Két ​kis dinó Krétán (Trikó és Nyamm 4.) 16 csillagozás

Berg Judit: Két kis dinó Krétán

"Jászu! Most csodálkozol, ugye? Mi az, hogy jászu? Elárulom neked: azt jelenti görögül, hogy, szia!
Emlékszel még rám?"
Ki ne emlékezne Trikóra (görög nevén Trikosz) és Nyammra? Ők az időutazó kisdinók a zsírkréta korból. A Két kis dinó-sorozat negyedik részében Kréta szigetén élnek. És ha azt is eláruljuk, hogy Ariadné királykisasszony palotájában vendégeskednek, már azt is tudjátok, hogy ez nem a mai Görögország…
Megismerkedünk az ezermester Daidalosszal, kelekótya fiával, Ikarosszal, és az is kiderül, hogy a palota egy labirintust rejt, mélyén a félelmetes Minotaurusszal. Még szerencse, hogy Trikónak olyan zseniális ötlete támad, melynek segítségével nem tévednek el a labirintusban. Hiszen csak egy fonalgombolyag kell hozzá!

Kalandos, vicces és tanulságos időutazás az ókori Görögországba – kezdő olvasóknak.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
130 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102243 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
TitokMondó
Berg Judit: Két kis dinó Krétán

Megint utaztunk Trikoval és Nyammal. Nagyon élveztük!
Megismertünk egy miniszaurust – na jó, nem – de a szereplők mindig bájosak ezeket a törtenelmi időutazásokon. Nagyon szeretjük Berg Juditot! ❤

>!
dianna76 P
Berg Judit: Két kis dinó Krétán

Egyik havi könyvtár látogatás alkalmával néztem bele, és akkor úgy éreztem, hogy ez nem az én mesém. Aztán most mégis kikölcsönöztem, mert a munka (esetemben inkább csak a feladat) kötelez. Kellemesen csalódtam a két kis dinó történetében. Kaland, mese, humor, s némi görög ismeret. A dinók szimpatikusak voltak, bár a hebehurgya Nyamm néha idegesített a falánkságával. Amiből sok volt, az a nem az eszéért… szöveg. Ezt leredukálhatta volna a szerző. Viszont tetszett, hogy egy-egy fejezet azzal zárul, hogy a mesélő Trikó jó éjszakát kíván, mert aludni tér. Esti felolvasásnál ez jó megszakítása a történetnek. A cselekményszál nincs túlbonyolítva, mégis szórakoztató, és némi izgalom is akad. Könnyű haladni vele, ezért önálló olvasásra is alkalmas.
Az illusztrációk illettek a történethez. A dinók ábrázolása kimondottan tetszett, főleg Trikóé. Ő nagyon cukira sikeredett. Habár voltak a könyvben idegesítő elemek, de ezúttal nem tudok szigorú lenni a csillagozást illetően. Természetesen kíváncsi vagyok a sorozat előző részeire is.

>!
Pagony, Budapest, 2016
130 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102243 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
1 hozzászólás
>!
berlin
Berg Judit: Két kis dinó Krétán

Azt a kacagást, amit a gyerekeim hallattak, mikor olvastuk!

>!
homo_ludens
Berg Judit: Két kis dinó Krétán

Berg Judit nagyon jó írónő, a történet alapötlete szintén nagyon jó. Nekünk az volt a legérdekesebb, mikor még a saját korukban voltak a kis dínók, kár, hogy az a rész nagyon rövid. Ez a krétai történet nekem túl erőltetett volt: belezsúfolni minél több sztorit a mitológiából, ez gyakran zavaró volt, kilógott a sztoriból. De azért sok vicces helyzet is volt benne, a rajzok is nagyon szerethetőek.


A sorozat következő kötete

Trikó és Nyamm sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Léghajóval a dinoszauruszok földjén
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Csukás István: Süsü, a sárkány
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Szepes Mária: Harkály anyó
Török Sándor: Csilicsala csodái
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Kertész Erzsi: Fény Sebestyén