Mindig ​és Soha (A túlélés szabályai 1.) 154 csillagozás

Benina: Mindig és Soha

Te ​talpra tudnál állni a legnagyobb szörnyűségek után?

Faith Morgan mindent elveszített.
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is.
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére.
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját?
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott.
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse.
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572916

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Brayden Holmes · Faith Morgan · Malcolm Crayne · Zachary Holmes


Kedvencelte 30

Most olvassa 9

Várólistára tette 172

Kívánságlistára tette 177

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Benina: Mindig és Soha

Ez a történet simán elment volna rázós könyvnek is, amik Faith visszaemlékezéseiben történtek. Ha kivonjuk belőle, hogy egy ilyen bűnözőt egy triió dollárért sem engednek feltételes szabadlábra, akkor egy egész izgalmas, helyenként romantikus sztorit kapunk.
Első olvasásom volt az írónőtől, tetszett a stílus és a szereplői is, a cselekmény volt helyenként kicsit sokkoló. A thriller jelzőt simán megérdemli.

>!
GytAnett P
Benina: Mindig és Soha

Nem olvastam még soha Beninától, de egy ideje már kíváncsi voltam rá. Kérésemre megrendelték a könyvtárban ezt a könyvet, és egyáltalán nem bánom, hogy beszerezték! :)
Az elején nagyon nehezen vettem fel a fonalat. Beteg is voltam, időm sem nagyon volt, így 10-20 oldalaknál többet egyszerre nem bírtam elolvasni. Így sikerült nagyjából a feléig eljutnom, amikor is úgy elkapott a gépszíj, hogy addig nem is bírtam letenni a könyvet, amíg a végére nem értem. Mindezt hajnali 3-kor. Általában 11 körül én már beájulok, akármiről legyen szó. :D
Konkrétan ilyen alaptörténettel még nem találkoztam, ami lassan igen nagy szó a YA és a NA irodalomban. spoiler Valami tinglitangli NA-ra számítottam, egy kis se veled, se nélküled kapcsolatra, néhány humoros beszólásra, és tökéletesen elégedett lettem volna. Ennél szerencsére sokkal többet kaptam! Hozzáteszem, fülszöveget megint nem olvastam. :D
Faith egy olyan karakter, akire fel lehet nézni, akiből erőt lehet meríteni, mert benne hihetetlen sok van. Nem tudom elképzelni sem, hogy ezt hogyan csinálja, mert ha nekem csak 1%-át kellett volna túlélnem annak, amit neki, akkor én már rég inkább kivontam volna magam a forgalomból.
Bray indítékai, viselkedése szintén érthető volt. spoiler Sokaknál ezek valóban a menekülési reakciót váltják ki, nem érdekli őket, hogy mégis mit hagynak hátra, csak mennek és élvezik az életet. Érezni akarják, hogy élnek. Beninának ezt sikerült úgy leírnia, hogy tényleg meg bírtam érteni, együtt tudtam vele érezni.
Ez egy olyan történet, aminek millió kis részletéről lehetne regényeket írni. Nagyon sokrétű a cselekménye, a témája. Egyszerűen jó és kész.
Sajnáltam, hogy Faith kapcsolatai ennyire nehezen alakulnak, de az adott helyzetben tényleg az ő viselkedése volt a helytálló. Nagyjából. :)
Kíváncsian várom a folytatást, mert ebből még ezer meg egy dolgot ki lehet még hozni! :))
U.i.: A könyv végén imádtam azt a kis rajzot Zachről. :))

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Benina: Mindig és Soha

Ez volt életem első olvasott könyve Beninától, de ezek után gyanítom, hogy nem ez lesz az utolsó. Nekem ez nagyon bejött. Olyan volt, mintha egy külföldi bestsellert olvastam volna. Nem állítom, hogy tökéletes, vagy akár olyan eredeti lett volna, de alapjaiban véve, maga a teljes történet, és a vezetése, felépítése rendben volt. Ráadásul egy pillanatra sem unatkoztam rajta.
Szerintem beleillene a „rázós könyvek” kategóriába és simán elférne a könyv adatlapján a thriller címke. Sokkal inkább, mint mondjuk az erotikus, de ez csak az én véleményem.
A karaktereket is meg lehetett szeretni, némelyiket egészen hamar. Például a kis Zach-et, vagy Crayne-t, de a két főszereplőt is hamar meg tudtam szeretni.
Még csak most látom, hogy további történetek várhatóak, mivel sorozatra lett tervezve. Gondolom, a folytatásban már mások lesznek a szereplők. Seth történetére mondjuk kíváncsi lennék. Ritka egy tapló, de akkor is érdekelne.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Benina: Mindig és Soha

Hogy én miért nem olvastam eddig Beninától!?
Alig tudtam letenni a könyvet, annyira magába szippantott.
Mikor jön a következő rész és kik lesznek a főszereplői? Zach ugye szerepelni fog benne? Annyira nagyon megszerettem a kissrácot. *-*
Jajjj nekem, teljesen rabul ejtett a sorozat már az első részével.

9 hozzászólás
>!
Bitten
Benina: Mindig és Soha

Egy méltó zárása és nyitása egy újabb évnek.

Inkább rázós mint rubin pöttyös, de ezt alább ki is fejtem. Nem terveztem a bejegyzést, de adta magát.

Abszolút ajánlom, de érdemes szemelőtt tartani, hogy inkább egy 18+-os történet.

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2018/01/benina-mind…

>!
Everglow P
Benina: Mindig és Soha

(…) Amennyire először nem szerettem ezt a könyvet – lassú volt, vontatott, és ehhez csatlakozott még az instant rosszkedv is, tömény, 3 hete tartó olvasási válsággal – úgy a 40. oldal tájékán elkezdett magába szippantani, majd alig másfél nap kellett, hogy ledaráljam. Most pedig legszívesebben elölről kezdeném az egészet, ami nálam 5 évente kb. egyszer fordul elő. Ráadásul hiányérzetem is van, amire eddig még szintén nem volt példa: vissza akarok menni, még többet, még tovább olvasni. (…)

Ez a könyv annyira dögös és perzselő, amihez az utóbbi időben nem sok szerencsém volt. Úgy csapott meg, nyűgözött le, mint a nyári szél – és itt már tudtam, akkor sem fogok máshogy értékelni, ha mondjuk a felétől kezdve látványos zuhanásba kezd a színvonal. (…) Annak ellenére, hogy vannak benne hibák, a vége pedig összecsapott lett – bár olyat sem láttam még, amikor valaki olyan összecsapott módon írja meg a könyve végét, hogy az olvasó abban a pár mondatban megtalálja még a világa közepét is – ennél jobban aligha lehet NA könyvből kihozni a maximumot. A Mindig és Soha Benina legelső NA könyve, és néhol érződik, hogy eddig más műfajban alkotott – azonban ha ilyen könyveket ír „próbálkozás” cím alatt, egy számára addig ismeretlen műfajban…nem tudom, próbálkozhatna gyakrabban is.

Bővebben: https://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2018/04/beni…

@K_A_Hikari ^^ <3

>!
KönyvMoly_1989
Benina: Mindig és Soha

Benina tollából eddig ez volt a legjobb, amit olvastam.
Ezidáig valahogy nem találtam meg a történeteivel a közös hangot, most többé – kevésbé sikerült. Sokat fejlődött az írónő, élvezetesebben fogalmaz, érdekesebben bontja ki a cselekményt, mint eddig.
Ettől függetlenül azt kell pötyögnöm, hogy a tanuvédelemmel kapcsolatban elég sok nehezen hihető, elképzelhetetlen dolgot szőtt a sztoriba. A szerelmi szál aranyos volt, a szereplőket is megkedveltem, csak a krimiszállal voltak problémáim.
Valamint a borítóval… Nagyon nem. :(

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P
Benina: Mindig és Soha

„Amikor rossz dolgok történnek veled, hajlamos leszel minden élethelyzetnek meglátni a pozitív oldalát. Máshogy látsz dolgokat, mert pontosan tudod, hogy mindig van rosszabb.”

Összességében egy izgalmas, romantikus könyvet olvashattam, amit csak úgy átitatott a sok ki nem mondott titok. Az biztos, hogy csak akkor érdemes elkezdeni, ha az embernek van szabadideje, mert nem nagyon fogja/akarja majd letenni.

Miután befejeztem, az fordult meg a fejemben, hogy nagyon kellenek az ilyen kortárs magyar szerzők a mai irodalomba. Egy nagyon fontos gondolat fordult meg a fejemben az olvasás után: „el kell fogadnunk magunkat, úgy, ahogy vagyunk, mert a múltunk tesz azzá, akik vagyunk. Ezt pedig soha nem szabad szégyellni.”

Teljes történetnek érzem, de azért örülnék, ha valamikor olvashatnék egy folytatást Seth-tel vagy Zack-kel a főszerepben.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/03/benina-mindig…

1 hozzászólás
>!
Szami81
Benina: Mindig és Soha

Él bennem egyfajta óvatos vonakodás a számomra ismeretlen kortárs magyar szerzőkkel szemben, de ez most teljesen alaptalannak bizonyult.
Gördülékeny volt az írásmód, vicces és izgalmas. Sok szereplő – főképp mellékszereplő – a szívemhez nőtt, róluk még olvasnék.
Néhány dolog azért volt, ami zavart, de nem annyira, hogy ne élvezzem az olvasást.

2 hozzászólás
>!
Valeria729 P
Benina: Mindig és Soha

Nagyon akartam szeretni, de sajnos nem vagyok maradéktalanul elégedett.
Adós vagyok egy ideje az értékeléssel, így elővettem a jegyzeteimet:
– Kiváló ötlet, középszerű kivitelezés.
– Sokkal több kellett volna Faith és Zach, Faith és Bray, Bray és Zach beszélgetéseiből. Pont azt az időszakot ugorja át az író, amikor a legtöbb benyomást gyűjtik egymásról. Így instant marad az egész.
– Egy újabb könyv, amikor a főszereplő csaj gondolatai a srác szexi testéről szólnak többször is, több soron keresztül.
– Hiába látunk bele Bray gondolataiba is, a karaktere alig kidolgozott.
spoiler
spoiler
Nem szeretem, ha ellentmondásra bukkanok: a könyv elején (2016. márciusban) az van, hogy májusban lesz a csaj 18 éves, ugyanazon év októberénél meg 17 éves…
Többet vártam, vagy egyszerűen csak mást.


Népszerű idézetek

>!
beatrix_0823 P

− A könyvek, Crayne, a könyvek! Mindegy, mennyire különbözik két ember, férfi, nő, földönkívüli vagy kisnyuszi, a könyvek mindig összehoznak mindenkit! Ez a közös pont megmásíthatatlan.

Kapcsolódó szócikkek: Malcolm Crayne
>!
Madama_Butterfly P

Apám mindig azt mondogatta, hogy társaságban sugdolózni olyan, mintha lepisilnéd a tábortüzet a buli közepén. Borzasztó modortalanság.

45. oldal

>!
Gy_Anna

– Szóval, mit mondott neked Bray, aki a bátyád?
– Azt, hogy azok a legjobb csajok a világon, akik könyveket olvasnak, és ismerik a Minionokat név szerint.
Zach bátyja egy arrogáns kis pöcs lehet…
– Ööö, kösz… Azt hiszem.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faith Morgan · Zachary Holmes
>!
MFKata

„Légy büszke a hegeidre, mert az mutatják, milyen erős vagy! Aki nem hiszi, csinálja végig, amit te és meglátjuk, mire jut.”

5 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P

– Amikor rossz dolgok történnek veled, hajlamos leszel minden élethelyzetnek meglátni a pozitív oldalát. Máshogy látsz dolgokat, mert pontosan tudod, hogy mindig van rosszabb.

258. oldal

>!
anikho

A legtöbb ember elsiklik mások rejtett érzelmei fölött – nem veszik észre, mert nem figyelnek eléggé, vagy mert túl fárasztó felismerni, hogy annak a másik szerencsétlennek csak mű mosoly ragyog az arcán, vagy egy igen helyett nemet akar mondani.

>!
shadowhunter1975 P

Úgy hiszem, a legtöbb nő, akit imád a párja, maradéktalanul elégedett lehet az életével.

414. oldal, 25. Mindig és Soha - Faith (Könyvmolyképző, 2017)

>!
Sylveris

(…) a könyvek mindig összehoznak mindenkit!

>!
K_A_Hikari P

A tested bármit kibír, bármennyi változást. Hogy túl akarod-e élni, azt a fejedben kell eldöntened.

29. oldal

>!
K_A_Hikari P

Egy átlagos életet élő ember nem is tudja átérezni az élet lényegét. Kevesen kerülnek a halál közelébe. A mai fiataloknak arra lenne szükségük, hogy valaki jól pofán vágja őket, emlékeztesse a szerencséjükre, majd megtanítsa őket álmodni.

139. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké
Lakatos Levente: Aktus
Dan Wells: Fragments – Töredékek
April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight
Sherry Gammon: Hihetetlen
Helena Silence: Ezüsthíd
Baráth Viktória: A főnök
Karen Chance: Megérint a sötétség
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég