Doktor ​Maszat (Maszat 4.) 50 csillagozás

Berg Judit: Doktor Maszat

Két újabb vidám mese Maszatról és barátairól! Maszat megfázott, csúnyán köhög. Az orvosságot viszont nem szereti. Csakhogy a kis állatok is betegek, és Maszat doktor bácsinak meg kell mutatnia, hogy kell lenyelni az orvosságot! A második történetben Maszat és Misi bebizonyítja, milyen jó móka az esőben sétálni! Csak egy esőkabát és egy pár gumicsizma kell hozzá, és máris nem Maszat és Misi az, aki sétál, hanem két terepjáró…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2017
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101628 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Pagony, Budapest, 2011
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155023231 · Illusztrálta: Agócs Írisz

Kedvencelte 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Boglárka_Madar P
Berg Judit: Doktor Maszat

Ismét két szuper cuki történet Maszatról. Az első történetben Maszat beteg, de nem akarja bevenni az orvosságot. De hirtelen szükség lesz Doktor Maszatra, mert a plüssök is megbetegedtek. Szerencsére eddig ilyen helyzetben még nem voltunk, csak az oltásokról ismeri a doktor nénit Dóri, aminek viszont az az eredménye, hogy amint meglátja ordít… Szóval így a doktoros játékok is kimaradtak eddig. Azért remélem ha majd szükség lesz rá, segítségül tudjuk hívni Maszatot. :)
A második esőben sétálós történet meg aztán végképp nagyon aranyos, főleg a csigasétálóval. Én nem vagyok nagy esőben flangálós, de Dóri imád pocsolni, a kedvencei a gumicsizma, meg az esernyő, és az esőkabát, szóval vele együtt még számomra is élmény az eső. :)
Dóri egy ültő helyében végighallgatta mindkettőt. Még a fürdésnél is Doktor Maszat volt a téma. Nagy a Maszat imádat nálunk! :D

Frissítés: Így két hét után azt kell mondjam megvan az eddigi abszolút győztes Maszat történet, Doktor Maszat. Egyszer elmondani nem lehet, ismétlés kötelező, naponta akár többször is, legjobb ha anya és apa is elmondja, a könyvet pedig mindig vinni kell magunkkal ha fel-le jövünk a lépcsőn. :D

8 hozzászólás
>!
gab001 P
Berg Judit: Doktor Maszat

Már vágytam egy újabb Maszat-könyv olvasására. Ismét két mesével lehetünk gazdagabbak. Az elsőbben Maszat segít a játékállatainak a gyógyulásban, s így kénytelen maga is példát mutatni. A másodikból megtudhatjuk, Maszat és a barátai mit játszanak az esőben. Talán nem annyira szerencsés ezúttal a mesék párosítása. Bár némi gondolkodás után belátom, hogy van értelme. A rajzok még mindig cukik. Aranyos.

>!
Pagony, Budapest, 2011
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155023231 · Illusztrálta: Agócs Írisz
>!
Bubuckaja P
Berg Judit: Doktor Maszat

@Röfipingvin és @Galádviziló
A könyvben megjelenő titokzatos pingvinpár és a torokfájós víziló mindent visz! :)

2 hozzászólás
>!
latinta SP
Berg Judit: Doktor Maszat

    1. A beteg zsiráf pöttyös nyakravalója, amely akár egy óriásspoilert is felidéz(het), igazán telitalálat.

    2. A csigamentő-akció esetében viszont kissé kétségeim támadtak: nekem a lapon felül szereplő két vékony rózsaszín lény inkább gilisztának tűnt – az esős időjárás ezt indokolhatná is –, ám róluk egyetlen szó sem esett a szövegben. Csak az eső. (Márminthogy esett.)
    (Amúgy meg közelről érintettnek érzem magam: az unokáim szeretnek – legalább is ősszel még szerettek – csigát menteni.)

(A beígért könyvesbolti olvasás folytatásaként teljesült…)

>!
Honey_Fly P
Berg Judit: Doktor Maszat

Óh, ez lett a kedvenc Maszatom! A doktoros mese nagyon igazi, megtudhatjuk, hogy hogyan manipuláljuk bele a gyerekbe a gyógyszert. Ez megy most nálunk is folyton, az orvososdi, szóval a csemetének is nagyon bejön. Az esőben flangálást imádom én is. No de a csigasétáló… Én ettől odáig vagyok :) Az illusztrációk pedig még kedvesebbek az általam eddig ismert részekhez képest, ha ez egyáltalán lehetséges.

>!
TiszlaviczMarcsi I
Berg Judit: Doktor Maszat

Ebben is tanulságos, kedves kis mesék rejlenek :)

>!
Sakura
Berg Judit: Doktor Maszat

Ez még az én gyerekkoromból is előhozott emlékeket: én is mentettem csigákat és ezt a gyerekekkel is megbeszéltük. Ezután egész nap csigára vadásztak az udvaron. :) A könyv pedig ugyanaz a kedves történet, bájos illusztrációkat, mint bármely másik Maszat. Csak ajánlani tudom.

>!
Mesusz
Berg Judit: Doktor Maszat

Jó pár hétig ez volt a kedvenc Maszat könyv, minden este ezt olvastuk, és az első mesének hála, hajlandó volt bevenni a kanalas gyógyszert is, hiszen ő is bátor volt, akár csak Maszat. És a mézes teára is ekkor szokott rá. :)


A sorozat következő kötete

Maszat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Csukás István: Pom Pom meséi
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki