Megsebzett ​szabadság (Farkasok nemzetsége 1.) 343 csillagozás

Benina: Megsebzett szabadság

Kr.u. ​955.

Egy bajor lány:

Flaviát elragadják otthonából a portyázó magyarok. A lány rabszolgasorsra jut, és az ellenség táborának vezére, Daval dönt az életéről. Flavia minden alkalmat megragad a szökésre, ám a férfi nem ereszti.

Egy Farkas:

Daval a nemzetség élén állva testvéreivel együtt hűen harcol a hazáért. Szünet nélküli kalandozások, csaták teszik ki a mindennapjaikat. A bajor rabszolgalány jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének családi békéjét. Daval küzd megmagyarázhatatlan vonzódásával, miközben a világa darabokra hullik, a jövője feketeségbe burkolózik, míg végül az egyetlen, amit biztosnak hisz, hogy Flaviának mellette a helye.

Egy alku, mely megpecsételi mindenkettőjük sorsát.

Önmaguk számára is képtelen érzések kelnek életre, és nem tehetnek mást, mint engednek a sodrásának. Rabsága közben Flavia szembesül a valósággal: a magyarok talán nem is olyan barbár népség, mint gondolta.

Csakhogy a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455884 · Illusztrálta: Benina

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daval · Flavia · Ernakh · Hanga


Kedvencelte 115

Most olvassa 12

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Benina: Megsebzett szabadság

Ezt a könyvet 3 éve olvastam először, akkor azt mondtam, hogy igen így kell írni egy írónak. Ezt a szintet kell elérni, mert szórakoztató és imádtam.
Most nemhogy ezt gondolom, de igenis élek avval a lehetősséggel, hogy kedvencemmé avassam. Imádom minden sorát. Flaviát nem lehet nem szeretni, elképesztő jó karakter. Daval pedig egy olyan bika, aki igen is kell, hogy létezzen valahol a nagyvilágba….azt hiszem megyek és meg is keresem. Olvassátok…nem bánjátok meg! :)

5 hozzászólás
>!
zsiina
Benina: Megsebzett szabadság

Hiszen a múltunk az, ami bennünk él, kovácsol minket, hogy azzá válhassunk, amit a jelen mutat rólunk.

Ezt a könyvet 4 éve olvastam, gondoltam megint elolvasom, mert a kedvenceim közé tartozott. Sok mindenre emlékeztem, de így is nagyon élveztem.
Igazából néha nem értettem mi miért van, Flavia döntéseivel sem értettem mindig egyet, Daval pedig a viselkedésével bosszantott. Szerette a lány, néha mégis bántotta. A fivérek közül Hugo, Ernakh volt az akit megkedveltem, Zombort nem sikerült, Balmazról ne is beszéljünk… Örültem volna, ha Daval megöli.
Ezek ellenére még mindig a kedvencem.

>!
csillagka P
Benina: Megsebzett szabadság

Az igazat, akkor is ha fáj, ez pedig nagyon fájt. Komoly szellemi sérüléseket okozott.
Nem tetszett, se tartalmilag, se stílusilag és a legnagyobb gond, az alap koncepció annyira taszít, nagyon nagyot kellett volna durrannia, hogy felül tudja emelkedni. Ez pedig nem történt meg. Pedig kimondottan keresem az ebben a korszakban játszódó magyar könyveket, Wass: Kard és Kaszájának eleje annyira tetszett, hogy azóta is szeretném újra élni (sajnos nem itt)Nagyon visszás az egész, a magyar rabszolgatartók rabolnak maguknak szép lányokat. A jó urak összevetése a rossz urakkal (mocskos állat mind a kettő!) nem látom az igazi markáns eltérést, csak formában, tartalom teljesen egyforma: enyém vagy! azt teszek veled amit akarok! akkor amikor akarom! és ehhez vágj jó képet. Hát tudod mint, menj te a francba! Ezzel nagyjából el is játszadozhatunk, egy kicsit még elmegyünk csatázni, hogy izgalom is legyen. Akkor lássuk a formát. Könyörgöm 900-as évek körül nem volt még gulyás, kalandozásból való hazatérés 850 km 2 nap alatt a Bajor Alpokból hmmmmm és még sok más ilyen apróság, pont az az élményt vette el, amit az ilyen könyvtől remélek.(egy napig tudtam a penészes kenyér gyógyító hatását keresgélni a Kardok vihara közben) Korhű alapok hiányoznak, nem baj ha mese, csak a helyén legyen, ez helyett kaptam egy végül is bármelyik korba beleilleszthető, de jurtával és kaftánnal feltuningolt szerelmi? történetet.
Azt érezem, először volt a regény és valaki kitalálta helyeztük bele a magyar kalandozások korába, bárhová tartozhatna, csak pár ruhát, lakás, kelléket kellett kicserélni. Daval lehetne jó vámpír vagy idegen entitás, Flavia vérfarkas lány, csuklyás apáca, mindegy nincs jelentősége, mivel nincs olyan személyisége, ami a múltjából fakad.
Az egész, egy nagyon jól megkomponált semmi, és mivel a miénk, sokan elnézően félrenéznek, dicséri az erényeit, ami nem is a könyv tartalmából, hanem csak a jó ötletből fakad, engem is az sarkalt olvasásra.
Szeretni akartam tényleg, de sajnos nem megy. Ez egy igazi B kategóriás film elnézést könyv.

