Rekviem ​a szivárványodért (Tükör 1.) 185 csillagozás

Benina: Rekviem a szivárványodért

Előbb ​légy halott, hogy aztán élhess!
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.

Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek. Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.

Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet,
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához. Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben.
Neszta és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736012 · Illusztrálta: Benina

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Anriett · Damien Corner · Egressy Erneszta · Egressy Zorka · Enna


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 136

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari I>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

„Ha egyszer átléptél egy határt, többé nem fordulhatsz vissza.”

Erre a regényre se mondtam volna azt az elején, hogy ennyire magába szippant és tetszeni fog.
Pedig ez történt.
Izgalmas cselekmény, érdekes világfelépités, a szereplőkkel se volt semmi bajom.
Ha hamarabb átlátom a helyzet(ek)et, maximálisan elégedett lennék. Majd újraolvasásnál…

U.I.: Hol a 2. rész? Tudnom kell mi lesz Zorkával és Remetével.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/10/benina-rekvie…

6 hozzászólás
abipter>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Háááát, őszintén szólva jobbra számítottam.
A könyv teljes egészében homály fedett mindent, gondolok itt a lázadóra, a vágyfalókra, az Árvákra. Egy eléggé izgalmas történet lehetett volna, ha kicsit elmélyíti az olvasóban ezt a világot, jobban megmagyarázza ezen szavak jelentését.
Mindenesetre kíváncsi leszek a folytatásra, amennyiben lesz.

kellyolvas P>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Benina megmutatta már, hogy otthon van a természetfeletti világalkotásban. Ebben a regényben nagyon kedvemre valót hozott létre, egyszerűen lenyűgözött. Hideg, lassú, ködös, sötét világ ez, a túlvilág maga. Különös találkozásokra kerülhet itt sor, például őrangyalokkal, lélekfalókkal, vágyfalókkal, lázadókkal. Az érzelmek és az emlékek erős jelentőséget kapnak, akár alku tárgyát is képezhetik. A tükör pedig egyfajta kommunikációs lehetőség, viszont nagyon is törékeny, ahogy ezt Zorka, Neszta autista húga be is bizonyítja.
Benina írásmódjára jellemzőek a gyönyörűen megfogalmazott mondatok, tele érzelemmel és lélekkel. Ebben a történetben mélyre kellett meríteni, nem lehetett könnyű olyan borzalmakról írni, amin átvezeti a főhőst. Nálam elérte, hogy átérezzem a fájdalmat, a hideget, a kétségbeesést. Külön imádtam Benina fejezet címeit, amikben ismét felfedeztem a színek iránti rajongását, mely a Bíborhajú sorozat kapcsán is sokszor megcsillant.
A karakterek erősek, mind egy szálig, és nekem különösen a túlvilági szereplők ejtették rabul a képzeletemet. Holló, Remete, Ethon mind a kedvenceim voltak, remek leírásokkal, helyzetekkel.
A szálak végül összefutnak és bármennyire is igyekeztem, mégis meglepett a végkifejlet. Ez nem igazán a gyilkos kilétére vonatkozik, hanem a nyitva maradt kérdésekre, amik befészkelték magukat a fejembe és nem hiszem, hogy megszabadulok tőlük a következő rész megjelenéséig.

Petrasek>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Igen! Igen! És igen!
Ezzel a könyvvel telibe találtam.
Ha romantika és a szerelem keveredik a halállal, a szeretet a misztikummal, a fájdalom a reménnyel és midenzt áthatja a titokzatosság akkor az az én történetem.
Az emberi érzelmek és kapcsolatok pont ugyanannyi fontosságot kapnak, mint a sztori cselekménye, sőt van hogy többet is.
A karakterek nagyon jól ábrázoltak, teljesen hűek maradtak önmagukhoz, egyediek és sokoldalúak. Damien igazi férfi nem csak az erejét, és testi adottságait tekintve, hanem stílusa, modora és már a kisugárzása is ezt sugározza. Nagyon bejött, hogy Neszta mellett sem vált papucs pasivá ( mint oly sok romantikus történetben), a szövege meg persze abszolúte levetta lábamról. Egy dolog, zavart rettentő keveset szerepelt ing nélkül Nesztával tökéletes párt alkotnak, teljesen kiegészítik egymást. A csajszi igazi badass girl. Hihetetlen bátor, és talpraesett, és egyáltalán nem neezhető a butuska liba kategóriába, ami lássuk be főhősnőknél már nyerő kategória :D
Nagyon mélyen megérintett a hugával, Zorkával való kapcsolata. Az a szeretet ami köztük van csodálatos, irigylésre méltó ( legalábbis számomra).
Zorka és a titkai, pedig csak hab volt a tortán. A következő részben nagyon ajánlom, hogy kiderüljön minden.
Ami nagyon meglepett az a misztikus szál volt. Nem hittem volna, hogy ennyire belemerülünk a témába. Őszintén volt amit nem értettem az elején, de a történet haladtával sok mindent elmagyaráztak, így pont jó volt.
Külön öröm, hogy a cselekmény hazánkban játszódik és ezzel a karakterek is magyarok. A névválasztások, pedig tökéletesek.
Má nagyon várom a következő részt.

ncsn87>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nekem nagyon tetszett ez a világ, meg úgy egyáltalán minden benne. Benina megint különlegeset alkotott. :) Izgalmas volt minden oldala, sohasem unatkoztam. Az is ezt mutatja, hogy magamhoz képest gyorsan kiolvastam. :) Ez egy fantasy világ a mi jelenünkben, ami tele volt misztikus lényekkel, nyomozással, izgalommal, szerelemmel, szeretettel. Benina történetei mindig arra késztetnek, hogy elgondolkozzam, mi is az igaz szeretet, szerelem. Hogy mi is fontos az életben… A lélektelen kifejezés meg nagyon találó volt. Mennyire igaz a mostani világra is rávetítve…
Tetszett a történet vezetése, szépen adagolta az eseményeket. Közben meg beleláthattunk a mútjukba is. Szerintem pont annyi dologra derült fény, amennyire kellett. Így még sok kérdés maradt a további kötetekre, tehát nem fogunk unatkozni azokban sem. :)
Damien nagyoooon dögös pasi, csíptem a stílusát, a lázadó. *.* Neszta meg egy vagány csaj, mindent megold, nem hisztizik, ha problémával kerül szembe. Ilyen női karakterek kellenek nekem. Nagyon tetszett az ő szerelmi párosuk. *.* Zorka, Remete és Holló mind egy külön rejtély, amit imádtam. Merlinről meg többet szeretnék majd olvasni a későbbiekben. :)
Egy triviális kérdés motoszkált bennem végig, hogy Neszta vajon Damien-nel milyen nyelven beszélt? :D Magyarországon voltunk, de ők meg azok, akik… Nem tudom miért, de szeretném tudni. :D
Ami meg az epilógusban kiderült Nesztáról és Zorkáról… Nagyon meglepődtem. Izgis!!!!
Ja, és a történetben a Csenger névrokonnak nagyon örültem. :D Alapból tetszettek benne ezek a különleges nevek.
Szóval maradtak kérdések, lesz miért izgulni szerencsére. A betekintés meg a végén elszomorított és felcsigázott egyben. Várom a folytatást! :)

Doreen>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nagyon nem kötött le, végig unatkoztam rajta.
Az alapötlet jó volt, egyedi, de a kivitelezés nem tetszett. Vagy csak nem volt meg hozzá a hangulatom. Nem tudom igazán megmagyarázni, hogy miért nem tetszet, hiszen tényleg nagyon különleges történet. Egyszerűen ez most nem jött át. Van ilyen.

tintapaca>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Amikor elkezdtem olvasni, másra számítottam, azt gondoltam a fülszövegből, hogy nagyobb jelentősége lesz a könyvben az autista kishúgnak.
A könyv meglepő, összezavaró, a szálak szép lassan a könyv során kerülnek a helyükre. Az első pár oldalnál kapkodtam a fejem, hogy de ő most kicsoda, micsoda, kihez tartozik? De ezek a szövevényes szálak a végére kitisztultak. Sok kérdést hagy maga után, de gondolom a sorozat folytatásában majd ezekre is választ kapunk. spoiler Kedveltem Benina írásmódját, hogy kizökkentett a valóságból és teljessen átrepített a saját világába. A karakterleírások erősek. Nekem az is tetszett, hogy fejezetenként váltakozva ismerünk meg jelen és múltbéli történéseket, és így rakódik rétegről rétegre össze az egész. Remek könyv. Ha valaki szereti a fantasy könyveket (természetfeletti világ), romantikus szállal és nem zavarja, hogy a történet közben érti meg néhol utólag a miérteket, és maradnak kérdések a végére a szereplők múltjáról (ami remélhetőleg a folytatás(ok)ból kiderül), akkor bátran ajánlom olvasásra.

schesztiஐ>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Elfogult vagyok Benina-val, ezt azonnal elismerem. :) Nálam Ő az egyik olyan író, akinek akár a bevásárlólistájára is bármikor vevő lennék, és lefogadom, hogy még az is tetszene. :D

Tudtam, hogy ez egy egészen másfajta világ, másfajta könyv lesz, mint amiket eddig olvastam tőle. Hátborzongató. Félelmetes. Sötét. Misztikussá teszi a háttértörténet, a különleges karakterek, letehetetlenné pedig az, ahogyan Benina ír.

Nővérem régen dolgozott egy autista óvodában, ahová féltem és szerettem is látogatóba menni. Csupa különleges, csupa szeretetéhes kisgyermek vett ott körbe, némelyik csak ölelt némán, némelyik nyúlt a kezemért és mosolyogva mutatta a rajzát, játékát, holmiját.
A könyvet olvasva azonnal ők jutottak eszembe, és Zorka egyből belopta magát a szívembe. Hát még amikor kiderült róla egy-egy dolog!

Ahogyan Zorka, úgy Holló is nagy kedvencem lett, nagyon különleges karakter, rengeteg mindent szeretnék még kideríteni róla. Damien-t is megszerettem, de Holló mellett esélye sem lenne nálam. ;))

A krimi-vonal nagyon betegre sikeredett :D, rettegtem olvasni ezt az elmebeteg őrültet! Ami pedig meglepett: hogy milyen jól elfért ez a cselekményszál a misztikus egyebek között, hiszen azért a hangsúly nem a gyilkosságokon van, inkább a háttérvilágon, mely sokkal sötétebb és félelmetesebb… néha még a halálnál is…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Tükör 1.

Nagyon tetszett ez a sorozatindító kötet, Gratulálok az írónőnek.
Érdekes és izgalmas volt. Fantáziadús és elgondolkodtató. Megható volt a testvéri szeretet a hősnő és autista húga között. Azért a szerelem sem marad ki és bár ifjúsági történet volt, nagyon élveztem.
Remélem hamarosan olvasható lesz a folytatás. Nagyon kíváncsi vagyok rá.


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy nem létezik reménytelenség – kezdte, ezúttal mellőzve fennhéjázó modorát. – A remény él. Lélegzik. A szíved dobbanásaival együtt létezik. Azt hajszolod, űzöd, míg a magadévá nem tetted, mert akkor elrejted, elteszed egy titokzatos helyre a szíved legmélyére, hogy újra előhívd, ha szükséged van rá. Ez a te szivárványod, Neszta! Ezt kell megragadnod úgy, hogy közben ne sérüljön meg. Mert a szivárvány lelke, te magad vagy…

K_A_Hikari I>!

Mindig is úgy gondoltam, hogy a bizalmat idővel ki kell érdemelni, lassan alakul ki bennünk, akár egy bájosan növekvő virág. Ahogy bontogatja a szirmait, úgy fogadjuk be a másikat az életünkbe, míg már természetessé válik a bizalom.

