Rekviem ​a szivárványodért (Tükör 1.) 157 csillagozás

Benina: Rekviem a szivárványodért

Előbb ​légy halott, hogy aztán élhess!
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.

Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek. Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.

Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet,
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához. Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben.
Neszta és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736012 · Illusztrálta: Benina

Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Most olvassa 6

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 150

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Összezavart ez a könyv. Nagyon szerettem volna kedvelni, komolyan, én megpróbáltam. De én még egy ilyen katyvasz nem olvastam.
Belevág a közepébe és én érzem magam kényelmetlenül, hogy semmit nem értek. Egy olyan világba hajít bele Benina, amit magyarázat nélkül nem lehet megérteni, megélni.
S ha ez nem elég, akkor nézzük a karaktereket: Nesztát az egekig magasztalja mindenki pedig egy olyan elviselhetetlen hülye p*csa… szinte azért szorítottam, hogy halott maradjon. A csávó egy idegbeteg állat, péklapáttal kéne értelmet verni bele…. Zorka rendben volt, az egyetlen szerethető karakter. A többi említésre sem méltó.
A sztori jó is lehetne, de kiforratlan, túl kevés a leírás, magyarázat. Sosem lehet semmit sem érteni.
A borító viszont eszméletlen csodaszép, a fejezet címek nagyon ötletesen.
Sokkal többet vártam, igazán kár érte.

10 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

„Ha egyszer átléptél egy határt, többé nem fordulhatsz vissza.”

Erre a regényre se mondtam volna azt az elején, hogy ennyire magába szippant és tetszeni fog.
Pedig ez történt.
Izgalmas cselekmény, érdekes világfelépités, a szereplőkkel se volt semmi bajom.
Ha hamarabb átlátom a helyzet(ek)et, maximálisan elégedett lennék. Majd újraolvasásnál…

U.I.: Hol a 2. rész? Tudnom kell mi lesz Zorkával és Remetével.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/10/benina-rekvie…

5 hozzászólás
abipter>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Háááát, őszintén szólva jobbra számítottam.
A könyv teljes egészében homály fedett mindent, gondolok itt a lázadóra, a vágyfalókra, az Árvákra. Egy eléggé izgalmas történet lehetett volna, ha kicsit elmélyíti az olvasóban ezt a világot, jobban megmagyarázza ezen szavak jelentését.
Mindenesetre kíváncsi leszek a folytatásra, amennyiben lesz.

kellyolvas P>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Benina megmutatta már, hogy otthon van a természetfeletti világalkotásban. Ebben a regényben nagyon kedvemre valót hozott létre, egyszerűen lenyűgözött. Hideg, lassú, ködös, sötét világ ez, a túlvilág maga. Különös találkozásokra kerülhet itt sor, például őrangyalokkal, lélekfalókkal, vágyfalókkal, lázadókkal. Az érzelmek és az emlékek erős jelentőséget kapnak, akár alku tárgyát is képezhetik. A tükör pedig egyfajta kommunikációs lehetőség, viszont nagyon is törékeny, ahogy ezt Zorka, Neszta autista húga be is bizonyítja.
Benina írásmódjára jellemzőek a gyönyörűen megfogalmazott mondatok, tele érzelemmel és lélekkel. Ebben a történetben mélyre kellett meríteni, nem lehetett könnyű olyan borzalmakról írni, amin átvezeti a főhőst. Nálam elérte, hogy átérezzem a fájdalmat, a hideget, a kétségbeesést. Külön imádtam Benina fejezet címeit, amikben ismét felfedeztem a színek iránti rajongását, mely a Bíborhajú sorozat kapcsán is sokszor megcsillant.
A karakterek erősek, mind egy szálig, és nekem különösen a túlvilági szereplők ejtették rabul a képzeletemet. Holló, Remete, Ethon mind a kedvenceim voltak, remek leírásokkal, helyzetekkel.
A szálak végül összefutnak és bármennyire is igyekeztem, mégis meglepett a végkifejlet. Ez nem igazán a gyilkos kilétére vonatkozik, hanem a nyitva maradt kérdésekre, amik befészkelték magukat a fejembe és nem hiszem, hogy megszabadulok tőlük a következő rész megjelenéséig.

Petrasek>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Igen! Igen! És igen!
Ezzel a könyvvel telibe találtam.
Ha romantika és a szerelem keveredik a halállal, a szeretet a misztikummal, a fájdalom a reménnyel és midenzt áthatja a titokzatosság akkor az az én történetem.
Az emberi érzelmek és kapcsolatok pont ugyanannyi fontosságot kapnak, mint a sztori cselekménye, sőt van hogy többet is.
A karakterek nagyon jól ábrázoltak, teljesen hűek maradtak önmagukhoz, egyediek és sokoldalúak. Damien igazi férfi nem csak az erejét, és testi adottságait tekintve, hanem stílusa, modora és már a kisugárzása is ezt sugározza. Nagyon bejött, hogy Neszta mellett sem vált papucs pasivá ( mint oly sok romantikus történetben), a szövege meg persze abszolúte levetta lábamról. Egy dolog, zavart rettentő keveset szerepelt ing nélkül
Nesztával tökéletes párt alkotnak, teljesen kiegészítik egymást. A csajszi igazi badass girl. Hihetetlen bátor, és talpraesett, és egyáltalán nem neezhető a butuska liba kategóriába, ami lássuk be főhősnőknél már nyerő kategória :D
Nagyon mélyen megérintett a hugával, Zorkával való kapcsolata. Az a szeretet ami köztük van csodálatos, irigylésre méltó ( legalábbis számomra).
Zorka és a titkai, pedig csak hab volt a tortán. A következő részben nagyon ajánlom, hogy kiderüljön minden.
Ami nagyon meglepett az a misztikus szál volt. Nem hittem volna, hogy ennyire belemerülünk a témába. Őszintén volt amit nem értettem az elején, de a történet haladtával sok mindent elmagyaráztak, így pont jó volt.
Külön öröm, hogy a cselekmény hazánkban játszódik és ezzel a karakterek is magyarok. A névválasztások, pedig tökéletesek.
Má nagyon várom a következő részt.

ncsn87>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nekem nagyon tetszett ez a világ, meg úgy egyáltalán minden benne. Benina megint különlegeset alkotott. :) Izgalmas volt minden oldala, sohasem unatkoztam. Az is ezt mutatja, hogy magamhoz képest gyorsan kiolvastam. :) Ez egy fantasy világ a mi jelenünkben, ami tele volt misztikus lényekkel, nyomozással, izgalommal, szerelemmel, szeretettel. Benina történetei mindig arra késztetnek, hogy elgondolkozzam, mi is az igaz szeretet, szerelem. Hogy mi is fontos az életben… A lélektelen kifejezés meg nagyon találó volt. Mennyire igaz a mostani világra is rávetítve…
Tetszett a történet vezetése, szépen adagolta az eseményeket. Közben meg beleláthattunk a mútjukba is. Szerintem pont annyi dologra derült fény, amennyire kellett. Így még sok kérdés maradt a további kötetekre, tehát nem fogunk unatkozni azokban sem. :)
Damien nagyoooon dögös pasi, csíptem a stílusát, a lázadó. *.* Neszta meg egy vagány csaj, mindent megold, nem hisztizik, ha problémával kerül szembe. Ilyen női karakterek kellenek nekem. Nagyon tetszett az ő szerelmi párosuk. *.* Zorka, Remete és Holló mind egy külön rejtély, amit imádtam. Merlinről meg többet szeretnék majd olvasni a későbbiekben. :)
Egy triviális kérdés motoszkált bennem végig, hogy Neszta vajon Damien-nel milyen nyelven beszélt? :D Magyarországon voltunk, de ők meg azok, akik… Nem tudom miért, de szeretném tudni. :D
Ami meg az epilógusban kiderült Nesztáról és Zorkáról… Nagyon meglepődtem. Izgis!!!!
Ja, és a történetben a Csenger névrokonnak nagyon örültem. :D Alapból tetszettek benne ezek a különleges nevek.
Szóval maradtak kérdések, lesz miért izgulni szerencsére. A betekintés meg a végén elszomorított és felcsigázott egyben. Várom a folytatást! :)

Doreen>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Nagyon nem kötött le, végig unatkoztam rajta.
Az alapötlet jó volt, egyedi, de a kivitelezés nem tetszett. Vagy csak nem volt meg hozzá a hangulatom. Nem tudom igazán megmagyarázni, hogy miért nem tetszet, hiszen tényleg nagyon különleges történet. Egyszerűen ez most nem jött át. Van ilyen.

tintapaca P>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Amikor elkezdtem olvasni, másra számítottam, azt gondoltam a fülszövegből, hogy nagyobb jelentősége lesz a könyvben az autista kishúgnak.
A könyv meglepő, összezavaró, a szálak szép lassan a könyv során kerülnek a helyükre. Az első pár oldalnál kapkodtam a fejem, hogy de ő most kicsoda, micsoda, kihez tartozik? De ezek a szövevényes szálak a végére kitisztultak. Sok kérdést hagy maga után, de gondolom a sorozat folytatásában majd ezekre is választ kapunk. spoiler Kedveltem Benina írásmódját, hogy kizökkentett a valóságból és teljessen átrepített a saját világába. A karakterleírások erősek. Nekem az is tetszett, hogy fejezetenként váltakozva ismerünk meg jelen és múltbéli történéseket, és így rakódik rétegről rétegre össze az egész. Remek könyv. Ha valaki szereti a fantasy könyveket (természetfeletti világ), romantikus szállal és nem zavarja, hogy a történet közben érti meg néhol utólag a miérteket, és maradnak kérdések a végére a szereplők múltjáról (ami remélhetőleg a folytatás(ok)ból kiderül), akkor bátran ajánlom olvasásra.

Viktória_Erdei P>!
Benina: Rekviem a szivárványodért

Sajnos a történet nem kötött le annyira, mint szerettem volna. A szereplők közül Zorkára vagyok kíváncsi. A rajzok a könyv végén nagyon jók.


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy nem létezik reménytelenség – kezdte, ezúttal mellőzve fennhéjázó modorát. – A remény él. Lélegzik. A szíved dobbanásaival együtt létezik. Azt hajszolod, űzöd, míg a magadévá nem tetted, mert akkor elrejted, elteszed egy titokzatos helyre a szíved legmélyére, hogy újra előhívd, ha szükséged van rá. Ez a te szivárványod, Neszta! Ezt kell megragadnod úgy, hogy közben ne sérüljön meg. Mert a szivárvány lelke, te magad vagy…

K_A_Hikari>!

Az emlékek érzelmekhez kötődnek. Jók, rosszak, keserűk vagy örömteliek, haragvók vagy boldogsággal teltek.

245. oldal

K_A_Hikari>!

Mindig is úgy gondoltam, hogy a bizalmat idővel ki kell érdemelni, lassan alakul ki bennünk, akár egy bájosan növekvő virág. Ahogy bontogatja a szirmait, úgy fogadjuk be a másikat az életünkbe, míg már természetessé válik a bizalom.

103. oldal

Attila_Saw>!

– Azért születtem elsőként, hogy megóvjalak… akár a síron túlról is. Ez az idősebb testvérek kiváltsága.

248. oldal

Pömpilla>!

„A szerelem néma kiáltás.”….Enna fel sem figyelt rá, Zalán csak meglepetten felhúzta a szemöldökét, Neszta pedig természetes mosollyal kérdezett vissza: „Miből gondolod?” Köpni, nyleni nem tudtam, amikor meghallottam, amit Zorka válaszolt: „A lelkedben vihart kavar, de mire az ajkadhoz és, sóhajjá porlad.”

145. oldal, Kilencedik fejezet - Kanárisárga döbbenet

Könyvmolyképző KU>!

Feküdtem. A fájdalom lassan rémületté alakult át bennem. A vérem minden szívdobbanásnál bugyborékolva tört elő a torkomból, habos tócsában terült szét a fejem körül. Ragacsos hajam egyre inkább öszszeolvadt a lassan terjedő vörös árral.
A kötelek nem engedtek moccanni sem, oldalra dőlve hevertem, egy székhez rögzítve. Fölösleges volt kiabálással próbálkoznom –hörgés sem hagyta el a torkomat. Már nem hallottam a falakban motoszkáló rágcsálókat, és csak homályosan láttam a sarokban a pókot, ahogy próbálja megalkotni élete legtökéletesebb hálóját.
Kitartás, mondogattam magamnak. Vártam. Valakire nagyon vártam, de arra nem emlékeztem, hogy kire. Abban azonban biztos voltam, hogy nem hagy cserben. Tudtam, eljön, hogy megmentsen. Annyira hittem benne. Ez az érzés éltetett, erőt adott, hogy figyeljek.

Attila_Saw>!

A remény él, lélegzik, a szíved dobbanásaival együtt létezik. Azt hajszolod, űzöd, míg a magadévá nem tetted, mert akkor elrejted, elteszed egy titokzatos helyre a szíved legmélyére, hogy újra elővedd, ha szükséged van rá. Ez a te szivárványod, Neszta! Ezt kell megragadnod úgy, hogy közben ne sérüljön meg a szépsége. Mert a szivárvány lelke te magad vagy.

108. oldal

Ingryd>!

A bűntudat a legalattomosabb parazita, ami ebben az univerzumban létezik.

34. oldal, 3. fejezet

reanadett>!

Cseszheted a jó cselekedeteidet, ha egyszer is megbotlasz!

38. oldal

Viktória_Erdei P>!

Végighúzta a hüvelykujját a tenyerem ívén, mire bosszankodva állapítottam meg, hogy a szívverésem olyanná vált, akár egy kolibri szárnycsapásai – követhetetlenné, erőteljessé és őrjítően hevessé.

76. oldal, 5. fejezet - Azelőtt I.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Estelle Brightmore: 13. napon
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Jacqueline West: Csal minden álom
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Joss Stirling: Summer
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna