Az ​óra rejtélye (Kiki nyomoz 2.) 97 csillagozás

Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Kedves ​Kiki!
Úgy kérek tőled segítséget, hogy nem mondhatom el, mi a baj, sőt, saját magamat sem mutathatom be. De baj van, nekem elhiheted. A műszer rossz kezek közé került, és én egyedül nem tudom visszaszerezni! Nincs sok időnk, sőt, az a kevés is veszélybe került! Ismeretlenül is segíts nekem, kérlek! Ha eljössz Albinus mester műhelyébe, talán még megelőzhető a legnagyobb baj!

Mi ez a furcsa és rejtélyes levél? Milyen műszerről lehet szó? Vajon ki az az Albinus mester? Hogy kerülhet veszélybe az idő? Ki írta a levelet? És ez még csak a kezdet… de ahhoz persze elég, hogy hőseink, Kiki és Gerda megint nyomozni kezdjenek. Feltűnik egy rejtélyes kalapos hölgy, egy piros sportkocsi, egy furcsa árnyék – Gerda pedig fogságba kerül.
A gyerekeknek miden okosságukra, bátorságukra és vagányságukra szükség lesz, hogy segítsenek, és megelőzzék a legnagyobb bajt…
Berg Judit és Kertész Erzsi nagy sikerű, közösen írt detektívregényének második része, Az óra rejtélye… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 8 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2022
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635873098 · Illusztrálta: Bernát Barbara
>!
Pagony, Budapest, 2020
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634106517 · Illusztrálta: Bernát Barbara
>!
Pagony, Budapest, 2018
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634104339 · Illusztrálta: Bernát Barbara

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Könyvmolyocska1 >!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Mivel nagyon szerettem a Kiki nyomoz sorozat első részét, így nem volt kérdés, hogy elolvassam a következő kalandot. Aki nem olvasta az előző részt, annak is kiváló olvasmány lehet, mert nem nagyon kötődik egymáshoz a két kötet.

Az idő az ember számára az egyik legfontosabb dolog. A mostani felgyorsult világban pedig már minden perc és másodperc is fontos lehet. Mi lenne, ha megtudnánk állítani az időt? Szerintem egyrészt valamikor ez jól jönne, de ha ez rossz emberek is megtudnák ezt csinálni, akkor végzetes is lehetne. Maradjunk annyiban: „Az idő hatalmasabb nálunk embereknél. Nincs jogunk ahhoz, hogy szórakozzunk vele, kedvünkre megállítsuk, vagy az eseményeket módosítjuk.” De mi van, ha tényleg létezik egy ilyen szerkentyű és aljas emberek ezt el akarják lopni? Tartsatok együtt Kikivel egy fergeteges, izgalmas kalandra és fejtsétek meg az óra rejtélyét!

Nem panaszkodhatok, mert Berg Judit és Kertész Erzsi hozta a megszokott formát és ismét egy lehengerlő kalandra kalauzolt el engem. Örültem annak, hogy nem csak Kiki-n volt a hangsúly, hanem mellette más szereplők is megkapták a kulcsfontosságú szerepüket, s a felnőttek is bekapcsolódtak az izgi kalandba. Remélem máskor is újabb rejtélyeket oldhatok meg a főhősökkel.

>!
Pagony, Budapest, 2018
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634104339 · Illusztrálta: Bernát Barbara
meseanyu P>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Hasonlóan pörgős volt, mint az első rész, a végén már egészen akciófilmes. A két főszereplő mellé bejött egy-két nagyon rokonszenves mellékszereplő, a gonoszok meg kellően ellenszenvesek voltak. Hangulatosak voltak a helyszínek, jól olvasható, szórakoztató az egész.

1 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Ez egy izgalmas történet volt, amit 8 éves kortól már bátran tudok is ajánlani. Kiki és Gerda újabb kalamajkába keveredik, amit egy levél vált ki, majd indul a nyomozás. Az időt meg lehet-e állítani? Tényleg lehet bárki láthatatlan? Mit kell feladni az „örök” életért, már ha létezne olyan.
Ezekre a kérdésekre is választ kapunk, ebben a szuper kis történetben. Ez számomra egy nagyon jó ifjúsági történet volt, egy percet se unatkoztam rajta, még így felnőtt fejjel sem. Sőt még én is elgondolkodtam egy-két dolgon. A nyomozás eleje tetszett különösen, mikor elindulnak, a hogyanok sokszor jobban érdekelnek mint az eredmények:), így ez szimpatikus elem volt benne. Ha lesz még rész, szerintem az is a kezembe fog kerülni.:)))

