A ​Nádtenger télen (Lengemesék 4.) 32 csillagozás

Berg Judit: A Nádtenger télen

Télen elnéptelenedik a Nádtenger, a fagyok beálltával még a vadkacsák is melegebb vidékre húzódnak. Mégis lábnyomok szelik át a tópart hóborította lankáit, amelyek nagy veszedelemről árulkodnak. A Csobogó-tó harcias patkányai mindent elsöprő támadásra készülnek a lengék ellen. A Nádtenger zöldbőrű őrzőinek új szövetségesekre van szükségük, ha meg akarják védeni otthonukat.

Berg Judit mesesorozatának új részében végső állomásához érkezik a lengék és harácsok közt dúló háború. A váratlan fordulatokban bővelkedő történet ezúttal a barátságról, emberségről és elfogadásról is szól. Timkó Bíbor csodaszép rajzain nemcsak a téli természet és a tópart élővilága kel életre, de részesei lehetünk a hóban és jégen zajló kalandoknak, játékoknak és cselszövésnek, hogy aztán a tél végét hirdető farsangon együtt ünnepelhessünk a lengékkel!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2016
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412152 · Illusztrálta: Timkó Bíbor

Most olvassa 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Boglárka_Madar P
Berg Judit: A Nádtenger télen

Most hogy az utolsó kötet végére értem muszáj spoiler írnom is erről a sorozatról. Már az első rész nagyon tetszett, és azt kell mondjam, a lelkesedésem nem csappant meg a történet előrehaladtával- sőt! Alig vártam, hogy bent legyen a könyvtárban egy-egy kötet és elolvashassam.
Berg Judit ismét egy igen izgalmas, tanulságos és szórakoztató mesét álmodott meg. Nagyon tetszik az alapötlet, ahogy a megteremt egy egyedi, ugyanakkor mégis kézzel fogható világot, ahol a jó és rossz küzdelmeinek lehetünk szemtanúi, miközben az évszakok múlásával nyomon követhetjük a természet folyamatos változását is. Az illusztrációk is nagyon szépek, illenek a könyv hangulatához.
Alig várom hogy még egy picit nőjön Dóri és vele is elolvashassam. Az illusztrációk már most is lenyűgözték, és követelte hogy meséljek belőle – bár a történethez végül nem volt még türelme. Még sok-sok ilyen színvonalas könyvet/sorozatot!

>!
dianna76 P
Berg Judit: A Nádtenger télen

Kicsit féltem, hogy ez a negyedik, a befejező kötet milyen lesz. Attól tartottam, hogy talán túl sok lesz már belőle, és unalmas, mert a sorozattá nőtt mesekönyvek el tudnak laposodni. Kellemesen csalódtam. Olyannyira kellemesen, hogy számomra ez lett a legélvezetesebb, legkedvesebb kötet a sorozatból. Önzetlenség, segítségnyújtás, barátság. Ja, és persze megint szabályszegés ugye…
A történeten túl, jó volt olvasni magáról a télről is, ha már nálunk is mínuszok röpködnek. Amúgy én abban voltam, hogy a lengék télen bevonulnak a nagy fűzfába, és pihengetnek, sokat alszanak, ilyesmi. De nem! A mesébe beleszőtt, röpke gyógynövény ismertető is tetszett. A végére pedig történik valami… Amúgy gondoltam, hogy végre megtörténik!
A könyv külsőre is nagyon szép, a kék színével, hópelyhekkel. Olyan télies! Az illusztrációk is szépek voltak, a téli képek különösen tetszettek. Azt gondolom, hogy ez a kötet méltó búcsú a lengéktől és a harácsoktól, a Nádtengertől.

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2016
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412152 · Illusztrálta: Timkó Bíbor
>!
Kriszta IP
Berg Judit: A Nádtenger télen

Lányomnak olvastam fel esténként és egy fejezet soha nem volt elég, mert annyira kíváncsi volt a folytatásra. Szeretettük mindketten. Tanulságos, de közben szórakozató mese, ezzel a befejezéssel lett szép kerek a történetfolyam.

>!
Honey_Fly P
Berg Judit: A Nádtenger télen

A sorozat többi részéhez hasonlóan a lengék téli meséjét is nagyon élveztük. Berg Judit jellegzetes történetszövése izgalmas, fordulatos és tanulságos. Megszerettük a szereplőket és izgultunk, vajon hogyan végződik ez a kalandjuk. Üde színfolt ez a sorozat a gyerekkönyvek palettáján a maga természetközeli, szépen kidolgozott saját világával amit Timkó Bíbor csodás illusztrációi gyönyörűen mutatnak meg. Igazi élmény volt.

>!
katen P
Berg Judit: A Nádtenger télen

Nagyon élveztük, méltó lezárása a sorozatnak. Talán az egyik legjobb rész a négyből!

>!
rekucimucika
Berg Judit: A Nádtenger télen

Ez volt a kedvencem a négy rész közül! Tetszett, hogy Lile főszereplő volt, hogy Vilkó hajszíne nem játszott akkora szerepet, mint a korábbi részekben. Az újabb szereplők nevei (Pogi, Bütyök, stb.) is tetszettek. Imádtam még ilyen öreg fejjel is!

>!
szanes1
Berg Judit: A Nádtenger télen

Berg Juditban még sosem csalódtam, és végre egy könyve, ami már ovisoknak is érthető, élvezhető. Mi ezzel kezdtük a sorozatot, de most pótoljuk az előző részeket is :)

>!
berlin
Berg Judit: A Nádtenger télen

Egy nap alatt olvastuk el! Ez szerintem mindent elmond. A gyerekek követelték az újabb és újabb fejezeteket.

>!
Esztics
Berg Judit: A Nádtenger télen

Csodálatos sorozat, az ovisaim kedvence. :) Én is felnőtt fejjel egyszerűen imádom!

1 hozzászólás
>!
tbkrisztina P
Berg Judit: A Nádtenger télen

Nagyon szeretjük Berg Judit Lengemeséit, és alig vártuk már a kötet megjelenését. Ismét leckét kaptunk barátságról, segítőkészségről, összetartásról, és végre Vilkó életébe is megérkezett a rég várt csoda. Szívmelengető mese, gyönyörű rajzokkal.


A sorozat következő kötete

Lengemesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – A lesből támadó ruhaszárító kötél
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Boldizsár Ildikó: Királyfi születik
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Nádasi-Ozsvár Andrea: Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy Rebimesék félősöknek és bátraknak
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Dániel András: A kuflik és a nagy eső