Mi teszi a koktélok világát olyan izgalmassá? Gondoljuk csak meg, mit is takar a szó: a koktél kevert ital, azaz lényege az ízek, illatok, aromák, színek játéka. Fogyasztása szinte minden érzékünkre hat, de már elkészítése is igazi élvezet. Ebben az örömben osztozhatnak most a Koktélenciklopédia olvasói, legyenek bár profi mixerek vagy amatőr koktélkedvelők.
A könyv első részében felidézzük a kevert italok anekdotákkal teli, rejtélyes és egyben rendkívül magával ragadó történetét. Ezután górcső alá vesszük a bárszekrény tartalmát; erre a sikerhez elengedhetetlen gyakorlati tanácsokat, díszítéssel kapcsolatos ötleteket „töltünk”, majd „hozzáadjuk” a legfontosabb kellékek ismertetését. Mindezt több mint 500 recept követi, melyek között mind alkoholmentes, mind alkoholtartalmú koktélok szerepelnek, az elmaradhatatlan klasszikusokkal és modern kedvencekkel egyetemben.
A Koktélenciklopédia egyetlen igényes bárból sem hiányozhat: ennek az egyedülálló, lenyűgözően illusztrált… (tovább)
Koktélenciklopédia 0 csillagozás
Eredeti cím: Coctails – L'encyclopédie
Eredeti megjelenés éve: 2006
Hasonló könyvek címkék alapján
- Peter Bohrmann: Nagy koktélkönyv ·
Összehasonlítás - Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Keverd, rázd, öntsd! ·
Összehasonlítás - Karacs Lajos – Szepessy Vilma: Koktélok világa ·
Összehasonlítás - Bernáth Erik: Társasági italok ·
Összehasonlítás - Kara Frost – Karen O'Grady: Koktélkönyv ·
Összehasonlítás - Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - Eddie Ludlow: Whisky mesterkurzus ·
Összehasonlítás - Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Ultimate Guide to Gin – Gin&Tonik és egyéb koktélok ·
Összehasonlítás - Aaron Knoll: Gin ·
Összehasonlítás - Thomas Mario: Playboy koktélkalauz – A stílusos poharazgatás művészete ·
Összehasonlítás