Két ​kis dínó felfedezi Amerikát (Trikó és Nyamm 5.) 19 csillagozás

Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Berg Judit nagy sikerű sorozata most újabb kalanddal bővül – Trikó és Nyamm, az időutazó dínók a zsírkrétakor, a 21. századi Budapest, Mátyás király udvara és Kréta szigete után legújabb kalandjuk során Kolumbusz Kristóf hajójára keverednek.
Előbb potyautasként, később a Santa Maria legénységé­nek teljes jogú tagjaiként vesznek részt az expedícióban, hogy bebizonyítsák, a Föld gömbölyű, és kelet felé is el lehet
érni Indiát. Vagyis: Amerikát, a sajtburger, a szupermen, a felhőkarcolók és Yoda mester
hazáját. Vagy ez az Amerika még nem az az Amerika?
Berg Judit vicces dínótörténetei tökéletesek minden kis­iskolásnak, aki szereti a dínókat, a
kalandokat… no meg a történelmet!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2017
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103387 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Az előző kötetet (ami számomra az első volt a sorozatból), szívesen olvastam. Ellenben most valahogy untam. Sokáig kellett várni, mire végre útra keltünk Amerika felé, de mindeközben a hajóút sem feszítette túl az érdeklődésemet. Az előző kötetekre való visszautalás is sok volt. Pont ezért fogom elolvasni az előzményeket is. Annyi bizonyos, hogy jó ötlet a gyerekeket mesésen megismertetni a történelem jelentős eseményeivel.
A két kis dínó lehetne jópofa, de Trikó szövege, mely szerint nem az eszéért barátkozik Nyamm-mal, kissé unalmas már, ahogy Nyamm túlzó butasága is. Ráadásul ott az a sokszor ismételt szó: hülye. Egyszer még elnézem, de megszámlálhatatlanul sokszor szerepelt Nyamm naplója által (meg még azon túl is). A szerzőnő becsempészte a történetbe a nagy sikerű sorozatát. De ezzel nincs is problémám, csak megemlítettem.
Az illusztrációkban nem találtam kivetnivalót, nekem tetszettek.
A következő részben ezek szerint ismét hőseinké lesz a főszerep, és megtudhatjuk, hogy találtak hazára a Kárpát-medencében?

>!
Pagony, Budapest, 2017
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103387 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
>!
Duduci
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Kedves, aranyos, vicces. A gyerekeim imádják, mert jópofa és azon kívül, hogy humoros, egy csomó mindent megtanulhatunk rejtve a dinókról, s ahogy a történet halad Budapestről, Mátyás koráról és így tovább. Az egész sorozatot kötelező jelleggel be kellett szereznem otthonra! :)

>!
ZolKov
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Egy fél csillag levonás a sok-sok „hülye”-ért. Talán nem kellett volna annyiszor beleírni. Az első három még poén volt, de utána már a lányom számára is unalmas. A történet továbbra is izgalmas, jól kifejtett. Könnyed ismerkedés a történelemmel.

>!
Zsebilany
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Így az utolsó résznél már kicsit idegesített a könyv stilusa, a párbeszédek, a sok hülyézés, mégis az alapkoncepció tetszik. A két kis dinóval játékosan tanulja a történelmet a gyerek. Lesz folytatás?

>!
berlin
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Kiváló sorozat a történelem humoros és könnyed megismeréséhez. A gyerekek ezt a részt is nagyon szerették.

>!
Brke
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Voltak benne jópofa, ötletes részek, de a kislányom szerint unalmas volt, szenvedett már a közepénél, nem is olvastuk végig. Nekem meg túl sok volt benne az olyan jelző, amit ki kellett hagynom az olvasásból, mert a kisgyerekek fülének nem való pl. hülye…

>!
petrozy
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Ez volt az első találkozásunk Trikóval és Nyammal. Kicsit többet vártam, és számunkra az sem derült ki, hogy mitől jó barát a két kis dinó. Azt viszont megtudtuk, hogy mely tulajdonságok ellenére is barátkozik egymással Trikó és Nyamm.
Kicsit sokára ismertük meg Kolumbusz kapitányt, és Amerikában sem időzött sokat a történet. Én fel sem olvastam azt a töméntelen sok hülye szót, olyan sokszor volt leírva, hogy az már túlzás.
De Rumini rajongó lányom felderült, mikor kedvenc hőse pár mondat erejéig feltünt a történetben. Sok érdekes információ jutott el így ovis gyerekeinkhez, reméljük emlékezni fognak rá, hogy hallottak már erről vmit.
Azért még lehet, hogy olvasunk ebből a sorozatból, kedvenc viszont nem lett belőle. Nem lépett Rumini nyomába sem.

>!
ieva P
Berg Judit: Két kis dínó felfedezi Amerikát

Nagyon szeretem Nyamm és Trikó történeteit, mindig megmosolyogtatnak (pedig már a gyermekem is kb 10 évvel túl van a célzott korosztályon). Minden kisgyermekes ismerősömnek ajánlani szoktam, eddig még mindenkinek bevált.
Ez a történet talán kevésbé tetszett, mint az előzőek. Azt hiszem, jobban érdekelt volna, ha a hajóútról és az odaérkezés utáni időszakról többet kapok, és az előkészületekből kevesebbet. De ez az én hibám, nem a könyvé:)
Remélem, lesz következő rész, azt is elolvasnám.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Gerald Durrell: Léghajóval a dinoszauruszok földjén
Csukás István: Süsü, a sárkány
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Szepes Mária: Harkály anyó
Török Sándor: Csilicsala csodái
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Kéry Anna Lilla: Flóra és a csillagfarkas