Angyalok ​útján 2 csillagozás

Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról
Berente Ági: Angyalok útján

Az elmaradhatatlan belső sárkányok (gyötrő vágyképeid) köszönik szépen, jól vannak, vívják megszokott harcaikat lelked bugyros mélységeiben.
Ideje hát, hogy megvívj velük, hogy pontos legyek: használd fel végre lelkedben ébredő energiájukat önmagad táplálására. Démonaid nem ellenségeid, nem tudják ölni a lelket (mely halhatatlan), éppen ellenkezőleg, megerősítik, hisz nem mások ők, mint emberléted törvényszerű társbajnokai. Ezért ne megvívni akarj a szó földi értelmében, hanem a szemük közé nézni, megkérdezni, mit akarnak valójában?

>!
Vagabund, Kecskemét, 2012
208 oldal · ISBN: 9789632901053

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Angria_Wolf>!
Berente Ági: Angyalok útján

Berente Ági: Angyalok útján Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról

Most sem kellett az írónőben csalódnom. Nagyon tetszett a könyv.
Először nem is gondoltam, hogy ennyire belemerül a világmindenség és az egyén kapcsolatába, a spirituális öntudat kibontakozásába. Azt hittem megint „csak” egy angyalokkal foglalkozó könyv. De ehelyett szinte a saját gondolataim egyenleteit találtam a lapokon, kielemezve, levezetve és természetesen megoldva. Nagyon örültem, hogy megvettem ezet a könyvet, mert hihetetlenül jó érzés volt más által is megtapasztalni, hogy bizony, ezen a tudati szinten jó úton járok.
Ugyanakkor nem csak megerősített, de rávilágított olyan dolgokra, amik eddig nem tisztultak le ennyire, vagy egyenesen homályos foltok maradtak.
Mindenkinek szívből tudom ajánlani, aki összefüggéseket keres a világban, és szeretne a miértekre választ kapni. Ezek a sorok jó kiindulópontok lehetnek.


Népszerű idézetek

Noitsa>!

Szabad akaratunk annyira szabad csak, hogy eldönthesd, milyen szinten éled meg, ami történik veled. Ha minden történés egy-egy feladat, akkor nincs kérdés, csak teljesítés. A megoldásban pedig nem a jól vagy a rosszul a lényeg. Nincs jó vagy rossz teljesítés. Szintek vannak, nézőpontok, megélési helyzetek, viszonyulások.
Választási szabadságod eredménye a nehéz vagy könnyű élet.
Hogy pontos legyek: mehéznek vagy könnyűnek éled meg a sorsot.
Mert nincs nehéz élet vagy könnyű élet, csak ÉLET van.
Isten mindig azt kérdi a súlyosnak ítélt élethelyzetekben: Isten csapásának, vagy kegyelmének értékeled vajon. Tudatában vagy-e a kozmikus rendnek, vagy sem. Tudatában vagy-e, hogy minden nehézség érted és miattad van?
Létezik egy titkos mód, ahogy át lehet élni a földi látószögből tragikusnak vélt történeteket: „Én akarom, hogy így legyen.”
Ha Isten bennem és én őbenne, akkor vajon ki akar valójában…?
Át tudom engedni az irányítást isteni lényemnek, el tudom fogadni a csapásokat mint segítő életeseményeket?
Holott dehogy akarod, hogy ellehetetlenedj, hogy kisemmizzenek, hogy meggyilkoljanak. És mégis.

23-24.

Berente Ági: Angyalok útján Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról

Noitsa>!

Mi az, ami eltérít az isteni valóság megtapasztalásától?
Az anyagi világ tompult imádata. Az önös érdek, a testi vágyak kielégítési kényszere, a hatalomvágy, s mindezek másik oldala, a félelmek tárháza.
Összességében az anyagi létezéssel való önazonosság, s Isten gondos távol tartása.
Mindegy hogyan, de kisego központú életet élünk, mert nem tehetünk mást. A földi lét a kisego játszótere. Ebből a játszmából csak vesztesen kerülhetünk ki, mert az anyagi élet: fogoly-állapot.
Egész életünk (múltunk) arról szól, hogy ezt a béklyóba vetettséget eltitkoljuk magunk elől, letagadjuk valóságát, nem és nem akarjuk felfogni, hogy minden, ami szétválaszt, mely nem az egységes létezést támogatja, csak veszett fejsze nyele lehet. De nem igazi élet, s nem is boldogság. Kiábrándító tény, de csak ha a felszínes zajokat hallod, s a felszínes játszmákat játszod.
Egységes létezés pedig földi értelemben nem létezik. Az anyag nem képes egyesülni, mert nem érdeke, nem is tud, csak a szellem (Legfelsőbb Létező) köntöse alatt lehetséges az egyéni lelkek összefonódása. Ez azonban már nem fizikai szint.
Ehhez tudomásul kell venni azt az alapvetést, hogy önazonosságunkat ne az anyagban, hanem a szellemben keressük. Juj, de fáj ez a gondolat földi énünk minden porcikájának!
Pedig a tudat rezgésszámának emelkedése emeli a test rezgésszámát is, így, ha tudatunk tágítására törekszünk, vagyis a szellemi összefüggéseket keressük mindennapjainkban, meg tudjuk valósítani nemcsak a tudat megvilágosodását, de a test kóros elváltozásainak megszüntetését is.

12. oldal

Berente Ági: Angyalok útján Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról

Noitsa>!

Hagyd a természetet, hogy tegye a dolgát, a tiéd csak annyi, hogy kövesd. Így tudod elengedni a földi élet irányítását. Bízd magad a legnagyszerűbb ÉN-re, aki létezik, vagyis Istenre.

13. oldal

Berente Ági: Angyalok útján Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról

Noitsa>!

Elég lenne, ha elég lenne. Azaz elegendő lenne a békekötéshez, ha megelégednénk az eléggel is, s nem kívánnánk többet, mint amire szükségünk van. Gondolj bármire, nézz szét magad körül életed kelléktárában. Ugye, mennyire nem vagy elégedett? Mert csak ekkora az otthonod, ilyenek a bútoraid, ilyenek a ruháid, ilyenek a képességeid, és hát, ilyen a családod.
Nem jó, nem elég! – kiáltod, és meg is teremtetted az öngyilkos programot futtató gondolatot. A gondolat valóra váltja magát, mert ez a természete. És soha nem lesz elég jó, semmi sem. Mindaddig nem lesz béke, míg e mondat felmerül az emberi elmében.

16. oldal

Berente Ági: Angyalok útján Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról

Noitsa>!

„Mindent meg kell tennem, hogy meg tudjam hosszabbítani az életét pár nappal, héttel, hónappal” – sóhajtozol. Lelkiismeretedre hivatkozol. Nem lenne nyugodt, mondod. Az a lelkiismeret, mely akkor nyugodt, ha a másikat életben látja, szenvedései között is, nem mondható tiszta lelkiismeretnek. Nem a testi halál sürgetéséről beszélek, hanem a marasztalás feleslegességéről.
Csak akkor tudsz őszintén elszámolni lelkiismereteddel, ha felismered, mindenki saját, Isten által rendelt útját járja, ezért a legnagyobb ajándék, amit a másiknak adhatsz, hogy engeded, ő döntsön magáról.
Nem te fogod őt itt tartani, hanem saját lelki programja. Sokszor a lélek azért tartja még itt a testet, mert végtelen szeretetében nem szívesen látja, hogy a hozzátartozó szenved. A haldokló test felső tudata nagyon sokszor megvárja, hogy elengedd, belenyugodj a betegség vagy a baleset végzetszerűségébe. Akkor megy, mikor úgy látja, békével mehet, mert békét hagy maga után.

21. oldal

Berente Ági: Angyalok útján Spirituális elmélkedés a föld és ég kapcsolatáról


Hasonló könyvek címkék alapján

F. E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai
Müller Péter: Titkos tanítások
Müller Péter: Kígyó és kereszt
Müller Péter: Boldogság
Roland Antholzer: A gonosz erői
Paul Misraki: A halál utáni élet
Takács Tibor: A fejlődés iskolája
Rákos Péter: Égi jelek
Dús Magdolna – Egely György: Titokzatos erők tudománya?
A. J. Christian: A Teljesség Tekintete