Élet ​a sorok között 19 csillagozás

Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit gyakorlati fókuszú irodalomterápiás kézikönyve nemcsak azt mutatja meg, mi az irodalomterápia, hanem azt is, hogyan működik.

Életünk során előfordulhat, hogy egy-egy helyzetből nem találjuk a kiutat, elakadunk. Az irodalmi szövegek olvasása és az írás segítségével azonban új nézőpontból szemlélhetjük a bennünket foglalkoztató problémákat, jobban rálátunk arra, ami bennünk és velünk történik.

Az Élet a sorok között konkrét példáin és gyakorlatain keresztül a számunkra megfelelő megoldásokhoz vezető utakat is megismerhetjük, legyen szó mindennapi szorongásokról, önértékelésről, kapcsolati nehézségekről, a testünkhöz, a természethez, az elmúláshoz való viszonyunkról vagy éppen transzgenerációs örökségeinkről.

>!
Libri, Budapest, 2022
258 oldal · ISBN: 9789636040222
>!
Libri, Budapest, 2022
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634339854

Kedvencelte 2

Most olvassa 8

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 75


Kiemelt értékelések

JPityu IP>!
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

Elfogult vagyok, hiszen Judit engem tanított, és nagyon tisztelem szakmaisága és emberségessége miatt is, sokat tanultam tőle.
Egy szuszra nem ment, volt, amikor ülepedni kellett hagyni – a nyelvezete nagyon is olvasmányos, de sok mindent taglal. Meg nekem egyszerűbb is, nyilván, de azért nem könnyed.
Sok helyen kapcsolódni is tudtam hozzá, így nekem sokkal tartalmasabb volt.
Szerettem olvasni, és látszik, hogy sokat utazott velem, kicsit megviselt a könyvtasi ellenére is.

cintiatekla P>!
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

Az Élet a sorok között – Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek gyakorlatilag egy gyorstalpaló információáaradat arról, hogy mi fán terem a biblioterápia. Mostanában egyre többször találkozunk vele, és nem feltétlenül él a köztudatban, hogy mégis mi történik egy ilyen foglalkozáson azon túl, hogy a pszichológia és az irodalom valamiféle keveredése.

Béres Judit könyve nemcsak részletesen mutatja be a témát, hanem gyakorlatokat is tartalmaz az olvasó számára, melyeket egyénileg is fel lehet dolgozni, továbbá van benne néhány kliens története is, hogy ők milyen segítséget kaptak az irodalomterápiától.

Nem egy klasszikus önfejlesztő/önsegítő kötet, de mégis érdemes elolvasni, amennyiben érdekel a téma.

Bővebben: https://www.gyorgytekla.hu/2022/11/beres-judit-elet-a-s…

Lovebooks>!
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

Legszívesebben csillagos 5-öst adnék erre a könyvre. A szerző,szakember olyan színesen, pontosan mutatta be az irodalomterápiát, az olvasás jótékony hatásait, hogy, aki nem könyvmoly, annak is meghozza hozzá a kedvét, abban biztos vagyok.
Közérthető stílusban értékekkel teli tartalmat kaptam, amiben az információk, ismertetések, leírások mellett mintafeladatok, könyvajánlások is helyet kaptak. A feladatok alapjául szolgáló szövegeket pedig a kötet végén elolvashattam, ami nagy élmény volt számomra.
A pszichológia, az irodalom és az olvasás, könyvek mindig is közel álltak hozzám, a szívemhez, így nagyon örülök,hogy most ebben a könyvben mindezek ötvözetét megkaptam.

Bátran ajánlom mindazoknak, akiket érdekel az irodalomterápia, az olvasás és a szöveg ereje, aki jobban meg akarja ismerni önmagát vagy csak gyarapítani akarja a tudását.

MK_>!
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

Röviden, de érthetően mesél az irodalomterápiáról, témákról, amiket érintenek egy ilyen foglalkozás során és ezek megérteséről. A feladatok mellett olvashatunk néhány résztvevő által megoldott feladatot és kitér arra is, hogy tudták magukra alkalmazni a tanultakat. Sok gyakorlatot ajánl, amik izgalmas önismereti utazásra visznek. Egy párat megcsináltam, sokat pedig kijelöletem, hogy majd egyszer, ha lesz időm, kipróbálom. A könyv és az otthon megoldott feladatok önmagukban nem felelnek meg a terapiás foglalkozásnak, de ennek ellenére érdekes gondolatokat képesek elindítani. Egy terápiás csoportfoglalkozással kiegészítve nagyon tanulságos módja ez az önismeretnek, önfejlesztésnek. Köszönöm, hogy a laikus olvasóhoz közel hozta az írónő ezt a fajta segítőmódszert!
Ja igen: és nagyon sok jó kis olvasnivalót is ajánl! :)

Gubbooks>!
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

Te fontosnak tartod az önismeretet?

Béres Judit könyve kaput nyit azok előtt, akiknek mentálhigiénés segítségre van szükségük, vagy pusztán szeretnének belső jóllétükkel foglalkozni és megismerni lelkiviláguk mélységeit, személyiségük és attitűdjük mozgatórugóit. Hallottam már korábban az irodalomterápiáról, de sosem tudtam pontosan elképzelni, hogy zajlik egy ilyen folyamat, ezért is voltam ennyire kíváncsi erre az ismeretterjesztő könyvre
Olvasás közben rájöttem, hogy az életemben számos helyzetben fordultam irodalomterápiás gyakorlatokhoz, és még csak nem is tudtam róla. Korán felismertem, a regények, versek, novellák gyógyító erejét, valamint az írás fontosságát a nehéz helyzetekben való boldogulásban.
Nagyon tetszett, hogy Béres Judit a kissé tankönyvszerű ismertetés mellett kliensei konkrét eseteivel támasztotta alá a mondanivalóját, és a terápia során alkalmazott gyakorlatok közül is részletezett néhányat, amiket ezáltal az olvasó is kipróbálhat otthon. Hasznos könyvről van szó, ami felhívja a figyelmet az öngondoskodás jelentőségére és a saját magunkkal való – nem is olyan magától értetődő – kapcsolat ápolásának rendszerességére.

keleagi>!
Béres Judit: Élet a sorok között

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

A bajai gyerekkönyvtár kínálópolcán akadt meg a szemem ezen a köteten. A NIOK kapcsán már hallottam róla, hogy létezik ilyen tudomány, képzés, és már akkor megtetszett, nagyon jó volt egy ennyire alaposan kidolgozott könyvet elolvasni. Nem tudom, a moly hogy számolja az oldalakat ennek az olvasásánál, de legalább 20 oldal csak a szakirodalom jegyzék… mondjuk az is átolvastam, annyira tökéletes gyűjtemény:) A legjobban néhány válogatott vers érintett meg, volt egy pár aha élmény:) A mostani kedvenc írásom: Kosztolányi Dezső: Tengerszem. A gyakorlatok közül, meg párat már ösztönösen megcsináltam korábban magamtól. Most egyiket sem próbáltam ki, de ha lesz a közelemben irodalomterápiás csoport, ott a helyem!:)


Népszerű idézetek

Gubbooks >!

Rendszerint egy váratlan vagy visszafordíthatatlan esemény rántja át az egyént a hétköznapi állapotból a tudatos létezésbe.

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek

Gubbooks>!

Az Élet a sorok között mindenkinek szól, aki fejlődne, gyarapítaná az ismereteit önmagáról, szeretne többet tenni mentális jóllétéért, és akit segítő-fejlesztő-terápiás céllal érdekel az olvasásban és írásban rejlő hatalmas potenciál.

8. oldal

Béres Judit: Élet a sorok között Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lukács Liza: Hogyan szeretsz?
Edith Eva Eger: Az ajándék
Máté Gábor: A test lázadása
Bánki György: A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról
Popper Péter: Lélekrágcsálók
Orvos-Tóth Noémi: Egy nárcisztikus hálójában
Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása
Szondy Máté – Szabó-Bartha Anett: Démonaink
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Limpár Imre: A siker tervezhető