A ​másik ösvény (Viharlovasok 5.) 15 csillagozás

Benkő László: A másik ösvény

A ​10. század derekán járunk, a magyar törzsszövetség már csak nevében viseli e megnevezést. Élesen elkülönül a keleti és a nyugati országrész.
Nyugaton Taksony fejedelem uralkodik, a keleti részeket Bulcsú főhorka uralja. Kettejük közül az utóbbi bír nagyobb hatalommal, és külhonban is őt tekintik a magyarok tényleges vezetőjének. Tartanak is tőle annak ellenére, hogy a görögkeleti rítus szerint megkeresztelkedett , mert a külországi magyar portyák változatlanul tovább folynak.
A 954. esztendőben különösen erős magyar sereg indul I. Ottó német király ellen, és nagy diadallal, tömérdek zsákmánnyal érkezik haza.
Aztán következik a gyászos emlékű 955, és vele Regensburg, Lech-mező, Augsburg. Csupa baljósan csengő, ismert hely- és földrajzi név
De miként is folyt le az augsburgi csata? Vajon valóban akkora vereséget mértek a németek a magyar hadakra, hogy csupán hét gyászmagyar térhetett haza? Agyonvághatta-e a német uralkodót kürtjével a legendás Lehel… (tovább)

>!
Lazi, Szeged, 2016
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632673028

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Benkő László: A másik ösvény

Egy briliáns sorozat lezárása. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Benkő László egy zseni.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/06/a-masik-osveny.html

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Benkő László: A másik ösvény

Az előző kötetnél már elkezdődött, ott már lehetett tudni érezni mi is vár ránk. Rossz látni, hogy hova vezet a széthúzás a belső konfliktusokat a nyugat természetesen kíméletlenül kihasznál, ami érthető. Teljesen mindegy ki vagy hova is születtél lehetsz gazdag vagy szegény úr vagy szolga már mindenki üt, mindenkit elárulják egymást. Ennek egyenes következménye az Augsburgi csata. Rossz volt látni hova is süllyedt egy egykor erős összetartó sereg, ez a rész volt az egyik legnyomasztóbb rész pedig még csak itt kezdődik a magyarság nem rövid története, és sajnos valamiért nagyon ritkán tanulunk, a hibáinkból csak saját érdekeinket figyeljük és a közös cél már nem fontos.
Az egész regény fárasztó volt nehéz volt olvasni hogy milyen mélyre is lehet süllyedni pedig még csak ez a kezdet …

pelikanbence>!
Benkő László: A másik ösvény

Idén 2016-ban vettem Magamnak a Könyvhéten ajándékba és Benkő Lászlótól is kaptam dedikálást ! :) Egy ZSENIÁLIS történelmi kalandregény a kalandozások korából. Sodró lendületű, izgalmas és élettel teli szereplőkkel. IMÁDOM EZT A REGÉNYT !!!!!!!! :)))))))


Népszerű idézetek

robinson P>!

Az igazi kínszenvedést okozó sebek, odabent a szívben, a lélekben nem véreznek, nem üszkösödnek, csak épp rettentően fájnak, és tán sosem gyógyulnak.

101. oldal

robinson P>!

…, mert Tengri az ő örökkön kék ege alatt semmit nem hagyott rendetlenségben.
Minden okkal történik, tudta ezt Örs jól.

7. oldal

robinson P>!

– Azt hiszem, öcsém, akkor jár jól a magyar, de a besenyő meg a többi is, ha csak egy csillag ragyog fölötte. Egyetlen fényes csillag. Mert ha több is van, a fényük egymást homályosítja, aztán mire megyünk vele? Érted-e, amiről beszélek?

334. oldal

robinson P>!

– A dühöd most olyan, mint a görögök olthatatlan tüze.

236. oldal

robinson P>!

Eberhard, aki alaposan megismerte már a magyarok lelkét, vallását és szokásait, értetlenül bámult a távozó Aranyasszony után.

35. oldal

robinson P>!

– Több máglyát gyújtanak a keresztények, mint mi családi tűzhelyet! És mindegyiken égetnek valakit. Az istenetek ennyire vérszomjas?

216. oldal

robinson P>!

Csak azt remélte, az emberek valahogy jobbá lesznek a változások által, s lassanként eltűnhet mindaz, ami gáncsolja az életet, a tisztességet.
De mégis, milyen lesz majd az új élet? Mit hoz az új rend?
Erre képtelen volt válaszolni.

366. oldal

robinson P>!

– Emlékszel? Mindig a változásról beszéltél nekem – kezdte Aranyasszony. – Sokáig azt hittem, feleslegesen, mert csupán meghallgatsz, aztán mégis másként döntesz. De most valóban eljött a változás ideje. Visszatért a Napmadár, Zolta fia! Ez maga az égi jel!

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: változás
robinson P>!

Miközben a magyar had sebesen elvonult a közeli Szent Géry monostora felé, az égbolton gyülekezni kezdtek a varjak és a hollók, a felhők alatt keselyűk rótták köreiket.

55. oldal

robinson P>!

Csak az öreg Zétény morgott magában:
– Bők… fejedelmek… Újsütetű mind. A kutya se látott ilyet! Megszaporodtak mostanság, akár a sáskák! Most még a mi vérünket szíják, de eljő az idő, hogy egymás torkát keresik, meglássátok!

264. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csikász Lajos: Megátkozottak
Jean-Pierre Montcassen: A magyarok nyilaitól…
Kodolányi János: Pogány tüzek
Urbánszki László: A nemzetségfő
Pusztai Andrea: A sárkányölő
Makkai Sándor: Táltoskirály
Jean-Pierre Montcassen: Az új Isten szerelmesei
Czakó Gábor: Aranykapu
Urbánszki László: A dalmát háború