Maszat ​a repülőn (Maszat 10.) 23 csillagozás

Berg Judit: Maszat a repülőn

Maszat nagy útra készül. Londonba utazik repülővel, hogy meglátogassa az unokatestvérét, Kamillát.
Még még sosem ült repülőn, és mindent rettentő izgalmasnak talál! A londoni gyerekekről pedig kiderül, hogy nem beszélnek magyarul – de így is nagyon jól lehet velük játszani!

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2019
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104773 · Illusztrálta: Agócs Írisz

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Berg Judit: Maszat a repülőn

A mindenit neki, de aranyos ez a kis történet.
Nagynéniként komolyan veszem a feladatomat és mindent megveszek (könyvek terén)a kis lurkóknak, ami csak fel lelhető magyarul és angolul is.
Így eset a választásom nem olyan régen erre a kötetre.
Most az országban vannak a gyerekek csak a kötet maradt „otthon”, de sebaj mivel más miatt is olvasnom kellett pont nálam volt egy példány.
A gyerekek hangosan kacagtak egy – egy részen.
Imádom hallani a gyermekek nevetését, és el kell ismerjem ez a mese nem csak tanító, de szórakoztató is.
A rajzok pedig nagyon aranyosak.
Egy élmény volt olvasni.

>!
csgabi MP
Berg Judit: Maszat a repülőn

Első „Maszatom” nagyon tetszett. Agócs Írisz illusztrációjával már olvastam könyvet, és ennek a rajzai is jók voltak. Maszat bájos kisfiú, és cuki figura Hóchóc is, fogom olvasni a sorozat korábbi darabjait, hogy jobban megismerjem a köteteket.
A mese remekül megmutatja a gyerekeknek, hogyan zajlik nemcsak a repülés, de azt is, mi történik a reptérre megérkezés és a felszállás között.
A történet második felében pedig a kisfiú Kamillával megy a játszótérre a brit fővárosban, és hamar összebarátkozik Kamilla kis barátaival. Jó volt ebben, hogy az írónő milyen jól megmutatta, a gyerekek közvetlensége, kíváncsisága milyen sokat segít, hogy megértsék egymás, és még a nyelvi korlátok sem jelenthetnek akadályt.

1 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
Berg Judit: Maszat a repülőn

Kis egyszerű történet, semmi extra, semmi csavar… Ami tetszik benne, hogy van benne két angol szó, amit megtanulhatnak a gyerkőcök… hogy vannak benne más bőrszínű, más kultúrájú gyerekek, és mindenki milyen szépen tud együtt játszani… hogy Agócs Írisz az illusztrátor. Ez mondjuk nagyon sokat nyom a latba… hogy a keménytábla belső oldala gyönyörű színes csíkos. Mondjuk leginkább ez tetszett benne nekem. Ilyen falat szeretnék a szobámba. Most.

>!
pável 
Berg Judit: Maszat a repülőn

Agócs Írisz forever! (Maszatka Londonban: most cseréli az örökké-t forevörre.)

6 hozzászólás
>!
bagie P
Berg Judit: Maszat a repülőn

A rajzok még mindig cukik, Agócs Írisz még mindig kedvenc.
Egyszerű kis történet, a mindig egyedül tevékenykedő Maszatról, aki most Angliában „próbál szerencsét” :)

>!
Izolda P
Berg Judit: Maszat a repülőn

Cuki, mint minden Maszat, jó, hogy vannak benne másnyelvű és másszínű gyerekek. Viszont azon jót nevettem, hogy a konzisztencia megrogyott kissé: Maszat a nagypapa autójával ment a reptérre és a londoni gyerek szülővel jött a reptérre érte. (Maszat mondjuk egyedül repült…)
Na, de a korcsoportnak továbbra is biztos nagyon bejön majd.

4 hozzászólás
>!
Driz P
Berg Judit: Maszat a repülőn

Első Maszat könyv amit olvastam. Nagyon szép és színes az illusztráció. A szereplők alakja egy kicsit fura, de ötletes. Maga a történet nekem kerek volt és részletesen leírja Maszat repülését Londonba. Szerintem nagyobbacska gyerekek is jó esti mese és saját mesélésre is ösztönöz.

2 hozzászólás
>!
Caledonia_Valley P
Berg Judit: Maszat a repülőn

Egy aranyos történet az első repülésről, amit már több helyen is olvashattam, ám most a főszerepben Maszatot láthattam. Mivel sok ilyen mesét olvasok, a repülés folyamata, illetve tulajdonképpen a gyermekekkel való megismertetése már nem tud újat adni, azonban kisfiúknak jó szívvel ajánlom a kötetet, mert minőségi kis olvasmányt rejt magában.
Tulajdonképpen a kötetben két mese – nagyon rövid sztori – is olvasható, hiszen Maszat Londonba utazik unokatestvéréhez, akivel aztán A londoni történet c. mesében külföldi gyerekekkel találkozik, és elkezd megismerkedni az angol szavakkal. :)

>!
Ancsúr P
Berg Judit: Maszat a repülőn

Hát… Az egyszerű kis történet és a cuki kis képecskék nem sok meglepetéssel szolgáltak. Olvasás közben lelki szemeim előtt megjelent egy anyuka, amint az ölbe vett gyerekének felolvas, és közben mutogat, illetve magyaráz, hogy kicsoda, vagy micsoda.
Nem volt kiemelkedő ez a könyv a többi közül, de ennek ellenére cuki volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Ottó: Ati repülni tanul
Torben Kuhlmann: Lindbergh
Adam Bahdaj: A pilóta és én
Marosi László – Verebics János: Bucó, Szetti, Tacsi újabb kalandjai a repülőversenyen
Tóth Krisztina: A londoni mackók
V. Kiss Orsolya: A pelikán, aki olyan kapzsi volt
Walt Disney – Állatmesék
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Kippkopp a fűben