Menon ​Club 4 csillagozás

A Teleki-merénylet
Benedikty Béla: Menon Club

NEM AZ AZ ÉRDEKES,
HOGYAN TÖRTÉNT –
HANEM AZ, HOGY MIÉRT

Benedikty Béla örvénylő történelmi regényt írt a világot mozgató láthatatlan erőkről, az államok kiszolgáltatottságáról, az államférfiak végzetéről és a civilizációnkat irányító titkos gondolatról.
Magyarország, 1941. A Trianon revízióját szem előtt tartó „vonakodó szövetséges" és a jugoszlávok „örök barátja" pengeélen táncolva próbál kívül maradni az Európát feldúló háborúból. Hiába, az ország miniszterelnöke, Teleki Pál öngyilkosságot követ el.
De valóban öngyilkosság volt? És ha nem, ki állhatott a talán nem is igazán váratlan merénylet mögött? Kiváló hírszerzők (a titokzatos Menon Club tagjai) Európában és a Közel-Keleten nyomozva próbálták elhárítani a magyar állam vezetőit fenyegető veszélyt, miközben fényt derítettek a kontinens sorsát a háttérből irányító pénzemberek európai és közel-keleti terveire is.

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
576 oldal · ISBN: 9789632933801
>!
Athenaeum, Budapest, 2014
672 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632933627

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Benedikty Béla: Menon Club

Benedikty Béla: Menon Club A Teleki-merénylet

Érdekes elméletek ütköztetése, ami még akár igaz is lehet. Olvasmányos politikai krimi, vagy a valóság?
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/12/menon-club.html

2 hozzászólás
Hiranneth>!
Benedikty Béla: Menon Club

Benedikty Béla: Menon Club A Teleki-merénylet

Az év első olvasmánya, és elég magasra tette a mércét. Az a tipikus, csak még pár oldalt elolvasok, és végül fél2-ig az ágyamon csücsültem, hogy megtudjam mi is lesz a vége, és mi a mozgatóereje mindennek.
Örvénylő, magával ragadó történet, rengeteg szállal, még több kérdéssel. Kérdésekkel, amiket az író vet fel, és kérdésekkel, amik az olvasókban merülnek fel.

4 hozzászólás
bgea>!
Benedikty Béla: Menon Club

Benedikty Béla: Menon Club A Teleki-merénylet

Nagy erőfeszítéssel vergődtem el „Ennek a gyalázatos, emberhez méltatlan történetnek” (672. old) a végére. Kötve hiszem, hogy maga a szerző érti: ki, hol, mit és miért. Óriási a konspiráció, a bennfentesség. A profizmus azonban látszat. Követhetetlen és érthetetlen, túlbonyolított részek teszik ki a szöveg kétharmadát. Helyenként azonban megkapóan mély és emberi is tud lenni, ahol az olvasó fellélegzik, reménykedik, talán innentől más lesz. De nem. Mert ez egy „gyalázatos, emberhez méltatlan történet”. Nagy kár érte, mert a kifinomult stílus, a sajátos humor, a minden apró részletet plasztikusan és gazdagon megjelenítő leírások, a filozofikus gondolatok és a világot mozgató erők minőségéről való tudás ígéretes szerzőre vall.


Népszerű idézetek

robinson P>!

A török elnök arra hívta fel az angol titkosszolgálat figyelmét, hogy német és magyar összeesküvők merényletre készülnek Teleki Pál magyar miniszterelnök ellen.

58. oldal

Benedikty Béla: Menon Club A Teleki-merénylet

robinson P>!

A „Menon Club” felirat fölött a bal sarokban egy dátum volt olvasható: 1940. május 24. A felirat alatt az OSS, az amerikai titkosszolgálat emblémája.

24. oldal

Benedikty Béla: Menon Club A Teleki-merénylet

robinson P>!

Erwin Degenfeld tizenegy éve volt tagja a Menon Clubnak. Ő sem tudta, ki a Club alapítója, és nem ismert mindenkit a tagok közül, de egyvalamire megesküdött volna.

27. oldal

Benedikty Béla: Menon Club A Teleki-merénylet


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos növendék
Cathrin Smith: Mira Haddad és a Szfinx titka
Gabryel Flynt: Sötét szárnyak
Tabacsik Ferenc: Az éjszaka szülötte
Tabacsik Ferenc: Misztikum és rejtély
Marco Caldera: Szin markában
A. G. Hawk: Időtlenségbe zárva
Marcus Sakey: Briliánsok
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Sam Weller – Mort Castle (szerk.): Árnyak és rémek