A ​Boszorka fénye (Bíborhajú 1.) 624 csillagozás

Benina: A Boszorka fénye

Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White Boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, vagyis tisztavérű, akikből már alig él a világon, mert a varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára különös lények, a Zsoldosok kegyetlen módon végeznek sorba. Mivel a tizennyolc éves Claire szülei meghaltak, a nagybátyjánál lakik, és emberek között és akként is nő fel. Nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni. Aztán Gideont, egykori mentorát és jó barátját a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb Zsoldos menekülés közben, és Claire élete innentől kezdve megváltozik.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453668
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
486 oldal · ISBN: 9789632453668
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453668

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Kellan Black · Claire White · Milan · Wentworth, a Zsoldos · Lucas · Hannah, a Bölcs · Cameron · Lin · Jorja Smith · Maxine Prince · William Guyzone


Kedvencelte 142

Most olvassa 46

Várólistára tette 323

Kívánságlistára tette 217

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Benina: A Boszorka fénye

Nahát! :) Nekem ez nagyon tetszett! Nem gondoltam volna… már olyan rég várt a polcon, valahogy mindig elmaradt.
Volt 1-2 dolog, amit nem értettem, hogy nem esik le Claire-nek és egy kissé zavaró volt egy idő után, hogy minden fejezetben bőgött valamin, de ezektől eltekintve kedveltem.
Kellan Black. Idevelemoströgtön! :D
Tetszett az Írónő stílusa, nagyon szép kifejezéseket használt.
A történet is nagyon tetszett. Amikor már épp kezdett volna unalmassá válni, mindig történt valami és felpörögtek az események. Az összecsapások is izgalmasra sikerültek, olvasás közben szinte láttam magam előtt minden mozzanatot.
Nagyon kíváncsi vagyok, mi sül még ki ebből és a többi boszorkáról is szeretnék még olvasni, Lucasról nem is beszélve. ^^
Jöhet a következő!

2 hozzászólás
>!
Vivi_
Benina: A Boszorka fénye

Már nagyon régóta terveztem az elolvasását, valahogy mégis mindig mást választottam helyette. Igazából az eleje kicsit zökkenősen ment, be kell a világnak szippantania téged és ahogy egyre több dolgot tudunk meg a szereplőkről, a világról, úgy lesz egyre élvezhetőbb. Ahogy megismerjük a karaktereket, úgy nőnek ők is egyre közelebb hozzánk. Amilyen lassan indultak be a dolgok, a végére annyira megszerettem azt a dolgot, amit az írónő elénk tár. Most már egyre kevésbé félek a magyar íróktól, mert Benina is bemutatja, hogy simán lekörözhetik valamelyik külföldi írót is. Ami igazából zavaró volt az a hossza. Kezdőkötetként tényleg lehetett volna rövidebb pár oldallal, mert a közepén már fogalmam se volt mi történhet még, ami fenntartja az ember érdeklődését. Kíváncsian várom, a további részek mit hoznak és remélem még sokkal többet megtudhatunk erről a világfelépítésről.

>!
Rémálom
Benina: A Boszorka fénye

A Könyvmolyképző magyar felfedezett írói közül, Benina könyve állt hozzám a legközelebb (fülszöveg, tartalom alapján), mivel fantasy, de először mégis úgy álltam hozzá, hogy nem tudjam mit várjak. Meglepetésemre modern kori történet, (kellemes meglepetés volt ez, hiszen ez áll közelebb hozzám). A másik ledöbbenésem pedig az volt, hogy Benina milyen zseniálisan ír, a szavakat iszonyat jól válogatja meg, a történetvezetése is figyelemre méltó. Teljesen olyan, mint egy külföldi bestseller regény, az egész világa magával ragadott, és alig várom, hogy ismét újra elolvashassam. :)

>!
vmonika_
Benina: A Boszorka fénye

Ritkán olvasok boszorkányokról, így ez eléggé újdonságként hatott számomra, és nem is bántam meg, hogy elolvastam ezt a könyvet.
Clare karaktere érdekes volt nekem, mert hol kedveltem, hol nem, ennek ellenére mégsem utáltam meg, csak néha idegesített. Kellan is újdonságként hatott, mert bár igaz, hogy szeretem a bunkó rosszfiúkat, örültem, hogy Ő inkább a „kedves” kategóriát erősíti. A mellékszereplők közül pedig Milan ragadta meg a legjobban a fantáziám, epekedve várom a könyvét. :) A szerelmi szál pedig nem egy macska-egér játék, amit szeretek, ennek ellenére mégis élveztem, és nem volt lapos.
Benina a gyönyörű, mégis fiatalos írásmódjával teljesen levett a lábamról, annak ellenére, hogy először hozzá kellett szokjak a stílushoz. Tetszett a könyv(főleg a vége felé) misztikus hangulata, és hogy elrepített egy csodálatos világba.
Hamarosan sort kerítek a második részre is. :)
Bővebben: http://monibookblogja.blogspot.hu/2013/10/benina-boszor…

7 hozzászólás
>!
abstractelf P
Benina: A Boszorka fénye

A Jóslatok hálója után álltam neki Benina könyvének, s bevallom, igen nagy elvárásaim voltak vele kapcsolatban – egyrészt, mert az ismerőseim nagy részének tetszett, ráadásul 86%-os a molyos értékeltsége is.
Tetszett a könyv, az első felén már-már ténylegesen rajongtam érte, csak aztán…
Az a vicces, hogy igazából nincs vele semmi eget rengető probléma, ha semlegesen nézném az egészet. Viszont én nagyon karakterorientált tudok lenni, s amit Claire bemutatott a könyv második felében, attól nekem minden lett, csak szimpatikus nem. Pedig az első részben (oh, a lényeg – a könyvet két felvonásban olvastam el – először 233 oldalt, utána pedig a maradék 253-t) még tényleg úgy éreztem, hogy igen, végre megint egy rendes főszereplő! Nem szeretem, ha kissé lebutítják a főszereplőket, mikor tényleg annyi potenciál van bennük szerintem. Claire nagyon okos minden téren, ezért sem tetszik, amit a második részben csinált Maxine-nel kapcsolatban.
A másik, ami miatt még vontam le, hogy a 300. oldal környékére érve már halvány fogalmam sem volt, mi történhet még… Igen, kövezhettek, én soknak éreztem ehhez a részhez a 480 oldalt, 1-2 részt kihagytam volna szívem szerint. Vagy maradhatott volna ennyi, csak akkor inkább a végére kellett volna több hangsúlyt fordítani. Mármint személy szerint kissé összecsapottnak érzem az utolsó oldalakat. Az ott tényleg nem tetszett (pedig annyira akartam!)
Akkor mégis miért lett 4,5 csillag? Mert nagyon jók lettek a mellékszereplők, remekül ki vannak dolgozva, s egyszerűen imádtam őket – Lin-t, Lucas-t, Davidet és Cameron-t a legjobban. Ők volt a könyv üde foltjai, mindig dobtak a könyv hangulatán, még akkor is, mikor egy-egy jelenet nem tetszett alapból. Ők megoldották, hogy könnyebben nyeljem le, néha pedig igazán élvezetessé tették a korábban nem tetszőnek gondolt részt.
A másik pedig, hogy nem mindenre tudtam a választ – egy kérdés maradt, amire csak akkor kaptam választ, mikor eljutottam odáig a könyvben – ez is plusz pont.
És persze a könyv első fele, azért lett végül ennyi az összesített értékelésemben.

>!
klaraboglarka
Benina: A Boszorka fénye

Hát ez a csöpögős, szerelmes „imádlakszeretlek” cukormókus kis gusztustalan szerelem, amit az írónő megteremtett, hát… IMÁDTAM! annyira de annyira!!
Utáltam, hogy a srác, aki egy démon, igazából állandóan vigyázni akar a tiszta lelkű piroskára, aki pedig állandóan bajba kerül, de mégis meg tudja magát védeni. De mélyen mégis én is egy ugyanilyen fiúról álmodoztam

Kb. hússzor de tényleg!! éreztem azt, hogy na most itt vége lehetne a történetnek, ha egy átlagos könyv lenne. Megvolt a harc, a nagy monológ, hogy milyen az élet..aztán még a nyakunkba borult még vagy 3 nagy bonyodalom, ahol abbahagyta volna egy pénzmániás író a történetet, és befejezte volna ezt a könyvét, hogy az olvasóit kínozhassa, és ne hagyja nyugton aludni, és hogy könyörögjenek a folytatásért.

De nem. Benina kedves, és hagyott nekünk nyugalmat nem mintha nem akarnám azonnal elolvasni a folytatást, de nem kattog folyamatosan ezen az agyam, hanem szép, nyugalommal gondolok a befejezett történetre, és boldog vagyok, hogy mindenki boldog, és még most is fülig ér a szám:)

Hannah pedig ezt előre látta!:D

>!
Lulu_Lulu
Benina: A Boszorka fénye

Egy átlagos tinédzserel kezdődik a könyv. És kiderűl hogy egy utolsó tisztavérű közé tartozik. Ez így az egész történetet felrázza.

>!
Pillecukorkám
Benina: A Boszorka fénye

Nagyon szerettem.Egy élmény volt.Olvasom a kövit.:)

>!
SzakácsAnna
Benina: A Boszorka fénye

Kevés boszorkányos könyv van, éppen ezért nagyon örültem, mikor kiderült, hogy ez egy ilyen lesz. Tetszett az alapszituáció, és tetszett az a világ is, amit megteremtett Benina, még ha egyelőre nem is fedeztünk fel belőle olyan sokat. A varázsigék, Nimbus és Moldomus ahová alig várom, hogy végre valamilyen úton-módon Claire elmenjen, és az a dolog a napfénnyel meg Claire hajával igazán eredeti dolgok egytől egyig.
A szereplők egytől egyig szimpatikusak voltak még Wentworth is, csak kár hogy ő volt a gonosz csak annyi volt az egyetlen bajom, hogy némelyikük karaktere nekem nem igazán jött át és még a végén sem éreztem, hogy tényleg megismertem és sajnos számomra a cselekmény is elég egyhangú volt. Két olyan jelenet volt, mikor úgy éreztem, ténylegesen történik valami és amikor a szerző igazán a könyvhöz tudott láncolni: az egyik, mikor Wentworth rájuk törte a falat, a másik meg a vége, mikor Claire-en eluralkodott az ereje, de egyébiránt eléggé érződött rajta, hogy egy bevezető könyv.
A szépen lekerekített vége ellenére viszont érdekel a folytatás, szóval mondhatjuk, hogy végső soron sikeresen megnyert magának ez a könyv.

>!
Nurtella
Benina: A Boszorka fénye

Ennek a könyvnek egy ideig halogatam az elolvasását de így utólag nem tudom megmondani miért. Nagyon jó könyv volt, érdekes és izgalmas.


Népszerű idézetek

>!
Xab

– Tudom, hogy egyáltalán nem akarsz velem beszélni… – folytatta Kellan, de én félbeszakítottam, és bosszúsan a torkomra mutattam. – Mert nem tudsz, ugyebár… – tapsolást mímeltem a kezemmel, mint aki megdicsér egy ötévest, hogy ügyesen használta a fogkefét.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire White · Kellan Black
>!
Algernon +SP

Az egyetlen, akit nem tűrnek meg még abban a közegben sem, az az ember, nála megbízhatatlanabb lény ugyanis nincs egyik világban sem.

230. oldal

>!
Sunshine

De elvihetnek téged a világ legszebb, legbékésebb tájaira, ha a szeretteid nincsenek veled, nem élvezed a látványt, nem érzed a biztonságot.

>!
Avilda

A nap első sugarai felkapaszkodtak a horizonton, maguk után húzva a fényes korongot, és lágyan cirógatva ébresztgették a környéket.

200. oldal

2 hozzászólás
>!
Dia21

Ha a világon megszűnne minden szenvedés, ha mindenki mosolyogna, és szeretné egymást, legyen akár démon, akár boszorka, de te nem léteznél, akkor az a világ számomra a kénköves pokol legmélyebb bugyra lenne. Ennél nagyobb kínt el sem tudnék képzelni. Azonban, ha az egész univerzum sötét lenne, hideg és kegyetlen, de te ott lennél mellettem, már a puszta jelenléted… A létezésed virágzó mennyországgá változtatná azt a világot.

363-364. oldal

>!
sz_era

A bibliai csapások sűrítménye vagyok. Az ördöggel a sarkamban döbbenek rá, hogy én magam vagyok a megtestesült gonoszság. A könnyem maró sav, és a szeretteim tartják sáros glóriámat, miközben én szíven döföm őket. Jobb lenne, ha egyszerűen nem léteznék.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire White
>!
vmonika_

A család szentsége és a szeretet ereje mindig, minden esetben az első helyen kell, hogy álljon, és semmi sem áshatja alá ezt a kötődést.

414. oldal

>!
Sunshine

Könnyebb volt emlékeznem rá, mint elfogadnom, hogy nem létezik többé.

>!
loulou

Minden egyes szó, ami elhangzik köztünk, egy-egy damilszál. Összeköt bennünket, éppolyan erős, mint a köztünk lévő szerelem, és hajlékony is, hogy a körülöttünk lévő furcsaságokat elbírja viselni.

474. oldal

>!
monszti

Az ő társaságában éreztem csak igazán,hogy élek, benne élek, és ő bennem él.

5. oldal


A sorozat következő kötete

Bíborhajú sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A herceg
Cassandra Clare: Üvegváros
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban?
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Hawkins: Hex Hall
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Dora Craiban: Szabadesés
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona