A ​Boszorka démona (Bíborhajú 2.) 456 csillagozás

Benina: A Boszorka démona

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alig két hónap telt el azóta, hogy a boszorkányok legyőzték a zsoldosokat, és egyezséget kötöttek az Üldözőkkel. Claire és Kellan új városba költöznek, elkezdik az egyetemet. Próbálnak minél átlagosabban élni. Hétköznapi életük azonban nem tart sokáig…

A Bölcs tudja egyedül, miért ad Claire-nek egy különleges ajándékot, és a Bölcs látja egyedül, ezzel merre fordul Claire élete.

Aztán hirtelen feltűnik egy soha nem látott ismerős,

és elszabadul a pokol!

Egyik csapás követi a másikat, és csupán egyetlen lény van, aki képes segíteni Claire-nek átvészelni az új helyzetet élve és ép elmével:

egy ellenség.

Képes Claire félretenni az ellenérzéseit, hogy elfogadja a gyűlölt személy segítségét? Sikerülhet megmenteni mindenki életét?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789632457901
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789632457895
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453668

2 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Kellan Black · Claire White · Milan · Wentworth, a Zsoldos · Lucas · Hannah, a Bölcs · Trixie · David White · Lin · Lucas · Jorja Smith · Vicky


Kedvencelte 93

Most olvassa 27

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Benina: A Boszorka démona

Nagyon érdekes fordulatott vett a történet, nem számítottam rá egyáltalán.
Nagyon sötét hangulata volt, tele fizikai és lelki fájdalommal. Itt-ott kicsit meg is könnyeztem.
Nagyon tetszett a váltott szemszög, jó volt jobban megismerni a szereplőket.
1-2 dologgal viszont nem voltam kibékülve, maradtak bennem kérdések és kicsit meg is haragudtam Claire-re, de azért még kedvelem.
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok a következő részre is. :)

8 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Benina: A Boszorka démona

„Minden élőlény, akivel találkozol életed során, hatással van rád valamilyen módon. Vannak olyanok, akik ok nélkül bántanak, fájdalmat okoznak, és te így megtanulod becsülni a szeretetet és a törődést. Vannak akik a mélybe löknek, hagynak lezuhanni, de így tudsz majd mindig felállni. Vannak, akiket elveszítesz, mert meghalnak, te pedig így tanulod meg értékelni az életet.”

Hogy én ezt a sorozatot mennyire szeretem.
Az írónőnek aranyba mártanám a kezét, de komolyan. ♥
Annyira imádom ezt a világfelépítést, a cselekmény pörög egy percre sem lankadt a figyelmem.
A karakterek színesek, szerethetőek és komolyan mondom mindig megtudnak lepni.
Az eleje és a vége teljesen kiakasztott, még meg is könnyeztem.
Alig várom, hogy olvashassam a következő kötetet.
Rengeteg kérdésem van, nagyon kevésre kapok választ és csak nő és nő a számuk.
És ez a borító, teljesen oda meg vissza vagyok.
Talán egy picit Claire – rel voltak bajaim, ez a lány néha katasztrófa volt, és utálom a hisztit. De aztán mindig kiváltódott mások által a haragom.
Kedvenc, ez csak természetes. Imádom! ♥

MissFortune>!
Benina: A Boszorka démona

Az első részhez képest hatalmas előrelépés történt. Ez a rész már egészen jó, olvastatta magát, sőt, még a következő részhez is egészen meghozta a kedvem.
Mivel tavaly év elején olvastam az első részt, kellett egy kis idő, hogy újra belezökkenjek ebbe a világba. Ugyanis az első nem volt túl maradandó, még a főbb cselekményekre is nehezen emlékeztem vissza.
Kellemes csalódás volt.:)

Vivi_>!
Benina: A Boszorka démona

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész! Már az elejétől kezdve izgalmakkal és fordulatokkal teli. Imádtam a párhuzamos világot, hogy ott mindennek az ellentettje jelenik meg. Ezzel az eddig utált szereplőknek egy másik oldalát is megismerhettük. Például Wentwoth számomra egyik kedvenc karakterré vált, attól függetlenül mik történtek az első részben. Emellett a többi mellékszereplő története is annyira érdekes, hogy szívesen olvasok róluk. Még mindig azt mondom, egy remekül felépített világot kapunk Beninától, amiből csak többet és többet akarunk kapni. Az egyetlen negatívum, amiért levontam az a fél csillagot, Claire. Már az elejétől felidegesített a szenvedése, a siránkozása. Az előző kötetben nem volt vele nagy problémám, azonban itt egy tipikus női főhősnővé vált, ami nagyban elvette az olvasásélményt, ha az ő szemszögéből olvashattam.

Bajnoczianna>!
Benina: A Boszorka démona

Az első rész nagyon tetszett nekem, de e következő kötet nem igazán jött be. Az elején aranyosak voltak ők ketten és boldogok is. Az első rész eleje izgalmas kezdéssel indult, itt viszont máskép indult.
Még mindig megvolt benne az a varázslatos a világ amit megismertem, de kevés volt a kifejtés egyes esettekben. Sajnos az újdonságok megismeréséhez eleve bővebb leírás szükséges.

klaraboglarka P>!
Benina: A Boszorka démona

Az elején nem nagyon keltette fel a figyelmem, nem is tudom már, hogy miért…
Aztán megtörtént a nagy baj, és én onnantól kezdve sírtam, nevettem, és nagyjából minden második oldalon összeugrott a gyomrom, annyira izgultam.

Sokkal jobban tetszett ez a rész, bár az elején féltem, hogy úúúúúúúúú nemár, hogy ennyit fog nyafogni, meg szenvedniii…én akkor leteszeem aztán pedig belemerültem, és mikor észbe kaptam, hopp…..nem, nem elolvastam 100 oldalt, hanem kiolvastam a könyvet…hát ez van, kivégeztem, imádtam és mostazonnalakaromakövetkezőréééééészt!!!

Paulina_Sándorné P>!
Benina: A Boszorka démona

Hát nem semmi volt a folytatás. Érdekesen alakult Claire és Kellan élete. Csak kapkodtam a fejem. Nem mondhatnám, hogy mindig értem, hogy Claire mit miért tesz. Voltak idegesítő húzása, tettei. Nem hiszem, hogy Kellan-nal megtörtént volna, ami megtörtént, ha Claire odafigyel, és nem blokkolja le szegény fiút. Wentworth érdekes figura volt a Hamuvilágban. Tetszett ez az oldala.

Rémálom P>!
Benina: A Boszorka démona

A második rész hozza a színvonalat, és nekem egy picivel jobban is tetszett, mint az első. Benina kivédi az alapvető folytatásnál elkövetett hibákat és sablonokat és ugyanolyan élvezetes, magával ragadó, mint A Boszorka fénye. Többet megtudunk a világfelépítésről és megint az írónő pont a kedvenc témáimat válogatta be, ami külön öröm volt számomra. És az új karaktereket egytől egyig a szívembe zártam. Nagyon várom a harmadik részt!

2 hozzászólás
Lulu_Lulu>!
Benina: A Boszorka démona

Folytodik az egész tovább. Clarie és Kellen próbálnak normális életet élni, de ez nem nagyon sikerül nekik.

FAngie>!
Benina: A Boszorka démona

Összességében egy nagyon izgalmas, eseménydús történet volt, melynek voltak mélységei. A végén megint kaptunk egy csatajelenetet, ahol a körmöm is lerágtam. Újabb veszteségekkel kellett számolnia kis csapatunknak. A következő részben azonban végre betekintést nyerhetünk az eddig emlegetett boszorkányok városába. Kíváncsian várom!
http://fanolda.blogspot.com/2020/07/benina-boszorka-dem…


Népszerű idézetek

Kim_H_Angel>!

– Én, kedves, tiszta vérű Claire, férfi vagyok! – folytatta Milan. – Akár be is bizonyíthatnám, ha ez a kétajtós szekrény itt melletted nem meresztgetné rám olyan fenyegetően a démoni retináját… – bökött a fejével Kellan felé.
Talán abban reménykedett, hogy sikerül felbosszantania, de Kellan a mennyezet felé emelte a szemét, majd vissza, így jelezve, hogy esze ágában sincs fenyegetésként tekinteni a fiúra.
– És főként, ha nem lennék két évvel idősebb nálad – fejeztem be a megkezdett mondatot, mire Milan hanyagul legyintett.
– Hidd el, bébi, sötétben nem vennéd észre!

1. fejezet 23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire White · Kellan Black · Milan
Kim_H_Angel>!

– Törpeterminátor! A melltartójában is ártásokat rejteget!

29. oldal, 1. fejezet

3 hozzászólás
Vivi_>!

Minden élőlény, akivel találkozol életed során, hatással van rád valamilyen módon. Vannak olyanok, akik ok nélkül bántanak, fájdalmat okoznak, és te így megtanulod becsülni a szeretetet és a törődést. Vannak akik a mélybe löknek, hagynak lezuhanni, de így tudsz majd mindig felállni. Vannak, akiket elveszítesz, mert meghalnak, te pedig így tanulod meg értékelni az életet.

Vivi_>!

– Mit kell tennem, hogy örökre elhallgass?
– Mosolyognod.
– A túlvilágon is hallgatnom kell téged, igaz?
– És még azon is túl – bólintott Moriah…

Mazsidrazsi>!

Ösztön. Veszélyesebb bármilyen józanságnál, és pusztítóbb minden őrületnél.

12.fejezet 258.old

Mazsidrazsi>!

– Kellan azóta imádott téged, hogy tudomást szerzett rólad. A legutolsó hajszáladat is féltő figyelemmel vette körül, és tudom, hogy soha nem bánt meg semmit veled kapcsolatban. Nem pusztán a lelki társa voltál, nem csak a szerelme, hiszen manapság ezek már annyira elcsépelt kifejezések. Vagy ti csak új tartalmat adtatok nekik? Te voltál számára a fény, mely áthatolt a sötétségen, a levegő, ami életben tartotta, az energia, amely hajtotta előre, és te voltál a jövője.

5.fejezet 88. oldal

Vivi_>!

Azt mondják, a düh vörös, de tévednek. Az én haragom sötétebb volt, mint a legfénytelenebb éjszaka, és mélyebb a legnagyobb óceánnál is. A düh bennem élt, mozgott, lélegzett, és ha egyszer elszabadult, már semmi sem állíthatta meg.

Vivi_>!

A múlt, a jelen és a jövő, ezek mind fontosak, ez tesz mindenkit azzá, ami. A múlt építi a jellemed és a jelen történései mind hatással lesznek a jövődre.

Vivi_>!

Jobb volt érzelemmentesen gyilkolni, mint érzelmek miatt meghalni!


A sorozat következő kötete

Bíborhajú sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Rick Riordan: Neptunus fia
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője