Hisztimesék (Problémamegoldó 1.) 55 csillagozás

Berg Judit: Hisztimesék Berg Judit: Hisztimesék

Hisztizik a kisgyerek – nem akar öltözködni, ebédelni, rendet rakni, vagy éppen csak fel szeretné hívni magára a figyelmet. A könyv meséi válsághelyzetben születtek: síró-rívó, hisztiző kisgyerekei megnyugtatására találta ki őket a szerző. A kedves, rövid kis történetek a mindennapok apró, de sokszor megoldhatatlannak tűnő nehézségeit segítenek áthidalni a 2-4 éves apróságoknak és szüleiknek.

A gyönyörű illusztrációk és rövid párbeszédek az állandóan lapozni vágyó, türelmetlen gyerekek számára is felolvashatóvá és élvezhetővé teszik a meséket.

A kötet elején – bevezetés helyett – egy szülőknek szóló, bátorító-vigasztaló „igaz mese” található. A könyv végén pedig egy ráadásmese, amelynek semmi különös tanulsága nincs, egyszerűen a derűs pillanatokra való.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Mojzer / Kossuth Kiadó, Magyarország, 2017
ISBN: 9789630987448 · Felolvasta: Ónodi Eszter
>!
Ecovit, 2013
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638002457
>!
Tudex, 2011
36 oldal · ISBN: 9789638002457 · Illusztrálta: Gévai Csilla

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors
Berg Judit: Hisztimesék

Engem személy szerint annyira nem fogott meg, de látom rajta, hogy gyerekeknél jó eséllyel működhet.
Egyesével adagolnám, sorozatban elég repetitív. Bár, aki képes meghallgatni ugyanazt a mesét hatszor egymás után a hét minden napján, annak lehet, hogy nem :P

>!
Ninácska P
Berg Judit: Hisztimesék

Eddig nem tudtam, hogy magyar szerző tollából is született Gerlinde Ortner könyveihez hasonló olvasmány. Pontosabban, szakkönyv. Berg Judit ebben a művében az olyan alapvető – és a legtöbb kisgyereknél főleg a dackorszakban felbukkanó – problémára kínál megoldást, mint például a hisztizés, türelmetlenség. Amíg a szülőknek e mű hatásos segítőtárs, addig a gyerekeknek igazi mesekönyv. Ez a kettősség pedig igazán remekké varázsolja a művet.

>!
k_annamaria P
Berg Judit: Hisztimesék

Lehet, hogy Berg Judit lesz az új kedvencünk? Nagyon szerettem ezt az öt kis mesét. Bár a ráadás mese nem lett kedvenc Aranyos történetek a mindennapok hisztiéiről, megoldásairól.

>!
Lulma
Berg Judit: Hisztimesék

Egyik nap mondtam egy anyukának, hogy a kisfia tépkedi a könyveket a bölcsiben. (És rágja, de ezt még nem árultam el neki – jobbnak láttam fokozatosan adagolni a tényeket. :D ) Meglepő módon egész jól reagált, kérés nélkül másnapra hét új könyvet hozott a csoportba. Egyik volt közülük a Hisztimesék, amit rögtön félre is raktam, nehogy azt is megtépázza a fiúcska. Mikor már mindenki aludt ebéd után, végre volt időm olvasni. :) Közben egyszer hátulról rám ijesztett a főnök, de nem szidott le az olvasgatás miatt, hanem kikérdezte a véleményemet a könyvről:
Tetszett, jónak tartom, de inkább otthonra érdemes beszerezni. Hisztis, nehéz pillanatokban tényleg jól jöhet az, amit tanít. Az illusztráció nekem annyira nem jött be. Elvileg tényleg működik, amiket ajánl, mert egy kislány szülei már korábban jelezték, hogy nekik bevált. Összességében a felnőtteknek szórakoztató lehet a hisztivel, a rendrakással és az öltözködéssel küzdő gyerekek története, a kicsiknek pedig a hisztimanó létezésének ténye lehet vicces és talán valóban segítenek nekik a mesék és a szülőkkel közös beszélgetések.

>!
anni_olvas P
Berg Judit: Hisztimesék

Nem rossz könyv, a hisztimanó időnként hozzánk is beköltözik, tehát emlegetni szoktuk. A többi mese annyira nem jött be, különösen az utolsót nem tudtuk hova tenni.
Nekem az illusztrációk sem tetszenek, bár hisztimanó egész jóra sikeredett, valahogy gyerekkönyvek terén nem ez a stílus az igazi.

>!
ritusss
Berg Judit: Hisztimesék

Átlapozva a könyvet, totál nem tetszett. A rajzok, maga az ötlet, hogy a hiszti manó egy gyereket érdekeljen, nem is beszélve arról, hogy ez megoldja a nagy kitörést. Aztán mikor nagyon aktuális lett a téma, rávettem magam, hogy megmutatom a fiamnak. Vonakodott, aztán csak ráállt, először csak a fő mesére, aztán a többire is. És hatott is! Működik!
Mikor mentünk el itthonról nagyon ment a hiszti valamin, sőt igazából mindenen. Esett a hó, mondtam, jobb lesz ha hiszti manó itt marad az udvaron és elpucolja a havat. Később haza érkezve, fiam felkiált: Anya, a hiszti manó ellapátolta a havat! :-)

1 hozzászólás
>!
mea0810
Berg Judit: Hisztimesék

Kicsit többre, kicsit jobbra számítottam de Hannának (4,5) tetszett azt mondta holnap is olvassuk újra, figyelt, tudta miről szólnak a mesék, talán vele már késve olvastuk de az Öcsinek (20hós) még jól jöhetnek ezek a mesék :)

>!
Andi_T I
Berg Judit: Hisztimesék

Még augusztusban olvastam el, és rendkívül aranyos, tanulságos mesék vannak benne. Mennyivel könnyebb lenne a szülők élete, ha a gyerekük e történeteket hallgatva nem hisztiznének többet – vagy legalábbis kevesebbet. :)

>!
Paulina_Sándorné
Berg Judit: Hisztimesék

Aranyos történeteket olvastam a gyerekek hisztijeiről. Szerencsére 1 vagy 2 alkalom volt, mikor az én gyermekeim hisztiztek. :-) Szerencsére. Tetszett a történetek szövege és stílusa, és a történetekhez készült rajzok.

>!
encsy_eszter MP
Berg Judit: Hisztimesék

Én – sajnos – nem felolvastam, hanem csak olvastam, ami biztosan más élmény. Gyönyörködtem az illusztrációkban, igazán szépek. A mesék, hm… nem tudom, hogy mit lehet elérni velük egy hisztis gyereknél, de el tudom képzelni, hogy jó hatással vannak a kicsikre.

Nagyon rövid könyvecske egy hétre sem elegendő mesével (persze, lehet újramesélni/olvasni), és bármilyen szépen illusztrált, azért azt halkan megjegyezném, hogy van, ahol – szerintem – aránytalanul magas áron, 2400 Ft-ért vesztegetik… Nagy biznisz ez a gyerekkönyvesdi.


Népszerű idézetek

>!
encsy_eszter MP

Olyan hangosan sírt, hogy megijedtek a madarak az ágon.

Hiszti manó


A sorozat következő kötete

Problémamegoldó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Benedek Elek: Világszép nádszál kisasszony
Szepes Mária: Pöttyös Panni
Kormos István: Vackor világot lát
Bálint Ágnes: Egy egér naplója
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – A barátság
Harencsár László: Mesél az erdő
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül