Milan ​könyve (Bíborhajú 4.) 149 csillagozás

Benina: Milan könyve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Eltűnt a Testőröm!
Nem mintha szükségem lenne testőrre, éppen nekem.
Milan vagyok, Moldomus iudexe! Tisztavérű! Bíborhajú!
Nincs szükségem apró termetű, vörös hajú, tudálékos és felettébb bosszantó Trixie Testőrre! A nagyanyjánál is öregebb vagyok, mégis hogyan védelmezhetne ő engem?
Mégis meg fogom keresni!
Hogy miért?
Mert!
Csak!
Az enyém, és kész!

A fajtámból már csak ketten maradtunk. Vagy mégsem?
Itt van ez a lány: Kendare, akinek éppolyan a szeme, mint a Testőrömnek, és éppen olyan bíborfénnyel izzik, mint Claire White.
Ha elalszik, magával ragad az álomvilágába, ami talán valóságos.
Ha pedig felbosszantják, kékesen füstölög. Komolyan!

Együtt indulunk Trixie keresésére,
mielőtt baja esne, mielőtt más találná meg, mielőtt egyáltalán eszembe jutna, hogy miért is akarom olyan bőszen megtalálni.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
290 oldal · ISBN: 9789633733646 · Illusztrálta: Benina

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Kellan Black · Milan · Claire White · Wentworth, a Zsoldos · Kendare · Caleb · Faith · Moriah


Kedvencelte 34

Most olvassa 10

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Vivi_
Benina: Milan könyve

Sajnos már kevésbé tudott elvarázsolni, mint az előző könyvek. Amint sajnálok, mert nagyon vártam Milan könyvét. Igazából szerettem, meg picit csalódtam is. Valahogy nem hozta már azt a hatást, mint elődjei. Milan és Trixie párosát nagyon megkedveltem és végre Claire mellé – akit egyre jobban megutáltam –, kaptunk egy új szereplőt is, Kendare-t. Szerencsére érezhetően nagy a különbség köztük, Kendare nem hoz megfontolatlan döntéseket és nem csinál hülyeségeket. Egy kicsit elsiettetnek éreztem az egészet, ami talán amiatt volt, hogy az eddig 400 oldalas részekben jobban ki voltak a dolgok dolgozva (az meg már kicsit sok is volt), szóval lehet ennek tudható be. Ennek ellenére várom az ötödik részt, kíváncsi vagyok Gideonra.

>!
ncsn87
Benina: Milan könyve

Imádtam minden egyes sorát, amit Benina könyveitől már megszokhattam!!!! <3
Iszonyat izgalmas volt, nem volt olyan pillanat, hogy unatkoztam volna. :)
Ahhoz képest, hogy Milan könyve volt, ugyanannyira szólt Kellanról és Claire-ról és persze egy kicsit Wenthworth és Kendare-ről is. Mindenkiből kaptunk egy kicsit, amit megint csak imádtam benne. Bár nekem kicsit hiányzott Victoria és Lucas, de sebaj, a következőben biztos többet lesznek. :)
Milan… Ahhh, annyira csípem ezt az Iudexet! :D <3 Nagyon drukkoltam neki és Trixinek!!!! Azért rendesen kellett harcolniuk az egójuk ellen… :D
Az meg, amikor kiderült Claire állapota… Olyan édes volt Gideon a végén! <3 Remélem Kellan ki fogja bírni a hiányukat…
A könyv végén meg a prológus és az előzetes a következő, az az a Gideon végzete című könyvből, betette a kaput nálam… Kész kínzás ez Benina! Már most szétizgulom magamat! :D
De nem mondok többet, mert akkor végig spoilerezhetném az értékelésemet. :D
Azt még megemlíteném, hogy nagyon örültem, amikor megláttam, hogy a könyv hátulján ott van az olvasói véleményem. Nagy boldogság van!!!! :D Köszönöm!
Számomra Benina a jelenlegi legjobb magyar írónő! <3 Csak ajánlani tudom a könyveit! Aki még nem tette, azonnal olvassa el a Bíborhajú sorozatát! ;)
Iszonyatosan várom Gideon végzetét!!!!!!

>!
Rémálom
Benina: Milan könyve

Felnőttebb könyv, mint az eddigiek, hiszen felnőttek a karakterek is, és az új szereplőgárda ugyanúgy, ha nem jobban a szívemhez nőtt. Bár a címszereplő Milan, Kendare és társai simán ellopják tőle a könyvet, ami nem rossz dolog, sőt!

Egyedül a gonoszokkal volt problémám, akik sétáló kliséhalmok, és néhol úgy éreztem, – a könyv rövidsége miatt is –, hogy csak átsuhanunk az eseményeken. Így a romantika picit elhamarkodott, a lelki terror pedig picit felületes lett.

>!
kellyolvas P
Benina: Milan könyve

Benina Bíborhajú trilógiájának eddigi részeiben minden alkalommal találtam magamnak kedvenc karaktert, helyszínt, cselekményelemet, ami különösen megragadott. Wentworth alternatív világa és Victoria Cat egészen fantasztikus krónikái után kíváncsian vártam, hogy az első kiegészítő történetben, Milan könyvében mi vár rám.
A cselekmény több szálon fut, személy szerint én nagyon szeretem a helyszínek közötti ugrásokat, az ilyen könyvek mellett garantált az élénk figyelem. A több szál azt is jelenti, hogy minden fejezetben más-más szereplő szemszögéből olvashatunk, ezt imádtam, végre mindenki fejébe belepillanthattam, és sok eddig meg nem válaszolt kérdésre kaptam választ, a szereplők gondolatain keresztül.
Trixie helyzetébe látunk elsőként, egy 2x2 méteres cellában raboskodik, egy titkos helyen, ahová elrablói hurcolták Moldomusból. Fogva tartója pontosan arra vár, amitől Trixie tart, hogy Milan eljöjjön érte, besétálva a csapdába, hiszen valójában őt akarják megszerezni.
Milan szenved, életében először kétségbeesett. Hiába húzott falakat maga köré abban a pillanatban, amikor Trixie-vel először találkoztak, most hogy eltűnt, őrjöngve keresi. A külvilág számára még tartja magát, de ismerve a belső vívódásait, rájöhetünk igazából mit is jelent neki a testőre.
Kendare egy új szereplője a történetnek, egyetemre jár, barátnője, Faith segítségével próbál kétévnyi titokzatos kóma után visszazökkenni az életbe. Csakhogy a világ sokat változott, az emberek tudomásul vették Moldomus létezését, a Bíborhajúak hatalmát. Öt hónapja megnyílt az átjáró és Moldomusból démonok szabadultak ki. Megalakult a Pajzs, de minden óvintézkedés ellenére a kampus területén is eltűnésekről érkeznek hírek.
Claire-nek új képessége fejlődik ki, látja a jövő egyes képeit. Nem a kőbe vésett jövőt, hanem egyet a lehetségesek közül. Azt látja, hogy Kendare lesz az, aki segíthet Milannak a testőre felkutatásában. Kendare, aki eddig teljesen hétköznapi életet élt, hirtelen különlegessé válik, Milan a segítségét kéri, és ő rájön, mindent meg kell tennie új családjáért.
Ami nagyon tetszett ebben a részben, az Milán álmainak leírása volt. Imádtam a fejében lenni, és átélni ezeket a látogatásokat Trixie-nél. Az olvasó tisztában van a gondolataival, ami időnként szöges ellentétben van a szavaival. Lassan, nagyon lassan omlanak le azok a bizonyos falak, amit a szíve köré épített.
A másik meglepetés Kendare karaktere, aki egy nagyon jól felépített új szereplő. Sorra megbirkózik az új és újabb helyzetekkel, feladatokkal. Egy elvarratlan szál az előző részből: Wentworth is kapcsolatba kerül a lánnyal, jól szórakoztam kettejük pengeváltásain.
Nagyon-nagyon szeretem Benina hangját, a leírásait, a gyönyörűen szőtt mondatait. Ebben a részben mégis muszáj egy picit levonnom az értékelésben egy fél pontnyit, mert volt egy dolog ami zavart. Itt ugyanis több szereplő is fogságba esik, és bizony fizikai kínzásokat, szenvedéseket kell elviselniük. Ez rendben is van addig, amíg az én igen edzett szívem azt mondja, ez már sok. Olyan szinten átéltem ezeket a jeleneteket, hogy be kellett csukjam az olvasóm és elterelni a gondolataimat, mert sugárzott a sorok közül a fájdalom. Mindez ugyanakkor Beninát dicséri, mert meg tudja teremteni a szavaival ezt, és tényleg ritkán fordul elő, hogy a szöveg ilyen hatással legyen rám, nekem mégis sok(k) volt.
Viszont azt is le kell szögeznem, hogy a többféle szerelmi szál némiképp ellensúlyozta a szívem békéjét, számomra oly kedves karakterek, mint Wentworth is túllép végre Claire-en, és természetesen Milan szíve táján is elolvad a jég. Kellan hozza a régi formáját, megspékelve egy óriási adag gondoskodással.
Akik az első rész megjelenése óta követik a sorozatot, nem fognak csalódni, a történet, pörög, igazi zúzós jelenetekkel teli, ugyanakkor hatalmas adagot kapnak az olvasók az érzelmek kibontakozásából is. Mindezt felnőttebb szereplőkkel, komolyabban véve minden szempontból.
Az epilógus persze olyan függővéget takar, ami miatt azonnal szeretném olvasni a következő részt. Remélem hamarosan olvashatom.

2 hozzászólás
>!
PimPo
Benina: Milan könyve

A harmadik rész volt eddig a legjobb, de szerintem ez simán lekörözi. Alig vártam, hogy elolvashassam, és amikor megláttam a könyvtárban egyből lecsaptam rá. Most már bátran kijelenthetem, hogy Benina a kedvenc magyar íróm.♥ Annyira jól megtudja ragadni a figyelmemet, hogy semmi más nem érdekel amíg a története a kezemben van.
Nagyon tetszett, hogy Milan minden kínon keresztül megy, csakhogy Trixie-t maga mellett tudhassa. Örültem, amikor már magának is bemerte vallani, hogy szerelmes Trixie-be, és eltudta fogadni hogy a lánynak is csak Ő kell. Viszont már néha sajnáltam, hogy mennyi mindenen kell átmennie ahhoz, hogy végre boldog lehessen. Nagyon szurkoltam nekik. Tetszett, hogy két szerelemi szál is kibontakozott a történetben.A karaktereket egytől egyig a szívemhez nőttek, főleg Wentworth. Ő lett a kedvencem… Na és a „kis” Nice, még ha nem is szerepelt benne sokat. Kendare is szimpatikus volt számomra, ahogy nem ijedt meg az új világtól amibe egyik pillanatról a másikba belecsöppent. Persze tudom, hogy néha a régi nyugis, emberi életét szerette volna visszakapni, de attól függetlenül egész jól beilleszkedett. Tetszett ahogy Claire érettebb lett, ahogy ez a hatalom a kezébe került. Jaj és Benjamin annyira aranyos volt ott a kertben…*-* Jó volt, hogy nem volt előre látható a történet. Én soha nem tudtam mi fog történni, és voltak olyan pillanatok amikor csak lestem.
Amikor olvastam alig bírtam letenni, mert izgultam hogy mi lesz Trixie-vel, Milannal vagy éppen Claire-rel. Minél előbb kiakartam deríteni hogy ki a démon aminél megjegyzem, csak pislogni és tátogni tudtam, mint egy hal, mert nem gondoltam volna, de közben meg féltem, hogy vége lesz és elfogynak a lapok. Nem szeretem mikor ennyire tetszik nekem egy könyv, mert akkor nem akarom elfogadni hogy vége, ez volt az utolsó oldal.
Na és Gideon…hát rendesen felcsigázott.:) Kíváncsian várom a következő részt!!

7 hozzászólás
>!
KZIldi
Benina: Milan könyve

A címét bevallom nem nagyon értem, mert legalább annyira Milán, mint Kendera könyve is volt…
Egyébként nagyon tetszett, még ha a vége egy kissé zavaros is volt… :)
Kíváncsian várjuk a következő részt…

1 hozzászólás
>!
Emyon
Benina: Milan könyve

Trixie egy szűk és sötét cellában raboskodik, miután Larion elrabolja Moldomusból. Sajnos sejtése beigazolódik, hiszen azért van itt, mert biztosak benne, hogy Milan majd eljön érte, végül is ő az igazi célpont. Szegény lányt rendesen megkínozzák, mégsem tudnak semmit kihúzni belőle. Milan eközben lázasan keresi őt. Persze mindenki előtt próbálja tagadni, hogy bármit is érezne a lány iránt, de sem magával, sem mással nem tudja elhitetni, hogy csak azért keresi, mert a testőre.

Mikor Claire és a többiek megkötötték Benjamin erejét, annak egy része átszállt rájuk, így Claire látja a jövőt. Na nem a teljes jövőt, csak bizonyos képeket, lehetséges végkifejletet. Ő viszi el Milant egy lányhoz, aki szerinte segít majd megtalálni Trixiet. Ő Kendare, aki nemrég épült fel egy balesetből, ezért elég sok mindenről lemaradt, mivelhogy míg kómában volt színre léptek a boszorkák és Moldomus pusztulásával ebbe a világba szabadultak a démonok. Éli a kis életét, egyetemre jár a legjobb barátnőjével és szoros kapcsolatban áll az édesanyjával. Mikor kiderül ki is ő valójában nagyon meglepődik, mert senki sem az, akinek mutatja magát. Milan megkéri, hogy segítsen neki és természetesen a lány igent mond.

Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet, Benina egyszerűen fantasztikus. Ha mondjuk Amerikába születik, biztosan régen világhírű lenne már. Sok könyvet és sorozatot kedvelek, de itt éreztem csak ugyan azt, mint anno a Harry Potternél. És ez nagy szó, mert nálam az örök kedvenc. Számomra Benina lett a magyar J. K. Rowling!

bővebben: http://www.emyonkuckoja.blogspot.hu/2013/11/benina-mila…

>!
_Vic_
Benina: Milan könyve

Azt hiszem, ezzel a kötettel a sorozat és én végleg elköszönünk egymástól. Nem fordult még elő, hogy egy könyvet a közepénél hónapokra félretettem.
A könyv egy részében semmi nem történt, aztán mikor beindultak az események, annyira kusza volt minden, hogy nem tudtam követni, ki mit csinál. A túlzó jelzőktől a hajamat tudtam volna tépni és igen, mikor csatába indulunk, tényleg az a legfontosabb infó, hogy milyen színű ruhában tesszük :S
Pedig a legelső kötetet még szerettem :/

>!
maevis P
Benina: Milan könyve

Ez a rész már merőben eltér az előzőektől, sokkal komolyabban kell venni a harcot, nincs pihenés egy pillanatra sem, köszönöm Benina, nem hagytál egy kis időt sem szusszanni. :)
Egy idő után azt éreztem, hogy agyonnyom ez a történet, mindig történt valami, mindig bajba jutott valaki, mindig meg kellett menteni valakit… Hah, picit sok volt ez így, de imádtam és alig várom a folytatást!

>!
Magika82
Benina: Milan könyve

Minden egyes sorát imádtam!
Nagyon szeretem Milánt és szimpatikusak az új karaktere is, de azt kell mondja, hogy én hűséges maradtam Claire és Kellan kettőséhez, és kicsit felhúztam magam, amikor Kendare folyton becsmérelte.
De azt kell mondjam, a könyv fordulatos volt és folyamatosan fenntartja az ember figyelmét, nem nyugodhatsz meg egy percre sem, amíg olvasod, mert minden pillanatban történik valami, ami ismételten egy valóságos láncreakciót indít útjára. Szóval letehetetlen!
Nagyon jól van megírva a vége is, meg persze bosszantóan is, hiszen ismét felvetődik a kérdés, hogy „Most akkor mi lesz?!”


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Elárulok neked egy nagy titkot, fiatal barátom! – Kellan elém lépett, és kissé előredőlt. Démonfekete szeme jókedvűen hunyorgott. – A szerencsésebb férfiak életében egy szerencsés napon megjelenik az a nő, akinek a kedvéért a csuklónkat önként tesszük béklyóba. Ennek a nőnek egyetlen könnycseppjéért gyilkolunk, egyetlen mosolyáért bohócot csinálunk magunkból, és ha arra vágyik, marionetté válunk… egy életre.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Black
2 hozzászólás
>!
nykyriana

Felkelt az ágyából, és nekem rontott. A családjából ő volt a harmadik nő, aki megütött. Szadista família…

Kapcsolódó szócikkek: Milan
>!
ncsn87

– Idevillantalak, és segítesz – jelentette ki egyszerűen.
Olyan egyszerűnek tűnt eddig is.
– Várj! Micsoda?
Kendare hangja kétségbeesetten könyörgött magyarázatért. Majd utólag elnézést kérek tőle.
– Ugye nem vagy meztelen?
– Hát, nem egészen, de…
– Remek! – vágtam rá, és koncentráltam.
Nem sokan voltak képesek egy másik eleven testet átvillantani egy helyre úgy, hogy nincs közöttük fizikai kontaktus, de Moldomus Iudexeként ez nem okozott problémát.
Villantaxi rendelt?
A hatás kedvéért csettintettem, és tádám, Kendare már ott is volt előttem… egy szál fürdőköntöseben.
Mondhatni, nem volt boldog.
– Te jégagyú bunkó!
– Óóó, a francba! – káromkodtam indulatosan.

150-151. oldal

>!
Ingryd

– Kiállt értem! – sikkantott fel örömében, majd a bátyjához fordult. – Olyan édi. Megtarthatjuk?

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Moriah · Wentworth, a Zsoldos
>!
nykyriana

– Mit keresel a világnak ezen a pontján, Zsoldos? – (…) – Tényleg most te akkor Zsoldos vagy? Hasta? A kettő együtt: hados? Zsosta?
– Az vagyok, aki emberesen szétrúgja a kivénhedt segged, ha nem fejezed be a cikizést!

Kapcsolódó szócikkek: Milan · Wentworth, a Zsoldos
>!
nykyriana

Mióta megismertem, először értettem meg tökéletesen Milant. Átéreztem a tombolását, és ha én is olyan hatalmas lettem volna, mint ő, ha én is olyan sokat éreztem volna Trixie iránt, mint ő, bizonyára együtt csinálunk apokaliptikus bulit az emberek világában.

198. oldal

>!
Ingryd

"Egyetlen karcolás se essen rajta, különben minden megkínzott részedet feltálalom Fatumnak vacsorára!
K."

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Black · Milan
>!
Ingryd

(…) ha egyszer érzelmeid vannak, az elmúlásnál nincs semmi fájdalmasabb.

220. oldal

>!
PimPo

Benjamin kíváncsian vette szemügyre legújabb rajongóját, és közben egy adag nyálat folyatott a lány dekoltázsára. Kendare nevetve szidta a bébit, miközben a trikójával felitatta a nedvességet.
– Ejnye! Ez így nem járja, kislovag! A csajokra max. a harmadik randi után csorgathatod a nyáladat.

146. oldal

>!
ncsn87

Felnéztem szép metszésű arcába, a szemébe, melyen keresztül beleláttam a lelkébe. A kezdetektől láttam őt. Nem Milant, Moldomus rideg Iudexét, hanem Milant, aki már nagyon hosszú ideje egyedül él.

186. oldal Trixie


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Lisa Jane Smith: Tombolás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Elisa J. Smith: Ultimate Case
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna