Rekviem ​a szivárványodért (Tükör 1.) 118 csillagozás

Benina: Rekviem a szivárványodért

Előbb ​légy halott, hogy aztán élhess!
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.

Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek. Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.

Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet,
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához. Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben.
Neszta és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736012 · Illusztrálta: Benina

Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 161

Kívánságlistára tette 176

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
K_A_Hikari
Benina: Rekviem a szivárványodért

„Ha egyszer átléptél egy határt, többé nem fordulhatsz vissza.”

Erre a regényre se mondtam volna azt az elején, hogy ennyire magába szippant és tetszeni fog.
Pedig ez történt.
Izgalmas cselekmény, érdekes világfelépités, a szereplőkkel se volt semmi bajom.
Ha hamarabb átlátom a helyzet(ek)et, maximálisan elégedett lennék. Majd újraolvasásnál…

U.I.: Hol a 2. rész? Tudnom kell mi lesz Zorkával és Remetével.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/10/benina-rekvie…

5 hozzászólás
>!
Niitaa P
Benina: Rekviem a szivárványodért

Összezavart ez a könyv. Nagyon szerettem volna kedvelni, komolyan, én megpróbáltam. De én még egy ilyen katyvasz nem olvastam.
Belevág a közepébe és én érzem magam kényelmetlenül, hogy semmit nem értek. Egy olyan világba hajít bele Benina, amit magyarázat nélkül nem lehet megérteni, megélni.
S ha ez nem elég, akkor nézzük a karaktereket: Nesztát az egekig magasztalja mindenki pedig egy olyan elviselhetetlen hülye p*csa… szinte azért szorítottam, hogy halott maradjon. A csávó egy idegbeteg állat, péklapáttal kéne értelmet verni bele…. Zorka rendben volt, az egyetlen szerethető karakter. A többi említésre sem méltó.
A sztori jó is lehetne, de kiforratlan, túl kevés a leírás, magyarázat. Sosem lehet semmit sem érteni.
A borító viszont eszméletlen csodaszép, a fejezet címek nagyon ötletesen.
Sokkal többet vártam, igazán kár érte.

5 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Benina: Rekviem a szivárványodért

Benina megmutatta már, hogy otthon van a természetfeletti világalkotásban. Ebben a regényben nagyon kedvemre valót hozott létre, egyszerűen lenyűgözött. Hideg, lassú, ködös, sötét világ ez, a túlvilág maga. Különös találkozásokra kerülhet itt sor, például őrangyalokkal, lélekfalókkal, vágyfalókkal, lázadókkal. Az érzelmek és az emlékek erős jelentőséget kapnak, akár alku tárgyát is képezhetik. A tükör pedig egyfajta kommunikációs lehetőség, viszont nagyon is törékeny, ahogy ezt Zorka, Neszta autista húga be is bizonyítja.
Benina írásmódjára jellemzőek a gyönyörűen megfogalmazott mondatok, tele érzelemmel és lélekkel. Ebben a történetben mélyre kellett meríteni, nem lehetett könnyű olyan borzalmakról írni, amin átvezeti a főhőst. Nálam elérte, hogy átérezzem a fájdalmat, a hideget, a kétségbeesést. Külön imádtam Benina fejezet címeit, amikben ismét felfedeztem a színek iránti rajongását, mely a Bíborhajú sorozat kapcsán is sokszor megcsillant.
A karakterek erősek, mind egy szálig, és nekem különösen a túlvilági szereplők ejtették rabul a képzeletemet. Holló, Remete, Ethon mind a kedvenceim voltak, remek leírásokkal, helyzetekkel.
A szálak végül összefutnak és bármennyire is igyekeztem, mégis meglepett a végkifejlet. Ez nem igazán a gyilkos kilétére vonatkozik, hanem a nyitva maradt kérdésekre, amik befészkelték magukat a fejembe és nem hiszem, hogy megszabadulok tőlük a következő rész megjelenéséig.

>!
Petrasek
Benina: Rekviem a szivárványodért

Igen! Igen! És igen!
Ezzel a könyvvel telibe találtam.
Ha romantika és a szerelem keveredik a halállal, a szeretet a misztikummal, a fájdalom a reménnyel és midenzt áthatja a titokzatosság akkor az az én történetem.
Az emberi érzelmek és kapcsolatok pont ugyanannyi fontosságot kapnak, mint a sztori cselekménye, sőt van hogy többet is.
A karakterek nagyon jól ábrázoltak, teljesen hűek maradtak önmagukhoz, egyediek és sokoldalúak. Damien igazi férfi nem csak az erejét, és testi adottságait tekintve, hanem stílusa, modora és már a kisugárzása is ezt sugározza. Nagyon bejött, hogy Neszta mellett sem vált papucs pasivá ( mint oly sok romantikus történetben), a szövege meg persze abszolúte levetta lábamról. Egy dolog, zavart rettentő keveset szerepelt ing nélkül
Nesztával tökéletes párt alkotnak, teljesen kiegészítik egymást. A csajszi igazi badass girl. Hihetetlen bátor, és talpraesett, és egyáltalán nem neezhető a butuska liba kategóriába, ami lássuk be főhősnőknél már nyerő kategória :D
Nagyon mélyen megérintett a hugával, Zorkával való kapcsolata. Az a szeretet ami köztük van csodálatos, irigylésre méltó ( legalábbis számomra).
Zorka és a titkai, pedig csak hab volt a tortán. A következő részben nagyon ajánlom, hogy kiderüljön minden.
Ami nagyon meglepett az a misztikus szál volt. Nem hittem volna, hogy ennyire belemerülünk a témába. Őszintén volt amit nem értettem az elején, de a történet haladtával sok mindent elmagyaráztak, így pont jó volt.
Külön öröm, hogy a cselekmény hazánkban játszódik és ezzel a karakterek is magyarok. A névválasztások, pedig tökéletesek.
Má nagyon várom a következő részt.

>!
ncsn87
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nekem nagyon tetszett ez a világ, meg úgy egyáltalán minden benne. Benina megint különlegeset alkotott. :) Izgalmas volt minden oldala, sohasem unatkoztam. Az is ezt mutatja, hogy magamhoz képest gyorsan kiolvastam. :) Ez egy fantasy világ a mi jelenünkben, ami tele volt misztikus lényekkel, nyomozással, izgalommal, szerelemmel, szeretettel. Benina történetei mindig arra késztetnek, hogy elgondolkozzam, mi is az igaz szeretet, szerelem. Hogy mi is fontos az életben… A lélektelen kifejezés meg nagyon találó volt. Mennyire igaz a mostani világra is rávetítve…
Tetszett a történet vezetése, szépen adagolta az eseményeket. Közben meg beleláthattunk a mútjukba is. Szerintem pont annyi dologra derült fény, amennyire kellett. Így még sok kérdés maradt a további kötetekre, tehát nem fogunk unatkozni azokban sem. :)
Damien nagyoooon dögös pasi, csíptem a stílusát, a lázadó. *.* Neszta meg egy vagány csaj, mindent megold, nem hisztizik, ha problémával kerül szembe. Ilyen női karakterek kellenek nekem. Nagyon tetszett az ő szerelmi párosuk. *.* Zorka, Remete és Holló mind egy külön rejtély, amit imádtam. Merlinről meg többet szeretnék majd olvasni a későbbiekben. :)
Egy triviális kérdés motoszkált bennem végig, hogy Neszta vajon Damien-nel milyen nyelven beszélt? :D Magyarországon voltunk, de ők meg azok, akik… Nem tudom miért, de szeretném tudni. :D
Ami meg az epilógusban kiderült Nesztáról és Zorkáról… Nagyon meglepődtem. Izgis!!!!
Ja, és a történetben a Csenger névrokonnak nagyon örültem. :D Alapból tetszettek benne ezek a különleges nevek.
Szóval maradtak kérdések, lesz miért izgulni szerencsére. A betekintés meg a végén elszomorított és felcsigázott egyben. Várom a folytatást! :)

>!
Doreen
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nagyon nem kötött le, végig unatkoztam rajta.
Az alapötlet jó volt, egyedi, de a kivitelezés nem tetszett. Vagy csak nem volt meg hozzá a hangulatom. Nem tudom igazán megmagyarázni, hogy miért nem tetszet, hiszen tényleg nagyon különleges történet. Egyszerűen ez most nem jött át. Van ilyen.

>!
PimPo
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nagyon tetszett ez a világ. Bár amikor megláttam, hogy megjelent, tudtam hogy szeretni fogom. Elfogult vagyok, ha Benina könyveiről van szó. Kedvenc magyar írónőm.
A fülszöveg nagyon ígéretesnek tűnt, így amint lehetett elolvastam. És hát… nagyon tetszett. Az elején nem tudtam, hogy mi van, mi is történik. Ezért is volt izgalmas számomra, hiszen Nesztával együtt kellett rájönnöm dolgokra, együtt kellett visszanyerni az emlékeket.
Olvastatta magát, már csak azért is, mert az elején semmi nem derül ki, és muszáj volt tovább olvasni, minél hamarabb, hogy végre megértsem. Egy kicsit nehéz volt felvenni a fonalat, de aztán megtaláltam és jöhetett az a sok csomó amit ki kellett bogoznom, hogy eljussak a végéig, a megoldásig. És amikor eljutottam oda, bár számítottam hogy ki is lehet az az elmebeteg, leesett az állam.
Alig várom már a következő részt. Leginkább a Zorka ügy izgat, hogy most akkor mi van. De nagyon remélem, hogy nem az lesz ennél a sorozatnál is, hogy megjelenik az első része, aztán még hírből sem halljuk a második részt. itt célzok a Farkasok nemzetségére

11 hozzászólás
>!
schesztiஐ P
Benina: Rekviem a szivárványodért

Elfogult vagyok Benina-val, ezt azonnal elismerem. :) Nálam Ő az egyik olyan író, akinek akár a bevásárlólistájára is bármikor vevő lennék, és lefogadom, hogy még az is tetszene. :D

Tudtam, hogy ez egy egészen másfajta világ, másfajta könyv lesz, mint amiket eddig olvastam tőle. Hátborzongató. Félelmetes. Sötét. Misztikussá teszi a háttértörténet, a különleges karakterek, letehetetlenné pedig az, ahogyan Benina ír.

Nővérem régen dolgozott egy autista óvodában, ahová féltem és szerettem is látogatóba menni. Csupa különleges, csupa szeretetéhes kisgyermek vett ott körbe, némelyik csak ölelt némán, némelyik nyúlt a kezemért és mosolyogva mutatta a rajzát, játékát, holmiját.
A könyvet olvasva azonnal ők jutottak eszembe, és Zorka egyből belopta magát a szívembe. Hát még amikor kiderült róla egy-egy dolog!

Ahogyan Zorka, úgy Holló is nagy kedvencem lett, nagyon különleges karakter, rengeteg mindent szeretnék még kideríteni róla. Damien-t is megszerettem, de Holló mellett esélye sem lenne nálam. ;))

A krimi-vonal nagyon betegre sikeredett :D, rettegtem olvasni ezt az elmebeteg őrültet! Ami pedig meglepett: hogy milyen jól elfért ez a cselekményszál a misztikus egyebek között, hiszen azért a hangsúly nem a gyilkosságokon van, inkább a háttérvilágon, mely sokkal sötétebb és félelmetesebb… néha még a halálnál is…

>!
Beatrix_Farkas
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nem, sajnos nem tetszett, pedig azt vártam, hogy fog, a tartalma nagyon ígéretes. Azonban ennyire egy ellenszenves főhőssel, mint ez a Damien, ritkán találkozom. Folyton csak a düh, meg a rombolás, mindenkit meg akar verni, mindent le akar rombolni, mindenkire rá akarja kényszeríteni az akaratát. Ráadásul türelmetlen és sajnos nem túl eszes. Borzasztóan zavart, ahogy túllihegte saját fontosságát, meg a „jajj, mennyire szeretem, meg kell találnom” szerepet, s pont eközben siklott el a megoldások felett.
Neszta pedig csak hidegen hagyott. Nem mozgatott meg bennem semmit.
A történések nagy része katyvasz volt, nem is derült ki számomra egyértelműen, hogy ki kicsoda. A fura nevekről már ne is beszéljünk (ez mondjuk tényleg már csak ízlés dolga, de Honória meg Erneszta?? Most komolyan…)
Voltak benne izgalmas részek, s mondjuk szívesebben olvastam volna inkább a túlvilági lények miértjéről, hogyanjáról, rendszeréről, de abból nagyon kevés volt.
Helyette viszont minden szereplő öltözetéről részletes leírást kaptunk. Nélkülözhetetlen. (Egyébként ezt több magyar kortárs regénynél észrevettem, hogy az E/1-ben íródott regényekben a főszereplő általában végig gondolja, hogy milyen ruhát hord, bugyitól a pulcsiig. Csak nekem érződik ez olyan, hogy is mondjam, izzadságszagúnak? „Amíg hívatlan vendégem a lapokat rendezgette magamra húztam az egyik fekete farmert, hozzáillő pólóval, arra pedig egy sötétkék pulóvert vettem.” (50.oldal) Őszintén: gondolkodik így egy férfi???) A Damien-es E/1-es leírások nekem amúgy sem voltak hitelesek, valahogy végig azt éreztem, hogy ezek egy nő gondolatai, akkor is, ha férfinek van mondva.
Pedig a borítója csodaszép, s a rajzok is a könyv végében.
(A végén beleolvashatunk a folytatásba: nem ígérhetek mást, csak értelmetlen tömény önsorsrontást…)


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7 P

Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy nem létezik reménytelenség – kezdte, ezúttal mellőzve fennhéjázó modorát. – A remény él. Lélegzik. A szíved dobbanásaival együtt létezik. Azt hajszolod, űzöd, míg a magadévá nem tetted, mert akkor elrejted, elteszed egy titokzatos helyre a szíved legmélyére, hogy újra előhívd, ha szükséged van rá. Ez a te szivárványod, Neszta! Ezt kell megragadnod úgy, hogy közben ne sérüljön meg. Mert a szivárvány lelke, te magad vagy…

>!
K_A_Hikari

Az emlékek érzelmekhez kötődnek. Jók, rosszak, keserűk vagy örömteliek, haragvók vagy boldogsággal teltek.

245. oldal

>!
K_A_Hikari

Mindig is úgy gondoltam, hogy a bizalmat idővel ki kell érdemelni, lassan alakul ki bennünk, akár egy bájosan növekvő virág. Ahogy bontogatja a szirmait, úgy fogadjuk be a másikat az életünkbe, míg már természetessé válik a bizalom.

103. oldal

>!
Attila_Saw

– Azért születtem elsőként, hogy megóvjalak… akár a síron túlról is. Ez az idősebb testvérek kiváltsága.

248. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

Feküdtem. A fájdalom lassan rémületté alakult át bennem. A vérem minden szívdobbanásnál bugyborékolva tört elő a torkomból, habos tócsában terült szét a fejem körül. Ragacsos hajam egyre inkább öszszeolvadt a lassan terjedő vörös árral.
A kötelek nem engedtek moccanni sem, oldalra dőlve hevertem, egy székhez rögzítve. Fölösleges volt kiabálással próbálkoznom –hörgés sem hagyta el a torkomat. Már nem hallottam a falakban motoszkáló rágcsálókat, és csak homályosan láttam a sarokban a pókot, ahogy próbálja megalkotni élete legtökéletesebb hálóját.
Kitartás, mondogattam magamnak. Vártam. Valakire nagyon vártam, de arra nem emlékeztem, hogy kire. Abban azonban biztos voltam, hogy nem hagy cserben. Tudtam, eljön, hogy megmentsen. Annyira hittem benne. Ez az érzés éltetett, erőt adott, hogy figyeljek.

>!
Pömpilla

„A szerelem néma kiáltás.”….Enna fel sem figyelt rá, Zalán csak meglepetten felhúzta a szemöldökét, Neszta pedig természetes mosollyal kérdezett vissza: „Miből gondolod?” Köpni, nyleni nem tudtam, amikor meghallottam, amit Zorka válaszolt: „A lelkedben vihart kavar, de mire az ajkadhoz és, sóhajjá porlad.”

145. oldal, Kilencedik fejezet - Kanárisárga döbbenet

>!
reakovats

Cseszheted a jó cselekedeteidet, ha egyszer is megbotlasz!

38. oldal

>!
Attila_Saw

A remény él, lélegzik, a szíved dobbanásaival együtt létezik. Azt hajszolod, űzöd, míg a magadévá nem tetted, mert akkor elrejted, elteszed egy titokzatos helyre a szíved legmélyére, hogy újra elővedd, ha szükséged van rá. Ez a te szivárványod, Neszta! Ezt kell megragadnod úgy, hogy közben ne sérüljön meg a szépsége. Mert a szivárvány lelke te magad vagy.

108. oldal

>!
Ingryd

A bűntudat a legalattomosabb parazita, ami ebben az univerzumban létezik.

34. oldal, 3. fejezet

>!
Pömpilla

Gyöngyszem volt ő nekem, melyet fényesre csiszolt a káosz örök hullámzása.

116. oldal, Hetedik fejezet - Borostyánszínű zápor


Hasonló könyvek címkék alapján

Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Lana Millan: Raziel
Cynthia Hand: Angyalvágy
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tonya Hurley: Vágyakozás