A ​Boszorka városa (Bíborhajú 3.) 327 csillagozás

Benina: A Boszorka városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Claire nagy álma megvalósulni látszik: végre eljut Moldomusba, a boszorkányok városába.

De miért kell átlépnie az eddig került világ kapuját? Vajon meg tudják oldani, hogy a félig démon Kellan is velük tartson? Vagy ezúttal elválnak útjaik?

Regina, Cameron, Lucas és a Bölcs kinek a pártjára állnak? Védelmezik a boszorkányok egységét mindenek felett, vagy bíznak magukban és a barátság, a szeretet erejében?

Claire-nek és Kellannek újabb komoly kihívásokkal kell szembenézni. Mert a város nem ereszt, a boldogság fénye pedig egyaránt vonz és taszít valakit…

Hisznek-e annyira egymásban, hogy legyőzzék az akadályokat?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633733011
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633733028
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457000 · Illusztrálta: Benina

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Kellan Black · Claire White · Hannah, a Bölcs · Báj · · Vicky


Kedvencelte 58

Most olvassa 23

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Benina: A Boszorka városa

Jó ez, jó ez, de nem tud levenni a lábamról.
A történet kissé nehezen indult, de azután magába szippantott. Mégis úgy érzem, hogy a nagyobb történések sem voltak rám túl nagy hatással, szinte elintéztem egy-egy vállvonással. A legrosszabb, hogy a szereplőket nem sikerült túlzottan megkedvelnem, hidegen hagyna, ha bármi történne velük. Talán Kellan az, aki már közel áll a kedvelhető kategóriához.
Ha már eddig eljutottam, el fogom olvasni a negyedik részt is.

Gorkie P>!
Benina: A Boszorka városa

A sorozat első részének olvasásakor nem számítottam rá, hogy ez ennyire sötét hangulatú és veszteségekkel teli történet lesz. Most szükségem lesz valami más könyvre, hogy összeszedjem magam.
A könyv kb. felénél kezdtem nagyon csalódott lenni, nem sok minden történt, aztán végre beindultak az események. Innen már nagyon izgalmas lett és alig tudtam letenni.
Sok érdekes információ derült ki, de még maradtak elvarratlan szálak.
Kíváncsi vagyok Milan könyvére is, de egy kicsit később olvasom el. Most telítődtem. :)

14 hozzászólás
Vivi_>!
Benina: A Boszorka városa

Így a végére úgy érzem ez a kötet csak négy csillagot érdemel. Még mindig nagyon élveztem a világot, de valamiért Claire és Kellan párosa nem lopta be magát úgy a szívembe, mint mondjuk egy-egy mellékszereplő. Például Claire a második rész óta kifejezetten idegesítővé vált, s nem értem miért hallottuk mindenki szájából, hogy ő milyen nemes és tisztalelkű boszorka. Aminek a leginkább örültem az Cat krónikája. Már a felbukkanása óta kíváncsi voltam, hogy mi az ő története, emellett Lucasról is kaptunk mellé információkat. Egyik kedvencem Wenworth is kapott szemszöget, aminek láttán szintén ujjongtam. Egy másik pedig Milan, akiről alig várom, hogy a ráadás kötetben is olvashassak. Igazából tetszett ez a kötet, amiben felbukkannak sellők, sárkányok, de továbbra is a második rész marad a legjobb számomra.

vmonika_>!
Benina: A Boszorka városa

Én nagyon megszerettem ezt a sorozatot, köszönöm Beninának ezt a csodálatos élményt. Az elején egy kicsit nehezen szippantott be, aztán jött egy pont, ahonnan már le sem bírtam tenni. Az egyik pillanatban nevettem, a másikban elszorult a szívem, a harmadikban meg úgy vigyorogtam úgy éjfél körül, mint egy idióta, de nem bánom. Szerintem tökéletes lett ez a befejezés. És bár elég sok szál maradt még nyitva, de pontosan ezért várom már Milan könyvét, és persze mert nem titok, hogy ő az egyik kedvenc szereplőm. Kíváncsi leszek, hogyan alakulnak a dolgaik Trixie-vel. :-)

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Benina: A Boszorka városa

Benina az egyik kedvenc szerzőm, mert pontosan olyan stílusban ír, amit nagyon nagyon szeretek. Nagyon vártam már a Bíborhajú trilógia befejező részét. Már a szerkesztés előtti verzió levett a lábamról, hiszen nem egyszerű megoldást kapunk a történet befejezéseként, hanem számos új karakter, új teremtmény lép a sztoriba és a szereplőknek szembesülniük kell nem egy fájó halállal, átokkal, küzdelemmel.
Nagyon jót tett a könyvnek, hogy Victoria Cat történetét megismerhetjük a kezdetektől fogva a Cat-ek krónikái fejezetekből. Imádtam ezeket a részeket, mert egészen új oldaláról ismerhetjük meg ezt a szimpatikus lényt.
És a titkos favoritom: Wentworth!!! Kap a történetben szerepet, nem is kicsit, de nekem ez is kevés, imádom a hangját.
Maradt a könyv végén egy nyitott szál, Milan hangján szól az epilógus, és nem titok, a sorozat ráadás könyve róla fog szólni. Nagyon remélem, hogy Wentworth nem marad ki ebből, számítok rá!!
Egyetlen kritikus pont nálam néhány jelző használata volt, de rájöttem, beninás és kész.
Összességében remek befejezés, imádtam!

