Kígyók ​terráriumi tartása 3 csillagozás

Benke Zoltán: Kígyók terráriumi tartása

Annak ellenére, hogy a kígyók terráriumi tartása egyre népszerűbb hobbi hazánkban, magyar nyelvű szakirodalma alig van. Ezt a hiányt szünteti meg Benke Zoltán könyve, aki sok irányú gyakorlati tudnivalókkal látja el a téma iránt érdeklődőket. A kezdő kígyótartókat érintő tanácsok (bánásmód, elhelyezés, szaporítás, stb.) után a terráriumi körülményeket jól tűrő fajokat ismerteti. A leírásokból egy-egy kígyó tartására, életmódjára, elterjedésére, külső megjelenésére, valamint méreghatására vonatkozó ismereteket szerezhet az érdeklődő, végül a mérges kígyók okozta balesetek ellátására vonatkozó tudnivalók és idegen nyelvű szakirodalom egészíti ki a színes fotókkal illusztrált kötetet. – A kígyótartás iránt érdeklődőknek ajánlható.

>!
Alexandra, Pécs, 2000
144 oldal · ISBN: 978963367672X

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

W_L I>!
Benke Zoltán: Kígyók terráriumi tartása

Tudtommal az egyetlen magyar szerzo altal irt, a kigyok tartasaval atfogoan foglalkozonak szant mu. Sajnos csak a tekintetben atfogo, hogy a kigyok tobb csoportjaval is foglalkozik, a bemutatott fajok szama azonban mindossze 31: 11 siklo, 9 oriaskigyo es 11 mergeskigyo. A mergeskigyok tartasa az atlagember szamara gyakorlatilag tilos (nehezen megadott kulonleges engedelyhez kotott), mikent a bemutatott siklofajok kozt erthetetlen modon szereplo vedett hazai erdei es rezsikloe is, tehat marad mindossze 18 faj bemutatasa ami gyakorlatban is hasznos lehet a hobbibol kigyokat tartok szamara – ennel meg ebben a szinten hazai szerzok altal irt, a hullokkel es keteltuekkel altalanossagban foglalkozo konyvben is tobb szerepel.
Ezeken a korlatokon belul azt megadom neki, hogy mind a kigyok tartasarol szolo bevezeto resz, mind a fajleirasok eleg reszletesek es jok, tukrozve a szerzo szemelyes tapasztalatait ezen a teren. A konyv hatuljaban 59 szines fenykep is talalhato.
A kigyok tartasarol bosegesebb informaciokert, kulonosen sokkal tobb faj bemutatasaaert ajanlom melle vagy helyette ezt a nemetbol forditott konyvet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tasnádi Kubacska András: Sárkányok unokái
Jiří Felix: Kígyók
Mark O'Shea: A világ mérges kígyói
Fodor Attila: A jól nevelt görög teknős
Eugène Bruins: Terráriumok enciklopédiája
Dieter Schmidt: Kígyók terráriumi tartása és tenyésztése
Fridrich Szalay – Szalayová Helena: Víziteknősöket tartunk
Kovács Zsolt: A teknőstartás abc-je
Astrid Falk: Terráriumi állatok
Jancsó István: Gyíkok és kígyók a terráriumban