztrációkat Agócs Írisz készítette,a tőle megszokott kedves, finom rajzokkal.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2021
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107606 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Pagony, Budapest, 2017
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100881 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Pagony, Budapest, 2009
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639727526 · Illusztrálta: Agócs Írisz

Kedvencelte 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

efenera>!
Berg Judit: Maszat játszik

Muhaha jókor találta meg a könyv Normant! :D Éppen mindenre irígykedik, hisztizik, ha más játszik a játékával. Sőt, ma reggel azt mondta nekem „ne beszélj anyával!” Pf… Na mondom és miért ne? „mert ne!” :D aha hát persze. Még jó, hogy nem mondta, hogy „enyém, nem tiéd!” :'D
Egyébként nagyon jó kis könyv, szuper grafikával, Norman élvezte és nagyon tanulságos az első és a második történet is. :)

1 hozzászólás
Izolda P>!
Berg Judit: Maszat játszik

2017
5/5
5,5 évvel és egy kétévessel később. Ez, kérem, Nudli élete ma. Játszótér, motor, gyors, elvesz, kölcsönad, hintázik, mászókázik. Nézegetjük, olvassuk. A lovacskahintát és a sima hintát markolja, hogy ő is, a kölcsönadás fogalmát ezen magyarázom, és a rajzok ezredszer is bejönnek nagyon.
De azért azt nem ebből fogjuk megtanulni, hogy bocsánat, meg sajnálom… De tény, hogy egy kétéves azt nem nagyon mondja, csak ha előmondják neki.
(A másik mese nem is tudom mi így hirtelen, azt kb. sosem kéri.)

2011
3/5
Nagyon cukiiiii, viszont az irigységért igenis bocsánatot kéne kérni, úgyhogy -1 csillag.

7 hozzászólás
Snow_White P>!
Berg Judit: Maszat játszik

A Maszat sorozat első része két mesét tartalmaz, mindkettő szolgál tanulsággal. Az első mesében, ami a Maszat a játszótéren címet viseli megtanulja a gyerkőc, hogyan kell osztozkodni a tárgyakon. Valamint nagyon jól mutatja be azt is, hogy a gyerekek milyen gyorsan túl tudnak lépni a sérelmeiken, mintha mi sem történt volna. Megjegyzem ez némely helyzetben nálunk, felnőtteknél is hasznos dolog lenne :)
A második mese, a Bújócska játékosan ismerteti meg a zöldségeket, közben pedig bizonyos szinten egészséges életmódra nevel.
Az illusztrációk is szépek, nagyon igényes kiadás, szeretjük nézegetni a kislányommal.

konyvolvaso>!
Berg Judit: Maszat játszik

Maszat most a játszótérre megy ki. Megismerjük milyen játékok vannak ott és kikkel lehet találkozni. A játékokon lehet osztozni vagy vigyázni rá nehogy baja essen.

TiszlaviczMarcsi I>!
Berg Judit: Maszat játszik

Az tetszik benne, hogy tanulságos az első történet, pont jó a kicsiknek. A zöldséges mese pedig nagyon jópofa, de Réka következetesen javított, hogy az nem fehérrépa, hanem gyökér :)

2 hozzászólás
gb_>!
Berg Judit: Maszat játszik

Az őrület határán, a dackorszak és a hisztirohamok közepén (elején???), a rágófogak kibújása idején, végre beiratkoztunk a gyerekkönyvtárba. (Egy kétévest is be kell íratni névre szólóan…) Muszáj volt, mert egyrészt elfogyott a pénzünk, másrészt az összes itthoni gyerekkönyvet elolvastuk, legalább hússzor, és úgy voltam vele, ha még egyszer a szemem elé kerül a Majom mamája vagy A kicsi rénszarvas választása, meghalok.

Volt már itthon egy Berg Judit-könyv, ami nagyon működött, ezért aztán az első kölcsönzött kötet épp ez lett. Nem tudtam, hogy a sorozat innen indult. Jópofa, érdekes, leköti a figyelmet, és nagyon bírom, hogy végre van egy olyan történet, ami a mi hétköznapjainkról szól. A csúszda, a motor, a mászóka, a kölcsönadás, a kölcsön nem adás. Meg a zöldségek, persze.

Ami még feltűnt: hol vannak ezekben a sztorikban a felnőttek? Van erre valakinek valami magyarázata? Mármint, hogy miért nincsen se anya, se apa, csak a plüssállatok? Miért Hóchóccal és Pötyi babával lehet csak beszélgetni?

lenne P>!
Berg Judit: Maszat játszik

Az első Maszat könyvünk sikere után, már nem tétováztam, amikor a könyvtárban eszembe jutott Berg Judittól keresni. És ez a könyv is megérintette kicsiny fiacskánk lelkét. Maszat ebben a könyvben kicsit irigy, de megjavul elég gyorsan, így aztán nem lesz semmi baj. a második történet még nem kötötte le annyira, a zöldségeket ennyire nem figyelte még meg, de nem is nagyon szorgalmazom az olvasását én sem, nehogy nyáron kiszed mindent, ahogy Maszat is tette.

latinta P>!
Berg Judit: Maszat játszik

    Végre valami rendes mesekönyv, szerethető, bájos rajzokkal, tanító, de nem szájbarágós történetekkel.
    (Alighanem vissza-visszatérek még spoiler a sorozat többi részéhez is.)

2 hozzászólás
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Berg Judit: Maszat játszik

Aranyos meséket tartalmaz a könyv, a grafikája is tetszett. A történetek tanulsággal szolgáltak, s olyan hétköznapi helyzeteket dolgoztak fel, amik bármelyik kisgyermekkel megtörténhetnek, így magukénak érezhetik.

>!
Pagony, Budapest, 2017
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100881 · Illusztrálta: Agócs Írisz
Coffee I>!
Berg Judit: Maszat játszik

Én ezt nem értem… Maszat bunkó a barátaival, de ők továbbra is játszanak vele, akkor már nem is kell bocsánatot kérni? Úgy teszünk, mintha semmi nem történt volna?


Népszerű idézetek

nagara>!

– Halló! Itt Hóchóc! Te vagy az, sárgarépa? Mit mondasz? Elbújtatok a kertben? Te meg a krumpli meg a fehérrépa? És a többiek is? Persze, megkeresünk!

Kek P>!

– De Misi nélkül nem jó bújócskázni! Ketten nem jó – nyafogott Maszat.

Bújócska

nagara>!

– Ma motorral megyek a játszótérre! – mondta reggel Hóchócnak Maszat.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Maszat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Melovics Konrád: Meló, a büdibogár
Marék Veronika: Kavicsmese
Marék Veronika: Boribon focizik
Kozma Ani: Marcipán kutya kalandjai
Brückner Judit: Lili lovagolni tanul
Kőszegi-Arbeiter Anita: A tündérpalota
Kőszegi-Arbeiter Anita: Strucc a könyvtárban
Kozma Ani: Jakab, a lúd tatai kalandjai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában
Erdei Zsolt: A bátor Tűzmadár és a kis Üstökös