Bevezetés ​a krimi olvasásába 5 csillagozás

Benyovszky Krisztián: Bevezetés a krimi olvasásába

„Elsőként talán azt kell leszögeznem, hogy e könyv nem kíván valamilyen új teóriával elállni a krimit illetően, célja az eddigi eredmények összegzése és rendszerezése. Nem törekszik a teljességre. Miként a cím is mutatja, »bevezetésről« van szó, egy olyan vezérfonal felvázolásáról, ami feltételezi, vagy legalábbis előirányozza a témában való későbbi elmélyülést.”

>!
Lilium Aurum, Dunaszerdahely, 2008
172 oldal · ISBN: 9788080623593

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Demonshadow>!
Benyovszky Krisztián: Bevezetés a krimi olvasásába

Elméletileg ezt a könyvet már olvastam korábban, gyakorlatilag meg semmire nem emlékeztem belőle annak ellenére, hogy rendkívül jó összefoglalót, vagy ahogy a szerző is mondja, bevezetőt nyújt nekünk a krimik olvasásába. A példáknak nem mindig örültem, tekintve, hogy nem ismertem őket, így nem nyújtott olyan nagy élményt az elemzésük, de ha már olvasott műbe futottam, rögtön fülig szaladt a szám. Annak pedig csak külön örülök, hogy a könyvben található harmadik beszélgetés fejtegeti azokat a gondolatokat, amik számára a szakdolgozathoz elengedhetetlenek. Maximálisan megérte elolvasni, nagyon sokat segített, és még biztos, hogy sokszor veszem a következő fél év folyamán a kezembe.


Népszerű idézetek

Demonshadow>!

„A hullák semleges rekvizítumokká alakultak át, a gyilkosság csupán egy játék megkezdését jelenit, mint amikor a sakkban kilépünk az első gyaloggal.”

127. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Keszthelyi Tibor (szerk.): A krimi
Marc Hillefeld: A múmia rejtélye
Nemes Károly: Alfred Hitchcock
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
Alan Moore: A teljes Watchmen
Susan Kay: A fantom
Stephen King: A halálsoron
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában és más történetek