Japán ​konyhatolmács 0 csillagozás

Barangolás a japán konyhaművészetben
Berecz Edgár: Japán konyhatolmács

A ​gasztronómiai szakíróként és tanácsadóként ismert Berecz Edgár újabb kötetet készített elő a nagyközönség számára: a Japán konyhatolmács több mint 500 címszót és 70 fotót fog tartalmazni. A kézikönyv olyanoknak szól, akik Japánba készülnek, esetleg japán vendéglőt áll szándékukban felkeresni.

A legnépszerűbb, a világon legjobban ismert japán ételféleségek a következők: a szusi (algába tekert nyers hal és rizs), a tempura (palacsintaszerű tésztába sütött zöldségek, hal), a yakitori (speciális sült szárnyas), a nori (tengeri fekete alga), a miszosumi (erjesztett szójababkrémből készített leves), a szasimi (nyers halszeletek), a tenger gyümölcsei és különböző tésztafélék. Ezekről mind részletesen olvashatunk majd Berecz új könyvében, de természetesen más japán ételek, „konyhacsodák” is bemutatásra kerülnek. A japán konyha tulajdonképpen az évezredes hagyományokkal bíró kínaitól tanult, lényege az ízletes ételféleségek látványossága, tálalása. A szerző több éven keresztül… (tovább)

>!
Infoprint, Székelyudvarhely, 2003
104 oldal · ISBN: 9738405130

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Anette Moldvaer: Kávészenvedély
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
444 jó hely Budapesten
Adrian Bailey (szerk.): A főzés alapanyagai
Linda Gaylard: Nagy teakönyv
Dom Ramsey: Csokoládémánia
Tom Nealon: Forradalmak az ebédlőasztalon
Stuart Farrimond: A főzés tudománya
Giulia Malerba – Febe Sillani: Ízes bolygó
Kávékedvelők kézikönyve