>!
szavanú
Benina: Megsebzett szabadság

Kiolvastam másodjára is és még mindig imádom. Elsőnek nagyon nehezen fogtam hozzá, mert ugye vannak benne történelmi szálak és amikor megtudtam úgy gondoltam elég nekem töri órán erről beszélni. Végül elolvastam és nagyon meglepődtem, mert igaz, hogy voltak benne ilyen szálak, de nem erre koncentráltak hanem magára a történetre és így nagyon jó volt.

>!
Marcsi P
Benina: Megsebzett szabadság

Már majdnem egy éve tologattam magam előtt a könyvet. Valamiért elbizonytalanodtam anno.
Az az igazság, hogy ciki nem ciki, de nagyon nem hatott meg a suliban ez a kor. :S Lehet Beninának kellene írnia az általános iskolások töri könyvét, jobb eredmények születnének! :D
Nagyon érdekesen írta le azt az időt, szokásokat és úgy általában a népünket, múltunkat!
A két főszereplőnket az első oldaltól Dkhal-ként és Daenerys-ként láttam magam előtt, egyszerűen annyira rájuk illet a leírás.
http://s9.favim.com/orig/131101/daenerys-game-of-throne…
Nagyon érdekel a többi testvér története (főleg Hunoré), fáj a szívem értük és már most érzem, hogy kemény dolgok várnak még ránk (feltéve persze, ha kiadják a többi kötetet is)!

28 hozzászólás
>!
Fancsee P
Benina: Megsebzett szabadság

Féltem ettől a könyvtől a történelmi vonatkozások miatt, de örülök, hogy minden aggodalmam alaptalannak bizonyult.:) Szerettem minden egyes oldalát, Daval és Flavia kapcsolata külön elnyerte a tetszésemet. Szórakoztató volt a csípős szócsatáktól, a kezdeti ellenszenvtől eljutni a mindent felülíró szerelemig.
Daval egész családját sikerült megkedvelnem, jókat nevettem a testvérek élcelődésén, és érzésem szerint Flaviát is hamar befogadták a körülmények ellenére .
A cselszövések, kisebb harcok izgalmassá tették a regényt, a gyönyörűséges rajzok pedig teljesen lenyűgöztek.:)
Pont a napokban láttam, hogy az írónő dolgozik a következő részen, amit már tűkön ülve várok.:)

>!
kellyolvas P
Benina: Megsebzett szabadság

Benina új sorozata a történelmi romantika műfajába tartozik, egy gyönyörű szerelmi történet, amit nagyon élveztem az első oldaltól az utolsóig. A varázslatot itt nem a boszorkányok nyújtják, hanem a szerelem alakulása és beteljesedése, ami nem olyan instant szerelem, mint a manapság oly divatos, szinte kötelező elem a ya könyvekben. A honfoglalás utáni időkben játszódó történetet még nem olvastam eddig, érdekes, izgalmas utazást adott a múltba, úgy érzem, hiánypótló történet ez. Elsősorban hölgyeknek ajánlom, akik -mint én- szeretik a markáns férfi karaktereket, amiből itt bőven kijut. Huh, bővebben a linknél.

8 hozzászólás
>!
anikho
Benina: Megsebzett szabadság

Megérdemli az 5 csillagot, a maga stílusában egész biztosan. Össze lehetne hasonlítani más könyvekkel, de akkor is oda adnám neki ezt az eredményt, mert ez a könyv teljesen más. Rólunk szól, magyarokról. Az egész könyvet átjárja egy bizonyos ősi hangulat, simán el tudom képzelni, hogy tényleg ilyen emberek voltak a régi honfoglaló magyarok.

Látszik, hogy ennek a könyvnek a megszületéséhez rengeteg utána járás kellett, a háttérmunkája hatalmas. El sem tudom képzelni Benina hány órát töltött azzal, hogy történelem könyveket bújjon, hogy ilyen hitelességgel tudja mind ezt papírra vetni. Minden elismerésem neki! :) Ahogy olvastam a lapokat, rég elfeledettnek hitt dolgok úsztak elő a fejemben, amiket még történelem órán tanultam. Jó érzés volt, hogy azért nem felejtettem el ezeket a dolgokat. :)

A cselekmény nagyon tetszett, a szerelmi szál elragadott magával. Nem egyszerű kapcsolatról van szó, hiszen Daval és Flavia ellentétes oldalon állnak. Ám ahogy közelebb kerülnek egymáshoz rájönnek mennyire félreismerték a másikat korábban. Szépen lassan egy szétválaszthatatlan kötelék alakul ki közöttük, amiért készek bármit megtenni. Szép, szenvedélyes szerelem az övék.

Darinkát gyűlöltem már az elejétől fogva, tudtam, hogy egy gonosz életű nőszemély, akár csak Kajdon, Flavia mostohatestvére. Szörnyű alak volt ő is. Balmaztól még vártam volna valami kirohanást, hogy úgy mondjam, azt hittem sor kerül egy végzetes ökölharca közte és Daval között.

Elolvastam a következő könyv fülszövegét, és azért nagyon remélem, hogy Daval és Flavia szintén sokat fognak benne szerepelni, mert megszerettem őket.
Kellemes olvasmány volt, ajánlom azoknak az emberkéknek, akik szeretik a nyers vadságot, szenvedélyes szerelmet és a történelmet! :)

5 hozzászólás
>!
felícia97
Benina: Megsebzett szabadság

Nagyon régen olvastam már ezt a könyvet,még jóval a molyos korszakom előtt,így értékelés sem született hozzá.A héten viszont annyiszor eszembe jutott ez a történet,hogy tudtam itt az ideje egy újraolvasásnak.A fene se gondolta volna(hiába vagyok a történelmi romantikusok nagy rajongója)hogy ennyire meg fogom szeretni bajor lány és a magyar harcos történetét,de igazából már akkor szerelembe estem Flavia és Daval világával amikor elolvastam a fülszöveget a könyvtári példányon amit a barátnőm annak idején kikölcsönzött én meg persze azon nyomban el is csakliztam tőle. :D Ezt a döntést pedig a mai napig nem bántam meg,amit bizonyít az is hogy ismét kézbe vettem ezt a könyvet.Nagyon megszerettem akkor az ősi magyarok világát a szereplőivel együtt és ez az érzés így érettebb fejjel még inkább elmélyült bennem. Benina egészen a honfoglalás koráig vezet vissza bennünket,hogy aprócska bepillantást engedjen abba,hogy milyen is lehetett őseink élete valamikor régen,mindezt pedig egy szép és különleges szerelmi történet köré szőtte;hát kérdem én kell ennél jobb alap egy könyvhöz? Szerintem nem… Egész biztos,hogy mindenki sokkal szívesebben tanulná a történelmet,ha a Megsebzett szabadsághoz hasonló könyvek meghoznák az érdeklődést és a kíváncsiságot a múlt iránt,na és persze színesítenék a látókört.Azt hiszem,hogy ennél többet nem is kell mondanom hiszen előttem már olyan sokan leírták a gondolataikat a történetről,hogy újat nem mondhatok,de mindenesetre arra buzdítok mindenkit,aki szereti ezt a műfajt, hogy ismerkedjen meg Flavia-val és Daval-lal mert nagyszerű élményben lesz része.Én biztosan nem most kalandoztam utoljára A farkasok nemzetségével a magyar pusztán. :) Csak jönne már az oly régóta ígért folytatás…

