Két ​kis dinó a középkorban (Trikó és Nyamm 3.) 29 csillagozás

Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

A dinós sorozat harmadik részében Mátyás király udvarába csöppenünk! Trikóval és Nyammal legutóbb egy szigligeti osztálykiránduláson találkoztunk, ahol is egy badacsonyi vulkán segítségével próbáltak meg visszajutni a zsírkréta korba. Csakhogy egy ilyen öreg vulkán már nem tökéletes: dinóink a reneszánsz korba kerülnek, és rögtön szereznek maguknak egy jó barátot Soma, a lovászfiú személyében. Később eljutnak Budára (és a híres-nevezetes, egyszeri budai kutyavásárra), sőt, még Itáliába is.
Hogyan alakítja a történelmet Trikó és Nyamm, a két kis dinó? Milyen ötleteket adnak Mátyás királynak? Hogy találkozik össze és hat egymásra jelen és múlt? Szellemes, kalandos, izgalmas és vicces időutazás – kezdő olvasóknak.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2013
96 oldal · ISBN: 9786155291197 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

Tanuljuk játékosan a történelmet!
De még mindig nem értem, miért kell 15 oldalanként megtudnunk, hogy Nyammal nem az esze miatt barátkozik az ember? És amúgy is, ez egyszerűen bunkóság.

2 hozzászólás
szabszev>!
Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

Bár a második részt (még) nem olvastuk, de Trikó és Nyamm története a középkorban is nagyon jó volt. Néhány visszautalás volt az előző kötetekre, de azok nélkül is értelmezhető volt. A középkorban is rengeteg vicces esemény történik a két kis dinóval, akik „mini sárkányokként” kabalák is voltak egy igazi lovagi tornán. Kedves, vicces történetek, miközben azért elég sok mindent megtud a középkorról egy ovis. Tetszett a végén lévő szótár, ahol utána lehet nézni néhány szónak. Lányaim (3 és 6 éves) nagyon élvezték, sokszor 3-4 fejezetet is el kellett olvasnom, mert annyira izgi volt.

Fleur_Rouge_Cerise>!
Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

Én valahogy reménykedtem benne, hogy a sorozatot nem folytatjuk és hőseink hazatérnek. Ennek ellenére élveztem, bár gyerekek számára biztos informatívabb :D De tetszett, ahogyan az írónő beleszövi a történelmi tényeket a történetbe.

körömvirág>!
Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

Továbbra sem csalódtunk a sorozatban, még mindig nagy a hatévesem lelkesedése. Nem vagyok irodalomkritikus, műszakértő stb, így én csak a szimpla, mesélőként szerzett véleményemet tudom leírni, és szerintem aranyos a könyv, a céljának pont megfelel. nem ad sem többet, sem kevesebbet, mint a sorozattól várni lehet.

ZolKov>!
Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

Öt és fél éves lányom imádja, imádta a sorozatot. Minimum két fejezetet olvastunk per alkalom. Viccesek és szerethetőek a főhősök.

Jeffi P>!
Berg Judit: Két kis dinó a középkorban

Jobb lett volna a sorozatot olvasási sorrendben olvasni, de a Budapestes rész nincsen meg a könyvtárnak. Úgyhogy így maradtak fehér foltok a történetben.
Amúgy érdekes hogy Mátyás király a tegnapi könyvemben [[Bosnyák Viktória: Budapesti kis boszorkány – Lizi kalandjai]] is benne volt, a Corvinákkal együtt :D
Jó kis könyv, nekem tetszik. Azért az érdekelne, hogy meddig húzza az írónő a történetet. Mármint, hogy hány részesre tervezi, mert szép és jó, és millió részes lehet…csak kérdés akkor mit talál ki, hogy most éppen miért NEM kerültek haza :D


A sorozat következő kötete

Trikó és Nyamm sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Léghajóval a dinoszauruszok földjén
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Finy Petra: Milu a lovagok között
Csukás István: Süsü, a sárkány
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Szepes Mária: Harkály anyó
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Kéry Anna Lilla: Flóra és a csillagfarkas
Hechlovszky Krisztina: Momó és a manótitok
Kertész Erzsi: Fény Sebestyén