Az ​aszúkirály 1 csillagozás

Szepsy István borásszal beszélget Benkei Ildikó
Benkei Ildikó: Az aszúkirály

Pár ​héttel ezelőtt Tokajban voltunk. Előtte már ittam tokaji aszút, volt sejtésem arról, hogy mi fogad ezen a tájon. Régebben is jártam már errefelé, bár akkor még csak átutazóban. De ezen a pár fagyos, napsütéses téli napon megérintett a csoda. Elvarázsolt a táj, ámulatba ejtettek az emberek, akikkel találkoztunk. Egy beszélgetés alkalmával felmerült egy név, ahová nem tudtunk elmenni. Már kóstoltam régebben egy-két borát, amelyek illatára és ízére nem is nagyon lehet szavakat találni. Mikor nedűit ízleltem, még távolinak tűnt, hogy valaha megismerem. Ma már közelebb érzem magamhoz, pedig személyesen még nem találkoztunk. Királynak tartják. Az aszúk királyának. Ő Szepsy István.

Hogy sikerült eme nemes férfit megismernem? Biztosan sokan nem gondolnák, de egy interjúkötet segített megértenem egy picit ennek az embernek az életéből, közelebb vitt az ő világához. A Kairosz Kiadó gondozásában 2007-ben jelent meg ez a kötet, a Magyarnak lenni sorozat XXI. darabjaként. A… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magyarnak lenni Kairosz

>!
Kairosz, Budapest, 2007
132 oldal · ISBN: 9789636620912

Várólistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Erika: A gerinc mindig maradjon egyenes
Moldova György: Keserű pohár II.
Jásdi István: Szerenád a szőlőben
Prohászka Ferenc: Szőlő és bor
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék
Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: A szép magyar bor
Kolozsvári Ildikó: South African Wine Routes with GPS Guide
Bányai Gábor Botond – Ercsey Dániel – Mészáros Gabriella – Tompa Imre: Nagy magyar boratlasz
Lukács László – Ambrus Lajos – L. Simon László: Édes szőlő, tüzes bor