Gelso>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Fergetegesen izgalmas, letehetetlen.
Már Kiki első nyomozós kalandjával magasra tette a mércét az írónő-páros, de szerintem ezzel a kötettel most még az első részt is sikerült túlszárnyalniuk.
Talán szerencsésebb volt most az, hogy egy könyvben csak egy rejtély megoldására kellett összpontosítaniuk. Bár Gerdát megtalálni sem volt egyszerű.
Nagyon örültem egy tanáruk (aki épp földrajztanár!) felbukkanásának, akit sikerült megnyerni bizalmuknak és az ügyüknek. Igazi felnőtt partner, jó az ilyen tanárember – éppen ezért jó lett volna többet is megtudni róla.
Fülöp alakja is tök jó volt – jó, hogy nem tűnik el – érzéseim szerint, ha lesz folytatás, Fülöp ott lesz a két – vagy talán három – gyerek mellett valamilyen szerepben. Aida feltűnése jó húzás volt a szerzőktől, bátorsága meghozta neki Gerda és Kiki barátságát is. Remélem, ő is megjelenik még az elkövetkező részekben – mert én még szívesen olvasnám Kiki és Gerda kalandjait a továbbiakban is.
Örültem, hogy ebben a részben inkább a lányoknak volt több részük a rejtély felgöngyölítésében. Gerda figurája nagyon bátor, egyenesen vakmerő és okos! Büszke lennék rá, ha anyukája lennék. És örülnék egy ilyen barátságnak a gyerekek közt – azon kívül, hogy szeretik és segítik egymást, építő hatással vannak egymásra.
Jó szívvel adom meg a Merítés zsürizésben a pontját, támogatom, és várom a folytatást.

Ferger_Jolcsi P>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Bár nem tartozok a könyv célközönségébe, mégis nagyon aranyos és jó kis olvasmánynak tartom ezt a kötetet. Tényleg minden megvolt benne, ami egy ifjúsági, kalandos regényhez kell. Örülök neki, hogy volt szerencsém utazókönyvként olvasni, máskülönben talán sose került volna a kezembe. Pedig egy próbát tényleg megér annak, aki szereti a kalandos történeteket és nem bánja, ha a fiatalabb korosztálynak íródott a könyv, ergo nem lesz olyan pörgős, mint mondjuk egy felnőtteknek szóló kalandregény lenne. Nagyon tetszettek a karakterkidolgozások is, Kiki, Gerda, de még a tanár úr karaktere is, jó, hogy a végén egy felnőtt is csatlakozott hozzájuk, hogy rendbe hozzák a dolgokat.

Navi>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Imádom a Kiki sorozatot :)
Aranyosak a szereplőink, izgalmasak és fantasztikusak a kalandok.
Kiki a végér csak összeszedte magát és beismerte az igazságot, képes volt hálát adni és megdicsérni. Gerda bizonytalansága és „dühe” is érthető.
Aida és Somogyi, valamint Fülöp karaktere is jól sikerült. A segítők, Aida az erdőjáró, Somogyi a padlógázas földrajztanár, megmosolyogtatóak voltak. Fülöp pedig, ahogy feláldozta magát.
Bár azt nem tudom, hogy a két oldallal korábban még fekete sportkocsi hogyan lett hirtelen piros, de ez már legyen az én bajm :)

CsakSimánDorka>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Jó volt ismét a gyerekekkel együtt nyomozni, és újra egy közös kalandban részt venni. Bár még mindig nem értem, hogy a szülőknek miért nem tűnnek fel bizonyos dolgok, de ezen már csak a felnőtt agyam gondolkozik folyamatosan.
A történet sodort magával, én is Kikivel együtt izgultam a nyomozás során, és kíváncsian vártam, miként fog alakulni Gerda sorsa. Na de Gerdát sem kell félteni egy percig sem, mert egy igazi talpraesett vagány csaj, akit nem lehet csak úgy fogságba ejteni. Nem az a típus, aki várja, hogy valaki megmentse. Nagyon szerethető karakter, akire a lányok szívesen hasonlítanának. Legalábbis ha tizenéves lennék, biztos, hogy én is Gerda szeretnék lenni.

Annamarie>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Kiki és Gerda élete továbbra is izgalmakban bővelkedik. A fiú egyik reggel segélykérő üzenetet talál a lábtörlőjükön egy titokzatos idegentől. Az első rejtélyt meg is fejtette Gerda segítségével, de nem örülhetett sokáig a közös munkának, mert a lányt elrabolja egy furcsa nő, aki ugyanannak a titoknak a felderítésén dolgozik. De a nő munka helyett, inkább azt szeretné, ha Kiki tálcán nyújtaná elé a megoldást.
A kisiskolásoknak szóló izgalmas detektívregény megoldásában most a logika, a figyelem, a bátorság és a szemfülesség játszik szerepet. Az sem elhanyagolható, ha van, akire számíthatunk, mondjuk, aki tud vezetni és kocsija is van, vagy olyanra, aki tud falra mászni és elég vakmerő. Berg Judit és Kertész Erzsébet ismét jó írópárosnak bizonyult, de én még elviseltem volna néhány rejtvényt.
A kötet önállóan, az első rész ismerete nélkül is jó szórakozást kínál.

h_orsi>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

A könyv két fiatal kalandorról szól, akik rendkívül imádják a rejtélyeket, és éppen ezért olyan bajba keverednek, ami egy felnőttet is komolyabban megviselne. Azonban rendkívül leleményesek, és a szerencse is melléjük áll. Így sikerül megszökniük egy börtönből, láthatatlan embereket láthatóvá varázsolni, és bankrablókat lefegyverezni.
Az írónők nagyon jól értenek a gyerekek nyelvén, emellett rendkívül izgalmas történeteket találnak ki, hogy megfogják őket. Az óra rejtélye nem önálló alkotás, a Kiki nyomoz sorozat második kötete, még sem okoz gondot önálló kötetként kezelni. A főszereplők ugyanazok, de a mellékszereplők változtak, és a bonyodalmak teljesen újak, így elenyésző a visszautalás az előző kötetre.

bagie P>!
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye

Csak azért 4,5* , mert az első rész nekem jobban tetszett.
Pedig ez is izgalmas, pörgős, fordulatos, jó kis ifjúsági könyv – örülök, hogy olvastam.


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Ritka, amikor a tanítvány dicséri meg a tanárát, pedig milyen jól esik.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tanár · tanítvány
Könyvmolyocska1 >!

Az idő hatalmasabb nálunk embereknél. Nincs jogunk ahhoz, hogy szórakozzunk vele, kedvünkre megállítsuk, vagy az eseményeket módosítjuk.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő
Könyvmolyocska1 >!

Gerda úgy képzelte, hogy Suzan általában tízig alszik, aztán ezüsttálcán behozzák neki a reggelit meg néhány újságot, ő pedig kiül az erkélyre, és kényelmesen kortyolgatja a kávéját, miközben veszekszik az öccsével.

145. oldal

Emma77>!

-Jó. Azt sem bánom, ha szelíd és félénk lesz gyerek jelentette ki végül. – De a család még ráér. Először úgyis barátokat kell szereznem.
-Hármat már találtál – vágta rá azonnal Gerda, és ehhez senki sem tudott mit hozzátenni.

220. oldal, 57. fejezet - Az óra rejtélye (Pagony, 2018)

Julcsii>!

Az egyik fal mentén osztott üvegű ablakok sorakoztak. Gerda odalépett, és megpróbálta elfordítani az egyik kilincset. Az ablak könnyedén kinyílt.

53. oldal

Julcsii>!

Aztán váratlanul füttyszó ütötte meg a fülét. Rémülten látta, hogy a kertész ezúttal pont az ő ablaka alatt kezd gereblyézni.

67. oldal

Julcsii>!

Lehet, hogy nem látszik az ablakból, ezért azt figyeld, hogy mit csinál a kölyök! Ha beszélget valakivel, nyert ügyünk van!

107. oldal

Julcsii>!

Suzan az autó csomagtartójánál állt, és úgy rikácsolt, hogy Gerda még a zárt ablak mögül is hallotta.

122. oldal

Julcsii>!

– Mindjárt ott leszünk! Még három sarok!
Kiki a hátsó ablakon kilesve még hozzátette:
– Ha addig utol nem érnek…

203. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruff Orsolya: Volt egy ház
Wéber Anikó: A platánsor rejtélye
Jankó Olga: A kicsi Mit babája
Fiala Borcsa: A bodrogközi rém
Fiala Borcsa: Kalandok az erdő mélyén
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Kehida!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Geronimo Stilton: Szőrmeresztő vidámpark