Káosz ​és Fegyelem (A túlélés szabályai 2.) 106 csillagozás

Benina: Káosz és Fegyelem

Két ​mélyen sebzett ember hogyan találja meg a gyógyulást?

Az áldozatból üldöző válik.
Josiah Morgan két hétig a maffia fogságában szenvedett. Őt és a húgát felváltva kínozták. A szabadulásuk után másfél évvel már meghatározó helyet foglal el egy kisváros életében. Közben sorra gyűjti be azokat, akik ártottak neki. Az egész életét a bosszú tölti ki.
Piper Ellison túlélte élete legborzalmasabb napját, és most a nagymamájánál húzza meg magát. Érettségi után a megszokott, biztonságos helyen akar maradni. Egy szívesség miatt azonban elvállalja, hogy segít Josiahnak, akinek egy sérülés miatt fájdalmai vannak. A kezelések alatt közel kerülnek egymáshoz; de a heves érzelmek vajon elegendőek a boldogsághoz?
Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek kivétel nélkül mindenkit meglepnek. A bosszú és a biztonság mindenek felett kitart? Vagy mindkettő feláldozható?
Josiah és Piper története a bosszúról, a szerelemről és az élni akarásról szól.
Készülj fel,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789635610938
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789635610945
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575443

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Brayden Holmes · Zachary Holmes · Josiah Morgan · Piper Ellison


Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Egy ideje halogattam már a könyv olvasását, pedig már régen kölcsönkaptam húgomtól. De így utólag már bánom, hogy nem kezdtem neki korábban, mert nagyon izgalmas és eseménydús volt. A thriller vonal nekem nagyon tetszett, s bár sokszor voltak durva történések benne, mégis azt mondom, hogy élvezhető volt. Egy pillanatig se vesztettem el az érdeklődésemet, folyamatosan történtek az újabb és újabb kalandos helyzetek, amibe a főszereplők keveredtek. Nagyon bírtam Josiah karakterét, igazi védelmező, amit hamar észrevett Piper is. Örültem neki, hogy az első kötetből megismert szereplők is ugyanúgy felbukkantak a kötetben, s nem csak egy-két jelenet erejéig. Az olasz maffiás vonal is nagyon izgalmassá tette a cselekményt, s vártam már, hogy a végén spoiler. Már alig várom, hogy a következő rész is megjelenjen és azt is olvashassam.

kellyolvas P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Az első fejezet eléggé nyilvánvalóvá tette számomra, hogy a regény központi kérdése a bosszú lesz, hiszen rögtön Josiah szemszögével találkoztam, aki féltő szemét a kishúgán tartja továbbra is, közben lassan, lépésről lépésre, azaz emberről emberre haladva teljesíti be a fogadalmát, miszerint megbosszulja azt, ami velük történt azon a bizonyos karácsonyon, az elrablásukkor. Eléggé félelmetesen, majdnem ijesztően hatott ez a higgadtsággal uralt szenvedély.
Az első fejezet után vártam valamiféle thrillerszerű folytatást, ami főleg az ellenség egyenkénti elfogásáról/levadászásáról szól, de sajnos nem váltak valóra az efféle reményeim. Belépett a regénybe Piper, és kb a könyv feléig a további fejezetekben csakis a lány hangját hallgattam. Nekem izgalmasabb lett volna folyamatosan a srác fejébe is látni, így távolabb maradt a karaktere számomra. A szerző szépen kibontotta Piper történetét is, kb. két évvel ezelőtt rabolták el az akkori fényűző hercegnői életéből, spoiler Mindezt a szerző hasonló módszerrel, mint az első részben, visszaemlékezések segítségével tárta elém, nem egyszerre, hanem lassan adagolva, így elviselhetőbbé tette a borzalmak súlyát. Nem igazán került közel hozzám Piper karaktere, biztos a fentiek is közrejátszottak, de valahogy erősebb karaktert vártam. Önkéntelen az összehasonlítás, de nekem Faith marad a kedvenc nőalak a sorozatból.
Piper kisegítő gyógytornászszerűség, és Josiah hozzá kerül rehabilitációra a lábsérülésével, mellesleg ismerték már korábban is egymást, de ez most remek lehetőség, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. A pasinak tetszik a lány és érzi rajta azonnal, hogy finoman kell közelednie, bár leginkább nem is szabadna, korkülönbség miatt például. Ráismer a reagálásai alapján, hogy korábban trauma érte, és külön jó pont jár neki, hogy ehhez azonnal alkalmazkodott. De ahogy az lenni szokott, a szerelem nem kérdez, hanem érkezik, és az egész maffia sztori mellé kaptam egy szerelmi szálat is. Lassú égésű ez a kapcsolat, Josiah rendkívül fegyelmezett, a lány meg feszegeti a határait, végül kellően összecsiszolódnak.
Az utolsó harmad rendesen felpörgött, zajlottak az események, és ez nagyon jót tett a regénynek, kellett az újabb dráma. Úgy éreztem a regény egészét nézve majdnem kiegyensúlyozott lett a múltbéli szörnyűségek, a jelen újabb bonyodalmai és a romantikus részek egyvelege. A szerelmi jelenetek eljutottak abba a fázisba, amitől indokolt a 18-as karika, nem csak az erőszakos múltbéli események leírása miatt lett felnőtteknek szóló sztori. Az első részben Faith és Bray „ártatlanabb” szerelme miatt ez most erős ugrás volt.
A végére kiderült spoiler
Összességében azonban picikét csalódtam, mert a bosszúállás részletei jobban érdekeltek volna, mint a romantikus szál nehézségei.

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Változatlanul tetszik a sorozat, izgalmas volt, pörgős, a kínzásokat tekintve borzalmas, bár megmondom őszintén Piperre nem nagyon emlékeztem, rég volt 2018 május :)
Az átélt borzalmak után, amit itt is, mint az első részben félig becsukott szemmel olvastam, mintha akkor nem lenne olyan szörnyű, igazán kemény csaj lett belőle.
Tetszett az ő és Josiah kettőse.
Egy valami nem hagy nyugodni, számomra nem derült, ki, hogy ki volt az a nő, aki felhívta Sophia nagyit. A történet szempontjából nincs jelentősége, csak annyira titkolta Piper a nevét.

Zso89 P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Ez a számomra kicsit nehezebben indult be vagy csak túl türelmetlen voltam hogy végre megtudjak valami titkot.
Aztán beindult a sztori és végig fenntartotta az érdeklődésemet.

Piper
Az első részben mondhatom hogy teljesen elzárkóztam tőle.
Abszolúlt unszimpatikus volt.
Itt viszont egy olyan arcárt muttatta meg ami elnyerte a teljes szimpátiámat,és ez a köny végéig ki is tartott.
Sokkal tökösebb csaj mint gondoltam.
Nagyon kívámcsi voltam hogy is keresztezhetik egymás útját Josiah-val.
Sophia nagyi kedvenc lett,Silver-t viszont a hátam közepére se kívántam.

Josiah
Az a kemény külső sokkal de sokkal érzőbb szívet takar mint gondoltam.
Tudtam hogy Faith a mindene,de ez megmutatkozott Piper-nél.
Nem is tudnám megmondani ki rombolta le kinek a falait.
Közös meló volt az tuti.
Tökéletes párost alkottak.
A befejezést imádtam.
Zach még mindíg a szívem csücske,a „felnőttes” gondolkodásának és a gyermeki cukiságának nem tudtam ellenállni.
Viszont amire nagyon kíváncsi lennék az
Crayne és Seth.
Mkndkettőjük múltja úgy érzem rengeteg titkot és csontvázat rejteget.

Nórcsy08>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Az előző kötethez hasonlóan hozta a zsenialitást, az igényességet, a várt izgalmas fordulatokat és természetesen a borzongást. Nemigen tudom eldönteni mostanáig sem, hogy melyik történet volt borzasztóbb, bár ha őszinte akarok lenni, inkább nem versenyeztetem a kínzási módszereket.
A két főszereplő belőlem nagyon sok érzelmet tudott kiváltani. Pipert az elején egyáltalán nem kedveltem, Josiah-t annál inkább. Hirtelen történt egy csere ebből a szempontból, majd újra Josiah is elnyerte a szívemet, így már mindkét szereplő közel állt hozzám.
Sok-sok kiemelkedő, igaz „mondás" volt a történetben, ami utalt a való életre. Néhol kicsit laposabbnak éreztem a történetet, máskor majd' kibújtam a bőrömből izgalmamba és még az is előfordult, hogy olyan érzésem támadt, mintha a történetben az adott probléma túl gyorsan megoldásra talált volna.
A maffia köztudottan egy mocskos, szemét világ, ahonnan nincs menekvés. Ha egyszer valaki belekerült, az ott is marad. Kérdés, milyen pozícióban. Elég frusztráló témához nyúlt az írónő, amiről sem írni, sem olvasni nem könnyű. És mégis sikerült átadnia ezt a történetet. Minden egyes fájdalom, megaláztatás életszerűen tért vissza a könyv lapjain. Annak kifejezetten örültem, hogy az előző történet is visszaköszönt a könyvben, emlékeztetőül, így nem éreztem magam annyira elveszettnek.
Bosszú, megtorlás, hatalom, vér, maffia, védelem. Így tudnám röviden összefoglalni a könyv tartalmát. Kell hozzá a lelkierő, és az olvasó kitartása, hite is abban, hogy minden jóra fordulhat, amennyiben kitartó az ember és megkapja a várt támogatást, támaszt. Mindenkinek szüksége lenne egy ilyen őrangyalra, mint Josiah.

Evika82 P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Már az első rész is nagy kedvencem lett. Izgatottan vártam, hogy olvashassam Josiah történetét is. Kicsit meglepődtem, hogy ez a kötet nem Rubin, hanem Rázós könyv lett. Azt kell mondanom jogos döntés volt a kiadó részéről, hogy ez a könyv a rázós kategóriába került. Sokkal sötétebb, szókimondóbb a sztori az előző résznél. Josiah és Piper szuper párosítás. Mindkettejük múltjában történtek szörnyű dolgok, amik megtörték őket… De végül felülkerekednek a démonaikon.

K_A_Hikari>!
Benina: Káosz és Fegyelem

„Az élet ajándék, még akkor is, ha nem úgy alakul, ahogy szeretnénk.

Pipper és Josiah sok mindenen mente keresztül, de együtt erősebbek lettek, és bármilyen akadályt legyőznek, de ehhez hosszú és küzdelmes út vezetett.
Ez a történet rávilágít arra, hogy nem minden démon a sötétben rejtőzik, és nem szégyen elgyengülni, ahogy másokra támaszkodni sem. Néha egyszerűen csak arra van szükségünk, hogy valaki elég türelmes legyen kicsalogatni minket a csigaházunkból.
Továbbra is nagyon támogatok egy regényt Seth szemszögéből.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2021/03/benina-kaos…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Az olvasás során nagyon élveztem Piper személyiségének a fejlődését, azt, ahogyan egyre keményebb és erősebb lett, miközben végig megmaradt önmaga. Olyan szépen felvázolta az írónő, hogy miként tud egy sebzett szív meggyógyulni, hogyan lehet eljutni arra a pontra, hogy a legborzasztóbb dolgokat is fel tudjuk dolgozni a múltunkban. És számomra emiatt lett igazán szerethető a könyv.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/02/konyvkritika-benina-kaos…

2 hozzászólás
Silverlight>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Érdekes maffiatörténet, ami lényegében mégis fényévekkel messze van a kegyetlen történettől. Josiah szemszögéből jobban meg lehet ismerni ő és testvére szenvedéseit, fájdalmát. Josiahot elvakítja a bosszú, s mindent megtenne azért, hogy megfizessen azoknak, akik neki ártottak. Piper egy félszeg lány, aki elég furcsa módon ragaszkodik az apjához, annak ellenére, hogy tudja milyen ember, s milyen háttérrel rendelkezik. Szépen lassan derül fény a szálakra. Piper egy megtört fiatal lány, akinek bőven kijutott az életből. Josiah-al kicsit furcsa párost alkotnak, s a korkülönbséget is szokni kell. Josiah egy érett, felnőtt, megtört és mogorva férfinak tűnik, míg Piper inkább csak egy fájdalmas múlttal, s sebekkel bíró fiatal lány. Mégis kiegészítik egymást. Nekem tetszett az egész, mert megvolt benne az egyediség, az érzelmek, volt mondanivalója is.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575443
vyvienne P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Őszintén, sokkal jobbra számítottam… Nem akarok bántani senkit, de szerintem vannak ennél sokkal jobb könyvek, amik nem kapnak ilyen magas százalékot. Az elején abszolút levert a víz Piper karakterétől, az előző részben nem volt sok szerepe, de valahogy nem ilyennek maradt meg az emlékezetemben. spoiler Persze ahogy haladtam, jöttek elő szuper tulajdonságai, amik igazán szerethetővé tették számomra. Nem félt megvédeni magát, kiállt a véleménye mellett és nem mellékesen eléggé talpraesett volt, ami nagyon tetszett benne. Egyedül a Silver szál verte ki nálam a biztosítékot, teljesen feleslegesnek éreztem, Piper viselkedése ott teljesen szembe ment magával, érdekes volt, hogy mások ellen simán kiállt, míg Silver-rel nem tudott mit kezdeni. Josiah tökéletes pasiként tetszelgett, erős volt és védelmező, de mégis hiányzott nekem valami az egészből. A szerelmi szál nagyon összecsapott volt, az egyik percben még szinte egymáshoz sem szóltak, Joshia rossz fiús viselkedését sokkal jobban díjaztam volna még pár oldalon, de mire észbe kaptam, már halálosan szerelmesek is voltak egymásba. Maga a maffia szál tetszett, végig érdekes volt, arra meg is adnám az 5 csillagot, de nagyon sok olyan rész volt, amit nem igazán tudtam hová tenni. A Bray és Faith szál értelmét vesztette, semmi értelmes nem történt velük, bele se írtam volna azt a pár részt. spoiler Összességében nem volt rossz könyv, egyszeri olvasásnak tökéletes volt.


Népszerű idézetek

Ferger_Jolcsi P>!

Mindegy, mekkora a probléma, ha van kaja, én megoldom.

161. oldal

12 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Az érettségi hamarabb utolért, mint vak bankrablót a sánta seriff.

SzRéka >!

Az élet ajándék, még akkor is, ha nem úgy alakul, ahogy szeretnénk.

287. oldal, 17. fejezet - Ne engedd, hogy megrémisszelek!

Kapcsolódó szócikkek: Piper Ellison
1 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!

Nem létezik olyan, hogy tökéletes. Minden pillanatnak, minden embernek, minden eseménynek vannak hibái. A hiba mértékétől függően értékelünk mindent. Kis hiba esetén minden pozitív, de a nagyobb hiba mindent elronthat.

206. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Tudom, azt gondolod, van választásod, de tévedsz. Az enyém vagy az első perctől kezdve, hogy megláttalak. Nem akartalak. Nem akartam ezt, de, Piper… Nekem sem volt választásom. Megláttalak abban a rohadt istállóban, és te sirattad az állatokat, basszus!

Ferger_Jolcsi P>!

Olyanok árulnak el, akiknek a hűségét megkérdőjelezhetetlennek gondoltad, aztán olyasmi történik, ami teljesen átformál, és lerombolja a tökéletesnek gondolt világodat.

205. oldal

claudia7>!

– Boldogság az, amikor tartozol valakihez. Boldogság, amikor olyan sokat érzel valaki iránt, hogy elfelejted mindazt a rémséget, amit átéltél.

Könyvmolyképző KU>!

– Piper?
– Hm?
– Ha mégsem jön össze neked a jégemberrel, megvárhatnád, míg felnövök. Én szívesen elveszlek feleségül.

Nórcsy08>!

Én vagyok a világ legpocsékabb maffiahercegnője.

347. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Harmincnyolc perc tizenhét másodperc telt el, amikor Josiah végre beült a kormány mögé. Addigra már túl voltam az alienes rémképeken, és legalább háromszor láttam piros lufit lebegni a fák között.

72. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: A katedrális
Taylor Smith: A bosszú parancsára
Carrie Cooper: A szemtanú
Baráth Viktória: A főnök
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Julie Garwood: Szívtipró
E. K. Blair: Hush