Biológia ​IV. 0 csillagozás

Az emberi szervezet létfenntartó szervrendszerei és folyamatai
Berend Mihály – Gömöry András – Szerényi Gábor: Biológia IV. Berend Mihály – Gömöry András – Szerényi Gábor: Biológia IV.

Az önfenntartás és az önszabályozás szervezetszintű tananyaga elsősorban az emberrel foglalkozik, de az állatvilággal kapcsolatos információkat is tartalmazza. Az etológia a magatartásgenetikával, a magatartás belső, endogén tényezőivel is foglalkozik.

>!
Műszaki, Budapest, 2010
860 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631623895 · Illusztrálta: Renner Péterné
>!
Műszaki, Budapest, 2003
puhatáblás · ISBN: 9631623890

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Kiwi>!
Berend Mihály – Gömöry András – Szerényi Gábor: Biológia IV.

Berend Mihály – Gömöry András – Szerényi Gábor: Biológia IV. Az emberi szervezet létfenntartó szervrendszerei és folyamatai

Nem bírom magamban tartani. Vagy az én agyamat kezdte el felzabálni egy egysejtű az elmúlt két napban vagy ez a kötet tényleg érthetetlen… Még csak az elején tartok, így igazából a szervrendszerek és társai vannak porondon, a kiakadásom igazából erre irányul, de akkor most részletezném a problémámat.
Nyomdahibáktól eltekintünk, az bármikor megesik, de a gondjaim már a vérrel kezdődtek. Annyira sok töltelék szó van néhány mondatban, hogy sokszor 5-6 alkalommal el kell olvasnom, hogy mégis mi volt itt a lényeg, mert menet közben 2-3 szavanként elvesztem a fonalat, miközben az egész mondat 5 szóból áll, ami szintén rendkívül irritáló. Sokszor elég lenne egy vessző, hogy tuti biztos lehessen az ember, hogy igen, az említett dolog csinálja azt, amit. Ez az egész azért elkeserítő, mert ez még csak nem is a nehéz része a biológiának. Szeretem a választékos beszédet, csorog a nyálam, ha egy szép szóösszetételt látok, de könyörgöm, ez egy tankönyv. Tegyük hozzá, nem irodalom tankönyv, így legyünk kicsit toleránsabbak a pórnéppel, és normális egyszerű, összetéveszthetetlen kifejezéseket használjanak már. Nem a választékosság a baj, hanem hogy ez a következetlen nyelvhasználat a megértést akadályozza, nem is kis mértékben. Maximális érvényes itt a kevesebb több elve, amir azért az előző kötetek tudtak hozni.
Az indulat viszont amiatt a bekezdés miatt tört rám, ahol a megszakítás nélküli csont kapcsolatok lettek részletezve. Konkrétan a szalagos összeköttetés. Ez annyira hülyén van szedve, hogy percekig kellett gondolkodnom hogy wtf az, hogy a szalagos összeköttetés „erős, gyakorlatilag nem mozgatható kapcsolat”, mert az én naiv kis agyamban természetesen a térd ízület jelent meg, és az meg mégis hogy nem mozgatható… Persze, vegig olvasva már értem, miről van szó, de ehez el kellett olvasnom a megszakított csont összeköttetések részt, hogy felfogjam, hogy tök másra gondolok, mint kellene.
Ez azt jelenti, az én olvasatomban legalábbis, hogy le van írva minden információ, de nagyjából Csernobilra öntött beton szarkofág alól kellene elő kotornom, hogy az számomra használható is legyen. Ez elég elkeserítő, és főleg dühítő. Ennyire még egyik könyvvel se szenvedtem olvasás közben. Na jó, talán a Száray féle történelem könyvekkel, de aki azokat olvasta, az valószínűleg érti mire gondolok.
Minden esetre várom már a szabályozást. Sosem gondoltam, hogy valaha ezt fogom mondani. :D


Hasonló könyvek címkék alapján

Mándics Dezső – Molnár Katalin: Biológia
Gál Béla: Biológia 10.
Juhász Katalin – Vargáné Lengyel Adrien: 130 tétel biológiából
Mándics Dezső – Molnár Katalin: Biológia – Ennyit kell(ene) tudnod
Oláh Zsuzsa: Biológia I.
Sebőkné Orosz Katalin: Biológia érettségi 3.
Csigér István – Juhász Katalin – Vargáné Lengyel Adrien: Biológia 11
Bán Sándor: Biológia 10.
Gál Béla – Gál Viktória: Biológia
Kleininger Tamás: 99 témakör az emelt szintű szóbeli érettségihez biológiából