Mindig ​és Soha (A túlélés szabályai 1.) 312 csillagozás

Benina: Mindig és Soha

Te ​talpra tudnál állni a legnagyobb szörnyűségek után?

Faith Morgan mindent elveszített.
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is.
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére.
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját?
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott.
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse.
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635612741
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635612758
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572916

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Brayden Holmes · Faith Morgan · Malcolm Crayne · Zachary Holmes


Kedvencelte 52

Most olvassa 12

Várólistára tette 252

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Benina: Mindig és Soha

Ez a történet simán elment volna rázós könyvnek is, amik Faith visszaemlékezéseiben történtek. Ha kivonjuk belőle, hogy egy ilyen bűnözőt egy trillió dollárért sem engednek feltételes szabadlábra, akkor egy egész izgalmas, helyenként romantikus sztorit kapunk.
Első olvasásom volt az írónőtől, tetszett a stílus és a szereplői is, a cselekmény volt helyenként kicsit sokkoló. A thriller jelzőt simán megérdemli.

GytAnett>!
Benina: Mindig és Soha

Nem olvastam még soha Beninától, de egy ideje már kíváncsi voltam rá. Kérésemre megrendelték a könyvtárban ezt a könyvet, és egyáltalán nem bánom, hogy beszerezték! :)
Az elején nagyon nehezen vettem fel a fonalat. Beteg is voltam, időm sem nagyon volt, így 10-20 oldalaknál többet egyszerre nem bírtam elolvasni. Így sikerült nagyjából a feléig eljutnom, amikor is úgy elkapott a gépszíj, hogy addig nem is bírtam letenni a könyvet, amíg a végére nem értem. Mindezt hajnali 3-kor. Általában 11 körül én már beájulok, akármiről legyen szó. :D
Konkrétan ilyen alaptörténettel még nem találkoztam, ami lassan igen nagy szó a YA és a NA irodalomban. spoiler Valami tinglitangli NA-ra számítottam, egy kis se veled, se nélküled kapcsolatra, néhány humoros beszólásra, és tökéletesen elégedett lettem volna. Ennél szerencsére sokkal többet kaptam! Hozzáteszem, fülszöveget megint nem olvastam. :D
Faith egy olyan karakter, akire fel lehet nézni, akiből erőt lehet meríteni, mert benne hihetetlen sok van. Nem tudom elképzelni sem, hogy ezt hogyan csinálja, mert ha nekem csak 1%-át kellett volna túlélnem annak, amit neki, akkor én már rég inkább kivontam volna magam a forgalomból.
Bray indítékai, viselkedése szintén érthető volt. spoiler Sokaknál ezek valóban a menekülési reakciót váltják ki, nem érdekli őket, hogy mégis mit hagynak hátra, csak mennek és élvezik az életet. Érezni akarják, hogy élnek. Beninának ezt sikerült úgy leírnia, hogy tényleg meg bírtam érteni, együtt tudtam vele érezni.
Ez egy olyan történet, aminek millió kis részletéről lehetne regényeket írni. Nagyon sokrétű a cselekménye, a témája. Egyszerűen jó és kész.
Sajnáltam, hogy Faith kapcsolatai ennyire nehezen alakulnak, de az adott helyzetben tényleg az ő viselkedése volt a helytálló. Nagyjából. :)
Kíváncsian várom a folytatást, mert ebből még ezer meg egy dolgot ki lehet még hozni! :))
U.i.: A könyv végén imádtam azt a kis rajzot Zachről. :))

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Benina: Mindig és Soha

Hogy én miért nem olvastam eddig Beninától!?
Alig tudtam letenni a könyvet, annyira magába szippantott.
Mikor jön a következő rész és kik lesznek a főszereplői? Zach ugye szerepelni fog benne? Annyira nagyon megszerettem a kissrácot. *-*
Jajjj nekem, teljesen rabul ejtett a sorozat már az első részével.

9 hozzászólás
Naiva >!
Benina: Mindig és Soha

Ez volt életem első olvasott könyve Beninától, de ezek után gyanítom, hogy nem ez lesz az utolsó. Nekem ez nagyon bejött. Olyan volt, mintha egy külföldi bestsellert olvastam volna. Nem állítom, hogy tökéletes, vagy akár olyan eredeti lett volna, de alapjaiban véve, maga a teljes történet, és a vezetése, felépítése rendben volt. Ráadásul egy pillanatra sem unatkoztam rajta.
Szerintem beleillene a „rázós könyvek” kategóriába és simán elférne a könyv adatlapján a thriller címke. Sokkal inkább, mint mondjuk az erotikus, de ez csak az én véleményem.
A karaktereket is meg lehetett szeretni, némelyiket egészen hamar. Például a kis Zach-et, vagy Crayne-t, de a két főszereplőt is hamar meg tudtam szeretni.
Még csak most látom, hogy további történetek várhatóak, mivel sorozatra lett tervezve. Gondolom, a folytatásban már mások lesznek a szereplők. Seth történetére mondjuk kíváncsi lennék. Ritka egy tapló, de akkor is érdekelne.

Bitten>!
Benina: Mindig és Soha

Egy méltó zárása és nyitása egy újabb évnek.

Inkább rázós mint rubin pöttyös, de ezt alább ki is fejtem. Nem terveztem a bejegyzést, de adta magát.

Abszolút ajánlom, de érdemes szemelőtt tartani, hogy inkább egy 18+-os történet.

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2018/01/benina-mind…

abipter>!
Benina: Mindig és Soha

Első gondolatom: ez lenne a mi Beninánk? Ez a csodálatos, magával ragadó írói stílus? És ha igen, eddig miért nem találkoztam vagy akadt a kezembe egyetlen műve sem!?
Rögtön megfogott, csak úgy olvastatta magát velem. Ahogy befejeztem Sarah J. Maas kötetét, csak ez a könyv létezett a számomra.
Elképzelni sem tudom, mekkora tehetséget igényel, hogy spoiler, mindezt ennyire “kezelhetően“ találja.
Hiszen Faith karaktere azt mutatja meg, hogy igazi harcosok vagyunk, akármi is történjék, túlélhető, ha mi is úgy akarjuk. Hogy akármilyen szörnyűséget, kínt kelljen is az embernek átélnie, ha vannak szerettei, akikért megéri túlélni és élni, nem létezik akadály a felépülést tekintve.
Bray és Zach Holmes rögtön a szívem csücskei lettek és elszomorított, hogy ilyen fiatalon ennyi megrázkódtatáson volt kénytelen keresztülmenni a kiskölyök.
Bray… Hm, vannak a Földön még ilyen vakmerő, bátor és a szerelmükért akár a saját életüket is feláldozni képes emberek? Imádtam róla és Faith-ről olvasni.
Csodálatos és egyben szívszaggató történet, ugyanakkor szerelmük begyógyítja spoiler az olvasó szívén ejtett fájdalmas sebeket. spoiler
Crayne és Josiah karaktere sem elhanyagolható. Ha ebben az évben nem is, de a következőben mindenféleképpen kezembe veszem a második részt. :)
Mint szenvedélyes és kíváncsi rajongója a történetnek, nem lenne ellenemre egy Malcolm Crayne életét körülölelő harmadik kötet sem. *-* Megszerettem őt is.
Vagy egy utána következő Seth és Jane kapcsolatát felölelő mű. :D

vikcs P>!
Benina: Mindig és Soha

Az írónőről már hallottam régebben is, ám sosem jutottam el addig, hogy olvassak is tőle, egészen mostanáig. Úgy gondoltam, ideje megismernem a munkásságát és egy olyan könyvvel kezdek tőle, amiben remélhetőleg nem fogok csalódni, hiszen romantikus történetet szinte már bárki tud írni. Aztán persze rögtön jött az arcul csapás, hogy ez a történet jóval többet rejt, mint amit én állítottam róla. Már az elején megcsap az írónő különleges stílusa, amely csak úgy magába szippantja az olvasót és úgy csűri a fonalakat, hogy folyton izgulj a következő fejezet miatt.

A történet egyik fő mozgatórugója a múlt, amelyre egy-egy apró visszaemlékezés ad csak információt, majd lassan elénk tárul az ok, amiért el kellett szenvedniük 2 hetet a testvérpárnak. Szívszorító belegondolni, hogy ilyen előfordulhat és hogy mekkora lelki erő kell ahhoz, hogy egyáltalán túlélj egy ilyen szituációt.

Faith-t már az elejétől tisztelem és kedvelem, egy igazi harcos, aki túlélte a lehetetlent. Szégyelli sérüléseit, de ezek a hegek is csak arra emlékeztetnek, hogy életben van. Imádtam, hogy talált valakit, aki tisztelettel és féltőn bánik vele, aki törékeny porcelánbabaként kezeli és mindentől megvédi a világon.

Úgy gondolom, engem teljesen meggyőzött az írónő és szeretnék még olvasni tőle. Tényleg egy olyan könnyed, falható stílussal ír, amely miatt nem tudod letenni a könyvet. Minden a helyén van, nincs felesleges duma és érzelmek hullámvasútjára ülteti fel az olvasót. Kiválóan végigvezette a történetet, egy kérdés sem maradt bennem, hiába sorozat, tökéletesen le van zárva.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/08/benina-mind…

KönyvMoly_1989>!
Benina: Mindig és Soha

Benina tollából eddig ez volt a legjobb, amit olvastam.
Ezidáig valahogy nem találtam meg a történeteivel a közös hangot, most többé – kevésbé sikerült. Sokat fejlődött az írónő, élvezetesebben fogalmaz, érdekesebben bontja ki a cselekményt, mint eddig.
Ettől függetlenül azt kell pötyögnöm, hogy a tanuvédelemmel kapcsolatban elég sok nehezen hihető, elképzelhetetlen dolgot szőtt a sztoriba. A szerelmi szál aranyos volt, a szereplőket is megkedveltem, csak a krimiszállal voltak problémáim.
Valamint a borítóval… Nagyon nem. :(

2 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Benina: Mindig és Soha

„Amikor rossz dolgok történnek veled, hajlamos leszel minden élethelyzetnek meglátni a pozitív oldalát. Máshogy látsz dolgokat, mert pontosan tudod, hogy mindig van rosszabb.”

Összességében egy izgalmas, romantikus könyvet olvashattam, amit csak úgy átitatott a sok ki nem mondott titok. Az biztos, hogy csak akkor érdemes elkezdeni, ha az embernek van szabadideje, mert nem nagyon fogja/akarja majd letenni.

Miután befejeztem, az fordult meg a fejemben, hogy nagyon kellenek az ilyen kortárs magyar szerzők a mai irodalomba. Egy nagyon fontos gondolat fordult meg a fejemben az olvasás után: „el kell fogadnunk magunkat, úgy, ahogy vagyunk, mert a múltunk tesz azzá, akik vagyunk. Ezt pedig soha nem szabad szégyellni.”

Teljes történetnek érzem, de azért örülnék, ha valamikor olvashatnék egy folytatást Seth-tel vagy Zack-kel a főszerepben.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/03/benina-mindig…

1 hozzászólás
Ella19>!
Benina: Mindig és Soha

Nagyon kíváncsi voltam már erre a könyvre, sok jót hallottam róla. Nagyon megrázó egy történet, az már biztos. A történet izgalmas, akciódús, feszültséggel teli. A főszereplők és a mellékszereplők is csodálatosak voltak, nagyon tetszett mindenkinek a karaktere.
A történet arról szól, hogy Faith-et és a bátyját Joshiát elrabolta a maffia és kínozta. A két testvérnek szörnyű, hogy mi mindent ki kellett bírniuk. Nem csak testileg, hanem lelkileg is terrorizálták őket, és a megmenekülésükkel ez nem ért véget, hiszen továbbra is menekülni kellett nekik. Faith egy elképesztően bátor és erős karakter. Bray pedig tökéletes, egyből sikerült beleszeretnem. Csodálatos, ahogy Faith-el bánt. Nagyon jól működött közöttük a kémia. Az erotikus jeleneteik is nagyon jól meg voltak írva.
A kedvenc mellékszereplőnk egyértelműen Zach volt, aki egy eszméletlenül édes kisfiú. Nyolc éves létére nagyon sok mindenen ment már ő is keresztül és nagyon jól megértették egymást Faith-el, nagyon szerettem az ő jeleneteiket.
Összességében egy romantikus, izgalmas, de mégis megrázó könyv, tele szerethető karakterekkel. Imádom!:)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

beatrix_0823 P>!

− A könyvek, Crayne, a könyvek! Mindegy, mennyire különbözik két ember, férfi, nő, földönkívüli vagy kisnyuszi, a könyvek mindig összehoznak mindenkit! Ez a közös pont megmásíthatatlan.

Kapcsolódó szócikkek: Malcolm Crayne
Gy_Anna>!

– Szóval, mit mondott neked Bray, aki a bátyád?
– Azt, hogy azok a legjobb csajok a világon, akik könyveket olvasnak, és ismerik a Minionokat név szerint.
Zach bátyja egy arrogáns kis pöcs lehet…
– Ööö, kösz… Azt hiszem.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faith Morgan · Zachary Holmes
MFKata>!

„Légy büszke a hegeidre, mert az mutatják, milyen erős vagy! Aki nem hiszi, csinálja végig, amit te és meglátjuk, mire jut.”

5 hozzászólás
Madama_Butterfly>!

Apám mindig azt mondogatta, hogy társaságban sugdolózni olyan, mintha lepisilnéd a tábortüzet a buli közepén. Borzasztó modortalanság.

45. oldal

K_A_Hikari>!

– Amikor rossz dolgok történnek veled, hajlamos leszel minden élethelyzetnek meglátni a pozitív oldalát. Máshogy látsz dolgokat, mert pontosan tudod, hogy mindig van rosszabb.

258. oldal

nypiro P>!

Mindegy, mennyire különbözik két ember, férfi, nő, földönkívüli vagy kisnyuszi, a könyvek mindig összehoznak mindenkit! Ez a közös pont megmásíthatatlan.

Kapcsolódó szócikkek: Faith Morgan
anikho>!

Az élet szar és igazságtalan.

Kapcsolódó szócikkek: élet
anikho>!

A legtöbb ember elsiklik mások rejtett érzelmei fölött – nem veszik észre, mert nem figyelnek eléggé, vagy mert túl fárasztó felismerni, hogy annak a másik szerencsétlennek csak mű mosoly ragyog az arcán, vagy egy igen helyett nemet akar mondani.

shadowhunter1975 P>!

Úgy hiszem, a legtöbb nő, akit imád a párja, maradéktalanul elégedett lehet az életével.

414. oldal, 25. Mindig és Soha - Faith (Könyvmolyképző, 2017)

K_A_Hikari>!

A tested bármit kibír, bármennyi változást. Hogy túl akarod-e élni, azt a fejedben kell eldöntened.

29. oldal


A sorozat következő kötete

A túlélés szabályai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Lakatos Levente: Aktus
Carrie Cooper: A szemtanú
Baráth Viktória: A főnök
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Julie Garwood: Szívtipró
E. K. Blair: Hush
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala