Tulipán ​Fanfan, az ördöngös francia 50 csillagozás

Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Fanfan ​a tizenöt éves, elbűvölő szépségű Jeanne Bécu (a későbbi Du Barry grófné, XV. Lajos kegyencnője) és a kissé már korosodó orleans-i herceg titkos légyottjainak gyümölcseként jön a világra. Előkelő származásáról azonban sokáig semmit sem tud. Anyai nagyapja, a minden hájjal megkent, de jóságos Angyal testvér jóvoltából a párizsi Saint-Denis negyed lármás, nyüzsgő világában cseperedik föl. Innen indul kalandos útjára, melynek során a világ minden tájára elvetődik. Hol Korzikán, hol a londoni alvilágban, hol az amerikai függetlenségi háborúban, La Fayette márki oldalán, hol pedig Nagy Katalin cárnő testőrségében bukkan föl. Fanfan voltaképpen egyetlen igaz szerelmét, a gyönyörű Letizia Ormellit keresi a nagyvilágban, akit egy tengeri csata alkalmával raboltak el tőle. A kutatás során minduntalan halálos veszedelmekbe sodródik, melyekből többnyire meleg, puha ágyba, forró női karok közé csöppen. Nem csoda hát, ha ez az igéző szemű, szemtelen mosolyú, ördöngös fickó minden… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Árkádia, Budapest, 1984
772 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633070368 · Fordította: Kolozsvári Papp László

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Busmen
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Ez az a regény amit nem tudok megunni! Számtalanszor olvastam már , de mindig szívesen veszem a kezembe! Olvasmányos , kalandos , humoros , fordulatos… sorolhatnám még ….

>!
coleman
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Fiatal koromban két-három évente elolvastam.Kalandok,humor,szerelem és történelem is.Egy regény melyet nem koptat el az idő,legfeljebb a borítóját a sok olvasástól.-)

>!
Lobo P
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Annak idején azt hittem, olyan lesz, mint a film. De annál sokkal mulatságosabb, fordulatosabb.

>!
SteelCurtain 
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Egy történet mondanivaló és tanulságok nélkül. Nem akar megnemesíteni és nem vájkál a lelkünkben. És ami máshol hiányérzetet kelt, az itt erény. Kár lenne erkölcsi konklúziók fejtegetésével tönkre vágni ezt a könyvet, mert ez a mű semmi mást nem akar, mint felhőtlenül szórakoztatni.Abban viszont tökéletes.

>!
nyolcadikutas
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Igazi kalandregény humorral szerelemmel, minden korosztálynak minőségi szórakozást nyújt.

>!
Temefe
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Elképesztően jó könyv! Nem hiteles, nem tanít, nevel, oktat, viszont remekül szórakoztat! Nem szabad kihagyni!

>!
Ronci
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Ekkor szerettem meg az olvasást. Azt hiszem 13 lehettem. A világ legjobb története!

>!
ChEebor
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

Rochefort epikus műve a francia népi hősről nem patetikus, hanem a sok pajzán leírással és erősen köznapi beszédével kifejezetten vulgáris, de ez nemcsak a kora, hanem az ennek ellenére is kellemes stílusa és nagyon franciás mesélése miatt is rendben van. A történet nagyon hosszú, de végig tud egyszerre tragikus és humoros maradni, ami miatt várjuk, mi fog a következő lapokon történni, és ha a végére már azért kicsit ki is fúj a dolog, azért nem válik unalmassá. Ráadásul a karakterek is emlékezetesek, jól felépítettek.

>!
Siegbald
Benjamin Rochefort: Tulipán Fanfan, az ördöngös francia

A második kötet közepe fele járok, és nekem kezd már kicsit megfáradni a sztori…. Véleményem szerint már túl van nyújtva, nem szeretek könyvet félbehagyni, ezért ezt is végigolvasom, azt nem mondom hogy szenvedek tőle, csak kicsit már sok…
A főhöst sem sikerült megkedvelnem, lényegében csak egy szerencsétlen, aki sodródik az árral, és a szép szeme és nagy szerszáma miatt minden nő akivel találkozik, maga alá teperi (ez mondjuk dícséretes:D). A sztori is meglehetősen repetitív, minden fejezetben találkozik egy új nővel, akit magáévá tesz, valamint akárhová sodorja az élet, mindenki akivel szerencsésen összetalálkozik, egy régi ismerős..

Ami KÉRDÉSem van: én egy jó darabig azt hittem, hogy ez „A” Tulipán Fanfan történet, később tudatosult bennem, hogy ezt a regényt 1970 körül írták csak, míg az első film már az 50-es években elkészült. (eleitne azt hittem ez is amolyan Dumars kora beli regény), majd volt egy film 2000 körül is, ami nem e szerint a sztori szerint iródott, hanem az eredeti(?) szerint.

Amit találtam nagy nehezen a neten, hogy az 1800-as évek vége fele írtak egy darabot ezzel a szereplővel, de szinte SEMMIt nem találok a témában, honnan is ered ez az egész Tulipán Fanfan karakter, történet, mi volt az eredeti.
Valaki esetleg rendelkezik mélyebb háttértudással?

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
worsi ASP

Keresem a szavakat, amelyek kifejezik érzéseimet, de egyiket sem találom elég sértőnek.

>!
vargagina17

– Akarsz-e önkéntes lenni két nő agyonlövésében? Ha ezért nem kerülsz is a pokolba, a pofádat azért még szétverem. Köszönöm a visszautasítást.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Merle: A sziget
Alexandre Dumas: A régens lánya
Anatole France: A Lúdláb Királynő
Alexandre Dumas: Luisa San Felice
James Fenimore Cooper: Az utolsó mohikán
Diana Gabaldon: Az idegen
Bernard Cornwell: Sharpe tigrise
Hahner Péter: Megszökött a király!
Geszer kán, a tíz világtáj ura
Arthur Japin: Casanova menyasszonya