>!
Renkaa
Benina: Megsebzett szabadság

Engem eddig nem nagyon érdekeltek az ennyire régen játszódó történetek valamiért.
Hiába olvastam róla jó értékeléseket. Ősmagyarok? Ráadásul Kr. u. 955-ben? Ááá, ez nem nekem való. Főleg úgy, hogy Benina boszorkányos sorozatát nem nagyon szerettem.
Aztán kihívás és TEO miatt mégis úgy alakult, hogy elolvassam, és azt kell mondanom, hogy tetszett! :)
Nem lett hű de nagy kedvenc és újraolvasni sem fogom, de egy olvasásnak jó kikapcsolódást nyújtott.
A testvéreket imádtam, főleg amikor beszólogattak egymásnak. Kedvencem Zombor és Ernakh lett (Hogy lehet így elnevezni egy kutyát? Jóisten. :D ). Flavia néhol idegesített de amúgy kedvelhető volt.
Azért volt valami ami nagyon zavart a könyvben, tudom, hogy apróság de én még is falra másztam tőle.. mégpedig az, hogy miért kellett leírni mindig, hogy kinek milyen a szeme?? Belenézett viharszürke szemébe, ráemelte viharszürke szemét, fogvatartották jégkék szemei, stb.. felfogtam elsőre is, hogy kinek milyen szeme van, nem kell mindig leírni! Belenézett a szemébe. Kész. Pont. Ennyi. Nem kell túlcifrázni!
De ezért nem vontam le azért pontot, hiába idegesített nagyon.
Tetszett a több szemszög is, igaz egy enter-el azért elválaszthatták volna őket egymástól.
És szomorúan hallom, hogy úgy néz ki, hogy a kiadó nem tervezi kiadni a folytatásokat. Pedig szívesen olvastam volna őket, érdekelne a többi testvér története is! Most főleg Zomboré, így hogy kiderült mi lett vele, meg a könyv végén olvashattuk a következő rész tartalmát. De a többiekére is nagyon kíváncsi lennék.

Ja, és Flavia-nak Stockholm-szindrómája van! :D

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Fay 

Zombor hangjában éppen olyan gúnyos önelégültség csillant, mint Davaléban szokott. Flavia biztosra vette, hogy ezt külön tanítják a magyar gyerekeknek, lóháton ülve, nyilazás közben.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Flavia
>!
Sheila_7

– Nem fogalmazok közönségesen, csak lecsupaszítom a valóságot.

148. oldal

6 hozzászólás
>!
Sheila_7

– Mégis mit jelent ez a szó?
– Krizanta? – A kérdés úgy tűnt, meglepte a férfit. – Kedves kapcsolat az arany szépsége és a virág között. A kedvesünket nevezzük így.
A lány dacosan felszegte az állát.
– Nem vagyok a kedvesed!
– De még lehetsz! Ezt sem árt, ha észben tartod.

70. oldal

3 hozzászólás
>!
Sheila_7

– Ez meg ki? – bukott ki a kérdés Hunorból, mire Daval szórakozottan nézett rá.
– Tőlem kérded? Hisz' ti hoztátok ide.
Ez a sárcsomag, akit Balmaz neked adott? – mutatott a lányra nevetéssel küszködve Hunor, és figyelmen kívül hagyta Flavia felháborodását.
Daval bólintott, mire testvére a fejét csóválta:
– Most biztosan a fejét veri a jurta tartóoszlopába.
– Nem igazán érdekel, mit ver és hová, amíg távol tartja magát tőlem, és attól, ami az enyém – jelentette ki Daval határozottam

57. oldal

5 hozzászólás
>!
Fay 

– A fájdalom könnyei nagyon ritkák, kicsikém. Néma sikolyok és vértelen fájdalmak útján születnek. Ne pazarold olyanra, aki nem érdemes rá!

119. oldal

>!
Sheila_7

– Mivel törted be ezt a boszorkányt? -kérdezte az öccsét, de mielőtt Ernakh felocsúdhatott volna a döbbenetéből, Flavia szólalt meg:
– Ez az étel meglehetősen forró – intett fejével a kezében tartott cserépedény felé. – Én a helyedben nem inzultálnám azt, aki a legnemesebbik testrészed fölött tartja.

241. oldal

2 hozzászólás
>!
Sheila_7

– Meglepő, hogy nem fér abba a világjárt, szűkre szabott agyába, hogyha kijöttünk ebbe az ítéletidőbe zsurlót szedni, akkor valakinek igencsak égető szüksége lehet a vérzéscsillapításra.

178. oldal

>!
Sheila_7

– Kifordult a világ önmagából, míg távol voltam – röhögött fel végül Ernakh jókedvűen. – Bazil harcba száll egy nőért, te harcolsz egy nővel…

248. oldal

>!
Ingryd

– Hiszen a múltunk az, ami bennünk él, kovácsol minket, hogy azzá válhassunk, amit a jelen mutat rólunk.

237. oldal, 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ernakh
>!
monica

… egy nap rájössz, hogy elég csupán érezned, nem kell mindent megértened…

233. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jackie French: Hekja
Kiss Attila: Medveszív
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. Lynn: Wait for You – Várok rád
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer
Németh Eszter: Kötéltánc
Alexandre Dumas: A fekete tulipán