Nagy ​mesekönyv 1. (Nagy mesekönyv 1.) 35 csillagozás

Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

„Nagy lelki örömmel hallom, hogy könyvem a családos házak kedves barátja s az iskolai oktatás segítőtársa lett; hogy nagyok és kicsinyek gyönyörűséggel és haszonnal olvassák. A magyar népé az érdem elsősorban. Az ő lelkének kincsei e mesék. Én csupán a nép mesemondó fia vagyok. Köszönöm, hogy hallgatjátok a mesemondásomat.” A nagy székely mesemondó, Benedek Elek (1859-1929) vall így az olvasónak vagy mesehallgatónak. Mi, késői utódok pedig úgy érezzük, nekünk kell megköszönnünk a mesék halhatatlan gyűjtőjének és írójának, „Elek nagyapó”-nak mindazt, amivel megajándékozott minket. Bizonyosak vagyunk benne, hogy az ízes magyarsággal megírt, fordulatos, szívet derítő mesékben kicsi és nagy, gyermek vagy felnőtt, a mesét hallgató és a mesélő egyaránt örömét leli. A mesemondó magyar nép halhatatlanságának emlékköve öt kötetben jelenik meg a Heted7világ mesetár sorozatban, magyar művészek képeivel ad feledhetetlen élményt.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Heted7világ, 2002
304 oldal · ISBN: 9639488003
>!
Esély, Budapest, 1998
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639153117
>!
Esély, Budapest, 1996
300 oldal · ISBN: 9635830351

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Trudiz >!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Ebben a Nagy mesekönyv első kötetében tizenkilenc mese vár az olvasókra, kicsikre és nagyokra. Elkalauzol sok mesés tájra, furfangos tetteket mutat meg a szereplők által, s közben tanító szándékát is felfedezhetjük a mesék során. Ismertebb és kevésbé ismert mesék követik egymást. Kedves, kifejező illusztrációkkal díszített lapjain pont annyi szöveg szerepel, melyet szívesen olvas a kisgyermek.
Jöhet a második kötet :)

>!
Esély, Budapest, 1996
300 oldal · ISBN: 9635830351
Ancsúr>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Már szinte darabokban van ez a könyv, annyiszor mesélt belőle anyukánk esti mesét belőle, mikor kicsik voltunk. Később meg én olvasgattam el magamban, hogy felidézzek egy-egy kedvenc mesét belőle, mint amilyen a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, vagy mint amilyen A só, vagy akár A banya volt.
A könyv egyébként tökéletes az írni-olvasni nem tudó gyerekeknek is, mert hatalmas, színes képeivel szinte betűk nélkül is elmeséli a történetet.
Nekem ez lesz a kedvenc mesekönyvem, míg világ a világ!

Sakura>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Sok olyan mesét tartalmaz amit ismertem vagy szerettem gyermekkoromból. Ezért is olvasom szívesen az oviban a gyerekeknek. A kicsik is élvezik, néha le is rajzolják ami történt. Egyszerű, könnyen érthetőek a mesék, tanulsággal amit jó megbeszélni.

Balogh_Éva>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Kis gyerekként olyan volt nekem ez a sorozat, mint később a Harry Potter: amint megjelent egy új kötet Benedek Elek, rögtön megvették nekem anyuék, és oda-vissza ezeket olvastam. De ez a kötet volt a kedvencem. Mesemondó versenyre is ebből tanultam mindig meséket, ami nem volt nehéz, hiszen szinte mindet tudtam már kívülről, annyiszor elolvastam őket.

Véda P>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Azt hiszem ha lenne szülőknek is adható kötelező olvasmány, akkor mesekönyvek közül biztosan Benedek Eleké lenne az egyik, amit kiadnék ukázban. Féltem, hogy a 4 évesemnek talán kevésbé érthető lesz a nyelvezete miatt, de szemmel láthatóan élvezte:) A nagy favorit a Kis gömböc, az már egyedül is megy neki. (Is..:D)

Morn >!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Véletlen került hozzám ez a csodálatos, gyönyörű, igazi mesekönyv a második részével együtt. Majd igazi hajtóvadászat lesz beszerezni a többi kötetét.
Ilyen egy igazi mesekönyv! Csodálatos rajzok, megfelelő színek, és az igazi jó kis magyar mesék, amelyeken (remélem) minden gyermek felnő. Nagyon szerettem olvasni, igazi jó kis lefekvés előtti olvasmány. Kár, hogy manapság ritka az ilyen igazi, meseszépen illusztrált mesekönyv.

>!
Esély, Budapest, 1994
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635830157
SzaffiPolca P>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Mennyire szerettem ezt a könyvet gyerekként! És most, leendő kislányomnak sikerült egy antikvár példányt felhajtanom.
Imádtam olvasni ezeket a meséket, a kedvencem A só volt, de az összes mesét százszor elolvastam. Gyönyörűek a képek is, azoknak a gyerekeknek is élmény, akik még nem tudnak olvasni.

ElinorA>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Sok mesét tartalmaz, amiket gyerekkoromban nagyon szerettem (pl. A mindent járó malmocska; A só; A csillagszemű juhász; Többet ésszel, mint erővel). De sokra nem emlékeztem – lehet, hogy nem is olvasta mindet anyu nekem. :) Viszont érdekes, hogy a legtöbb mese mennyire nem tartalmaz tanulságot, ill. pont olyan dolgot sugall mint, hogy pl. így vagy úgy a szerencse mindig úgy hozza, hogy egy kis átveréssel boldogulni tudunk/meggazdagodunk/megkapjuk a királylányt.
7/10

Aemitta>!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.

Könyvtárból hoztuk ki, sokáig sajnáltam, hogy nincs meg saját példányban, sok rajzot – és természetesen – mesét szerettem a könyvből. Valamelyik nap egy antikváriumban a kezembe akadt, belelapoztam, és az illusztrációk egyáltalán nem tetszettek. Talán egy grafikus tanuló készíthette a rajzokat fényképről, és bár mesekönyvben nagyon is jól mutatnak, felnőttként megmosolyogtatóan naiv ábrázolásúak.


A sorozat következő kötete

Nagy mesekönyv sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fülöp Lajos: Gyöngyöspatai népmesék
Arany László: Magyar népmesék
Luzsi Margó (szerk.): Mesélj nekem tündérekről és boszorkányokról
Kovács Ágnes (szerk.): Icinke-picinke
Ágh István (szerk.): Parazsat evő paripa
Gyuricza Eszter (szerk.): A királykisasszony jegyei és más mesék
T. Aszódi Éva (szerk.): Minden napra egy mese
A kiskakas gyémánt félkrajcárja
Boldizsár Ildikó (szerk.): Sárkányölő Sebestyén
Petro Lizanec (szerk.): Három arany nyílvessző