Koktélenciklopédia 0 csillagozás

Benjamin Ferté – Patrice Millet: Koktélenciklopédia

Mi ​teszi a koktélok világát olyan izgalmassá? Gondoljuk csak meg, mit is takar a szó: a koktél kevert ital, azaz lényege az ízek, illatok, aromák, színek játéka. Fogyasztása szinte minden érzékünkre hat, de már elkészítése is igazi élvezet. Ebben az örömben osztozhatnak most a Koktélenciklopédia olvasói, legyenek bár profi mixerek vagy amatőr koktélkedvelők.
A könyv első részében felidézzük a kevert italok anekdotákkal teli, rejtélyes és egyben rendkívül magával ragadó történetét. Ezután górcső alá vesszük a bárszekrény tartalmát; erre a sikerhez elengedhetetlen gyakorlati tanácsokat, díszítéssel kapcsolatos ötleteket „töltünk”, majd „hozzáadjuk” a legfontosabb kellékek ismertetését. Mindezt több mint 500 recept követi, melyek között mind alkoholmentes, mind alkoholtartalmú koktélok szerepelnek, az elmaradhatatlan klasszikusokkal és modern kedvencekkel egyetemben.
A Koktélenciklopédia egyetlen igényes bárból sem hiányozhat: ennek az egyedülálló, lenyűgözően illusztrált… (tovább)

Eredeti cím: Coctails – L'encyclopédie

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Reader's Digest, Budapest, 2006
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639562955 · Fordította: Rácz Ildikó

Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Bohrmann: Nagy koktélkönyv
Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Keverd, rázd, öntsd!
Karacs Lajos – Szepessy Vilma: Koktélok világa
Bernáth Erik: Társasági italok
Kara Frost – Karen O'Grady: Koktélkönyv
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
Eddie Ludlow: Whisky mesterkurzus
Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Ultimate Guide to Gin – Gin&Tonik és egyéb koktélok
Aaron Knoll: Gin
Thomas Mario: Playboy koktélkalauz – A stílusos poharazgatás művészete