103. oldal

K_A_Hikari I>!

Az emlékek érzelmekhez kötődnek. Jók, rosszak, keserűk vagy örömteliek, haragvók vagy boldogsággal teltek.

245. oldal

Attila_Saw>!

– Azért születtem elsőként, hogy megóvjalak… akár a síron túlról is. Ez az idősebb testvérek kiváltsága.

248. oldal

Pömpilla>!

„A szerelem néma kiáltás.”….Enna fel sem figyelt rá, Zalán csak meglepetten felhúzta a szemöldökét, Neszta pedig természetes mosollyal kérdezett vissza: „Miből gondolod?” Köpni, nyleni nem tudtam, amikor meghallottam, amit Zorka válaszolt: „A lelkedben vihart kavar, de mire az ajkadhoz és, sóhajjá porlad.”

145. oldal, Kilencedik fejezet - Kanárisárga döbbenet

Ingryd>!

A bűntudat a legalattomosabb parazita, ami ebben az univerzumban létezik.

34. oldal, 3. fejezet

Könyvmolyképző KU>!

Feküdtem. A fájdalom lassan rémületté alakult át bennem. A vérem minden szívdobbanásnál bugyborékolva tört elő a torkomból, habos tócsában terült szét a fejem körül. Ragacsos hajam egyre inkább öszszeolvadt a lassan terjedő vörös árral.
A kötelek nem engedtek moccanni sem, oldalra dőlve hevertem, egy székhez rögzítve. Fölösleges volt kiabálással próbálkoznom –hörgés sem hagyta el a torkomat. Már nem hallottam a falakban motoszkáló rágcsálókat, és csak homályosan láttam a sarokban a pókot, ahogy próbálja megalkotni élete legtökéletesebb hálóját.
Kitartás, mondogattam magamnak. Vártam. Valakire nagyon vártam, de arra nem emlékeztem, hogy kire. Abban azonban biztos voltam, hogy nem hagy cserben. Tudtam, eljön, hogy megmentsen. Annyira hittem benne. Ez az érzés éltetett, erőt adott, hogy figyeljek.

reanadett>!

Cseszheted a jó cselekedeteidet, ha egyszer is megbotlasz!

38. oldal

Attila_Saw>!

A remény él, lélegzik, a szíved dobbanásaival együtt létezik. Azt hajszolod, űzöd, míg a magadévá nem tetted, mert akkor elrejted, elteszed egy titokzatos helyre a szíved legmélyére, hogy újra elővedd, ha szükséged van rá. Ez a te szivárványod, Neszta! Ezt kell megragadnod úgy, hogy közben ne sérüljön meg a szépsége. Mert a szivárvány lelke te magad vagy.

108. oldal

Viktória_Erdei P>!

Annyi féle-fajta férfi rohangált az utcákon – magas, alacsony, deltás, pocakos, vonzó és szexi, de olyan nagyon ritka volt az, aki képes volt kitartóan hozzáállni bárminemű dologhoz. Legyen szó akár a hétköznapokról, egy randiról vagy akár a nagy Ő-ről. A férfiakat túlságosan lefoglalták a hétköznapjaik, és már elfelejtettek férfiak lenni. Olyanok, akik biztonságot nyújtanak, gyöngédek, mégis magabiztosak – nos, ők már külön fajt képviseltek, és sajnálatos módon a kihalás szélére sodródtak. A huszonegyedik században azokat a szavakat, hogy „ellentmondás” és „férfiak” nem lehetett összekapcsolni a jelentés pozitív értelmében.

80. oldal, 5. fejezet - Azelőtt I.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Astrid Scholte: Négy halott királynő
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jess Rothenberg: The Kingdom – Boldogan, amíg meg nem…
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Estelle Brightmore: 13. napon
Jacqueline West: Csal minden álom
Papp Dóra: Interferencia
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
Joss Stirling: Summer