Káosz ​és Fegyelem (A túlélés szabályai 2.) 69 csillagozás

Benina: Káosz és Fegyelem

Két ​mélyen sebzett ember hogyan találja meg a gyógyulást?

Az áldozatból üldöző válik.
Josiah Morgan két hétig a maffia fogságában szenvedett. Őt és a húgát felváltva kínozták. A szabadulásuk után másfél évvel már meghatározó helyet foglal el egy kisváros életében. Közben sorra gyűjti be azokat, akik ártottak neki. Az egész életét a bosszú tölti ki.
Piper Ellison túlélte élete legborzalmasabb napját, és most a nagymamájánál húzza meg magát. Érettségi után a megszokott, biztonságos helyen akar maradni. Egy szívesség miatt azonban elvállalja, hogy segít Josiahnak, akinek egy sérülés miatt fájdalmai vannak. A kezelések alatt közel kerülnek egymáshoz; de a heves érzelmek vajon elegendőek a boldogsághoz?
Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek kivétel nélkül mindenkit meglepnek. A bosszú és a biztonság mindenek felett kitart? Vagy mindkettő feláldozható?
Josiah és Piper története a bosszúról, a szerelemről és az élni akarásról szól.
Készülj fel,… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789635610938
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789635610945
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575443

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Brayden Holmes · Zachary Holmes · Josiah Morgan · Piper Ellison


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Az első fejezet eléggé nyilvánvalóvá tette számomra, hogy a regény központi kérdése a bosszú lesz, hiszen rögtön Josiah szemszögével találkoztam, aki féltő szemét a kishúgán tartja továbbra is, közben lassan, lépésről lépésre, azaz emberről emberre haladva teljesíti be a fogadalmát, miszerint megbosszulja azt, ami velük történt azon a bizonyos karácsonyon, az elrablásukkor. Eléggé félelmetesen, majdnem ijesztően hatott ez a higgadtsággal uralt szenvedély.
Az első fejezet után vártam valamiféle thrillerszerű folytatást, ami főleg az ellenség egyenkénti elfogásáról/levadászásáról szól, de sajnos nem váltak valóra az efféle reményeim. Belépett a regénybe Piper, és kb a könyv feléig a további fejezetekben csakis a lány hangját hallgattam. Nekem izgalmasabb lett volna folyamatosan a srác fejébe is látni, így távolabb maradt a karaktere számomra. A szerző szépen kibontotta Piper történetét is, kb. két évvel ezelőtt rabolták el az akkori fényűző hercegnői életéből, spoiler Mindezt a szerző hasonló módszerrel, mint az első részben, visszaemlékezések segítségével tárta elém, nem egyszerre, hanem lassan adagolva, így elviselhetőbbé tette a borzalmak súlyát. Nem igazán került közel hozzám Piper karaktere, biztos a fentiek is közrejátszottak, de valahogy erősebb karaktert vártam. Önkéntelen az összehasonlítás, de nekem Faith marad a kedvenc nőalak a sorozatból.
Piper kisegítő gyógytornászszerűség, és Josiah hozzá kerül rehabilitációra a lábsérülésével, mellesleg ismerték már korábban is egymást, de ez most remek lehetőség, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. A pasinak tetszik a lány és érzi rajta azonnal, hogy finoman kell közelednie, bár leginkább nem is szabadna, korkülönbség miatt például. Ráismer a reagálásai alapján, hogy korábban trauma érte, és külön jó pont jár neki, hogy ehhez azonnal alkalmazkodott. De ahogy az lenni szokott, a szerelem nem kérdez, hanem érkezik, és az egész maffia sztori mellé kaptam egy szerelmi szálat is. Lassú égésű ez a kapcsolat, Josiah rendkívül fegyelmezett, a lány meg feszegeti a határait, végül kellően összecsiszolódnak.
Az utolsó harmad rendesen felpörgött, zajlottak az események, és ez nagyon jót tett a regénynek, kellett az újabb dráma. Úgy éreztem a regény egészét nézve majdnem kiegyensúlyozott lett a múltbéli szörnyűségek, a jelen újabb bonyodalmai és a romantikus részek egyvelege. A szerelmi jelenetek eljutottak abba a fázisba, amitől indokolt a 18-as karika, nem csak az erőszakos múltbéli események leírása miatt lett felnőtteknek szóló sztori. Az első részben Faith és Bray „ártatlanabb” szerelme miatt ez most erős ugrás volt.
A végére kiderült spoiler
Összességében azonban picikét csalódtam, mert a bosszúállás részletei jobban érdekeltek volna, mint a romantikus szál nehézségei.

2 hozzászólás
Nórcsy08>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Az előző kötethez hasonlóan hozta a zsenialitást, az igényességet, a várt izgalmas fordulatokat és természetesen a borzongást. Nemigen tudom eldönteni mostanáig sem, hogy melyik történet volt borzasztóbb, bár ha őszinte akarok lenni, inkább nem versenyeztetem a kínzási módszereket.
A két főszereplő belőlem nagyon sok érzelmet tudott kiváltani. Pipert az elején egyáltalán nem kedveltem, Josiah-t annál inkább. Hirtelen történt egy csere ebből a szempontból, majd újra Josiah is elnyerte a szívemet, így már mindkét szereplő közel állt hozzám.
Sok-sok kiemelkedő, igaz „mondás" volt a történetben, ami utalt a való életre. Néhol kicsit laposabbnak éreztem a történetet, máskor majd' kibújtam a bőrömből izgalmamba és még az is előfordult, hogy olyan érzésem támadt, mintha a történetben az adott probléma túl gyorsan megoldásra talált volna.
A maffia köztudottan egy mocskos, szemét világ, ahonnan nincs menekvés. Ha egyszer valaki belekerült, az ott is marad. Kérdés, milyen pozícióban. Elég frusztráló témához nyúlt az írónő, amiről sem írni, sem olvasni nem könnyű. És mégis sikerült átadnia ezt a történetet. Minden egyes fájdalom, megaláztatás életszerűen tért vissza a könyv lapjain. Annak kifejezetten örültem, hogy az előző történet is visszaköszönt a könyvben, emlékeztetőül, így nem éreztem magam annyira elveszettnek.
Bosszú, megtorlás, hatalom, vér, maffia, védelem. Így tudnám röviden összefoglalni a könyv tartalmát. Kell hozzá a lelkierő, és az olvasó kitartása, hite is abban, hogy minden jóra fordulhat, amennyiben kitartó az ember és megkapja a várt támogatást, támaszt. Mindenkinek szüksége lenne egy ilyen őrangyalra, mint Josiah.

Zso89 P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Ez a számomra kicsit nehezebben indult be vagy csak túl türelmetlen voltam hogy végre megtudjak valami titkot.
Aztán beindult a sztori és végig fenntartotta az érdeklődésemet.

Piper
Az első részben mondhatom hogy teljesen elzárkóztam tőle.
Abszolúlt unszimpatikus volt.
Itt viszont egy olyan arcárt muttatta meg ami elnyerte a teljes szimpátiámat,és ez a köny végéig ki is tartott.
Sokkal tökösebb csaj mint gondoltam.
Nagyon kívámcsi voltam hogy is keresztezhetik egymás útját Josiah-val.
Sophia nagyi kedvenc lett,Silver-t viszont a hátam közepére se kívántam.

Josiah
Az a kemény külső sokkal de sokkal érzőbb szívet takar mint gondoltam.
Tudtam hogy Faith a mindene,de ez megmutatkozott Piper-nél.
Nem is tudnám megmondani ki rombolta le kinek a falait.
Közös meló volt az tuti.
Tökéletes párost alkottak.
A befejezést imádtam.
Zach még mindíg a szívem csücske,a „felnőttes” gondolkodásának és a gyermeki cukiságának nem tudtam ellenállni.
Viszont amire nagyon kíváncsi lennék az
Crayne és Seth.
Mkndkettőjük múltja úgy érzem rengeteg titkot és csontvázat rejteget.

Evika82 P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Már az első rész is nagy kedvencem lett. Izgatottan vártam, hogy olvashassam Josiah történetét is. Kicsit meglepődtem, hogy ez a kötet nem Rubin, hanem Rázós könyv lett. Azt kell mondanom jogos döntés volt a kiadó részéről, hogy ez a könyv a rázós kategóriába került. Sokkal sötétebb, szókimondóbb a sztori az előző résznél. Josiah és Piper szuper párosítás. Mindkettejük múltjában történtek szörnyű dolgok, amik megtörték őket… De végül felülkerekednek a démonaikon.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Az olvasás során nagyon élveztem Piper személyiségének a fejlődését, azt, ahogyan egyre keményebb és erősebb lett, miközben végig megmaradt önmaga. Olyan szépen felvázolta az írónő, hogy miként tud egy sebzett szív meggyógyulni, hogyan lehet eljutni arra a pontra, hogy a legborzasztóbb dolgokat is fel tudjuk dolgozni a múltunkban. És számomra emiatt lett igazán szerethető a könyv.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/02/konyvkritika-benina-kaos…

2 hozzászólás
Silverlight>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Érdekes maffiatörténet, ami lényegében mégis fényévekkel messze van a kegyetlen történettől. Josiah szemszögéből jobban meg lehet ismerni ő és testvére szenvedéseit, fájdalmát. Josiahot elvakítja a bosszú, s mindent megtenne azért, hogy megfizessen azoknak, akik neki ártottak. Piper egy félszeg lány, aki elég furcsa módon ragaszkodik az apjához, annak ellenére, hogy tudja milyen ember, s milyen háttérrel rendelkezik. Szépen lassan derül fény a szálakra. Piper egy megtört fiatal lány, akinek bőven kijutott az életből. Josiah-al kicsit furcsa párost alkotnak, s a korkülönbséget is szokni kell. Josiah egy érett, felnőtt, megtört és mogorva férfinak tűnik, míg Piper inkább csak egy fájdalmas múlttal, s sebekkel bíró fiatal lány. Mégis kiegészítik egymást. Nekem tetszett az egész, mert megvolt benne az egyediség, az érzelmek, volt mondanivalója is.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575443
Angieolvas>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Ez a rész nekem sokkal jobban elnyerte a tetszésem. Piper kellemes csalódás volt. Sokkal érettebb és felnőttesebb a koránál. Amiket megélt és Josiah is, hát nem könnyű…
Josiah karakterét hamar a szívembe zártam. Amikor kellett romantikus volt és vicces, amikor olyan helyzet történt előtört belőle a sötét, megtorló személy.
Huhh.. Hát nagyon imádtam.
Igazából Jane-re és Sethre vagyok kíváncsi nagyon. Nem tudom, hogy Benina megakarja-e írni őket, de én nagyon örülnék neki. ♥

Ani249>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Nagyon tetszett ez a rész is. Hamar kiderült, hogy ez a rész a bosszúról fog szólni. Tetszett Josh és Piper párosa. Sajnáltam, hogy Bray ennyire kegyetlenre változott. Lesz még folytatás? Valahogy függőben maradt Silver, Seth és Jane története.

2 hozzászólás
Kathreen>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Benina megint nagyot alkotott. Végig feszültségben tartott, oldalról oldalra kapkodom a fejem az újabb és újabb titkok miatt.
Pipert néha megráztam volna, hogy álljon már ki magáért, de azért értettem az okait is, hogy meghunyászkodik spoiler szemben.

hovi P>!
Benina: Káosz és Fegyelem

Nagyon régóta várt folytatás. Szerencsére Benina könyvei sosem okoznak csalódást. Ezzel a résszel is így voltam. Először nem értettem miért került a rázós könyvek kategóriájába, de ahogy olvastam tovább „megvilágosodtam”. Szinte mindent a nyers valóságában tár elénk. Egyedül a spoiler szál nem tetszett, nem vagyok oda értük, viszont enélkül történet sem igazán lett volna.
Izgalmas, borzongató, szomorú, megmosolyogtató, dühítő, szánni való, megható, veszélyes, ijesztő…. és még sorolhatnám a jelzőket, annyira komplex volt.
Ez a könyv egyszerűen oda lett rakva :) XD


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az érettségi hamarabb utolért, mint vak bankrablót a sánta seriff.

Könyvmolyképző KU>!

– Tudom, azt gondolod, van választásod, de tévedsz. Az enyém vagy az első perctől kezdve, hogy megláttalak. Nem akartalak. Nem akartam ezt, de, Piper… Nekem sem volt választásom. Megláttalak abban a rohadt istállóban, és te sirattad az állatokat, basszus!

Könyvmolyképző KU>!

– Piper?
– Hm?
– Ha mégsem jön össze neked a jégemberrel, megvárhatnád, míg felnövök. Én szívesen elveszlek feleségül.

Nórcsy08>!

Én vagyok a világ legpocsékabb maffiahercegnője.

347. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Mégis mit…?
Szerette cselekvéssel félbeszakítani a megkezdett kérdéseimet. Szabad karjával átkarolt, tenyerét a hátamon pihentetve. Elakadt a lélegzetem, amikor a mobiljából felcsendült az Everybody knows Sigridtől. Aztán Josiah megmozdult, és nekem lassan leesett, hogy mit is csinálunk pontosan: táncolunk.
– Te most… – hebegtem meglepetten.
Megint az a sóhaj.
– Fogd be, Piper!
Úgy döntöttem, én is imádom, ahogy kiejti a nevemet a száján.

Nem számított egyikünk múltja sem, nem számítottak a barátok, a család.
Csak ketten voltunk.
Csak táncoltunk.

Könyvmolyképző KU>!

– Miért nevezel mindig egy csípős, piros fűszernek? – Ezt a kezdetektől nem értettem.

– Mert gyönyörűen kipirul az arcod, amikor dühös vagy izgatott leszel. Ez igen gyakran megesik. – Megmozdította a fejét, így a lélegzetét ezúttal a kulcscsontom gödrében éreztem. Megborzongtam, mire csendesen felnevetett. – Mert körülötted folyton ezt a fűszert érzem, mintha parfümként szórnád magadra. Mert egyszerre vagy őrjítő és kívánatos, csípős és édes. Tudom, hogy amikor megízlellek, éppen ilyen leszel a nyelvem alatt.

Könyvmolyképző KU>!

– Piper! – mordult halkan, és én beleborzongtam. A szeme rabul ejtette a tekintetemet, képtelen voltam elfordulni. – Szeretném tisztázni, hogy később ne legyenek közöttünk emiatt problémák. Soha ne hazudj nekem! Felismerek egy pánikrohamot. Tisztában vagyok vele, mennyire összetett ez a folyamat. Nincs szükségem a hazugságaidra! Amikor velem vagy, és ez történik, majd segítek lenyugodnod, csak kímélj meg a szómenésedtől!

Könyvmolyképző KU>!

Mostantól nem lesz szüksége efféle bátorságra. Úgy fogom intézni a dolgokat, hogy többé nem kell erősnek lennie, csak ha ő úgy dönt. A boldogsága az elsődleges célommá vált, és ennek semmilyen Szervezet vagy Család nem állhatja útját.

claudia7>!

– Boldogság az, amikor tartozol valakihez. Boldogság, amikor olyan sokat érzel valaki iránt, hogy elfelejted mindazt a rémséget, amit átéltél.

Zso89 P>!

Olyan szenvedélyes csók volt ez, amitől a bugyid magától csúszik a bokádra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: A főnök 2.
Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Aktus
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Bleeding Bride: A téboly kertje
Anne L. Green: Végzetes csábító
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Borsa Brown: A maffia szívében
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Ludányi Bettina: Nyomodban