1 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Benina: A Boszorka városa

Hát csak kapkodtam a fejem. Kellan-nal nem semmi módon kitoltak. Sokszor azt éreztem, hogy Claire nem érdemli meg őt, mennyi áldozatot hozott Claire-ért. Milan marhára idegesítő egy figura volt. Vicky nem semmi. Érdekes figura, tetszett a története, a kapcsolata Lucas-szal. Nem igazán értem, hogy miért kellett ezt tenni Reginával.

brena>!
Benina: A Boszorka városa

Az egyik kedvenc írónőm:)Minden könyve szenzációs!Imádtam,egyből beszippantott és ott voltam velük Moldumusban és Nice,ahhh:))és Hanna,és a Zsoldos, és a sellők és a Cat az ő történetének külön örültem…Nem tudom,hogy írjak spoiler nélkül,mert képtelenség…
Bár ebben a részben volt egy két szófordulat, kifejezés ami nem illett bele,nem tetszett (pl .genya),de még simán elment. A törött lábú elefánton meg felnevettem:)))
Benina, remélem még nagyon sok könyvet fogsz írni!

Rémálom P>!
Benina: A Boszorka városa

Nagyon vártam a trilógia végét, és meg is kaptam mindent, amire számítottam. Modernkori mese habbal, sárkányokról, sellőkről, és minden próbát kiálló szerelemről. Noha pár dolog döcögött (leginkább csak a gonosz karakterek és a vége csatát egy picit rövidnek találtam), attól ugyanúgy elvarázsolt, és folyton az járt a fejemben, hogy milyen édes tündérmese ez.
Claire és Kellan már néha nekem túl rózsaszín volt, de hát én ilyen kis szürke-lelkű vagyok, és érthető az egymás iránt érzett túlzott kötődésük a második rész óta, mégsem vont le nekem ez az olvasási élményből, mert ott voltak a TÖBBIEK. Több szálon fut a cselekmény, és ez igen jót tett a könyvnek, ugyanis Victoria Cat történetét is megismerjük (AKIT ÚGY IMÁDOK).
Noha az előző részekben oda voltak Kellanért, most Milan dobogtatta meg a szívemet (és mennyire örülök, hogy ő kap spin-off részt, ajj, de várom), és a sárkány, a több világ, és Wentworth karaktere is rabul ejtett. :D (Sóhajtozó tinilány lett belőlem ezek miatt.)

Pillecukorkám>!
Benina: A Boszorka városa

Ha egy írónő ilyen alkotásokkal tud előállni az nem lehet más mint egy zseni.Nagyon tetszett minden egyes betű,szó,sor vagy mondat amit a könyvek alkottak.Egy dicséretes írónő alkotása nemes,de nemesebb a szándék mellyel a könyvét élteti.
˛˛Ha én írhatnám a sorsod könyvét,
Szíved,lelked,vágyat,életed örömét,
Olyan széppé írnám,mint egy tündérálom!
Te lennél a legboldogabb a világon!"
˛˛L.L"

maevis>!
Benina: A Boszorka városa

Ugye mondanom sem kell, hogy a harmadik rész végére már én is rajongó lettem… :)))
Sikerült végre akadékoskodás nélkül elfogadnom főhőseink egymás iránti mély érzéseit, de nekem akkor is a Zsoldos a szívem csücske, nincs mit tenni, bírom a szenvedős pasikat. :))
Ami végképp tökéletessé tette ezt a részt, az Cat története volt, ő a másik szívem csücske.
Szerettem ebben a részben is, hogy nem csak két ember története, a mellékszereplők számomra ugyanolyan fontossággal bírnak, magasabb szintre emelik a színvonalat.
Szerencsémre még nem kell lemondanom a Benina által szőtt mesémről, már hántom is le a Milan könyvéről a garanciás-jegyet!


Népszerű idézetek

Zsooo19>!

– Mert mindenki megérdemli, hogy emlékezzenek rá.

269. oldal

Sheila_7 I>!

Annyit evett, mint egy rohadt nagy testű masztiff, de nem volt nagyobb egy csivavánál.

49-50. oldal

Sheila_7 I>!

– Nem azért szeretlek, ahogy kinézel, hanem azért, aki vagy. Szeretlek, ahogy beszélsz, mert megborzongok a hangodtól. Szeretlek a pillantásodért, mert a világ legszebb nőjének érzem magam, ha rám nézel. Szeretlek az ölelésedért, mert olyan érzéseket ébreszt bennem, amelyekről előtted nem is tudtam. Szeretlek a szívedért, a szenvedélyességedért, a mostani tested minden egyes kínjáért, mert tudom, hogy miattam vannak.

115-116. oldal

Sheila_7 I>!

A halál igazán szívfacsaróan csodálatos dolgokat művel – persze a maga emósan morbid módján.

107. oldal

Fay>!

– Mindig haladunk valami elkerülhetetlen felé […].

91. oldal

schesztiஐ P>!

Nem tudom, meddig lebeghettünk a tűzfelhőn, de úgy éreztem, akár tovább is tarthatott volna. Kellan obszidiánszemében elveszni, miközben a lángnyelvek perzselik a bőrünket… Tökéletes pillanat a halál küszöbén.

311. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Black
Sheila_7 I>!

– Nyugi van, Quasi! – mondta, miközben lapockán veregetett. – Minden oké lesz. Az Iudex és a Bölcs is megmondta.
Megtorpantam, és csodálkozva néztem a fiúra.
– Most komolyan? Quasi? Mint Quasimodo?

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah, a Bölcs · Kellan Black · Milan
Vivi_>!

Olyan korokat élünk, ahol egyre ritkább az olyan lány, aki tiszteli saját magát, és nem halad a hódítani vágyó ribancokkal.

235. oldal

Vivi_>!

Minden jó, ha a vége… halál?

22. fejezetcím


A sorozat következő kötete

Bíborhajú sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Krencz Nóra: A követ
Margit Sandemo: Örvényben
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Meg Cabot: Jinx